AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KG7 helyett lehetne KR7A árban ugyanannyi
Helóka!
Érdekelne, hogy mit gondoltok errõl a kis "konfig"-ról!
Nem kéne ajánlgatni más dolgokat, csak véleményt kérek. (Elõre is köszi!)
Naszóval:
Abit KG7 Raid
XP 1600+
256Mb DDR
PeTTi
Hali.
Most cseréltem alaplapot+procit+ramot.
A7s333+xp1800+ddr2700
Ha valaki tudna segíteni abban ,hogy kell a ramot 166 Mhz-re beállítani azaz 333Mhz -re.A hwinfo 266 ot ir ki bármilyen beállításnál.Még akkor is ha a cpu/ram 4/5 re van állítva.
Spenser
Nézz szét a régebbi topicok ban 😊
ott meg tudod.....

Köszi!
Athlon procikat mennyire lehet húzni?? Van valakinek valami tapasztalata amit megosztana velem?

PSN ID: Jinchuu Twitch: http://www.twitch.tv/zadovo

Manta
Ok, és tulajdonképpen mit csinál ez a patch vagy mi amit felrakok? Ettõl jobb lesz? Gyorsabb?
Honnan lehet letölteni a filet??

Manta
VIA chipsetes, ezért: igen
Az alaplapom egy Abit-KT7.
Erre érdemes rárakni??

Spenser
Ja igen attol is fugg😊))

Manta
Attól függ milyen lapod van
Szóval érdemes?? De honnan lehet leszedni??
Tényleg egy Athlon 1.3 ghz-es procit szerintetek meddig lehet húzni?? Egyáltalán lehet?

Spenser
IGEN!!!

Hali.
Most vettem én is egy uj gépet, melyben AMD proci van eddig minden ok és minden megy rendesen.
Csupán egy kérdésem lenne, sokan beszéltek itt valami "via4in1" driverrõl vagy patch-rõl vagy valami hasonlóról. Ez mégis micsoda?? Ha minden megy tökéletesen érdemes felrakni?

Sman2
Egy kicsit más:

3D Now! mire-hol használható...
Tudom már semmi, de egyszer a büdös életben kipróbálnám/ megnézném mivel jobb egy ilyent tudó proci 3D-s teljesítményben...(eredményekkel)

Ha tudtok segítsetek (progi/weboldal)!
Gerry
Ja, így már világos, egymás mellet má láccik a diffi, és jól tippeltem a magméretek sem egyeznek...

CybearBoy
Amúgy itt egy kép a procikról (Tbred, Palomino, Tbird)

Gerry
Na, errõl van szó. Akkor szerinted is hanyagolható az a kis lemezke...

Evil
viz csobog a gepemben ,en a procifoglalat koruli negy lyukat hazsnalom felfogatonak egy eleg jo leszorito mechanizmussal,ugyhogy en meg direkt se tudnam lesarkazni.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Evil
passz ,sokmindentol fugg.De biztos jobban huzna es persze tuningolni is tudnad egy kicsit megfelelo korulmenyek kozott az ara is barati tehat nyugodtan megveheted.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Gerry
Aha, de nem túl sok az eltérés ezek szerint, én sem raktam õket egymás mellé, de ha az embernek jó a hûtõje (pl GlobalWin TAK68), akkor könnyû lesarkazás nélkül is feltenni.

Gerry
Ja, kb annyi, vagy kicsit lehet hogy még kevesebb...

Evil: azt viszont el tudom képzelni, hogy a procimag mérete nem egyezik meg TB-nél és palonál, ezesetben télleg nem jó, de a biztos, az, ha az ember nem használ ilyesmit, szerintem, több bajt okoz, mint hasznot, pláne ha az ember elég ügyes ahhoz, hogy feltegyen egy hûtõt a procira anélkül, hogy lesarkazná...

Evil
nem pont ugyanazon a helyen vannak.Ahol a regin nem volt ott az xp n van es a regi lesarkazasvedon ott nincs kivagva.En se figyeltem anno amikor vettem a procit de a boltban felhivtak ra a figyelmem.

