16997
  • Solten
    Ha neked nem surgos akkor erdemes szvsz. De van esely arra hogy tanui legyunk egy kis arhaborunak az osz soran. Elvegre a Sandy komoly konkurenciat kap.
  • Inquisitor
    Én sok év GigaByte után most ezt az Asus M5A99X EVO-t nézegettem, pedig sok éve tele lett a hócipőm a gyártóval, de nagyon impresszív, viszonylag nem sokkal drágább mint a 970-es verzió és még beépített Blutooth 3.0 is van ...

Solten, szerinted egy Bludozerre állással érdemes a tavaszt kivárni? Amíg letisztul a piac? Mert ha most jön ősz elején, akkor itt a szezon miatt magasan lesz tartva az ára még. Nekem meg négymagos prociról annyira nem sűrgős átállni ...
  • Solten
    Vagyis a Bulldozer magos Trinity APU? Az AM3+ -os Bulldozer vonal megy tovabb, legalabb is remelhetoleg nem talalnak ki hozza egy AM4-et... :)

A Komodo-nal a GPU resz ne tevesszen meg senkit, a DX11 GPU a platform resze lesz, tehat nem APU-rol van szo.
  • Inquisitor
    "A másik arrol mit lehet tudni hogy az uj foglalatba kompatibilisek lesznek az AM+as procik vagy a AM3+-os lapba az uj APU-k?"

Egész konkrétan azt írták erről egyik fórumon, hogy a next-gen bulldozer proci plusz APU megoldás se az FM1-be(!), se az AM3+ foglalatba nem megy bele, hanem FM2 foglalat lesz hozzá. Így most lehet leteszek a bulldozer upgrade-ről és kivárom az FM2-t. :(
  • V43 1105

• Solten
    Onmagaban nem fogja uberelni a 4850-et, de ha melle pakolsz egy HD 6670-et akkor mar igen (Ez egy affele hybrid crossfire mod, Dual Graphics marketingneven).

Az AMD APU-knak Socket-FM1-es foglalata van, tehat AM3+ -al inkompatibilis.
  • Solten
    1-2 ezren mar ne sporoljon senki, foleg ha tapegysegrol van szo... LC-power, kodegany hulladekok helyett a nevesebb gyartok beleposzintu cuccait erdemesebb inkabb. Ha valaki nagyon fogahoz veri a garast akkor min. Hipro.
  • repvez
    Valaki már tudja hogy menyire érdemes az uj APU-t venni?Gondolok itt arra, hogy ugy tudom hogy a proci mellé egy 6xxx sorozatu GPU van pakolva és az érdekelne, hogy ha egy ilyen APU-t veszek az hasonlo vagy jobb teljesitményt tud nyujtani mint egy mostani 4850es GPU, magyarán ki tudja váltani a külön VGA-t?
    Mert összel gépet szeretnék, fejleszteni és ha a beépitett GPU tudja hozni a mostani VGA teljesitményét és mivel az már DX11-es elindulnak rajta ezek a progik is akkor a VGA-t kihagynám a gépböl, igy olcsobban megusznám a fejlesztést.
    A másik arrol mit lehet tudni hogy az uj foglalatba kompatibilisek lesznek az AM+as procik vagy a AM3+-os lapba az uj APU-k?
  • zico87
    magyar embőr a tápon sporól:D codegány jó manapság nem sokat érő gépekbe nekem egy p3-asba dobog vagy 5 éve idáig bírja pedig 24/7 megy :D chieftec-et is sztem a jo tápok közé lehet sorolni
  • Roland3
    ennyire szar az m-tech nem tudtam . :D
    Azt hittem Codegen a szar :D
  • pxxl
    nekem volt Vargáné és Mercury is. elöbbi P4-et hajtott, utóbbi talán P2-t nem emléxem rá potosan.
    és csak a Vargáné halt meg. de kegyes volt, és nem vitt magával semmit :D
  • PLaci #14724
    Most komolyan, vegyél egy tápot is...

A tápok minőségi sorrendje:
    (A teljesség igénye nélkül)

Xar: Vargáné és társa; M-tech (a.k.a. Mercury); Vulcano (egy munkatársamnak egyszer kitört xD)
    Az ilyen tápokat nem ajánlom. Működnek, de nem egy "életbiztosítás"

Használható: Codegen; LC-Power; Logic
    Ócó gépeknél használhatóak, drágábbra nem használnám őket.

Megfelelő minőségű: FSP (Forton-Source Power); Enermax; Gigabyte; Cooler-Master; Corsair
  • pxxl
    a lakást :D
  • PLaci #14722
    m-tech?? le akarod égetni a gépedet? :)
  • Roland3
    Sziasztok!

Eegy hd5770 elég 450w m-tech táp ?
  • zico87
    http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5670,2533-5.html
  • Roland3
    Sziasztok!

