16997
-
cleric #4293 Kérdezzed meg az eladót, jól :) -
cleric #4292 Mi miatt akarod húzni? Valami lassú? Vagy akad? Ha semmi baj, ne kísérletezz ha nem vágod a témát. -
#4291 Külső ránázésből miből lehet megmondani egy cpu-ről, hogy az Barton magos? -
#4290 milyen hűtőd van? -
#4289 Es ezen kivul semmit nem kell allitani biosban?
Es tegyuk fel, muxik 3200-n. Tonkremehet bele? -
#4288 na:
bios be - softmenübe belépsz.Ott a cpu-t 3200+ ra lövöd.A memót mondjuk 6/6-ra vagyis szinkroba.save exit reboot.
Ha nem bootol vagy bebootol de fagy akkor vissza a biosba softmenü és alul a cpuvcore ami most 1,65 vedd 1,7-re.save exit reboot és ismét teszt.(pl 3dmark03 vagy valami erősebb alkalmazás) -
#4287 Hat, asszem ez az egesz nekem magas lesz :)
Az alaplap Abit NF7-S v2, a ramok 2x256ddr400hz-es. -
#4286 Már soxor leírtuk esetleg mazsolázgass és keress vissza.
Milyen alaplap?
Ha szerencséd van simán alapfeszen megy 3200+-on.De elvileg +10% -os feszemelést lehet neki adni az 1,8.
Ennyit azért ne adj neki mert 1,7 - 1,75-ön stabil lesz csak egy jó minőségű hűtő elengedhetetlen a tuninghoz.
Vedd föl vagy user def-be 200mhz-re az fsbt vagy egyből 3200+-ra állítsd(nekem így van) ezután próba alapfeszen hogy stabil e ha nem finoman lépésenként emeld a vcore-t és minden lépésnél teszteld.
Neoman-nek pl. 200-on nem de 198-on stabil.A többségnek viszont megy 200-on.Ja a ramok milyenek benne?Azt mindig szinkronba hajtsd mert az amd konfigok akkor működnek jól. -
#4285 Sziasztok,
AMD 2500+ procim van. Soha nem csinaltam meg olyat egy procivalk sem, hogy felhuzzam, ezert semmi tapasztalatom.
Kerdes: tudom-e veszely nelkul huzni? Meddig? (allitolag 3200-ig lehet). Es hogyan?
Ha valaki szajbaragosan leirna, akar privatban is, megkoszonnem. Vagy ha valahol van mar ez leirva, akkor esetleg az uzenetnek a szamat, ha beirna valaki. -
#4284 meglepő módon válaszod megköszönöm... -
Borg #4283 Meg fogsz lepődni, de benne van az aláirásomban...
1900Ft volt darabja, és ugyancsak meglepő módon egy boltban vettem, abból a 1000 boltból ahol ilyen coolinket lehet kapni:)
Az meg egy baromság, amit egyesek a felfele szálló meleg levegővel görcsölnek. Szoba méretekben esetleg van jelentősége, de nem a számitógép házán belül. Hátmég ha 2x35CFM huzat van bent, akkor aztán kutyát nem érdekli h merre minek kell áramolnia... -
#4282 Már egyszer beszúrtam de na lásd kivel van dolgod : add 1 add 2.
Ez itt a 2600-os barton -
#4281 hideg levegő lent meleg fent, mégis lent visz kifele a ventid? -
#4280 hol vetted a ventiket és milyen márka, típus? -
#4279 Hát nekem WhisperRock IV van és a 2400+ os procit ami 2600+ on megy 40-45 fok között mozog... Quietude IV ezt ajánlom p4 re és Skivestream IV ezt pedig AMD re..
Ennek a mistrálban 3000Ft körül van az ára de szerintem a BlueFhisben olcsobban megkapod ugyan ezt.. Múlkor vettem Spire ledes ventilt és a Mistrálban 1700 ér a Blue ban meg 1300 ért.. De forditva is igaz valami meg a Mistrálban olcso..
Egy kicsit sok lett.. -
Borg #4278 Nekeme egy régebbi DTK házam van, így midnenképpen meg kellett moddolni kicsit. Szétvágtam az U alakú fedelét, úgy, hogy a teteje meg a két oldala külön szerelhető legyen. Aztán a megfelelő oldalát felraktam a CNCre, két 120as lyuk csavarhelyekkel, kábel bevezetésnek hely, és uccu:)
Az egyik 120-as a proci-nb-vga környékére befúj, a másik pedig lent a winyó alatt az alaplap alsó sarka felett húz ki. 1100RPMen megy a kettő, meg van ugye a tápban 1800RPM, és igen jó kis huzatot csinálnak bent:)
Ha hideg a levegő, lefagy a lábam mellette, úgy fúj, mert itt van a földön:) 1100RPMen a 120as venti már 36CFM, amit egy 8 centis csak 3000RPM körül ér el... Sokkal jobban megéri, ha beépithető, és halkabb is. -
joe69 #4276 van, AMD oldalán fenn van, és mellesleg nekem is ilyenem van -
#4275 Én legújabb tudomásom szerint létezik. 4-féle 2600+ van, ha jól emléxem. -
#4273 Igen-igen. A polír szóba se jöhet az elektrosztatika miatt.
