16997
  • Solten
    Kivancsi vagyok mi sul ki ebbol, a ~2 millio tranyo indokolja a szep fogyasztast...
  • broman191
    Ha a 2. generációra javítanak ezt-azt, és az eltűnt tranzisztorok is megkerülnek, akkor lehet nem lesz rossz vétel.
  • Solten
    A Bulldozernek 800 millioval kevesebb tranzisztora van?

• barmi
    Nálam is hasonló a helyzet XD :-))) Grat a csendes hűtőhöz ! XD
  • Büdös Bohóc
    kicsit hangos volt az alap hűtő a procimhoz, kicseréltem hát egy arcticra, beleraktam a házba, like a boss, maradt 3-4 mm a ház oldallaptól :DDDDdd

• Solten
    Bulldozer teszt by ipon: link. Meglepetesre eleg szepen osszeszedett... :)
  • Inquisitor
    DDR2-ből lehetet 4Gb modulokat kapni a vége felé, csak közben leesett a DDR3 ára. 8GB modulok meg sacc. egy éve kaphatóak. Vannak is 32-48GB-os dual és trichaneles csomagok. Az egy másik kérdés nálunk mit lehet kapni. DDR1-ből viszont tényleg csak szerver memóriákból lehetett 2GB modult venni.
  • broman191
    Tehetséges szóvivő, nagyszerűen elmondta a semmit, hatalmas csoda hogy félreértették.
  • Solten
    Vihar a biliben
  • Solten
    Ez a Softpedia de egy unatkozo pletykalap... :D

link
  • PLaci #15422
    A 8GB-os modulok azok érdekesek, mert a legtöbb gyártó szinte mindig csak a szabvány maximuma alatt eggyel gyárt memóriát normál PC-be.

DDR-nél a max 2GB/modul, max 1GB-osat lehetett kapni.
    DDR2-nél a max 4GB/modul, max 2GB-osat lehetett kapni.
    DDR3-nál a max 8GB/modul, max 4GB-osat lehetett kapni. (eddig)
  • Davidus
    http://news.softpedia.com/news/AMD-Not-Competing-With-Intel-Anymore-Goes-Mobile-237103.shtml
  • lee56
    És pontosan ezek voltak azok a fals pletykák amikből SG-n is tényként kezelt cikk lett.. Nem értem miért nem lehet kicsit tájékozódni, mielőtt cikket ír valaki ilyen témában. Ha meg külföldi forrás alpján írják akkor meg legalább tudna a célnyelven az illető. És nem ez volt az első eset azt hiszem.
  • Solten
    Az AMD reagált a GlobalFoundries problémáival kapcsolatos pletykákra

• Blum
    Három változatban érkeznek az AMD memóriái

• lee56
    SG színvonalú hír... Nem újratervezik hanem kihagynak teljesen egy tervezett terméket, mert kb fél évre lenne a piacon a jelenlegi ütemtervek szerint, és annak nem sok haszna lenne, főleg nem az AMD-nek :)
  • Jakuza001
    Teljesen újra kell tervezni az AMD új chipjeit
  • zico87
    én is gondolkoztam a talicskában mivel gép update volt soron de inkább egy x4-re esett a választásom árban is jobban jártam sokkal
  • grebber
    Már elég sok embernek van és abból páran meg is bánták,de nem is értem mire gondoltak!
  • zico87
    már jó ideje beszerezhető kis hazánkban az más téma hogy nem verekednek érte mert egy x4 vagy x6 sokkal jobb választás
  • Inquisitor
    Szerintem már sokaknak réges régen van. PH-n már a megjelenéskor volt pár embernek. Igaz nem is játékra készült a gépük. Szóval ott pont annyira gyors, amire ők használják, amennyire "drága". :)
  • Solt
    Én elgondolkoztam rajta... ennyiért már... viszont az a baj, ha kijön a C0, gyakorlatilag ez eladhatatlan lesz.
  • Gyöször
    Vajon kié lesz az ország első Bulldozere? :D
  • Solt
    Az i5k és az i7k között az FX8120 ára.
  • PLaci #15408
    AMD 970 -nél már van 4x, 790X -től meg 8x :)
  • Inquisitor
    Azért memóriába cachelésnél jó tud lenni az a dupla sávszélesség szoftvertől függetlenül. Egyéb esetben meg megint NEM a szoftveren múlik kihasználja e, hanem a GPU-n. Eddig ha kijött egy PCIE generáció, akkor legalább egy évre rá jött olyan videokártya ami ki is használta. Megint nem szoftver kérdés az egyébb hardver, mert ugye aljas módon nem csak VGA-t lehet PCIE-be pakolni. Pl. egy PCIE 1x-es csati már egy USB3/SATA3 vezérlőt sem tud kiszolgálni, a 4/8x-os csati meg ritka. Szóval pl. Raid kártyákhoz most is elkelhet az a PCIE3.0 ...
  • Solten
    Na igen, az ember a mai fejlodes mellett az ember vehet 2 evente deszkat... SATA 6 / USB 3 mas teszta, jo ideje van hardver ami ki is hasznalja oket.
  • Solten
    Nem, programok... Az egy dolog hogy a hardver a lehetoseget biztositja...
  • Blum
    Beszéltek itt hülyeségeket...
  • PLaci #15403
    Jéééézusom, nektek fogalmatok sincs, mi a legalapvetőbb különbség a PCIe 1.x / 2.x / 3.0 között?

Adatátviteli sebesség
    PCIe 1.x: 250MB/s
    PCIe 2.x: 500MB/s
    PCIe 3.0: 1GB/s
    (Szálanként)
  • Gyöször
    Engem ez nem fenyeget, hogy milyen gépet vegyek MOST, mert vagy 4-5 évre lerendeztem. De ha idén csak vacilláltam volna, akkor jövőre nem szeretnék olyat venni ami nem tudja kihajtani a majdani legújabb videókarimat. Igaz a mostani se tudja de legalább ezt már én hajtom
    Most is olyat lőttem, amiben van SATA 6, meg USB3.
    De most egy ideig nem nekem fejlesztenek az tuti
  • zico87
    sztem is is hiába használja ki a vga ha a programok meg nem :D
  • PLaci #15400
    Programok?? Nem VGA kártyákat akartál mondani? :D
  • Solten
    Nem tudom mennyire ervagas, a programok jo ideig nem fogjak kihasznalni. Lehet ez akar saccperkabe 2 ev is.
  • Gyöször
    Mókás öngól lenne ha kispórolnák tényleg a PCIe 3.0-át
  • Solten
    Körvonalazódik az AMD 2012-es felhozatala

• Solten
    Hi, nos, AMD topik, de ha a teljesitmenyt (es a fogyasztast) nezzuk jelenleg a konkurenciaval jobban jarnal: cpu, deszka.
  • matyi009
    Hali
    sry itt vannak adatok és árak:
    http://ipon.hu/webshop/product/_amd_athlon_ii_x4_631_2.60ghz_fm1_box/186118

http://ipon.hu/webshop/product/_gigabyte_ga_a75m_ud2h/180896

http://ipon.hu/webshop/product/_kingston_8192mb_ddr3_1333mhz_cl9_kit_kvr1333d3n9k2_8g/164228

Amugy Ati HD 3870 es videókártyám van.
  • Gyöször
    Az x4 965ösömnek pld 62 fok a max hőmérséklete. Ahhoz képest igencsak sok a 73, de nem tudom milyen az a proci.
  • Blum
    Jaa..értem.
    Mindegy,akkoris sok :)