16997
  • gurubefree
    bar azt elkepzelhetonek tartom hogy oem-kent a cpu magaban megvasarolhato lesz. az majd az aratol fugg hogy erdemes e oem + H80. amit ketlek mert mint emlitettem a corsair hutokkel nem jar szoftver
  • gurubefree
    Ugy tudom benne lesz az arban ...... mint lathato egyutt van csomagolva :)
  • Solt
    Elbeszélünk egymás mellett. :) A kérdés az, hogy ezzel hűtővel fog érkezni a legnagyobb ( 8150 ) bull? Tehát az árában benne lesz a hűtő is, vagy ez valami külön megvásárolható dolog lesz?
  • gurubefree
    amihez jar ahoz ugyan azt a tipust fogjak adni ( feltetelezem)
  • Solt
    És ez lesz a legnagyobb bullokhoz? Ha igen, akkor elhalasztom a H80 vételt...
  • gurubefree
    Kb. egy teljestmennyel birnak de ami lenyeg a szoftver ami a corsair eseten nem jar a termekkel. a kepen feltetelezem hogy a 920 lathato plasztikai mutet utan. a fej rgzitese ugyan az, egyszeruen kapott egy uj burkolatot es az FX logot.
  • Blum
    Aftermarket hűtőkhöz is adnak pasztát,csak annyi a különbség,hogy ott neked kell felvinned a felületre,nincs előre felkenve.
  • barmi
    öööö, és ha mondjuk másik (komolyabb) hűtőt veszek hozzá akkor is ez a helyzet vagy ahoz már kell külön paszta is ?
  • Palinko
    rá van kenve a hűtőre.
  • barmi
    Ezekhez a dobozos procikhoz adnak pasztát is vagy azt külön kell beszerezni?
  • Solt
    Az gyakorlatilag tudja egy H80 teljesítményét nem?
  • gurubefree
    antec kuhler 920 FX logoval :)
  • Solten

link
  • Solten
    A hulyeseg kategoria ilyet venni szvsz, a 955 lazan tudja ezt az orajelet 5-6 ezerrel olcsobban.
  • Solten
    Igen, nem "emelt profilu", nem lesz gond.
  • bajgunar
    Egy jobb hűtővel!
    AMD Phenom II X4 975 Black Edition Box. Ennyi pénzért.
    Mire kell a 6 mag? Még most se használja sokminden.
  • bajgunar
    Sztem meg Phenom II X4 975! 3.6-on és sztem bírja a 4.0-et!
  • barmi
    ok, és a ramom elfér ez alatt ? (hyperX Genesis)
  • Solten
    Tapod ok, op.rendszer csere nem szukseges szvsz, huto nem art ha tuningolni akarsz.: link1, link2 (kisebb hazakban nem fernek el - oldallemez).
  • Gyöször
    A 980 meg ki is esik, mert nincs a támogatási listán.

Nekem a 965 lazán megy 3,8on, az x6os nem tudom mennyire húzható.
    Meg azt se tudom, hogy egy 980nak hol lenne a vége?
  • barmi
    Ez lenne az : amd_phenom_ii_x6_1055t_2.80ghz ?
    Fel tudom húzni legalább 3-ra szerinted? Ja, és a
    tápom bírni fogja a cserét és az oprendszerem?
    Plusz kell hozzá valami értelmes hűtő mert a gyári ...
  • Solten
    Udv. X6 1055T? Adhatsz neki par extra MHz-t.
  • barmi
    Hello mindenkinek! Szeretnék processzort cserélni,
    szerintetek melyik lenne a legjobb választás ? ::

AMD Phenom II X4 955 3.20GHz BE
    AMD Phenom II X4 965 3.40GHz BE
    AMD Phenom II X4 970 3.50GHz BE
    AMD Phenom II X6 1075T 3.0GHz
    AMD Phenom II X4 980 3.70GHz BE
    AMD Phenom II X6 1090T 3.20GHz BE

A 1090-es mondjuk elég borsos áron van jelenleg .. :(

A lapom processzor támogatása : Gigabyte MA770T-UD3P

A tápom bírni fogja szerintetek ? Ja, és az op rendszert újra kell
    majd telepíten processzor csere után vagy kibírja ezt a módosítást ?
  • Palinko
    ezentúl minden tavasszal megejtem :)
  • Gyöször
    Attól, hogy nem a sivatagban tolod a játékokat, azért még néha kb 1 évenként porold ki a gépet. Tápot se árt! Ugyan olyan retyó lehet benne.
  • Palinko
    szerintem tartósság közt lehet különbség azt meg úgy láttam nem teszteltek még. az biztos hogy a porszőnyeg (tényleg brutál mennyiséget bekapott mintha a sivatagban ülne kint :D) eltávolítás segített legtöbbet, de a paszta sem volt az igazi. valószínű a 90 fokok sem segítettek neki a megmaradásban, de fórumon olvastam másnak is volt hasonló gondja hogy 2 év után eltűnt a paszta és mivel nem egyenletesen tűnik valószínű még rárontott a kapcsolatra.
  • suba53
    Szia!