Melyik a gyorsabb egy hd5670 1gb vagy egy 8800gts 512mb g92??
  • Solten
    AMD Brazos-T platform a Windows 8 alapú tábláknak

• pxxl
    hangos mint az állat! én hamar lecseréltem a 940-esen egy Baram-ra :)
  • kisbakter91
    jah és nektek is hangos a gyári hűtő?
  • kisbakter91
    Asus m4a78lt-m LE alaplap, 4gb ddr3 1333mhz memória, vtx3d hd5670 1gb vga
  • BIZ0906
    Jó volna tudni, hogy pontosan milyen alaplap ram vga van a gépben!
  • kisbakter91
    Sziasztok!
    Nekem egy olyan problémám lenne hogy összeraktam egy gépet, de a proci nem jött meg csak később kaptam ideiglenesen egy Sempron 2,7es procit, használtam a gépet, pörgött rendesen nem akadt stb...megjött a processzorom egy Phenom II X4 955 BE, azóta amióta kicseréltem, F1-el lehet csak elindítani a gépet, az elején amikor bekapcsolom a gépet, azt írja hogy nem támogatott a proci, frissítettem a biost Asus updatel (asus alaplapom van) azóta ugyan úgy F1 és észrevehetően lassabb a gép! Vmi ötlet esetleg? Előre is köszönöm!
  • zolee145
    Most olvasgatok vissza:)
  • zolee145
    Régen jártam erre, de azért van ami nem változik. Lelkes fórumtársunk még mindig várja az új cuccokat, hogy tudjon dönteni mit vegyen...majd nem vesz semmit.
  • gurubefree
    Mihez kell segitseg ?
  • blackcalibra
    Egy kis segítséget dobhatnál, hogy mit hogy merre hány méter.
  • BIZ0906
    Lehet akkor még emelek 400MHz-t na nem mintha olyan sokat érne de miért ne egy próbát megér :)
  • V43 1105
    Új alaplapok ..
  • V43 1105
    Van.
  • blackcalibra
    Bocsánat!
    6870-em van nem 4870.
  • Solten
    Szerintem erdemes kibrobalni mennyi a max. orajel fesz. emeles nelkul. Bar nem hinnem hogy CPU limited lenne alap orajelen.

#14703: nem hinnem, jobb lapokkal max. saccperkabe: 3.8. De hat a tuning mindig lutri es fugg az adott hardvertol.
  • BIZ0906
    Fesz emelés nélkül?
  • blackcalibra
    Az nem is annyira rossz.
    Van egy HD 4870-em.
    Van értelme egyáltalán a procin emelni?
    Vagy itt már inkább a VGA a max limit?
  • Solten
    Hi. ~ 4GHz.
  • blackcalibra
    Üdv!

Egy Phenom II X4 955 Black Editionból mi lehet az a reális plusz, amit még ki lehet hozni?
    Nem extrém tuningra gondolok, egyelőre csak elméleti síkon érdekel a dolog.
  • grebber
  • Inquisitor
    Örülök neki és meg is találja a célcsoportot szerintem, de engem jobban érdekelne Bulldozer teljesítmény teszt és árazása.

A lenti Crysis 2 videónál miért írja, hogy Overclocked 3.3Ghz, hiszen ennél lesz kisebb meg nagyobb órajelú is a táblázatok szerint, a legerősebb proci 3.7Ghz-es, nem?
  • V43 1105

• FGB
    Ezt a procit első sorban a mini Pc-hez, LCD-PC-khez és notikba szánták (notikba kiváló választás lesz).
    idézet a Prohardver.hu-ról:
    "Az A szériás Fusion APU-k tervezésénél a játékosok igényei is szerepet játszottak. A Jon Peddie Research május elején készített egy friss elemzést a 2011-es évre vonatkozóan, amelyben a PC-s játékosokat osztották fel három csoportra. A legnagyobb szeletet az úgynevezett hétköznapi, vagy mainstream játékosok teszik ki, akik eddig sem igazán vásároltak erős VGA-kat, és nem valószínű, hogy ez a későbbiekben megváltozik. Az AMD elmondta, hogy az új Fusion APU-kat pontosan nekik szánják, hiszen a lapka IGP-je megfelelően erős számukra, ráadásul támogatja a DirectX 11-et is. Ennek a jelentőségét szintén sokan lebecsülik ebben a kategóriában, de a vállalat elemezte, hogy konkrétan mennyit jelenthet az API gyorsabb feldolgozást biztosító működése. Ehhez a Total War: SHOGUN 2 és a DiRT 3 szolgált segítségül. Mindkét játék támogatja a DirectX 9-et, és az AMD egy előre beállított minőségi szinten lemérte a legerősebb Fusion APU teljesítményét. Ezután az eredeti beállításokat változatlanul hagyták, de a játékokat DirectX 11-es módra kapcsolták át. A lentebb található képen látható, hogy ezzel az akcióval az előbbi játék átlagosan 20%-ot, míg az utóbbi 40%-ot gyorsult. Az extra sebesség igény szerint elkölthető a DirectX 11-es módban található extra effektekre, amelyek természetesen lassítják a feldolgozást, de a grafika minősége jobb lesz.
    "

A Llano-knál nem a CPU teljesítménye volt a fő szempont itt a IGP-n volt a fő hangsúly amit valljuk be nem is rossz eredménnyel oldottak meg.
    A csoportnak melyet megcéloztak igen is nagyon jó vétel ez a APU hiszen olcsón egy olyan procit kapnak ami mellé nem kell venni VGA-t, hogy tudjanak játszani és ugye nagyon sokan szeretnek notin játszani, még ha nem is arra való :).