AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
egy ilyen vackot is kaptam hozzá

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
29eft volt nekem kereken

pxxl
faszájos <#eljen><#taps>

mennyiért van egy ilyen deszka?

All hail the double x!

MaSzKa
2sata és 1sataáram kábellel többet kaptam, mint a kézikönyvbe írva vagyon<#eljen>

MaSzKa
lehet bökök 1 gyenge logoutot is

Solten
link

Johetnek a tesztek... 😊

Saor Alba

MaSzKa
sikerült csinálnom képeket:

-Biostar TA790GX A3+ 5.1 AM3 alaplap
-AMD Athlon2 X4 620 Box AM3 cpu
-Arctic Cooling MX-2 4g 8year hõvezetõ paszta
-G.Skill Trident F3-16000CL9D-4GBTD 2x2GB 2000MHz CL9-9-9-27 1.65v ram (késõbb jön www.rambazar.com-ról)

S2000
Köszi mindkettõtöknek.
Iponon 1k diffi van, ennyit megér szerintem. Remélem minél hamarabb meg is tudom venni.<#smile>

MaSzKa
itthon minimum 10%-al
és aligkapni

gurubefree
Nem dragabb a 705E , es annyi meg hogy csak a 720 BE eseten unlock-os a multiplier.

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

MaSzKa
igen 705e drágább és kevesebbet fogyaszt

S2000
Sziasztok!
Phenom II 720(/BE) és 705e között csak fogyasztás különbség van?(és órajel ofkorz)

Solten
Igen, mert a Win7 driver meg beta allapotban leledzik.

Saor Alba

Magiszter
Köszi. Ezek szerint ilyen ótvar gány a notikhoz lévõ driver? <#merges2>

Solten
Ugyes voltal (<#zavart1>)... Letoltod az asztali drivert. Ezzel modifikalod laptop driverre: link. Olvasd el feltetlen a telepitesi procedurat lejjebb(nem kell felni, gyerekjatek, csak angolul van), ha valami nem tiszta irj.

Saor Alba

Magiszter
Mivel Win7-em van ezért a Win7-est tettem fel.

grebber
2011<#levele>

Next PC upgrade: 2022

Solten
Solten
Hi. Konkretan milyen Katit? Vista, Win7?

Saor Alba

Magiszter
Szevasztok!
Van egy olyan problémám hogy a notimban lévõ HD3650-e feltettem a 9.9-es Katit. Az óta, ha youtube-ot vagy valami olyan oldalt nézek ami teli van flash tartalommal akkor egy idõ után bekockásodik a kép, majd elmegy és HA visszajön akkor azt írja ki a Win7 hogy a videókártya driver elszállt de sikeresen újraindult (nem ebben a megfogalmazásban). Eddig csak a windows driver ment, és úgy nem volt probléma, csak égetõ szükségem lett a Catalyst Control Centerre, az meg ahogy tudom csak catalysttal megy.

Szóval ki tudnátok segíteni 1-2 jó tanáccsal?

MaSzKa

repvez
Tudna nekem valaki informáciot adni arrol, hogy olyan játéknál ahol saját menube nem lehet az élsimitást állitani , azt hogy tudom a driveren belül megoldani ugy hogy csak akkor használja ezt a beállitást amikor a játék fut, máskor ne.
Ha jol emlékszem az NV-nél volt ilyen hogy külön lehetett választani a driverbe a progikhoz profilt itt csak olyant láttam amit külön manuálisan kell bekapcsolni, nem automatikusan áll be a megfelelö értékekre .
MaSzKa
kb egyformán fogyaszt a x4 620 4magvas az e6550 2magvassal

Solten

Saor Alba

Solten
PH!-n is megjelent mar a hir: link. Aruk: 2 sonkasszendvics... <#smile>

Saor Alba

MaSzKa
kár, hogy most vettem x4 620-ast<#falbav>

Solten
link

#12485: 😉

Saor Alba

trident
Köszönöm! <#worship>

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Magiszter
GPS-400AA-101 A -ról van szó az én esetemben <#circling>

Amúgy egy 5870-be hány csatit kell beletoszni? Mert már a 8800GT-be is 2 darab hatos csati megy. Vagy a PCI-E 2.0 aljzatból jobban kapja a kakaót?

Solten
MSI 770-C45: 18.260 Ft

GIGABYTE GA-MA770T-UD3P: 20.138 Ft

Saor Alba

Solten
400W-os is tökéletes. 😉) Amennyiben Chieftec GPS-rol beszelunk. 12V-os agak 14 es 15 Ampereinek boven elegnek kell lennie pl egy 5870-hez is.

Saor Alba

Magiszter
Hát igen az a 6 magos dolog se ma lesz. Én csak akkor veszek viszont 6 magot ha már legalább 2 éves a mostani procim és kevés lesz a játékokhoz, mert "csak" 4 magos és "csak" 3 Ghz-s.

zolee145
SLi semmiképpen.😊

Amúgy meg asszem jövõ héten fogom az utolsó Ft-okat rákölteni erre a gépre, akkor kapja meg az AC Freezer-t a cpu.

