16997
  • Solt
  • Solten
    Elrajtol a Bulldozer Okt. 12-en
  • Solten
    Igy van: link. Bar az iponnak elnezheto, vegul is egy bolt... Forraskent megemliteni viszont mar kinos.
  • Inquisitor
    Elég naprakész a hírforrás, mivel tudtommal mióta gyártják ez a probléma azóta van, azért magas az áruk. :D
  • broman191
    Ez nem az a hír amit postolni szeretett volna, töröltetheti!

• PLaci #15096
    a win98 -ból nincs szerver változat (win nt 4.0 -ból volt)
  • broman191

• Palinko
    van rajta amit még megfigyeltem everestben pl mindég ilyen 3000 feletti rpm eket mutat közben meg csendes a gép. és nem mozdul nagyon erről az értékről hiába terhelem a procit.
  • t680822g
    Köszi, RAM, winyó rendben... Kondikat néztem, de majd nagyítóval átnézem tüzetesen mégegyszer. Az, hogy előtte win98 (server) op. rendszer futott rajta nem számít semmit? Nagy ugrás volt az XP, nem lehet?
  • PLaci #15092
    Megzsírozod, és a vállad fölött eldobod!

800MHz + 133A = SD Ram -os Slot A vagy Socket A (Noé még ilyen gépeken szedte össze a listáját)
    Kobian = Mercury = gány minőség

Ha tényleg szeretnél valamit kezdeni vele, akkor:
    -nézd meg hogy van-e púpos kondenzátor, amit cserélni kell
    -futtass le egy memtest86+ -t
    -telepíts fel egy HD Sentinel -t, és nézd meg mint mond a merevlemezre
  • t680822g
    Tud-e valaki segíteni, a barátnőmnek szereztem egy régi AMD gépet 800 MHZ-s. Egy windows 98-as szervergép volt. Feltelepítettem rá az XP-t, de olyan félóránként lefagy. Valyon a biosban mit kellene beállítani? Mert hardverileg rendben van... Az alaplap tipusa "KOBIAN KOB KT 133A FSX" Köszönöm, ha tud valaki tanácsot adni!
  • Solten
    Ujabb Intel fail (foleg a fanboyok figyelmebe ajanlva): Komoly hibával érkezhetnek az első Sandy Bridge-E CPU-k.

"Sajnos a VR-Zone információi szerint a Sandy Bridge-E más helyen is hiányos. Az új információk szerint a kereskedelmi forgalomba szánt asztali termékek a C1 steppingre épülnek, de ez a lapka tartalmaz egy hardveres hibát, ami lehetetlenné teszi a VT-d technológia támogatását.
    Ugyan a VT-d technológia sokak szemében lényegtelen, elsődlegesen a szerverekbe használt szolgáltatást jelent, a valóság azonban ennél sokkal bonyolultabb. A Waimea Bay platformot a vállalat lényegében a sok pénzt költő játékosoknak szánja, és az új generációs grafikus processzorok esetében az I/O virtualizáció hiánya komoly érvágás lehet. Az AMD új GCN architektúráját ez a probléma nem érinti, így az erre épülő Radeonok képesek közvetlenül elérni az x86 virtuális memóriát, de az NVIDIA számára az ehhez szükséges licenc hiányzik, vagyis a Kepler GPU-k esetben az egyetlen opció az x86 virtuális memória elérésére az Intel VT-d, illetve az AMD IOMMU technológiákon keresztüli I/O virtualizáció. Tekintve, hogy a C1-es steppingre épülő Sandy Bridge-E processzorokból hiányzik ez a szolgáltatás, az új generációs Kepler családba tartozó GPU-k összes képessége a Waimea Bay platformon belül egyszerűen nem használható ki. Sajnos ez komoly gond lehet, ugyanis a virtuális memória támogatása a GPU oldaláról lehetővé teszi a hardveres megatextúrázást és a hardveres textúra streaming algoritmusok kreálását, valamint jelentősen több adat kezelése oldható meg segítségével, azaz a játékok feldolgozásának sebessége számottevően gyorsítható. Az előzetes mérések szerint az AMD PRT (Partially Resonant Textures) eljárásával a textúrák frissítése akár a százszorosára is gyorsítható megatextúrázás alkalmazása mellett, és nyilvánvaló, hogy a Kepler családba tartozó GPU-k is képesek hasonló tempóelőnyre az I/O virtualizáción keresztül.
    A Waimea Bay platformra vágyó felhasználók számára gyakorlatilag két lehetőség adódik. Ha előre tudjuk, hogy úgyis az AMD új GCN architektúrájára épülő Radeont vásároljuk meg, akkor a C1-es stepping nem jelent az x86 virtuális memória kezelése szempontjából hátrányt, vagyis akár az első körben megvásárolható az Intel új rendszere. Amennyiben még nem döntöttük el, hogy Radeon vagy GeForce lesz a rendszerben, vagy konkrétan az NVIDIA Kepler architektúrájára pályázunk, akkor mindenképpen meg kell várni a javított Sandy Bridge-E processzorokat, vagy esetlegesen le kell mondani a Waimea Bay platformról. Ilyenkor az IOMMU támogatással rendelkező AMD FX, vagy az aktuális LGA1155-ös tokozású Sandy Bridge termékek közül kell választani a Core i5-2400, az i5-2500 és az i7-2600 sorozaton, illetve még a Core-i5 2390T jelzésű terméken belül. Fontos megjegyezni, hogy a K-ra végződő, szorzózártól mentes megoldások sajnos nem támogatják a VT-d technológiát, így a játékosok körében népszerű i5-2500K és i7-2600K esetében csak az új generációs GCN architektúrára épülő Radeonok képesek majd elérni az x86 virtuális memóriát. Ezt a logikát alapvetően nem értjük, hiszen valószínűleg nem kevés felhasználó gondolkodik egy NVIDIA Kepler GPU társításán a már meglévő Core i5-2600K és i7-2600K jelzésű termékek mellé, ám a VT-d technológia tiltása mellett egy fontos szolgáltatást nem tudnak majd kihasználni."

