1528
biza kell az a mágnes
-
Csuklósbusz #1168 Ingyen használod a gázt? Az nem elég?
Na az ilyen nem érdemli meg a trükköt. Vagy a villany vagy a gáz. Egyszerre legyen elég ha csak az egyiket lopod, de hogy te mindkettőt akarod. Ez azért már pofátlanság.
Másnak még ennyi jövedelme sincs és mégsem lop semmit. :-(
Az igaz hogy mindenki más lop de ez sajnos nem mentség, ne süllyedjünk le a szintjükre és legyünk különbek tőlük amíg tehetjük.
Fagyoskodnod nem kell, akkor mi a fenéért magas a villanyszámlád? A sok számítógépezés (netezés) meg a tévé ugye? Mert biztos nem a fűrészgéppel vagy a mélyhűtőládával fogyasztasz sok áramot.
De azért nállam ez kiverte a biztosítékot hogy ingyen van a gáz de neki az áram is ingyen kéne.
De hogy válaszoljak is a kérdésedre:
100 ezerért hirdetik a neten, de már 5 ezerből is bőven kihozható házilag. Egy régebbi fajta csengőtrafót ha simán megfelelően bekötsz már az is pörgeti vissza. De gyorsan leég így a trafó, ezért kell rajta módosítani egy kicsit. Újra kell tekercselni kevesebb menetszámmal és vastagabb dróttal. De aki egy kicsit is ért a "kötözgetéshez" az meg tudja csinálni.
De mivelhogy neked már ingyen van a gáz így kutass tovább a neten, van fennt kapcsolási rajz is. Hagy ne írjam már le részletesen hogy hogyan kell lopótököt gyártani... -
BaziJ0e #1167 Gazorarol volt szo. Arra gondoltam, hogy arra van uj dolog. -
baba joe #1166 Úgy látom itt mindenkit lázba hoz a villanyóra visszatekerése.
Én már találkoztam ilyen szerkezettel, 10000-ft 1db.
Szívesen mondanám BaziJ0e én szerzek egyet neked, de ez elég veszélyes így nyilvánosan, nem gondoljátok?
-
BaziJ0e #1165 Milyen uj trukk ? Erre varok mar tobb honapja, eve. Engem erdekel, ha tudsz ilyen hazalo ugynokot, szolj :)
-
guriga30 #1164 hogy kell csinálni a lopótököt? milyen szerkezet az mennyiért beszerezhető? nekem kell mert baszott sok a villanyszámlám, és nem tudom fizetni havi 28500-ft a jövedelmem:) ebből rezsizt fizetni? akkor mit eszek? ha a minisztereknek lehet milliárdokat lopni pofátlanúl akkor miért bűn ha én lopom az áramot??? és az e-on mennyit lop tőlünk? amikor a számlát kézhezkepom ki sem tudok jönni belőle .............. bekaphatja az e-on és a tigáz is, a gázt azt 2éve ingyen használom elenyésző a fogyasztásom hála az okos-mágnes ,megoldja amit kell . -
#1163 pontosan emiatt az idei projekt nekem a melléképületben kazánház kialakítása...
-
Csuklósbusz #1162 Én is beletörődtem hogy max 1 szoba fűtése és azt is 15 fokra.
Remélem több ilyen hideg telünk nem lesz.
Majd ha a 15 fokot sem tudom tartani akkor én is belépek széles táborotokba mert nem lesz más választásom. -
Csuklósbusz #1161 Visszatekerni lopótökkel lehet. De ezzel is lelehet bukni.
Házilag is megtudod csinálni, vagy már elég olcsón is láttam hirdetést.
De nem kéne lopni( csak végső esetben), mert velünk a becsületes fogyasztókkal basztok ki. :-(
Én is fagyoskodok, akkor más is kibírja.
De az energiaválság és ezmiatt az egyre több lopás miatt össze fog omlani az elektromos hálózat és nemhogy ingyen de pénzért sem fogunk tudni áramot vételezni. :-(
Gázzal ugyanez lesz. Pláne hogy már az új gázórákra is terjed egy új trükk.
És méghozzá nagyban játszanak, házaló ügynökök vadásszák az ügyfeleket. -
guriga30 #1160 gyerekek nekem a villanyra kellene valami elérhető fasza megoldás,a legjobb lenne a visszatekerés ha valaki tud valamit ossza meg velem.... -
Csuklósbusz #1159 Nem jó a villanyóra előtti rácsatlakozás! Már a barkácsáruházakban is kapható falban vezetékkereső, csőkereső stb stb. AKkor ezek ha meg költenek pár milliót (mert megéri) egyedi műszerre akkor kb tényleg be se kell menniük a portádra, az utcáról megmondják mi a helyzet. A villanyt nem lehet lopni, illetve lehet de a legegyszerűbb vele a lebukás. -
#1158 nem 90mázsa?
