16997
-
zritya #15633 Ez lap lesz
AM3+ -
Attól függ hogy milyen alaplapba szánnád a procit - AM3/AM3+. AM3 esetén egy X4 960T jó választás lenne még mindig, főleg ha sikerül hatmagosítani, AM3+ terén pedig FX 6100, esetleg FX-8120 bevállalható. :) -
zritya #15631 Sziasztok!
Szerintetek milyen AMD processzort érné meg venni, inkább játékra kell, azt mondták hogy Phenom II már nem éri meg venni. (Intelre akartak rá beszélni de nekem az nem kell)
Előre Köszönöm! -
CoreTemp-et nem ismerem, elképzelhető, hogy abban is van valami naplózás rész.
De az AIDA64ben biztos, hogy van, bármilyen értéket lenaplózhatsz, hőmérsékletek, kihasználtság, sebességek, stb és kiírja, hogy mikor milyen program indul, tehát jól nyomonkövethető.
Sztem 55 fok fölé ne nagyon engedd, 62fok elviekben a max. És a magok hőmérsékeltét nézd, ne azt amit az alaplap mér, mert az 10 fokkal alacsonyabb szokott lenni nálam. -
cadmonadam #15629 Szia,
Beszereztem a cuccokat, nagynehezen sikerült is felraknom a hűtőt (sehogy sem akart megállni a foglalaton). Volt hozzá paszta. Remélem jól raktam fel...
Letöltöttem a CoreTemp-et, most ezzel nézem, hogy hány fokos. Mekkora az az érték, ami még elfogadható, amikor rendesen ki van hajtva? Illetve van olyan program, amivel vissza tudom nézni kronológikusan, hogy játékok alatt mennyi volt a hőmérséklet? Egyelőre még nem tervezem a tuningot, ha majd mégis, akkor kérek segítséget! :-) -
A hűtőn lesz szerintem paszta, ha gyári hűtőt használsz, a CM 212+omhoz meg adtak egy kis fecskendőnyit.
A 1045T-t nem hiszem, hogy húzhatod abban a deszkában, mert ha fel is mész a 1090Tig (3,2 GHz) az már kb 125W ha 100% ki van hajtva, de a 1045-nek lehet még plussz feszültéget is kéne adni, hogy vigye a magasabb frekit, akkor akár 140Wos TDP osztályú deszka is kéne neki.
Ha tényleg a 1045T-t választod akkor el kell gondolkozni rajta, hogy mikor mi legyen, vagy 6magosan hajtod 2,7GHz-n vagy pedig lekapcsolod az 5 és 6os magokat és megnézed megy-e 3,2 körül. Ebből a szempontból nekem jobban tetszik az x4 960Tnél, hogy ebben tuti meg van a 6 mag, a 3 gigaHz-t meg majdcsak viszi. ÉS nem sokkal drágább.
De szerintem nem lesz szükség x6 1045T tuningra a 6850 mellett, ha a játékok amiket űzöl kihasználják rendesen a procit. -
általában nincs rajta paszta -
cadmonadam #15626 Sziasztok,
Ha beszerzem az említett procit, akkor azt kell majd pasztáznom, vagy alapban lesz rajta? -
CeBIT 2012: az AMD leleplezte a Trinity APU szolgáltatásait
-
Lap, ram, proci, hűtés függő.. -
cadmonadam #15623 Szia!
Köszönöm az infot, csak én így ebben a kontextusban nem találtam meg. Szerinted meddig lehet húzni, illetve meddig érdemes? -
Puhos #15622 Szia!
Miért nem ugyanaz? Az ASRock oldalán ez szerepel: AM3 Phenom II X6 (HDT45TWFK6DGR) 95W Thuban 2700MHz 2000MHz 512KB x6 6MB E0 P1.40. Ezen az oldalon pedig ugyanaz a modellszám szerepel. -
cadmonadam #15621 Szia,
Ezek szerint az 1045T x6 tutira kompatibilis lesz az alaplappal? (néztem a támogatott procik listáját, de ott nem teljesen ugyanaz a modellszám) Viszont, ha húzom majd a szorzót, akkor a fogyasztás nem fog 95W fölé menni, vagy ez nem számít? Kb. meddig lehet majd húzni?
Köszi
Adam -
Iponon nézem, hogy 38 pénz egy 955ös x4. Meg egy 970 is ugyan annyi... -
Ja, boccs csak épp nem szúrta ki a szemem, hogy Black Edition ez is :)) Szóval az a rész rizsám sztornó :) -
Húha ezzel a deszkával bajok vannak, mert csak 95Wos TDP osztályú procit támogat, ami azt jelenti, hogy maximum a Zosma 4 magos 960T megy bele, a phenom II x4 955 már 125Wos, azt nem is fogadja.
