AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

franc0
De igen, csak iponék balfaszok.
Ha keresek valamit, én mindig a newegg-re megyek. Ott figyelnek a dolgokra, én még alig láttam ott hibás adatot és baromi jó a keresõ. Most 10 darab AM3+ lap van ott kilistázva, ezek jó része itthon is hozzáférhetõ már.

Onnan indulva, rátaláltam például most erre. Ez is AM3+.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Én ezt nem vágom. Ennek már nem am3+ jelöléssel kéne bírnia?

www.smart-bus.hu

franc0
Itt egy 26 ezerért: link

Hát a procikat elhalasztották augusztus elejére, akkor alaplapok is kb. akkor jönnek. Nálunk meg szokás szerint 6-8 héttel késõbb 😄
Szokás szerint elöször a felesleges és drága kategória jön majd 990FX/GX chipsettel, a többiek meg utána. Azért nem hiszem, hogy olyan sokaknak életbevágó a 3-4x CF például, a többi újdonságot meg a jobb 980G/980GX és 970 lapok is tudni fogják.

grebber
Sziasztok!
Az új AM3+-os alaplapok mikor kerülnek itthon a boltokba? Pár helyet találtam ahol kapható, de még elég vérszegény a kínálat...
No látod, erre nem is figyeltem oda... 😊

www.smart-bus.hu

Solten
Mivel nem gpu limites beallitasokkal teszteltek. Ertelmetlen mint a 800x600-as felbontasban lefuttatott CPU tesztek. Ki az a balfek aki felgozzel hasznalja a kartyajat...? 😊 Persze ertheto, ha eletszeru teszteket keszitenenek, doguncsi lenne a sok egyforma grafikon...

Saor Alba

Ha meg másik táblázatot választasz, ott a 10% különbség 1333 és az 1600 közt. Nem azt mondom, hogy ezen múlik a világ, de 10%, az 10%!

www.smart-bus.hu

Solten

Ezek a lof*ngnyi kulonbsegek a CPU eltero orajeleibol adodnak. Jatekhoz meg mindig VGA kell es a VRAM a fontos, a rendszere teljesen mellekes. A hulladekul megirt Metro 2033-nal lathato mi a helyzet GPU limitnel. A tobbinel hagytak hogy a CPU ereje dontson, ennek a tesztnek nem sok ertelme van.

Saor Alba

Ha már itt járunk.....
Tudna valaki linkelni olyan oldalt, ahol memóriákat tesztelnek?
Vagy mit kell google-ba beírni hogy kidobjon ilyen oldalt?
Inkább az alap vs gamer memóriatesztek érdekelnének....

Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb

10% szerintem valami, és nem semmi...

www.smart-bus.hu

franc0
Na látod, igazam van.
Vagy szerinted az az 1-2 fps néhány játéknál, az valami? Ugyanmár...

www.smart-bus.hu

franc0
Természetesen az égadta világon semmit sem számít.
Mint ahogy az 1600MHz-es memóriák se.
Amúgyis, az 1333MHz CL7 gyorsabb, mint az 1600MHz CL9.

sokat számit 2 tized ?
az a baj hogy nem tudja ddr3 1600mhz
Solten

Saor Alba

Solten
Hi. Ok.

Saor Alba

franc0
Ha te mondod...

Sziasztok!

AMD phenom ii 955 x4 veszem az gyorsabb
Sziasztok!

AMD 955 gyorsabb
Solten
gurubefree
igen ...

ゾルターン

Helló mindenki.

Van nekem egy AMD Phenom X4 965 BE-m.
Ez támogatja a DDR3 1600 Mhz-t?

Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb

franc0
Kb mindegy.
Alaplap alapján dönts.

Sziasztok!

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok hogy melyiket vegyem?
Intel i3 sandy bridge vagy amd phenom 2 x4 955 ?

Várom válaszotok
Solten
Computex 2011: szivárgások az új generációs Fusionökrõl

"Az AMD most elõször beszélt a Bulldozert érintõ késésrõl is. A vállalat ténylegesen elismerte, hogy az új generációs Zambezi processzor startja augusztusra tolódott, ám elmondták, hogy ez inkább stratégiai döntés volt, azaz a chippel nincs probléma. A második legnagyobb processzorgyártó szerint az eredeti tervben a Bulldozer és a Llano startja pár nap eltéréssel történt volna meg, ami nem kedvezõ a marketing számára. Valószínûleg a gyártással sem lenne minden rendben, hiszen mindkét lapka ugyanazon a gyártástechnológián készül, így a gyártókapacitás szempontjából is nehézségek álltak volna elõ. A magyarázat teljesen logikus, de kérdés, hogy valóban így van-e. Errõl persze nagyon nehéz meggyõzõdni, de az alaplapgyártók szerint az aktuális mintapéldányok könnyedén mûködnek 3,8 GHz-en, és Turbo Core mellett az összes mag jól skálázódik 4,2 GHz fölé. Persze a miérteket talán már nem is érdemes keresni, hiszen a késés ténye már bebizonyosodott, és a potenciális vásárlóknak csak ez számít."

Saor Alba

Solten
Udv, kell cserelned deszkat is, a 6400+ a legerosebb bele, az Athlon II / Phenom II-el inkompatibilis.