90köbméter az egyszerűen szólva kib@szott sok fa... -
#1157 Köcsög szolgáltatók,hozzánk gyakran jöttek már ki fiktív számlák is.Olyanok amiket már rég befizettünk-gondolom azzal játsszanak hogy egy-két öregebb nyugdíjas könnyelműen befizeti 2X,vagy 3X is a díjat.És úgy tűnik működik is nekik,valahol olvastam is hogy sokkal több a bevételük a lakosságból mint amit a jogos díjszedésből lehetne.Aztán sírnak hogy sok az adós meg csődbemennek stb.Nem kéne 7 bőrt lenyúzni a kiskeresetű átlagemberről,meg 3X kiküldeni ugyanazt a tételt hogy ugyanmár fizessük ki a "tartozást".
Ugyanakkor-fura módon-soha nem fordult még elő olyasmi hogy ilyen "véletlenség" történjen túlfizetésekkel kapcsolatban.Miért vajon?Persze mikor bementünk elnézést kértek azt annyi.Gondolom bejegyezték valahová hogy ebből nem lehet repetát kivasalni,majd küldözgetnek másoknak.Vannak palimadarak akik meglátják a felszólítást meg meghallják hogy valami tartozása van aztán zokszó nélkül fizetnek.A különbözetek persze a szolgáltatók urainak a zsebébe vándorolnak-így megy ez.Ahol sok nyugdíjas lakik ott jobban lehet szórakozni,bár kevesebb a pénzük de pánikszerűen fizetnek-ennyi. -
leni62 #1156 kétlakásos társasház, 2 évre volt elég. -
#1155 90köbméter fa...
mit fűtesz, hangárt? -
leni62 #1154 Sziasztok!
Van valakinek 5lete, hogy lehetne ezt a tetű Tigázt megszívatni?
Elvitték a gázórámat(Actaris G4 RF1-MM, amelyik gyári hibás volt (tényleg semmi buhera!!!), a jk szerint minden sértetlen (plomba, fogaskerekek), minden ok, de mivel nem akarják a gyári hibát elismerni, kitalálták, hogy az órát lemágnesezték, ezért nem mért. Mondtam a szakértő úrnak, ok, a bíróság előtt be lehet bizonyítani a mágnesezés lehetőségét. Felháborító, hogy amikor már nem tudnak mit kitalálni, jönnek ezzel, amit nem tudok kivédeni? Honnan tudjam, hogy a beszállítás közben nem érintettek a közelébe mágnest? Vagy már gyárilag ilyen volt? A leszereléskor papírdobozba tették, aláírtuk, ettől még bármikor át lehet mágnesezni. Kérdeztem, hogy mérték ki a mágnesezettséget, közölte, hogy valami fóliával, szemrevételezésre, erre akarnak 500 ezret legombolni. Figyelem!Mégiscsak lehet mágnesezni ezt az órát a SZAKÉRTŐ szerint. Mellesleg kb 90 köbméter tüzifával fűtöttem, úgyhogy tényleg nem használtam a gázukat. Röhej!!! -
#1153 Szerinted ez 10 éves? -
krisztian98 #1152 Sziasztok,
A Krom/schoder BK-G4T típusú gázórát meg lehet mágnessel állítani? Ha igen, akkor mekkorával hanyas N-el kell rendelkeznie? -
#1151 Szevasztok.
Jó látni, hogy ez a topik még működik.
Csak jelzem, hogy ezt még én nyitottam valamikor, már tíz éve is megvan kb.
Na megmondom a frankót.
Nem az órával kell baszakodni, hanem csak annyi a dolgod, hogy egy villanyszerelő havert beszervezel, és rácsatlakozol a hálózatra, még a villanyóra előtt.
