16997
-
steweee #4789 miért lockolják le a procikat?
egyébként egy amd 2500+barton vásárlásán gondolkodtam, de most hogy hallom hogy nem lehet többé húzni őket, inkább várok egy picit, és veszek egy 2800+512-est. jelenleg 9000 a különbség, de ez nemsokára csökken. -
#4788 "első ránézésre nem lockos"
Ez mit jelent? Lehet állítani a szorzót, vagy sem? -
Robbb #4787 Ezt honnan veszed?Szerintem ez a "innetől már lockosak" agymenés baromság.De hétvégén kiderül,akkor rakom össze.Így első ránézésre nem lockos,pedig február első hetében készülhetett.A különböző fórumokban meg mindenki azt mondogatja,hogy már egy jó ideje csak lockosat lehet kapni. -
#4786 es akkormi van, ha nem szorzolockos? akkor is az fsb ami pumpalja a teljesitmenyt...amugy kiprbaltam mi a kulonbseg a szinkron es aszinkron modok kozott. nem nagyon ertem, de aszinkronban tobb 3dmarkot keptam vagy 500ponttal?! ez erdekes nem? -
Borg #4785 Mostmár mind lockos. -
#4784 A puding próbája az evés...!
Állísd a szorzót följebb, és let's go! -
sid123 #4783 Én kb 2-3 hét múlva szeretnék egy 2500+os Barton procit venni. Miből fogom tudni eldönteni, hogy lock-os verzió? -
Robbb #4782 Na megnéztem közelebbről a vasat.Van rajta ilyen L3 hídizé,amelynél eggyik sincs szétvágva lézerrel!Ha jól tudom lockos Barton és Thorougbred procinál az utólsó 2 van elvágva.Akkor most mi van,lehet hogy belenyúltam egy unlockos prociba? -
#4781 Nem biztos de ez már valszeg lock-os verzió. Azért nyugodtan próbáld meg DE FINOMAN!! -
Robbb #4780 Sziasztok!Most vettem egy 2500Barton procit.A sorozatszáma vagy mi:AQZFA 0405VPMW.Ez most szerintetek tuningolható 3000-3200-ig,vagy sem.Esetleg akinek személyes tapasztalata van az megírhatná.Köszi. -
PszihoApu #4779 majd szerdán probálom ki haveromnál hogy egyáltalán jó e a kártya(pedig új 2 napja vettem)
az én tököm is kivan már vele mért nem lehet rendessen valamit megcsinálni nem értem :))
De ha haveromnál se jó visszaviszem ahonnnan vettem és kicseréltetem vagy mondom hogy előttem telepítsék fel, hogy aztán Winfos ujrainstalálás után tudjam hogy kell felrakni vagy mit kell átálítani( ha ez lesz akkor a tapasztalataimat megosztom veletek hogy más ne szívjon ekkorát)
Vagy ne vegyetek Creative Sound Blaster 5.1 live Digital hangkártyát
-
#4778 Nehéz ügy... :(
A kártya amúgy működött máshol?
Lehet IRQ összeakadás, lehet, hogy a kártyával nem stimmel valami - vagy... valami megmagyarázhatattlan probléma a Live!-al.
Haveromnál hasonló gondok voltak a Live! value hangkártyával, az istennek sem akart működni, pedig egy hétig szórakozott vele (féltucatny WinXP instal, driverek tönkelege, stb.) - aztán feladta, és maradt az alaplapinál. Egy másik ismerős gépében azóta is tökéletesen működik ugyanaz a Live!. -
PszihoApu #4777 megprobáltam biosba letiltottam átraktam másik slottba és megprobáltam felrakni a drivert hozzá de nem találja a hardwert -
#4776 1.: Tilsd le az alaplapi hangkártyát
2.: Próbáld meg másik PCI slotba rakni a hangkártyát -
#4775 rakd fel hangkártya drivert... -
PszihoApu #4774 sziasztok lenne 1 kis problémám van 1 Epox 8RDA+ alaplapom meg 1 Sound Blaster Live 5.1 es hangkárty de az XP nem akarja felismerni mit tegyek
Jumperoljam at az alaplapon a hangot?
