AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.smart-bus.hu
Üdv!
van egy Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition -öm
Megtudnátok mondani hogyan mire kell beállítani feszültség értéket stb, hogy alap módban mûködjön semmi tuning.
alaplap:ASUS M4A87TD/USB3
itt a biosban találtam ilyet
cpu level up:ez kapcsolja be az OC-t alapból auto-n van
itt lehet választani Phenom II 3.6G és PhenomII-965 közül.
ai overlock tuner:ez állítja a a cpu frekit alból auto
lehet MANUAL vagy D.O.C.P.
MANUAL esetén tudom állítani a cpu bus frekit és a pcie frekvenciát
cpu offset voltage: alapból auto
alsó érték1.0200
felsõ:1.365
ezek között ingadozik.
Szóval, milyen értékekre állítsam be ha azt akarom hogy mindig ugyanazon a feszültségen és órajelen mûködjön tuning nélkül.
köszi.
(mai elsõ indításnál egy overlock failure üzenet fogadott még a windows elõtt, és kissé rám hozta a frászt.ennek okán írtam a kérdésem.ja és nem nyúltam bele ilyen túlhúzási dolgokba.)
van egy Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition -öm
Megtudnátok mondani hogyan mire kell beállítani feszültség értéket stb, hogy alap módban mûködjön semmi tuning.
alaplap:ASUS M4A87TD/USB3
itt a biosban találtam ilyet
cpu level up:ez kapcsolja be az OC-t alapból auto-n van
itt lehet választani Phenom II 3.6G és PhenomII-965 közül.
ai overlock tuner:ez állítja a a cpu frekit alból auto
lehet MANUAL vagy D.O.C.P.
MANUAL esetén tudom állítani a cpu bus frekit és a pcie frekvenciát
cpu offset voltage: alapból auto
alsó érték1.0200
felsõ:1.365
ezek között ingadozik.
Szóval, milyen értékekre állítsam be ha azt akarom hogy mindig ugyanazon a feszültségen és órajelen mûködjön tuning nélkül.
köszi.
(mai elsõ indításnál egy overlock failure üzenet fogadott még a windows elõtt, és kissé rám hozta a frászt.ennek okán írtam a kérdésem.ja és nem nyúltam bele ilyen túlhúzási dolgokba.)
Ilyen proci eddig is volt (955T/960T), sõt "aljas módon" némelyikben ment a +2 mag is ... csak eddig OEM verzióban létezett, tehát összeszerelt gépekben. És azért nem adták ki, mert nem akarták a készleten lévõ Phenom II procik piacát rontani.
Saor Alba
Szerintem nem. Az én öreg 810-e procim kemény 2.6Ghz és a legvacakabb gyári hûtéssel terhelve simán megugorja a 70 fokot. 😉
Sziasztok!
Fõl kúsztam a 955 x4 3200mhz prócimat 3600mhz a turbo v evo segítségével .
Alaphelyzetben 40-45 fokos.
Ez soknak számít?
Fõl kúsztam a 955 x4 3200mhz prócimat 3600mhz a turbo v evo segítségével .
Alaphelyzetben 40-45 fokos.
Ez soknak számít?
Core unlocker bármeddig belehet kapcsolni ?
Asztali vonalon is Inquisitor-al ertek egyet, ha pl. a Bulldozer hozza az i5-os Sandy teljesitmenyet olcsobban, az mar nyert ugy. Deszka az ugy is olcsobb lesz hozza.
Saor Alba
az attól is függ mennyivel marad el tõle 😊
A kérdés az, hogy ha teszem azt NEM nyomja le az i5 mobilt, akkor hajlandó vagy e az i5 konfigért a "szokásos" plusz 60-80 ropit kifizetni?
engem csak annyiban érdekel, hogy a notiban verni fogja-e az i5-õt mondjuk az A6 vagy A8 és ha igen akkor milyen áron. ha jobb lesz akkor AMD ha nem akkor i5, ennyi.
nekem nem kell 5000 magos 27000 Ghz-es proci.
nekem nem kell 5000 magos 27000 Ghz-es proci.