Teccikerteni? Az Intel lekorlatozza a felhasznalot, ne tuningoljon de virtualizaljon, ha tuningolni akar ne virtualizaljon, ha mindkettot akarja vegye mar meg a kodraga "E"-s cumot... Ja, perpill. nem tudja mert hibas. Hoppsz. Radeont termeszetesen ez a problema nem erinti, sajnos az Nvidia fanboyok meg vannak love, koszonjek meg Intel bacsinak...
  • Solten
    "Szerintem jelentkezz egy PC boltba eladónak."

Na a mai rohogesadag is megvolt, jo ez a topik...
  • Solten
  • V43 1105
    Vegyél rá procihűtőt.
  • Palinko
    Ilyen procim van Black, ilyen lapban lakik win7 sp1 el, de nem értem a hőfok mindég magas! 45-50 ig idleben, ha elindítok egy boincot elmegy az égbe, miközben a venti nem pörög gyorsabban. gyári ventije van. hogy lehetne ezt a problémát megoldani? bios frissítést most csináltam.
  • Inquisitor
    OFF: Mondjuk az én 11 éves CRT-m kis felbontásban tud 200Hz-et is, de azért nem játszanék vele 800x600-ban :D
  • zico87
    megszálott intel fanoknak akiknek a szobája is intel poszterekel van teli és I7-es 2fps-es különbségekre veri ki éjjelente mert csak ez jutott neki az életből nem lehet meggyőzni vegyen intelt I7 árát feljebb is vinném így is túl olcsón adják ekkora teljesítményt 140 lenne a reális ár érte de sztem akár fél millió is egyszerűen amikor I7-em volt sex se kelet mert kielégített a mostani amd-mhez képest 10fps többlet a gta4-ben máshol még 10 sincs
  • broman191
    1.) Senkinek sem vágya low-on játszani, főleg nem 800x600-as felbontásban ilyen hardverekkel, ha igen akkor kérjen tanácsolt kezelőorvosától, gyógyszerészétől
    2.) Teljesen mindegy hogy valami 140 vagy 300 FPS-sel fut, ameddig egy átlag monitor képfrissítési frekvenciája 75 Hz. Csúcszupper' 3D-t támogató modelleknél beszéljünk 120 Hz-ről...még mindig semmi különbség nem lesz látható. Bármiben a vsync opciót bekapcsolva - hogy a kép ne essen szét folyton - értelmetlenné válik a vita.
    3.) "Szerintem jelentkezz egy PC boltba eladónak."
  • Inquisitor
    Áhh ezek a viták. Már megint az a téma, hogy a 40K-s Intel proci mennyivel gyorsabb egy alapórajeles 20K-s AMD-nél? Meh. Hát akinek van zseton az vegyen 2600K-t és kész. Akinek nincs az meg ne vegyen :D
    Minek ezen vitázni???
  • Solt
    A #15069-re reagáltál, abban pedig az ár/érték arányról volt szó. Ezen kívül volt egy ilyen mondatod,

"Vagy vga vagy proci akinek csak egyikre telik pl és csak procit vesz inkább intelt vegyek"

A "vegyek" gondolom vegyen akar lenni... ha igen, akkor már is ott a "javaslat" részedről. Azt lehet félre érteni ami nincs egyértelműen és helyesen megfogalmazva, leírva.