Vagy még esetleg jó árban van ez a 1045T x6 33 pénz és nem Black Edition, tehát az előbb említett szorzó tuning nem működik, helyette viszont 2,8ig fel tudod húzni a referencia órajel növelésével sztem gond nélkül, nem sokkal nehezebb mint a szorzó tuning. És ez tuti 6 magos, nem lutri, csak ezzel meg az a baj, hogy 2,8 GHz a max órajel amit probléma nélkül kihozhatsz belőle, ha nem jól párhuzamosított alkalmazásokat futtatsz, akkor elmarad nagyon a sebesség. -
cadmonadam #15617 Köszönöm a részletes leírást. Alaplapon elvileg van unlock feature (ASROCK N68C-S UCC), bár igazából én félek ettől egy kicsit. Nem tudom, hogy milyen kárt okozhat a prociban, ha nem sikerül, meg, hogy ugrik-e ettől a garancia. A hűtő tetszik, jónak tűnik, remélem be is tudom majd szerelni (a kép elég érdekes). A tuningolás meg így egyszerűbb mint gondoltam. :-) -
A 955-höz képest a 960T jobb vétel, főleg ha az alaplapod támogatja a 6 magos processzorokat és rendelkezik core unlock fícsörrel. A gyári AMD hűtő tényleg kevéske, a procit nem tudja kellően hűvösen tartani, így egyfolytában kerreg a ventije magas fordulaton, ellenben pl. egy CM Hyper TX3 EVO megbirkózik a proci melegedésével, még túlhúzva/6 magosítva is, plusz nem elhanyagolható hogy a zajszintje is kellemesebb. A tuning egyszerű, mivel a BE processzoroknak nincs szorzózára, így szabadon állítható a szorzó, pl. a 955BE esetében alapbeállításon 200x16.0 = 3200 MHz. Ha 3700 MHz-et szeretnél elérni, akkor elég átállítani 200x18.5-re és kész is vagy. :) -
cadmonadam #15615 Akkor a 955BE-t javaslod? Ezt a BIOS-ban miként kell felhúzni magasabb órajelre? (ha egyáltalán szükség van rá) Illetve milyen hűtőt ajánlasz hozzá, mert mindenütt azt olvasom, hogy a Phenomok gyári hűtője nagyon hangos.
Köszi
Adam -
A 960T-vel is ugyanazt kapod hogyha nem tudod 6 magosítani, ne az órajel alapján dönts, például egy 955BE "csak" 3.2 GHz a gyári órajelével, viszont alapfeszültséggel megy játszvab 3.7 GHz-en... :) -
cadmonadam #15613 Sziasztok,
Ez nem lenne jobb: AMD Phenom II X4 970 3.50GHz AM3 BOX Black Edition
Nem szeretném húzni a procit, ez meg már alapjáratban is magas órajelű.
Vagy a 960T-t lehetne unlockolni és azért jobb?
Köszi
Adam -
Inquisitor #15612 Még 945-ből is volt T betűs, más kérdés erre felé soha nem volt boltba, de még Ázsiában is ritka volt. természetesen hivatalosan 4 magosak voltak, aztán sokszor még sem :) -
955 után nincs T betű, a 960T végülis más proci az eredetileg Thuban (6) magos alacsonyabb frekivel alacsonyabb pénzért :) -
akkor már 955T jobb ár/érték nem? Vagy mostanában nem igazán? -
800 MHz effektíven az a 400 Mhz. :) Memóriát max. akkor cserélj ha 8 GB DDR3-ra bővítenél, önmagában a DDR2, DDR3-ra lecserélése gyakorlatilag értelmetlen, nem éreznél különbséget. Prociban tényleg jó választás lenne a 960T, azzal már nem lenne limites a videokarid, jelentősen érezhető lenne a változás! :) -
ram nem igazán észrevehető gyorsulást eredményezne,deegy Phenom II X4 váltás már igen,960T best buy vétel -
cadmonadam #15607 Sziasztok,
Nemrég kellet lecserélnem az alaplapom, s az azonnal teljes átépítés helyett kompromisszumos és kedvező árú megoldást választottam: ASROCK N68C-S UCC (ez kezeli az AM2/AM3-as procikat, illetve DDR2/DDR3-at is).
Jelenleg az alaplap mellett ezek vannak:
- AMD Athlon 64 X2 4200+
- 4 GB DDR2-800 Geil Black Dragon Kit (ez elvileg 800 Mhz-en képes menni, de AIDA64 szerint csak 400Mhz-en megy. Ezt hogy lehet átállítani?)
- ASUS EAH6850 1 GB DirectCU
- Chieftech Iarena 500W GPA-500S
A videókártya teljesítményét a proci jelentősen visszafogja. Milyen processzort ajánlanátok ebbe a konfigba? Az új proci mellett a DDR3-a váltás mennyit gyorsítana?
Köszi
Adam -
AMD A8-3870K, a szorzózármentes APU
-
DIESEL DOG #15605 Igaz! :) -
Ott van a kompatibilitási listában a HD5770! :) -
DIESEL DOG #15603 Igazán nincs mit, de azért várd meg más véleményét is mert ebben én nem vagyok biztos... :) -
Köszi -
DIESEL DOG #15601 Ebben nem vagyok biztos, de azt hiszem hogy az Arctic Cooling Accelero L2 Pro kompatibilis a kártyáddal. -
Ezeken már túl vagyok és akkor ,milyen hűtőt ajánlotok rá úgy 6-7 ezer körül? -
DIESEL DOG #15599 Én első körben megnézném hogy nincs-e tele porral, illetve BIOS-ban fixáld a PCI-E frekvenciát 100Mhz-re. Utóbbi általában auto-n van, és emiatt melegedhet jobban a kártya. -
Sziasztok
Érdeklődnék ,van egy msi r5770 kártyám és elég keményen melegszik 90fok fölé is megy ,milyen hűtőt ajánlotok rá úgy 6-7 ezer körül?
Köszi
-
esetleg egy super pi-t is futtathatsz. néha lefut akkor is, amikor prime-mal hibát dob ki, ellenben sokkal gyorsabb, ha tuning közben akarod csekkolni, hogy még nem hal-e be a cucc egy kis terheléstől. -
vagy aida64 is megteszi -
Az Overdrive-ban úgy rémlik van stabilitás teszt! :) -
Elettartam ..... hmmmmm. az AMD overdrive a stabilitashoz jo vagy prime95 etc