Kapni sokáig lehet még, sacc egy év? Az X4 procikat nyár végéig, az X6 procikat év végéig gyártják a diagram szerint. Úgy saccolom 2012 végéig kapsz még Phenom II alapú procit. Igazából Phenom I magos procikat is kapni még, bár elég drágák(!) pont mert nem gyártják már õket.
Ez egy feletébb értelmetlen kérdés szerintem. Pl. amikor a legtutibb proci az Intel X980 vagy mi a túró volt, ez kit érdekelt, hiszen 200K volt az ára?
Megfordítva, ha pl. egy 35K-s AMD proci veri pl. az Intel prociból az 50-60K közöttieket, de nem veri a legjobb aktuális procit, az kit érdekel?
Senki sem azt várja, hogy az buldózerek elsõ generációja verjen egy 6 magos 5Ghz-re húzott Intel csúcsprocit. Ha ár érték arányban hozza azt, ami miatt régebben kedveltek voltak az AMD procik, akkor már jó lesz nekünk vásárlóknak.
Megfordítva, ha pl. egy 35K-s AMD proci veri pl. az Intel prociból az 50-60K közöttieket, de nem veri a legjobb aktuális procit, az kit érdekel?
Senki sem azt várja, hogy az buldózerek elsõ generációja verjen egy 6 magos 5Ghz-re húzott Intel csúcsprocit. Ha ár érték arányban hozza azt, ami miatt régebben kedveltek voltak az AMD procik, akkor már jó lesz nekünk vásárlóknak.
oké, hogy retteghetnek az árak miatt, de vajon teljesítmény miatt is van mitõl tartani?
Sziasztok!
Core unlocker mikor kell bekapcsolni amikor megy a gép vagy amikor nem ? 😄
Core unlocker mikor kell bekapcsolni amikor megy a gép vagy amikor nem ? 😄
<#taps>#taps>
www.smart-bus.hu
link <#wow2>#wow2> <#smile>#smile>
Saor Alba
www.smart-bus.hu
Saor Alba
Van egy ilyen cucc hogy turbo v evo ez mi ? 😄
Azert van bar en nem tennem .... sokkal rosszabb beallitasokat produkal ez a Turbo hoki mint a manualis ( a user alltali beallitasok ) Belenyul mind az fsb mind pedig a ram frek.be.
ゾルターン
Csak annyit kell tennem hogy megnyomjam a gombot ? 😄
Sziasztok!
Valaki elmagyarázná hogy mûködik ez a turbokey 2 dolog? 😄
+ napja vettem a gépet és érdekel 😄
Valaki elmagyarázná hogy mûködik ez a turbokey 2 dolog? 😄
+ napja vettem a gépet és érdekel 😄
Asszem év végéig. November, december körül.
Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb
Jól tudom hogy az AMD még az idén nyugdíjjazza a Phenom II-es CPU családot?
Ha igaz akkor tudja valaki hogy a Phenom II X4 955-öt még meddig lehet kapni?
Ha igaz akkor tudja valaki hogy a Phenom II X4 955-öt még meddig lehet kapni?
Battlefield Play4 Free nick név: [HUN]LACZA
Majd megnezem megint ..... de az everestben 64C volt . Aamugy megy gond nelkul.
ゾルターン
Probaltam ..... alapfeszen mar nem volt stabil. Amugy mit szolsz ehez a +60C ... nagyon gaz ?
Meg kell venni az Antec Kuhler H2O 620 ....
Meg kell venni az Antec Kuhler H2O 620 ....
ゾルターン
Kiprobaltad mar 16 x 250-en (#14623)? Bar ugy 4GHz lesz a procko, lehet elkell majd egy kis extra fesz... 😊 De a ramok 2000-en fognak menni.