Utána már ddr3-as rendszer jön, 58xx-as vga-val, hatmagos Phenommal. Majd. Nagyon majd...😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

trident
Tudnátok mondani egy-két am3-as alaplapot, igazság szerint nincs semmi extra kívánság, csak az alap, csak a szokásos, két kívánalom van, a relatív alacsony ár és annyi tuningpotenciál, ami léghûtéssel könnyen kivitelezhetõ, feszültségemelés nélkül.

Nem feltétlen vagyok márkahû. A bestbuyokat kedvelem.

Szóba jöhet, hogy a dual core-ról lépjek, belépõszint környéki am3 x3-x4 a szimpatikus (a c2q szvsz túl drága). Egy 3 ghz környékén üzemelõ cpu-val meghajtott 4850 / 5750 lenne számomra ideális megoldás, ez alá nem érdemes mennem, e fölé meg felesleges.
(Az x2 nagyon jó áras. De nincs már akkora differencia, hogy dual core-ról x2-re váltsak, akkor már inkább a négy mag ~3ghz-nek van értelme)

Nem biztos, hogy most így alakul, de az elvi lehetõség megvan.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Magiszter
Ha nem elég, kidobom az ablakon az egészet <#idiota>

Ahogy elnézem csak a sok GPU-s VGA-kal érheti el a rendszer a 400W+ fogyasztást. Azzal az 550-es tápoddal jó darabig elleszel, feltéve ha nem építész Quad CPU-s, Quad SLI rendszert 30 terányi 80 gigás vinyókkal<#idiota>

zolee145
Ahogy olvasgatok a neten a Chieftec még most is minõségnek számít. Nekem is az van.😊
Én beszari vagyok, 550-est vettem, de majd Solten azt fogja mondani, hogy a 400W-os is tökéletes. Valószínûleg igaza is van.😊

Magiszter
minõségi táppal értendõek.
Mikor még 15k-ért megvettem a Chieftec 400W-ost akkor az még minõségnek számított.
Ahogy elnéztem azt a listát, akkor a HD4890 még pont benne van. De még egy HD5870-is szûk keresztmetszettel. Úgyhogy nyugodt lélekkel fogom megvenni a VGA-t ha már lesz rá $$$.

trident

zolee145
Fogyasztás

Radeon HD topikból.😊 Ez a teljes rendszer fogyasztása, gondolom ha 5850CF akkor valami combosabb 4 magossal.
Persze ezek az értékek ahogy mondani szokás minõségi táppal értendõek.

Amúgy meg a hõtermelés miatt is jó dolog a kisebb fogyasztás, ha nem akarod húzni jó eséllyel megfelel majd a gyári hûtõ, én meg éppen hûtõt nézegetek a procihoz.😊)

Magiszter
Igazából azért örülök neki hogy 30W-al kevesebbet eszik, mert így ha beszerzek egy izmosabb karit még mindig nagyobb eséllyel lesz elég a 400W-os táp.

zolee145
Ez napi 10 órás használat (100%-on) mellett jelenthet akár 500Ft-ot is havonta.😊

Amúgy természetesen nagyon jó dolog az, ha azonos teljesítmény mellett valami kevesebbet fogyaszt.
Igazából ahol ez nagyon komolyan számít az szerintem a szerver gépek piaca. Ott nagyon nem mindegy pár watt, mivel eleve nagyobb kihasználtság mellett mennek mint otthon, és napi 24 órában, ráadásul általában nem egy gép, hanem jó sok.
A másik ahol sokat számít az a hordozható gépek, ott sem a megtakarítás, hanem az akku miatt.

Magiszter
Nah megnéztem a számot, és 95W-os a procim. Dejó, nem zabálja két pofára a villanytot! <#taps>

Magiszter
Azért mert kevesebb hõt ad le, nagyobb a Max. hõmérséklete? <#guluszem1>

Ehunne

Solten
Ez egyertelmu, mivel a 95-os kevesebb hot ad le, kevesbe melegszik.

Saor Alba

Magiszter
Köszi, akkor megnézem, ha hazaértem.
Oldalon azért az érdekes hogy a 125W-os 62 fokra van hitelesítve a 95W-os pedig 71-re. <#fejvakaras>

Solten
Ha megvan a kod, a CPU lista (banner)-val megtalalod a hozzatartozo CPU-t.

Saor Alba

zolee145
Sõt, most, hogy visszacsomagoltam megláttam, hogy a dobozon is van egy vonalkódos matrica.😄

zolee145
Baromságot mondtam, C2-esbõl is van 95W-os. Akkor kiveszed a dobozból azt a vaskos AMD könyvecskét, és az elején megnézed azt a ráragasztott vonalkódos izét. Ott az OPN: ........... sort megnézed, majd az AMD honlapján megkeresed azt a számot, és ott leírják a TDP-t.

Nekem HDZ940XCGIBOX.

Most néztem, hogy ez a view detail-re kattintva látható és az "OPN PIB" sorban keresd.

(Vagy leszeded a hûtõt és megnézed a proci kupakját.😊)

Magiszter
Eh... azért most nem bontom szét a gépet, majd ha teszek bele VGA-t és nem megy akkor tudom hogy kicsi a táp. Ennyi <#idiota>

Solten
Van belole 95W-os C2-es is.

Saor Alba