Saor Alba

Sziasztok!
Milyen 4 magos procit ajánlanátok kb 25-30 k között?
Most egy Amd athlon x2 dual core 6000+ procim van
Alaplapot kell cserélni? Abit KN9 Ultra alaplapom van

gurubefree

ASUS Crosshair V Formula 990FX Review >>> itt

ゾルターン

PLaci
Hogy kell-e mást is cserélni, az több mindentõl is függ, elsõnek mondjuk mi az alaplapod neve? Kéne minimum a gyártója, és típusa, de az sem árt, ha meg tudod mondani, hogy mely revízió.

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

Igen, jól következtettél 😊
Köszi a válaszokoat.

Solten
Adatlap alatt gondolom alaplapot ertesz... 😊 AMD eseteben nem feltetlen kell lapot cserelned (ket kulonbozo generacio eseten).

Saor Alba

Kösz!
Ezen kívûl úgy tudom, hogy ha lecserélem a procit, vele együtt le kell cserélni az adatlapot meg néhány hardwert. Ez csak akkor van így, AMDrõl cserélek Intelre/fordítva, vagy minden esetben?

PLaci
AMD Phenom II X4 955 / 965, vagy nagyobb (ha olcsón be tudod szerezni)

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

Sziasztok!
Melyik AMDs procit ajánljátok 20000-30000 forint körül?

grebber
Mert amikor én vettem a cundert akkor gondoltam amd végre fordít egyet.És hát 5 éve nem csinál semmit sem.Csak vga szinten 😞

De most legalább valóban van okom várni mivel anyagi csõdbe vagyok!

Next PC upgrade: 2022

ajem kisa
Ezt hajtogattuk neked mi is, hogy minek vársz?
Te is vártál 2-3-4 évet?😉

Solten

Saor Alba

grebber
Nekem mindegy sajnos anyagilag a béka segge alá vittem magam a már említett tõzsdézéssel így legkorábban 2013-ba ha bármit is veszek 😞

Solten
Pletyka sajnos neked szentiras, nekem nem. Majd ha latom mennyibe kerul a bolt polcan, akkor osszehasonlitok.

Meg jo lenne vegre valami teljesitmenyteszt, ha beruhaznek gyengebb pilanataimban Intel platformba es a Bull gyorsabb/olcsobb a Sandynel akkor...: <#falbav> <#vigyor>

Saor Alba

grebber
Olcsobbak ha tudsz számolni már miért ne tudnál akkor gondolom megnézted az amd árazását már.
i5 2500k olyan brutál jó áron van és olyan teljesítménnyel azt amd nem fogja hozni olcsóbban bármibe fogadok veled.
Ezt õk is tudják nemhiába nem hozzák most ki.

Solten
Meglatjuk mit es hogy domborit a Llano, jatekos celokra a pleytkak szerint az is boven eleg lesz...

Saor Alba

Solten

<#rinya> Uberfasza, ezert nem vettem meg en is gepet. Meg a vegen az Intelt kell valasztanom? Brr... Urom az uromben hogy Januar ota a Sandy olcsobb lett... <#alien> Meg vegre kiadtak hozza egy ertelmes chipsetet is (Z68).

Saor Alba

Solten
Vagy meg is, es olcsobbak lesznek... <#rolleyes>

Saor Alba

grebber
Minek vársz vegyél sandy-t ,állítom amd nem veri le õket és drágább is lesz majd meglátod!

gabo91
"A legfrissebb hírek szerint a Bulldozer processzorok majd csak valamikor augusztusban vagy szeptemberben lesznek elérhetõek, a Llano APU egységek viszont terv szerint érkeznek..."
forrás
Nagyon örülök...
Ha ezt tudtam volna már januárban beruháztam volna egy sandy bridge-be.
Júniusnak örültem, nem veszek gépet nehogy ne tanuljak vizsgákra... júniusban végzek vizsgákkal jönnek buldozerek aztán beruházok... erre csak szeptemberbe jön. Akkor felvetül a dolog hogy pár hónap aztán új videó kártya kollekció várható... várjuk meg azt is... <#falbav>

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Solten
Computex 2011: erõsen fúzionál az AMD

"A Bulldozer esetében az AMD csak egy mûködõ mintát mutatott, de lényegében semmi információ nem derült ki róla. A processzorhoz készülõ lapkakészletek viszont elstartoltak, így a mai naptól már szállítják a partnerek az új Socket AM3+-os alaplapokat.
Az AMD jelezte, hogy a legtöbb alaplapgyártó az elkövetkezõ 30 napban kezdi meg az új termékek szállítását. A Zambezi kódnéven emlegetett Bulldozer architektúrára épülõ processzorok is szóba kerültek. Ezek kereskedelmi szállítása augusztusban kezdõdik meg, míg a tömeges ellátás szeptemberben lehetséges. Ezzel lényegében elismerésre kerül a csúszás, mivel a bulldozeres processzorok startja az elõzetes adatok szerint a következõ héten esedékes E3-on lett volna. Az persze elképzelhetõ, hogy a rendezvényen számos adat kiderül majd, de a termékek bevezetése nyár végén esedékes."

Saor Alba

Solten