16997
  • grebber
    Fogalalatokban van eltérés?
    Mármint am3 és am3+ között?
    Mert van egy cpu hűtöm (Cooler Master Hyper 212+) ami elég jól teszi a dolgát AM3-hoz is jó.A Bulldozer úgy tudom am3+-os lesz.
    Szóval jó lesz hozzá a cpu coolerem?
  • Solten
    Jaja, Phenom II X4 840... Talan aktivalni lehet az L3-at?
  • Zoli007
    Na, az AMD-re rájött a csalhatnék. Phenom nevet adni egy Athlonnak
  • lee56
    Jah, már a ph is beszámolt róla http://prohardver.hu/hir/arcsokkentes_amd_haza_tajan.html

Így már nincs is nagyon értelme 2magosba gondolkodni, mármint phenom2-es x2-be :)
  • Solt
    Árcsökkenés
  • lee56
    Persze de itt arról volt szó hogyha választani kéne, +1 mag vagy a L3 cache, melyik a jobb döntés :) De van rengeteg teszt mondjuk a neten, akit érdekel utánanézhet mikor melyikkel járhat jobban.
  • Solten
    Szeretik a sok cache-t is :)
  • Solten
    Beindult a Fusion gépezete
  • lee56
    a konvertálóprogramok szeretik a sok magot, ahogyan egyre több játék is.. az L3 cache ami az X2-es phenom melett szólna szerintem nem ér annyit mint az L3at nélkülöző 4xx-es athlonok +1 magja, és még olcsóbb is mint a phenom.
  • Zsolti9014
    árban ott van a x3 körül, és a phenomokról sok jót olvastam. a három közül melyik a legjobb választás, ha mondjuk játékból főleg szimulátor és sport megy. emellett film (nem hd), net? Hébe-hóba egy videóvágás, de csak kis progikkal csináltam, ami a mostani gépemen is megy, az meg nem egy erőmű...

Amúgy a másik topik alapján most a konfig többi alkotóeleme így nézne ki:

Gigabyte MA770T-UD3
    VTX3D HD 5750 1 GB
    4 GB RAM
    ezek lennének, amik jönnének a proci mellé
  • Solten
    Ez se rossz: link.
  • Zsolti9014
    értem.
    egyébként gépvásárlás előtt állok, a Milyen gépet... topikban kaptam is segítséget, de ahogy továbbgondoltam az ott ajánlott konfigot, erre jutottam, hogy talán az x3 jobb választás.

csak ahogy nézegettem, vannak olyan procik, amelyek esetében a kétmagos úgymond jobban teljesít mint a három.

de akkor ennél már én azt a plusz pár ezret nem sajnálnám rá, noha nem fog felvetni a pénz, ha jön az ösztöndíj, akkor sem. :)
  • Solten
    Hi. Alkalmazas fuggo, nyilvan a tobb magot igenyloknel jobb eset egy X3. Plusz 3-at siman meger szvsz.
  • Zsolti9014
    Sziasztok!

Annyi lenne a kérdésem, hogy az Athlon II X2 250-es processzorhoz képest van-e akkora különbség az X3 445 javára, hogy 3-5 ezer forint pluszt megérjen?
  • Zoli007
    Most, hogy jelennek meg a fusion APU-k, a Mythbusters is oltja az nVidiát :
  • blackcalibra
    Köszi szépen!
    Coolermaster tetszik.
  • Solten
    CM Hyper 212+ vagy: link. Mugen 2 isteni, nem olcso (11-12k) de nem is a legdragabb.
  • benőmenő
    Coolermaster hyper 212+
    Scythe Mugen 2
    Ezek tuti jók
  • blackcalibra
    Phenom II X4 Black Edition 955, 3,2 procira milyen hűtőt ajánlanátok?
    A gyári hűtő végül is nem hűt rosszul, de szerintem hangos.
    Nem a legjobb, legdrágább kell, csak jobb legyen és főleg halkabb mint a gyári.
  • Solten
    Felülmúlta a várakozásokat az AMD

"A 2010-es év egészét a vállalat 6,49 milliárd dollár árbevétellel és 471 millió dollár nettó nyereséggel zárta. Egy évvel korábban a forgalom 5,4 milliárd dollár, a profit pedig 304 millió dollár volt."
  • Solten
    A szoftverre helyezi a hangsúlyt az AMD

• Solten
    Még több fusionös termék kerül piacra
  • Solten
    Hi.: link.
  • Inquisitor
    A gyártó oldala szerint 2007-ben jött ki olyan BiOS hozzá ami CPU frissítést tartalmazott. Valószinüleg NEM megy benne. Ami AM2-ben megy Phenom beles proci, azokkal is szopás van, mert manuálisan le kell szabályozni a HT-t, ellenkező esetben már az első boot közben túlmelegszik a chipset és lelövi magát a lap. Én legalább is több lapnál is láttam ilyet. Maradnak a jó öreg X2 procik.
  • Zazu18
    Hali!!! Egy ilyen alaplapom van: MSI K9N6SGM-V. Ez a proci (link) működik ezzel az alaplappal?