CybearBoy
Akkor kérdezek egy kicsit konkrétat. Szerintetek az 1.33-as TB után az 1800+os XP-vel hány ponttal többet érnék el pl 3DMark2001-be? (csak a teljesítménykülönbség miatt, nem azé mert ezért venném ) Kb 500-800 pont?

Gerry
Nem, nem folia volt, azt leszedtük.

Gerry
Mellesleg kifejtenéd egy kicsit bõvebben, hogy miért okozna zárlatot, a TBirdnek is ugyanolyan hídjai vannak, mint a Palominoknak, csak a tokozás anyaga külömbözik, de a hidak ugyanabból a fémötvözetbõl vannak, ugyanazon a helyen.

Persze az is lehet, hogy én tévedek, de akkor sorry. Ezesetben plz fejtsd ki a dolgot, O.K.?

Evil
ha jol tudom az nem szigetelo rajta csak egy vedofolia ,pont emiatt szokott magasabb lenni a lesarkazasvedo mint a mag.Elfelejtik levenni es kesz a baj.

CybearBoy
Aha, még nem volt a kezemben XP, de gondoltam, hogy más kialakítású kell rá. Thx

Gerry
Igen, az most még elég (nekem is az van).

Evil: nem biztos, mert az ismerõsnek olyan lesarkazásvédõje volt, aminek az egyik fele valami szigetelõbevonattal volt ellátva, máskérdés, hogy nem biztos, hogy a procimag magassága=a lesarkazásvédõ magasségával...

Evil
csak szolok hogy meg ne probald hasznalni a tbird os lesarkazasvedot xp proci hoz mert olyan zarlatot csinalsz a hidaknal hogy csak pislogsz.

CybearBoy
GeF3 Ti200 (210/480). Sztem ez elég jó most. 😊

Gerry
Hát, elvileg jó lehet, de a haveromnál a lesarkazásvédõ miatt elszállt 2 proci is, mert kb 0.7mm-rel magasabb volt a lesarkazásvédõ a procimagnál, ezért pár mp-en belül elégtek a procik, én nem használok, és még soha egy procinak sem törtem le a szélét... Óvatosság a lényeg. Ja, amúgy milyen VGA-d van, lehet, hogy jobban megérné a proci helyett azt venni...

CybearBoy
Ja, és szerintetek a Tbirdömre vett lesarkazásvédõ jó lenne az XP-re is?

Gerry
hát gondold meg, az 1800+os asszem nem több mint 27e bruttó, és alig van külömbség, az 1900+hoz 66MHz. Az a 6000 Ft megér-e 4-5% sebességkülömbséget... Szerintem NEM.

CybearBoy
Aham. Én most bruttó 33-ért tudnék venni 1900+-t, eladni a 1.33-at meg 12-ért. Amúgy már most is DDR-es rendszerem van.

Gerry
Ha van rá pénzed, akkor megéri, az XP-k állati jól teljesítenek, de árban most az 1800+os éri meg, az afölöttiek, még aránytalanul drágábbak, nekem is az van, és elégedett vagyok vele (persze érezhetõen, csak DDR-rel fogsz gyorsulást tapsztalni az 1.33-ashoz képest...).

CybearBoy
Szerintetek érdemes leCSerélni egy 1.33-as Tirdöt egy 1900+os XP-re, vagy most még felesleges?

árban megéri...nézd meg egy Athlon 4 es mellett s aztmondod Duron...
Gerry
A Mobile Duronok abszolút nem melegednek, még a sima Duronoknál is kevésbé melegednek, és azok sem olyan veszélyesek. A vészesen melegedõ procik az 1GHz feletty Athlonok, és az AthlonXP-k. Egyébként gyorsabbak mint a celeronos Notebookok. Szerintem abszolút megéri, már persze attól függ mennyit kérnek érte...