A vita pedig ugye nem arról megy, hogy az intel processzorai erősebbek-e avagy sem.

Aranyszabály, hogy a "haveri alapon" történő üzletelések általában a legdrágábbak! :)

• grebber
    Én nem javaslok senkinek semmit mindenki azt vesz amit akar.Én csak a saját gondolataimat írom le ahogy én látom a helyzetet.

A másik meg igen kurvára félre érted!
    "hogy akinek nincs elég pénze, az ne elégedjen meg a 150 fps-l ( annak ellenére, hogy ez MESSZE a játszható határ sokszorosa ) hanem költsön még többet a gépére, hogy legyen neki 2-300 fps-e"

Én csak azt mondom jobb az intel és raktam be linket tényekkel alátámasztva ennyi semmi több.

Nem lennék jó pc boltos nem tudnék úgy az emberek szemébe hazudni.
    Off: PL a minak mentem be a közeli boltba ahol nem mellesleg ismerem az eladót (havernak néztem árajánlatot).Mondott egy árat egy külső HDD-re és külön hozzátette HOGY NEKEM mivel ismerős vagyok 16 k. Néztem árgépen meg sok helyen 11-nél kezdődik az a szar :D

• Solt
    Nos, jól látom, hogy ez a hatalmas "amd picsázás" gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem 150 fps-ről, hanem mondjuk 250-300 fps-ről beszélünk?

Tehát azt javaslod azoknak akik kis felbontáson játszanak, hogy vegyenek drágább cpu-t, hogy ne 150, hanem 250-300 fps-l ( i5k esetén ) játszhassanak?

Most én értek félre valamit, vagy te tényleg arra célzol, hogy akinek nincs elég pénze, az ne elégedjen meg a 150 fps-l ( annak ellenére, hogy ez MESSZE a játszható határ sokszorosa ) hanem költsön még többet a gépére, hogy legyen neki 2-300 fps-e?

Szerintem jelentkezz egy PC boltba eladónak.
  • grebber
    lowon amd picsázás mind a 4 játéknál ez van.
    És ez az amibe az amd soha nem fog intel fölé kerekedni.
  • gurubefree
    hirtelen csak ez jutott az eszeme. Neked amugy is jobb a fogalmazod.

Solten jobb oldalt mindig megzavarja munka kozben de nem szeretem megszolni mert mindig a mosojom kritizalja. 8)
  • broman191
    "...a paraszt szereti a nagy szamokat es ezert kepes dupla annyit fizetni ." Remekbeszabott csattanó urambátyám! :DDD

Grebber hozzászálásáról amúgy régebben böngészett AMD vs. Intel tesztek ugranak be nekem, ahol az egyik gyártó tényleg verte az másikat mondjuk Quake 3-ban, 800x600-ban, legalacsonyabb beállítások mellett. Az egyik egészen látványosan több FPS-t generált, a másikkal szemben. Manapság is méregetnek még ilyen hozzáállással cpu tesztekben bizonyos oldalakon, legalacsonyabb beállításra mindent x,y játékban aztán hagy szóljon. Csak tudnám hogy ezek az értékek a megszállott AMD/Intel buz1kon kívül kiket érdekelnek... Mert a valóságban aki hardvert vesz, főleg játékra, azt az embert az érdekli, hogy a Battlefield 3 mennnyen' fúhádéban' 60 FPS-sel (minden más régi és új játék úgyszintén), és egyszer nem fut át az agyán az, hogy ilyen agyament ultra extreme low tesztekben a procija vajon hogyan teljesít.
    Az ilyen tesztekkel kapcsolatban az jut eszembe, amikor a PS3-at dícsérgették annó, hogy az amerikai hadseregnek mennyire bejött, mert harcászati számítások elvégzésében mennyire gyors a processzora. Végülis nyilvánvaló, amelyik konzol gamer PS3-at vesz, biztosan azért veszi, hogy katonai számításokat végezzen vele, az mellékes hogy ő az új Resistance és Uncharted részekkel szeretne játszani...
    Hasonlóan van ez a PC processzoroknál is, kit érdekel hogy egy x éves népszerű játékban a leggyengébb beállítások mellett mekkora FPS számokat generál egy új erőmű processzor? Akik megvásárolják ezeket a processzorokat, nem x éves játékokat akarnak a legalacsonyabb beállításokkal futtatni. Manapság már semelyik átlagos játékosnak nem mérvadóak ezek a tesztek, egyikük sem vesz iksz' helyett ipszilon' procit, csak mert az zé' FPS-sel többet ad egy Quake 3-ban mindent lehúzva, és a másik processzorhoz viszonyított sebességtöbblet eredményeképpen 2x akkorát rocket jump-ol... 2011-ben fúhádé' kell fullon Vér Pistikének, és nézhet fapofával hogy a csúcs kórájhét' procija, erős hüttéssel' 4 gigaherccen' nem hoz neki több fps-t, mint a szomszéd srác jóval olcsóbb, hasonló kategóriás, gyári órajeles AMD-je...
    Az ilyen "kis felbontásban alacsonyabb beállításokkal" teszteket manapság a játékos gyakorlatban el kellene felejteni, senki sem kíváncsi azokra az adatokra. Kivétel az, aki ideológiát akar gyártani magának az értelmetlen pénzb4szása mellé, hogy jobban érezze magát tőle.
  • Solt
    Mutass példát erre légyszíves! Szeretném tudni, hogy pontosan mire gondolsz.
  • gurubefree
    vegyel ki par nap szabit ..... ohhhhhh pihenos vagy 8)
  • Solten
    Ossze fogom gyujteni az aranykopeseit...
  • Solten
    Tehat akkor a logikadat kovetve az usernek van pl. 70e Ft-ja. Vegyen inkabb 50e Ft-os CPU-t 20e Ft-os VGA-val, es elvezze a jatekot 1280-as felbontasban, mintsem venne egy 30e Ft-os CPU-t 40e Ft-os VGA-val, es jatszana 1980-as felbontasban... Nem is szukseges a full HD, 1600/1680*-ban mar a legtobb esetben VGA limit esete all fenn. Gyengebbek kedveert a PH!-n is tobbszor leirtak mar CPU teszteknel hogy jatekhoz elsosorban VGA kell.
  • gurubefree