Köszi: Zazu
  • pxxl
    h megint adnak majd el 1 rossz magos, de még jó procikat :D
  • Solten
    Ez valamit sejtet...:

:)

• benőmenő
    Nekem tetszik ez a már pár éve fennáló AMD olcsó, de jó; Intel qvajó, de méregdrága felállás, mivel az AMD-nek muszály hoznia vmi teljesítményt ugyanakkor muszály jóval olcsóbban adnia és így lészen nekem játékos PC
  • Solt
    Ennyi...

Én is kíváncsian várom milyen lesz, és mennyibe fog kerülni... :)
  • Solten
    Fene egye meg, most varhatok Aprilisig a gepepitessel... :) (vagy meg tovabb).

A Bulldozerben az tetszik hogy nem eroltetik az "IGP"-t az emberre. A Llano-ban igen, de az AMD kepes komplett platformot kinalni, szoval ha osszedolgozik a VGA-val, az nekem jo... A pofatlan Intel mindenekepp megveteti veled:

- H67-es deszkaban mukodik csak a grafikus resz. H67-es deszkaval nincs tuning.
    - P67-es deszkaval van tuning, de le van tiltva a grafikus resz (megvettettek veled de minek, ha nem tudod hasznalni).
    - tuning amugy is csak a "k" jelu CPU-kkal lehetseges, azok meg nemileg dragabbak.

Koszonjuk Intel hogy tojsz a felhasznalokra, legalabb ez is az AMD malmara hajtja a vizet... :)
  • Solt
    Játéknál mi a fő szempont? Szerintem ( nekem ) a minimum fps... mutatsz nekem olyan tesztet, ahol mondjuk 1920x1080-s felbontás mellett minimum fps-ben legalább 10%-l alul marad a PhenomII?

Én nem tudok ilyenről...

A phenomII 955BE 35000.-Ft. Az én Q9550-m még mindig 55000.-Ft körül van... az i7 még drágább...
  • Solten
    Ugy tekintsd hogy 8 szalon kepes dolgozni, ezt meg mar reg tudja a core i5 is (hyper-threading).

#14223: "Csak a játékosoknak teljesítmény kel (legalábbis sokaknak)"

Legalabb is keveseknek, a tobbsegnek boven tokeletes akar egy Phenom II X4.
  • grebber
    Csak a játékosoknak teljesítmény kel (legalábbis sokaknak) és ott jobb az intel. Nem egy ember váltott phenom 2-ről core i5/7-re és jobban mentek a game-ek!
  • Solt
    Miért nem az? Játékosoknak ott volt egy kiváló ár/érték arányú cpu széria...

Most jön egy új sorozat, ami nagyon ígéretes... ha hozzáveszed, hogy a lehetőségeik a közelében sincsenek az intelhez képest, akkor szerintem kifejezetten bizalomgerjesztő amit csinálnak...

Ráadásul nagyon hasonló a történet ahhoz, ahogy az nv-t befogták...
  • Zoli007
    Tudom, hogyan értik a 8 magot. Az AMD azért tekint rá 8 magosként, mert minél több annál jobb az r=1 usereknél. Nem kötekedni akarok, én is azt szeretném, ha jó lenne, legalább lenne konkurencia, csak amit az AMD mutatott a pár évben, háááát, nem éppen bizalomgerjesztő.
  • Solten
    Na beindult a PR: Erős lesz a Bulldozer architektúra?

"...A pontos specifikációk helyett az AMD illetékesei csak annyit mondtak, hogy a szóban forgó processzor a szintetikus tesztek alkalmával még az Intel hatmagos asztali csúcsprocesszorát, a Core i7-980X modellt is képes megverni..."

Hisszuk ha latjuk... :)

• Solten
    Nem gyorsabb a Sandy a Core i7 980X-nal... :)
  • Solten
    A Bulldozer nem a hagyomanyos x86-os architekturara epul ugyhogy a magok kerdese, erdekes kerdes: Teljesítményadatok szivárognak a Bulldozerről. Bar az AMD hivatalosan 8 magoskent tekint ra.
  • Armagedown
    A Sandy Bridge mindennél gyorsabb , nem lesz itt semmi változás :)
  • Inquisitor
    Ez így marhaság. Mind az Intel, mind az AMD az új architektúrát elöször szerver verzióban adja ki, utána pedig desktopban. Az Itanium volt az egyetlen kivétel.
    Annyi, hogy az első bulldozer magos procik G34 foglalathoz jönnek ki, amiből megjegyzem van ám desktop alaplap pl. Ausus egy és két foglalattal ... Utána jön ki az AM3r2 avagy AM3+ verzió.