A legtöbbet a por eltávolítása segített. A paszta maga számít a legkevésbé. Az, hogy "elpárolgott" , csak azt jelenti, hogy nagyon jó hőkontaktus volt a proci meg a borda között. Ugyanis a pasztának nem az a feladata, hogy egy viszonylag vastag réteget képezve hőhidat alkosson a proci, meg a hűtőborda között, mert ezzel csak ront a helyzeten.
    A hőátadás akkor a legjobb, ha fémesen érintkezik a proci fém sapkája, és a hűtőborda. A paszta feladata csak az, hogy a mikroszkópikusan érdes felületek között kitöltse a légréseket, és minél vékonyabban tudja ezt, mert sima a felület, annál jobb a hőátadás.

Évekkel ezelőtt volt egy pasztateszt, ahol a különböző pasztákat tesztelték. A szórás a proci hőmérsékletnél a különböző paszták alkalmazásakor nem érte el az egy-két fokot, ami majdhogynem a mérési hibán belül van.

Én évtizedek óta sűrű szilikonzsírt használok a procik pasztázására, és soha még gondom nem volt. Igaz arra figyelni kell, hogy a hűtőborda teljes felületen feküdjön föl rendesen, mert a különböző csálé rögzítőszerelvények tudják a legnagyobb galibát okozni.
  • Palinko
    nos igen, most legnagyobb terhelésnél is 53 körül teljesít, és a venti sebesség is megnőtt 1500rpm vel :O

köszi a helpet mindenkinek.
  • Solten
    Jo lesz ez. Szabad.
  • Palinko
    köszi az észrevételeket, sajna csak ezt találtam
    http://www.xilence.hu/pc_kiegeszitok/xptp.htm

nem volt a városban másmilyen :D forintra átszámolva kb 1800 volt és elég kis kiszerelés :( most a proci 35-40 alapból, nem tudom így felkenés után 1 órával szabad egy stressz tesztet csinálni?
  • V43 1105
    Ezt ajánlom ..
  • Solten
    Eliras, HT 3.0-s a lap.
  • Palinko
    rendben, köszi. majd leírom hogy alakult :)
  • Solten
    Az ismertebb markak kozul valassz, 2,3,4 nem hinnem hogy ezek kozott sok kulonbseg lenne, amelyik legkevesbe fajdalmas a penztarcanak... :)
  • Palinko
    köszi, én is ezt nézegettem meg az artic silver 5 öt, csak nem tudom a mx között mit számít hogy 2 , 3, 4 es? viszont örülni fogok ha találok ezek közül, esetleg írnál még párat amitől óvakodjak? nehogy az legyen mást nem találok és rámtukmáljonak valami rossz minőségűt.
  • Solten
    link
  • Palinko
    ma szétszedtem a gépet, és láttam hogy elpárolgott a termál paszta :S alig volt, pedig tudom én raktam fel még kicsit sokat is mert a szélén kinyomódott és ott látszott de középen mintha elpárolgott volna :S sajna nem gyári volt mert azóta le kellett venni a hütőt más alaplap költözés miatt. a másik gond meg hogy a venti alatt kurva sok por volt szerintem azt át sem fújta fogalmam nincs honnan kapta ezt be. mindenesetre kitisztítottam a grafikust meg a procit is, most az érdekelne milyen pasztát vegyek? mert amit múltkor tettem azt számtech bolt tulaj adta és sima injekciós cuccban volt, szóval nem gyári.....
  • zico87
    én is azt néztem most lehet az lesz
  • V43 1105
    Mért nem egy Giga 970? 21k azt hiszem..
  • zico87
    egy röpke kérdés asrock oldalán a 970 ext.4-nél 2400Mhz FSB van ugyanaz a chipset gigánál 2600 Mhz ..ez elírás vagy nem ?:D mert 2 lap közöt vacilálok asrocknál 970 ext. 4 vagy 880G Pro 3