AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerry
Az az érték(, ha valós) akor teljesen normális, az Athlonok 95 fokig vannak hitelesítve, magyarul a fölött kezdenek meghalni, de persze ha a 70 fokot eléri a proci, akkor el kell kezdeni új hûtõt keresgetni... Ja, a valós alatt azt értem, hogy sok alaplapnak téved a bios-a, általában pár fokkal kevesebbet mutat, de nem ritka, hogy 15-20 fokot is tévednek, sajna... Megoldás: ASUS alaplap, lehetõleg i-panellel...

Helló!Nincs idõm végignézni a hozzászólásokat,hogy már kérdezték-e,de kiváncsi lennék ,hogy szerintetek normális -e ha az athlon xp 1800+ proci ,cooperking hûtõvel kb:45-55 celsius fok közt mozog.Nem tuningolt szerkezet.Nagyon melegszik a ház teteje ahova fujja a levegõt a hûtõ.Köszi ha válaszolsz!
CybearBoy
Valaki megerõsítene, mert már nagyon sokféle vélemyényt hallottam...

Sman2
Igazad van...:)

Az intel csak azzal szakít, hogy rambuszal nagyobb MHz-en járatva hozza a teljesítményt...
Tehát az AMD fejlettebb mivel kisebb órajelen is gyorsabb...
Na és mi van a DDR-es intelekkel = lassu...
Vagy valami ilyesmi...
CybearBoy
Hali.
Szerintetek, egy 2200+os Tbred kevésbe melegedne ugyan azzal a hûtõvel (Titan TTC-CU5TB, réz borda, nagyobb, 4800-as venti), mint egy 1.33-as Tbird??? Tom, hogy sokkal kisebb a magméret, mint amennyire a feszültséget csökkentettek, de a réz borda miatt eloszlana az a hõ szépen, nem??? (És pl ha a 2200+ TBred helyett egy 2000+os XP van a képleteben?)

Evil
passz.Ritka mint a feher hollo.Meg!

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nõkkel és halott emberekkel!

Gerry
A KG7 egészen biztosan támogatja az AthlonXP-ket!!!

Evil
nezd meg a gyarto oldalan tamogatja e az xp t ,de szerintem tuti.1600xp ket eleg jol lehet huzni.Nekem ment egy regen 2200+ on csak sajna elbarmoltam es behasalt a proci.Meg jo hogy garba el tudtam intezni.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nõkkel és halott emberekkel!

Evil
tb t mindenkeppen erdemes lecserelned xp re most nagyon barati aruak es ezert brutalis teljesitmenyt kapsz.Foleg ha tudsz tuningolni. Azt hogy most veszed e vagy varsz ezt neked kell eldontened.Meg az se mindegy hogy tamogatja e a lapod ezeket a cuccokat.

kár hogy nem lehet kapni:-(
Viszont ugyanarra az ALi chipkészletre épül az ASUS A7A266-E is.
Szerintem EPoX lapot vegyél azok coolok, mivel xp333 nincs magyarországon
mir
and:
iwill XP 333
ez isten lap.

When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?

Te melyik bolt árlistáját nézted meg?
Gerry
Ja, igen netto... Azaz brutto 27.5.

már úgy érted hogy netto 22 nemde?
Gerry
Nos én az ASUS alaplapokat preferálom, már volt dolgom pár gyengébb Abithoz (speciel a KG7-rõl eddig nem hallottam semmi rosszat), a prociból szerintem vehetnél erõsebbet, az 1800+ most csak 22e ft, nekem is az van... a DDR-t meg vagy 2*256-ot, vagy 2*128-at vegyél, mert kettesével gyorsabbak (legalábbis az ASUS A7V266-E alaplapban), amúgy ha egy fillérrel sem tudsz többet rászánni, akkor nagyon korreket a konfig így is...

illetve 266-os DDR RAM!

Bocsi
ja meg hogy milyen hûtõ a frankó rá?
kb 5000Ft környékén
Halihó mindenki! Jó lenne ha véleményt nyilvánítanátok egy konfigról. Most nem arra gondolok, hogy az sz@r vegyél inkább ilyet x-ért meg olyat y-ért! A lényeg hogy jó vagy sem, illetve stabil stb...
Naszóval a konfig:
Abit KG7 alaplap
Athlon XP 1600+
256Mb 233-as DDR RAM

Köszike!
Petyus_
Szia! Én is pont egy ilyen alaplapot vettem, valamiért néha szórakozik és nem indul újra a gép, csak resetre... nálad nem volt ilyen? ACPI-t kapcsoljam ki a BIOSban?

A másik kérdés: Windows98SE (magyar) van fenn, és edddig kétszer rejtélyesen "elfogyott a memória", de újraindításnál minden OK volt. Ez hardware hiba lehet, vagy esetleg tudtok ajánlani vmi memóriamanager programot?

P.S.: Bocs a láma kérdésekért. :)

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

na most mi van? Eddig tisztán az AMD-rõl volt szó, most meg itt vered a nyálad a gépedre! A supergamez-en biztos pontoznák, de itt tök fölös.

Na mindegy! PEACE!!!!!!
Dolgozom is rajta, de ahhoz elég overkill, igen, fõleg gémelésre :)

narumon
Nehéz ügy mert a videokártyát a régi cuccod nem hajtja meg az újhoz meg kevéske a régi kártyesz. Attól függ mire használod inkább ha a proci számol többet akkor azt fejleszd elõszõr ha inkább játszani szeretnél akkor VGA kártya. Bár pár ezer forinttal több csak a Gef4 Ti 4200 inkább azt érdemes megnézni, jobb kártya mint a 8500-ös.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

20" Silicon Graphics (Sony Trinitron csöves) agresszió.