Te mindig tulteszel magadon .... ennek en orulok a legjobban mert unalmas ejszakai muszakot rohogessel tolhetem.

Az i7 2600 es az amd 970 be grafikai teljesitmenye kozott ( 1080p , DX11 , 16x AA , Bad Company 2 ) 1 az az EGY fps a kulonbseg . De meg 1280x sem tobb 3-nal. Ez jatekonkent valtozik. Ebbol is latszik hogy nem az i5 vagy i7 jobb hanem egyszeruen a szokasukhoz hivenigy keszitik a jatekokat . Nem mintha ez barmilyen hatassal is lenne a jatekelmenyre de ugye a paraszt szereti a nagy szamokat es ezert kepes dupla annyit fizetni .
  • grebber
    Vagy vga vagy proci akinek csak egyikre telik pl és csak procit vesz inkább intelt vegyek kis felbontásban alacsonyabb beállítások mellett világbajnok amdnek ott köze nincs a dolgokhoz!
  • Solt
    Nyilván, de nem mindenki áll úgy anyagilag ahogy mi. A többség az ár / értek arányt nézi. A játékok 90%-a alatt pedig nem érvényesül az i5 ereje, így jobb választás az ár különbséget inkább vga-rá költeni. Ez akkor is így van, ha minket ez nem érint. ;)
  • Solten
    Igaza van... Az Intel volt annyira kancso hogy kasztralja a HT-t az i5-bol (ami i3-nal is ficsor...), persze a logikajuk ertheto, ki a fene venne akkor a dragabb i7-et?? (ismerven a mai allapotokat, biztos lennenek azert btw).
  • Her Laca
    Én úgy látom,hogy már megint igazam van:) de a legjobb az erős proci erős vga párosítás:) Amúgy másban is kikön a különbség szvsz. Mondjuk az ára nem érdekel ez is igaz. No de hol a bull?
  • Solt
    Vettem közben egy ud3r lapot a q9550 alá, így megvan kényelmesen a 4GHz... egyelőre ezzel elvagyok, váltás eltolva! :)

Mellesleg én is úgy látom, hogy igazam van... a "mezei" játékok a vga-t zabálják, oda felesleges az i5, helyette inkább erősebb vga.
  • Her Laca
    Szeva:) Na mi van? Mikor lesz Földmunka géped? Van róla valami hír?
    Amúgy Én így látom:)
  • Solt
    Pedig igaza van! :D Annyival nem gyorsabb mint amennyivel drágább, ráadásul a szimulátoros világon kívül bőven elég játékra egy 955BE... ;)
  • zico87
    fele ár de I5 nem annyival gyorsabb max elvakult intel fanok számára akinek ez már vallási harc
  • V43 1105
    Csak irigy ..