AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi a segítséget ilyen hamar 😊
Alapon is és terhelésen is 2411 és 2446 környékén megy, nem kellene ennek jobban feltolni a fordulatot?
Van egy m4a88td-m evo/usb3 alaplapom támogatja hybrid cross firex.
Hogy tudom használni :
A problémás gép az öcsémé, az meg azért nem pont ilyen (Athlon 64 X2 Dual Core 5200).
Valami megoldás nagyon jó lenne, elég zavaró ez a dolog.....
De nem nagyon hinném hogy annyin kell mennie a ventilátornak terhelés alatt, illetve ha melegszik a cucc.
Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb
Talán vmi nagyobb guru megmondja majd.. 😊
PS3 Slim 250 PC
De vajon miért?
Alapjáraton 43, mag1: 47 mag2: 40.
A CPU ventilátor alapon 2411RPM-en jár, terelésen néha-néha felugrik 2446-ra, aztán egy idõ után vissza 2411-re.
A gyári hûtõ van rajta, kicsivel több mint 2 éve, nem hinném hogy a paszta.
A ventilátor csendes, a gép belül és a proci/hûtõ tiszta.
És gyakorlatilag bármennyire is felmehet a hõfok, a ventilátor nem pörög fel jobban.
Nem kéne ennek a ventinek jobban dolgoznia?
Mivel lehetne szabályozni, szabályoztatni esetleg automatikusan a fordulatszámot?
A 80 az már sztem sok. De nem tudom hogy ez okozhatja e a problémát...
PS3 Slim 250 PC
Adott egy Athlon 64 X2 Dual Core 5200.
Milyen hõfokon érzi még jól magát ez a proci maximum?
Everest stabilitás teszten a proci 60 fokos, az egyes mag 80körül, a másik meg 78 körül.
Nem vártuk meg a végét, de szerintem ment volna még feljebb is.
Az a gondunk hogy terhelés alatt(mikor már gondolom ennél is magasabbak a hõfokok) kikapcsol a gép.
Vga úgy néz ki rendben, én sokallom ezeket a fokokat, de a venti is megy rendesen.
Egyébként nem rég óta áll fenn ez a probléma.
Lehet ezt a dolgot a proci és a hõfokok számlájára írni?
Saor Alba
ゾルターン
kicsit meglepet nézegetve a gigabyte alaplapos oldalait, hogy konkrét lista van a támogatott memóriákról. Ez azt jelenti, hogy más memóriákkal nem is fog menni a konfiguráció? Ennek azért nem örülnék, mert valahogy pont a drágább, vagy itthon nem is kapható fajták vannak az általam preferált alaplapokhoz felsorolva😛
A számításigényes dolgokra (render, video konvertálás) pedig majd a bulldozerek lesznek a pöpecek.
Rosszul látom?
ゾルターン
ゾルターン
Adott egy Asus CrossHair IV + AMD X6 1090T + 2000Mhz Patriot memoria
Ezt szeretnem 2000MHz-en kiprobalni. Ehaz ugye az CPU fsb-jet emelnem kell 200MHz-rol 250-re ha jol szamoltam. Tuning forumokon lattam hogy a HT csokkentese segit a stabilitasban.
Na a kerdes az lenne hogy melyik esetben lenne gyorsabb a rendszer .
HT alacsonyabb + magasabb FSB ( esetunkban 250 ) a megfelo cpu speed-hez ( 3.5GHz ) a szorzot is csokkenteni kell 13.5-re. Igy a memoria 2000MHz megy a cpu 3.5GHz-en 250 fsb mellett.
Vagy az alap eset amikor HT normal ; szorzo 17.5 ; fsb 200 ; memoria 1600MHz.
Remelem ertheto ...... elore is koszi.
ゾルターン
Ilyen speckókkal egy raklap ram van a piacon.Az 1600 os ramjaim ugyan ezt tudják ,egyszerû mezei ramok. Egyáltalán kinek jutott eszébe errõl írni? Na ezt nem értettem.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Saor Alba
Köszönöm a segítségeteket,megkönnyebbültem 😊
És "csak" 9.800 jen
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
Köszi a választ ,ilyen hamar 😄
KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 Dual kit
Ezt tudja kezelni ?
Az AMD Phenom ii 955 ,tud kezelni ddr3 1600mhz????
De ABU azt írta ,hogy ez az 1 ghz es érték a 16 magos server procikra vonatkozik.Itten taglalja az egyik hozzászólásában
Minden esetre valamit kiszivárogtathatnának már , miket is tudnak majd a termékek ,mert én is kíváncsi vagyok rájuk.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Mint mar leirtam egyszer, ezek nem rendelkeznek a Fast-SVID valamint a Sideband Temperature Sensor Interface funkcioval. Bizony en nem vennek meg ezeket a lapokat, hanem megvarnam a valoban a buldozerhez keszult lapokat.
Én már tuti nem várok szeptemberig, viszont a jövõre nézve szeretnék buldózer kompatibilis alaplapot venni.
Nem hinném, hogy csak bios-frissítésrõl lenne szó, hiszen pl. a gigabyte alaplapoknál csak a rev. 3.1-esek tudják az új cpu támogatást, míg ugyan azon típusokból fõleg rev. 2.0-ások vannak jelenleg a boltokban.
Mondjuk nekem nem fontos a 9xx-es chipset, csak a am3+ támogatás, a sata3 és usb3-as port. (esetleg firewire port)
Tudja valaki melyek azok a nagykerek akiktõl leginkább veszik a cuccot a boltok? Mert lehet tõlük kéne érdeklõdni van-e értelme várni.
Asus support oldal :
"For testing AM3+ CPU Function only, do not update this BIOS while using AM3 or previous type CPUs!"
Tehat kenytelenek vagyunk varni addig amig a megfelelo tesztek elkeszulnak ..... az Asus Crosshair IV.-t AM2/AM3/AM3+ aruljak.
Phenom I. >>> Ott azert voltan gondok a ( inkabb ) CPU-val is
ゾルターン
ゾルターン
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
www.smart-bus.hu