Konfigom:

AMD XP1800+ / GlobalWin WBK68
MSI K7T 266a USB 2.0
Creative GeForce3 Ti500 64MB
512MB DDR RAM 266MHz
2x75GB IBM 7200RPM HDD
24/10/48 LG CDRW IDE
32x Teac SCSI CD
16/40 Hitachi DVD IDE
Creative Audigy Player
IDE ZIP Drive
Adaptec 2940 UW Adapter
9GB Ultra160 IBM HDD
300W ATX Tower
1.44FDD (!)

Arghh

Inkább télire érdemes AMD-t venni, ha nagyon hideg van.

Gerry
GlobalWin TAK68

Gerry
Duron 800-> Athlon TB 1200-> AthlonXP 1800+ Ez az én utóbbi másfél éves sorozatom... AMD a király!

narumon
Én mikor kijött a Duron akkor cseréltem le a cerkámat utána vettem tbt mostmeg Xpm van már elég régóta.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Az AMD a király!!!!!!!!
A sok hülye inteles régebben arra verte a nyálát hogy majd a P4 lesz a király, minden procit elsöpör! Na és mi lett belõle? Egy kalap sz@r, és ráadásul drága is. Hogy van az, hogy az AMD képes jó és olcsó procikat gyártani? Minden elismerésem az AMD-seknek! A béka segge alól kezdték (emlékezzetek a szegény K5, K6 szériára) és most teljesen kikupálódtak!!! (Még a Ferrarit is szponzorálják a Forma1-ben!)
Spenser
Kicsit lentebb nézz el ide: CPU Hûtõ???

halk hûtõ kéne
Athlon XP 2000+-ra milyen hûtõt vegyek?
Helló!

Tegnap vettem egy VIA266a chipsetes lapot,meg
egy Athlon XP1600+-t.
Ma felraktam az WinXp-t,minden tökéletesen menne
,de egy dologtól már megõrülök. A Diamond MX300
hangkártya 3 perc után megáll.Nem fagy le a gép,
vagy ilyesmi csak egyszerûen nincs hang. Az eszköz-
kezelõ továbbra is mutatja az eszközök között,szerinte
tökéletesen mûködik.Próbáltam már másik slotba tenni, a
BIOS-ban foglaltam neki IRQ-t,semmi eredmény.
Vki segítsen,mert vissza leszek kénytelen tenni a celkát.
Petyus_
Én is most vettem életem elsõ AMD rendszerét, és meg vagyok vele elégedve. :)

MSI K7T266 PRO2 (tudom, nem a legmodernebb, de baszott stabil), Athlon XP 1800+, 512M DDR, egy Inno GeF3 Ti200 128DDR, és király, stabil és gyors eddig. :)

Mondjuk még nem teszteltem, csak Dungeon Siege-et próbáltam, ez minden max állásban 1024*768*32-n olyan 60-70 fps-t produkál.

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Sman2
Sajna az enyém csak megmutatja, a hõmérsekletet de nem állítható be semmilyen biztonsági kapcsoló...
Pedig a PI-esem (200MHZ-as CPU-val) tudta ezt, de az meg minek...:)
Sman2
Az már tényleg sok.
Milyen hûtõd van a procin?
Létezik olyan segéd progi ami mutatja a proci hömérsékletét.Esetleg le is kapcsolhatná a gépet ha meleg a helyzet. :))
Evil
siman felrakhatod.

Evil
hat ha nem winxp van telepitve akkor elkepzelheto hogy a 4in1 hianya okozza ezt a problemat ,mivel csak az xp telepiti fel neked ezt.Ha 9x ,me van akkor telepitsd.
De az a matsonic cucc is gyanus nekem.Alaplapon nem szabad sporolni!!!

Sman2
Ne sokald ilyen melegbe :)
Amugy nézd meg a többinek is ennyi...
Nekem az 1GHz-es Duronom 40 fokos max, szintén Titan hûtõvel.
A hûtõ egyébként szuper, ha lehet ne cseréld :)
Pheel
Lehet, hogy a RAM a hibás. Esetleg próbáld meg egy másikkal is.
Sman2
ITT a TÉMANYÍTÓ...
Semmi érdemleges, csak figyelmeztetek mindenkit elértük a 150. hozzászolást...
Amugy az AMD-m még mindig remek és egyre jobban tetszik :Ð
Pheel
Tedd át a RAM-ot a procitól legtávolabbi bankba, mert igencsak elõfordulhat. Esetleg ha húzod a procit, akkor próbáld meg alapsebességen...
[Walaki]D`Lair
ááá nem lehet. hiszen a procin ott a hûtés...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

[Walaki]D`Lair
tán mert nem túl jó a hõvédelme. de ezt haggyjuk.

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Szerintetek miert "szeret" az AMD leegni, ha megszunik a hutes?
[Walaki]D`Lair
röviden? árdrágító tényezõ. asztali gépekbe tök fölösleges ECC ramot venni.

[Walaki]D`Lair
amúgy csak példának mondtam a hyundait

[Walaki]D`Lair
de a 68 fok akkor is sok

[Walaki]D`Lair
bravó. samsung... 2 oldalas.... mmmmmm....