Nem a szekrénynél, hanem még az óra előtt a kábelekre, amit nem tud mérni az óra. Azért kell a villanyszerelő, hogy úgy kösse be, hogy egy kapcsolóval át tudj kapcsolni a hálózatok között, és, hogy legyen kismegszakító biztosíték a kerülő hálózaton. Nem lenne jó ha leégnének a berendezések. És az sem jó ha nem fogyasztasz semmit, mert az meg gyanus. -
adicarp #1150 helo realp engem is érdekelne a visszatekerés,de nekünk még a mágnes sem állitotta meg.kivel lehtne beszéni ?Actaris G4 RF1-MM de a mágnes nem jo köszi a választ
-
#1149 mert így van. kb 10 éve már műanyag alkatrészekkel gyártják az órákat, szóval semmilyen mágneses trükk nem működik... -
adicarp #1148 szoval jo lenne egy kis segitség ha valaki tud valami okosat. -
adicarp #1147 nem értem mit irtál -
adicarp #1146 olyanra gondoltam,hogy mágnes,mert állitolag ezt mondták hogy nem lehet megállitani
-
#1145 elzárod a gázcsapot -.- -
adicarp #1144 sziasztok az lenne a kérdésem hogy az orám tipusa actaris gyárto G4 RF1-MM MEG LEHET ÁLLITANI?HOGYAN ? -
predator24 #1143 Helló én tudok mágnest hozni bármilyet, személyesen, vagy akár postán is. Teljesen újak, némelyik a boltinál is olcsóbb...írj hogyha kell, illetve h milyen!köszi -
#1142 Sziasztok!
Kaptam egy spamet a postafiókomba, hogy rakassak fel MRAZ mágnesgyűrűt. Utálom a spameket meg azokat is akik küldik. Meglátásom szerint általában azok küldik akiknek valami tré dolgot rád kell sózni, hogy ők jól járjanak, te meg megszívd. Ennek ellenére mégis megnéztem a google segítségével a keresendő szóra, mert régen feszült érdeklődést mutattam a dolog felé. Aztán találtam is egy blog bejegyzést:
http://href.hu/x/bgpr
Ezek után tovább használtam a google lehetőségeit és így jutottam ide.
Ez poszt nem a spam miatt íródott és főleg laventonak szól.
Az előző lakásomban a szentendrei G4 RF1 multirange készülék volt. Én próbáltam megállítani erős mágnessel, de ezeket a készülékeket nem lehet! Először egy 6 ezer forintos mágnessel majd egy 23 ezer forintossal. Nem ma volt, ezért nem emlékszem pontosan az árárára. Ez egy kocka (hasáb) alakú mágnes volt amit az EUROMAGNETtől vettem a helyszínen. Igen erős volt mert a cipőtartóról úgy felkapta vagy 40-50 centiről az kisebb mágnest, hogy a körmöm belilult.
Nahát ezzel a mágnessel sem lehetett megállítani az általad beírt órát. Csak kattogott. Akkor én egy kicsit körberágtam a témát és rájöttem, nincs kiskapu! Fizetni kell becsületesen azt a levegővel megtuningolt gázkeveréket, amit becstelenül juttatnak el hozzánk...
-
dudus6464 #1141 hökompenzácios gáz mérőre tudtok valami okosat???KÖSZI! -
harlekin73 #1140 Üdv mindenkinek.
2003 as Flogiston G4 RF1-hez, milyen nagyságú, és erősségű mágnes kell?
Hol lehet beszerezni? Hova kell pontosan rakni?
Más.
Kattog az óra, nehezen fordul a mutató. Mennyire probléma ez, (azon kívül , hogy hangos?) -
ong #1139 Na végre birok írni!
Sziasztok.Jó a fórum:)!
Tudna valaki erröl mondani valamit:American Meter AC-250 Diaphragm Gas Meter???(http://www.imacsystems.com/ac250.htm)
Régebben disznó perzseléshez csatlakoztattunk a vezetékre hoszú csövet,az órát meg valami dróttal édesapám kiakasztotta vagy nem tom de azt igen hogy dróttal hátul belenyult és valamit kiakasztott és az óra nem mért.Igy tudtuk fűteni a tüzelős kazánt is gáz "rózsával"!
Ha valaki tud segítene hogy mik a lehetőségek???Előre is köszi -
ong #1138 .... -
mammo #1137 Szia!Tudnál nekem infót küldeni gázóra ügybe? -
Arrow #1136 A 448. sz. hozzászólásba beillesztett lépen milyen gázóra van? Gallus 2000 G4, de ez a kicsi vagy a nagy? Nekem kinezetre ugyanilyen van, de nem fogta meg 1db 50*50*25 N35-os mágnes, csak kattogott, és nehézkesen, de mindig átfordult. Hány darab, mekkora, és milyen anyagminőségű mágnes kellene hozzá ami stabilan megfogná? -
#1135 ha nem is ingyen, de 1800-2000ért itt lehet venni akácot.
azért olcsóbb, mert 1méteres rönkökben van, de van szalag, illetve láncfűrészem is. -
csí00 #1134 Mi is gondolkodunk a vegyes tüzelésűn, mert fa mindig akad. A párom mindig tud az építkezésről fát hozni. Az meg ingyen van. -
Csuklósbusz #1133 Webfordítóval megnéztem a leírását:
---------------------------------
doprimo Picco egyetlen elektronikus érzékelő hő elosztását mérő ami tud a legmodernebb chip-technológia egy nagyon kicsi és elegáns csomagolásban. Így doprimo Picco telepíthető feltűnés nélkül a radiátor.