ne vedd meg azt az MSI lapot, alig nyújt többet egy KT266A-s lapnál...Inkább Abit vagy Gigabyte felé kacsingass...
Amúgy hútõbõl jó egy nagyobb Titan, Coolink U2L, Igloo 2400 vagy 2310..ezek halkak és hûtenek is...
Utánna kiadtak egy videot ahol bemutatták hogy leáll a proci
De sípol az alaplap ha gáz van magától ad1, és lefagy elõtte ad2 szóval lehet tudni mikor lesz kísz
Sman2
Akkor ezt skubizd:
Tévedsz: egyáltalán nem kell a hõmérsékletet nézned egy progin keresztül, hisz amint leáll a venti vagy letörik a borda az AMD pár másodperc múlva szarrá füstöl (esetleg az alaplapot mendheted meg) 😊

Ezt bízonyítja a nagysikerû Tom's hardver egyik teszt videója, ahol 2-2 különbözõ Intel és AMD procit tezsteltek azzal, hogy Q3 alatt leszedték a hütést (menet közben!):
A P4 csak lelassult és visszahelyezve a hûtõt minden ok.
A P3 megfagyott és hûtéssel újra minden ok, csak resettelni kellett.
Az Athlon 2-5mp és füstölni kezdett, és az alaplapnak is annyi...😞
A Palonimo magos (asszem MP) 2-5mp és füstölni kezdett, de az alaplapnak megmaradt...😞

Nagyon jó kis videó, töltsétek le és nézzétek meg, tanulságos...

Ez mind igaz, de az AMD olcsóbb, fejlettebb, és azért nem mindenkivel történik meg, hogy leég a procija...

Amugy meg ha elég nagy a hûtõborda (Titan D5), akkor ha leáll a ventilátor bírja még egy ideig, vagy röktön csá proci?
A videóból úgy tünt azért venti nélkül is ment egy darabig!?
jó az AMD meg nem is olyan drága mint az Intel,viszont egy kis hibától vagy áramzavartõl leáll a ventillátor és szarráég a processzor alaplapostul. 😞 ez van!Inkább kicsivel drágább intel mint hogy mindig kattintsak a hõmérsékletet mutató progira hogy nem e túl forró a proci.És mig az AMD nek az alap hõfoka 60 C°,addig az intelnek 40 C°.na csá
Pheel
Erre nagyon egyszerû válaszolni. Használj mindenhez 80 eres kábelt és akkor tuti nem a kábel lesz a szûk keresztmetszet. 😊
az ASUS A7V333-nak mondták hogy gyengusok a biosai...fogod és felraksz egy újabbat...1007-nél jár már talán
Sman2
Valaki elmagyarázná nekem mint kezdõnek az ATA-HDD viszonyt (PL: ha X vinyom van akkor ilyen kábel kell, hogy gyors legyen +stb...)?

Minden típusát (régi 33 tól a mostaniakig)!

Tudom LÁMA de tisztába akarok lenni...irritál a tudatlanság 😊...
Gerry
Máshol jól müxik a HDD? Úgyértem másik gépben?

Gerry
Szerintem simán a 80 eres kábeledben megtört egy ér, nekem akkor csinálta ezt, egy darabig lassú volt, aztán hol felismerte a bios, hol nem, aztán végleg csönd lett, ekkor besz*rtam, mert azt hittem, hogy a hdd feküdt el, de kb 2 perc alatt rájöttem ,hogy a 80 eres kábel adta meg magát. Azóta már többet is elhasználtam belõlük, mert sok HDD megfordul nálam, és nem tesz jót a kábeleknek az állando kihúzkodás.

Tehát, szerintem próbálj ki egy másik kábelt, mielõtt bármi mást csinálsz, aztán, ha az nem segít, akkor szólj!

Gerry
Nos, a dolognak sok oka lehet. Elõször is, milyen hûtõd van, és hány fokos a procid, másodszor, hány Watt-os a tápegységed, mert, ha 300W-nál kisebb, vagy nem márkás, akkor ez is valószínûleg okozhat ilyesmit (talán ez a leggyakoribb), harmadszor, hány Voltot kap a processzor, a memória, és az AGP?

Ha ezeket megírod, akkor esetleg tudok segíteni...

Abit Kr7a-133 alaplap.Hát remélem nem sokat téved a bios érzékelõje.Köszi a választ.