Ahhoz hogy polírozz meg kéze nyúzni! :)) -
#4272 Remélem azér' mielőtt bekented, körbe is borotváltad a jószágot, mert a bunda sajnos nem megfelelően vezeti a hőt, ezért fennakadást okozhat.
Na, most hagyjuk szerintem abba az állatkodást, mielőtt még valami elvetemültebb állatvédő betéved ide, és komolyan veszi a témát... Amúgy én is állatbarát vagyok, utálom, ha valahol azt hallom, hogy így vagy úgy kínoztak egy kutyát/macskát stb-t, de azért ez a megoldás a hörcsöggel, mint poén, ez teccik! -
Fam #4271 a faggyúmirigyeiben levő lónyál nem elég? -
#4270 Ja igen, azt nem mondtam, hogy a hörcsögöt előtte vastagon be kell kenni szilikonpasztával, hogy jól elvezesse a hőt a hűtőhöz. -
#4269 Gyerekek, már fáj a hasam és könnyes a szemem a röhögéstől, ezt már nem lehet röhögés nélkül olvasni! Az iroda részlegen mindenki azt nézi, hogy mi a bajom, mért tört rám röhögési roham, lehet, hogy még az orvost is rámküldik!!!
-
#4268 OLLIE FÉLE HŐMÉRŐ! És csak intelhez jó?
Túlmelegedés! -
#4267 -
#4266 a szemei kidülletségi fokából lehet következtetni -
#4265 :))))
És hogy jelzi a hőméréglet változást elszineződéssel, hangjelzéssel? :))) -
#4264 A hörcsögöt a cpu és a hűtő közé kell helyezni... -
#4263 Azzal méred a CPU hőmérsékletét? Oszd meg velünk is, hogy mi a titka ennek a módszernek! -
#4262 Én pl bízok a hörcsögömben :)))) -
#4261 De azért szomorú hogy egy Asus lapban se bizhat az ember sem Abitban akkor miben bizhatunk a szerencsében:( -
#4260 Marhák... -
#4259 Megsülni valószínűleg nem fog, mert az általában 80-90 fok felett esedékes, és azért annyit nem tévednek a hőmérők az alaplapon, hogy ezt ne vegyék észre! -
#4258 Tudjátok, hogy Intel párti vagyok, de ez olyan jó poén, hogy nem lehetett kihagyni :)))
-
#4257 44-45 fok külső hőnek reális, az nem égeti meg a kezedet, de akkor azt ugye gondolom belátod, hogy ha 44-45 a külső, akkor a procimag belsejében jóval melegebb van, és ez nem baj, csak pár ember azon lovagol, hogy neki milyen hideg a procija, és az milyen jó... Én ezt a tévhitet próbáltam eloszlatni, mert ugye többen is írták, hogy amit az alaplap mutat az többnyire messze nem a pontos érték. -
#4256 oké az enyém 44-45Fokos terhelve:) -
#4255 AIDA szerinted honnan olvassa az info-t? Megmondom a BIOS-tól veszi, ami meg közvetlenül a renszer adatait felügyelő chip-től... És ha az a chip gagyi, akkor az adatok tévesek, és hogy azt milyen programmal nézed, az tökéletesen mindegy. Maximum vannak még olyan programok, amik kicsit ferdítik a valóságot, ezért a legbiztosabb, ha leméred kézzel, egy külső hőmérő segítségével, ami meg annyit téved, hogy a külső hőt mutatja, amihez nyugodtan hozzá lehet adni 8-10 fokot, és kb akkor kapod a mag belső hőjét. No, ha valakinek ezekután is 38-40 fok a proci terheléssel, akkor szóljon, mert az már engem személyesen is nagyon érdekel... (Általában egy normál processzor a gyári adatok alapján átlag 50 fokos maghőmérsékleten mennek...) -
#4254 De ha mefogom a hütő alját akkorsem ég oda a kezem és a terhetve 44-45 fok akár reális is lehetne de nemtoum eddig se sült meg procim remélem most se fog:) -
#4253 Nagyon jó kis lap a tied. Ha nem a legjobb:)
Hidd el nem akartam leszólni, én is haszálok egy olyat mint a tied. De ez akkor is veszélyes! Gondoj bele: azt hiszed milyen állat a proci hője, és közel sem annyi mint amit mutat! -
#4252 hi:)
Amúgy leszarom az egészet megy az a lényeg és ha leszedem az oldalapot nem csap meg a trópusi levegő:)))Ja meg lehet az is számit hogy szerver házban figyel a cuc:)