Saor Alba
3.8GHz volt a cel de magasabb memoria orajelen. Ha csak szorzot emelek is megvan a 3.8GHz de a memoria csak 1600MHz megy ezert emelnem kell az FSB-n.
Igy 16.5x 230 adja a 3.8GHz 1846MHz memoriaval amugy 19x200 lenne a 3.8GHz 1600Mhz memoriaval. Ugyan az a CPU sebesseg de az elso esetben gyorsabb a gep.
Igy 16.5x 230 adja a 3.8GHz 1846MHz memoriaval amugy 19x200 lenne a 3.8GHz 1600Mhz memoriaval. Ugyan az a CPU sebesseg de az elso esetben gyorsabb a gep.
ゾルターン
Nem vagyok AMD szakértõ, de attól még a fizikai alaptörvényei minden gyártóra érvényesek... 65 Celsius fok már nagyon határeset a biztonságos gépezésnél. Nem azt mondom, hogy nem lenne képes akár 70 fokon is mûködni, de könnyen tönkremehet benne valami az idõ során. Mivel nem egyetlen anyagból lett legyártva egyik számítógép sem, ezért a különbözõ alkatrészeknek különbözõ a hõtágulási együtthatója, velük együtt a rugalmassági modulusa is. Emiatt könnyen elõfordulhat, hogy a várt hõfok alatt kifárad az anyag és elpattan, eltörik egy alkatrész! Tehát nem szükséges elérni azt a hõfokot, ahol például a mûanyag roncsolódik... lehet alacsonyabb hõfokon is lepattan például a forrasztás. Egy ilyen hiba és elég, hogy máshol is kárt szenvedjen egy alkatrész, különösképp túlhajtás esetén, ahol nagyobb feszültséget és emiatt nagyobb áramot vesz fel a gép.
Amúgy mire nem elég 6 mag 3800MHz-en?? 😊)
Amúgy mire nem elég 6 mag 3800MHz-en?? 😊)
Ameddig feltudod... <#alien>#alien> Fugg a laptol, egyeb komponensektol, nincs ket egyforma CPU ilyen tekintetben szoval a tuning mindig lutri.
Saor Alba
sziasztok!
az lenne a kérdésem hogy egy amd phenom ii 955 x4 meddig lehet fölhúzni gyárihütõvel ?
az lenne a kérdésem hogy egy amd phenom ii 955 x4 meddig lehet fölhúzni gyárihütõvel ?
Sziasztok
Na eddig jutottam ami stabil ...
A kerdesem az lenne hogy mekkora az X6 1090T-nel a meg elfogadhato load temp. ? Nekem igy oc mellett 36C-rol load alatt 60C folott van ( 64C-65C )
Na eddig jutottam ami stabil ...
A kerdesem az lenne hogy mekkora az X6 1090T-nel a meg elfogadhato load temp. ? Nekem igy oc mellett 36C-rol load alatt 60C folott van ( 64C-65C )
ゾルターン
Szia!
érdekel mennyi ?
érdekel mennyi ?
Saor Alba
Nem érdekelne egy 5770 esetleg?
Még van rajta 16 hónap gari is, nagyobbat vettem és ezért eladó, hibátlan.
Még van rajta 16 hónap gari is, nagyobbat vettem és ezért eladó, hibátlan.
Ajjjj.
Akkor azt mondod új venti próba.
Tudnál ajánlani valamit ami nem drága?
Elvégre eleddig ez a gyári is megoldotta a dolgot,szerintem nem is kellene hatékonyságban és árban sokkal keményebbrõl gondolkodni.
Akkor azt mondod új venti próba.
Tudnál ajánlani valamit ami nem drága?
Elvégre eleddig ez a gyári is megoldotta a dolgot,szerintem nem is kellene hatékonyságban és árban sokkal keményebbrõl gondolkodni.
Akkor egy 5670+hd4250 az gyorsabb mint egy 8800gts 512mb ?