Az LC kijelző mutatja, pontosan mért fogyasztás egység.
doprimo Picco kezdődik számít, amint a radiátor hőmérséklete 28 degreesC eléréséig.
Ez a mérő kapható kompakt rendszerre, valamint a távoli-érzékelő egység.
Mint egy kompakt egység, akkor elfér szinte minden típusú radiátor
doprimo Picco lehetővé adattárolást, a határidő a hónap végén és adatok az előző év és az elmúlt év előtti.
Felhasználás tartomány: 55 fok és 90 fok (Compact rendszer)
55 fok és 110 fok (távirányítású érzékelő)
Viterra Energy Services AG, Grugaplatz 4., Essen, D-45131, Németország. Fax: 01149-201-459 32 58.
--------------------
Hát azt írja hogy a legmodernebb chip technológia, és hogy két évre visszamenőleg őrzi az adatokat.
Itt van róla egy használati utasítás is németül:
http://www.gte.at/service/doprimo-picco.htm
Az a baj hogy nagyon elterjedt, német gyár a gyártó tehát valószínűleg van benne hack védelem bár sehol nem írják róla. Bár a németek nem is trükköznek ilyennel. :-) D
De ha ügyesen és nem pofátlanul csinálod, van is fogyasztásod meg nem hirtelen kapkodod le úgy kissebb az esélye hogy lebuksz.
Tehát tényleg várd míg lehül és úgy vedd le meg úgy is rakd rá. Meg amíg tárolod (amíg le van véve) addigis tedd egy fém felületre, mert írja hogy két érzékelő van benne. És ha nem is fűtesz akkor ha változik a szoba hőmérséklete akkor a radiátor hőmérséklete a hőtehetlensége miatt lassabban változik. Tehát a két érzékelő között általában van különbség még ha nem is használod egyáltalán a fűtést. De ha mindkettő a levegőn van akkor nem nagyon lesz különbség a kettő között, lehet ezt figyeli az elektronika és majd lebuktat...
De ha már levetted úgyis mindegy, de azért fogyasztásod legyen. És igen, szerintem ajánlatos a hidegszobában tartani, ott is valami fém felületre rátéve.
Tehát szimulálni kell neki a hideg radiátor érzését.. :-)
Amúgy sok cikk volt róla már róla a neten hogy sok lakó ezzel csal lebukásmentesen.
Olvasd el ezt:
http://www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/a-lopas-nem-sporolas/cn/news-20090112-02262342
Biztos nem volt rajta plomba???
Tehát ha nincs leplombázva stb akkor lehet hogy nem is tartalmaz elektronikus védelmet vagy nem is nézegeti a szolgáltató, csak leolvassa és szarik a többire.
Tehát ha nem pofátlanul sokat "lopsz" akkor nemnagyon fog feltünni a központi órán és nem nagyon fognak kutakodni sem utánna. -
#1132 annyit bírni fog...
én is ha lehet nem fűtök gázzal, van is egy akkora cserépkályhám mint egy telefonfülke... :) -
csí00 #1131 Köszi az infót, csak 1 villanyradiátor lenne+ bojler, meg a napi használati cuccok. És csak elméletben. Mert még nem tudom mi lenne jó csak nagyon pörög a gáz, és a nadrágomat ráfizetem. Csak besegíteni mert a villany átalányban megy. azt októberig talán be tudom hozni. Flogiston Gázórára nem kaptam semmi tanácsot. 1,5 éve szerelték fel. De tegnap volt a TV-ben hogy még jobban felviszik a gáz árát. -
hornet900 #1130 Sziasztok!
Engem BK-G4T megállítása érdekelne, a plexije közepén van egy kis mélyedés! -
lavento #1129 Üdv!
G4 RF1 Flogiston kft. 2004 évjárat
érdeklődnék, hogy ennél a típusnál mágnes használható-e ?
és milyen ?