Teljessen tanácstalanvagyok léci segítsetek -
Robbb #4773 A helyzet egyre kilátástalanabb,de a segítséget köszi megfontolom a ram kérdést,a táp biztos másik lesz. -
#4772 1.: Mindenképpen cseréld le az Acorp tápegységet! Amúgy sem egy megbízható darab, a jövőre való tekintettel legalább egy 350W-os tápegységet javallok, DTK/Enermax/Chieftec/Zalman esetleg Coolink vagy FSP gyártóktól.
2.: A Dual-ban futó ram nem fog földrengető sebességnövekedést okozni, olyan 5-10% maximum. Namost a felállás egyáltalán nem egyszerű - az nForce2-es alaplapok eléggé házsártosak a memóriákra. A becserélés nem tűnik rossz ötletnek, de ha szabad javasolnom, gondolj a jövőre, és inkább 1 Gbyte-ban gondolkodj. Már ma is vannak olyan játékok, ahol látványos a különbség az 512 vs. 1024MB ram között (FarCry, Lock-On).
A képlet azért sem egyszerű, mert lehet, hogy a Kingstone ramod is bírja a 400Mhz-et (nekem két noname 333Mhz-es ramom fut 400Mhz-en), és akkor már csak azért kellene imádkozni, hogy találj egy olyan 512-es modult, amely együtt képes futni a régi memóriáddal és az alaplappal 400Mhz-en (ezért egyszerűbb az egy memóriamodulos felállás...).
Sajnos ez nem egyszerű alapállás, döntened pedig neked kell... -
Robbb #4771 Köszi az infót,lehet hogy ilyent veszek a prockóra.Ha már így "összejöttünk" volna még pár kérdésem,hátha tudsz valami tanácsot adni.A Barton proci és az NF7 már biztos,de a memória és a táp zavar egy picit,nem biztos hogy bírni fogják a strapát.A mostani gépemben egy 300W-os Acorp táp van,sajnos amikor vettem még nem gondoltam a tuningra.Szerinted ez jó lehet,érdemes majd kipróbálnom az új alkatrészekkel,vagy élből vegyek tápot is?A memórám a gépben egy Kingston 512DDR 333mhz CAC2.5 és van külön egy noname 256DDR 333-as a fiók alján./Próbáltam öket egyszerre de nem indul a gép,külön viszont jók/Ahol voltam boltba az egyik srác megvenné tőlem a két ramot 16000HUF-ért.Ezen azért gondolkoztam el,mert az NF7 400mhz-es dualban tudná kezelni a ramot,de ahoz ugye kellene 2db 256-os,a teljes kihasználhatóság érdekébe 400mhz-es ram,ami 22200HUF és Hynix.Szerinted megérné most elpasszolnom a két ramot és 6000 ráfizetéssel duálba tudom járatni a rendszert,vagy jó lesz bele az a Kingston ram?Mekkora lehet a teljesítmény különbség?Olyat is hallottam hogy a gép jobban húzható ha csak egy szál nagyteljesítményű ram van benne.A Hynix 512 400mhz is kb. 22000 péz,most akkor melyik kombival járnák jobban,persze a tuningot erőssen figyelembe véve.Bocs a sok kérdésért,életembe nem írtam ennyit.Megöszönöm ha válaszolsz,bár ez manapság nem sokat ér./A helyesírási hibákért bocsesz!/ -
#4770 Személyes tapasztalatom nincs. A Silent Breeze a GlacialTech csendes (20db alatti) csúcshűtője. Kb. úgy hűthet, mint az én Igloo 2500-asom, amely 1,85volton (20°szobahőmérséklet mellett) terhelten 50-52°-osan tartja a Barton 2500+ -omat 2200Mhz-en hajtva (a gépház oldala le van véve :)). Szerintem nem rossz vétel. -
Robbb #4769 SilentBreeze III-ról mi a véleményetek?5000HUF-ért akarják rámsózni,persze a boltban agyondícsérik,de engem érdekelne valamilyen személyes tapasztalat is.2.5 Barton tuningra kell. -
#4768 Ugyan nem best buy, de nekem most ez jönne be :))
GlacialTech Igloo 2520 <4360Ft> -
#4767 Spire FalconRock II - Best Buy <2830 Ft> -
Robbb #4766 Tehát csak szerencse kérdése,viszont abból nekem nem szokott sok lenni.Egyébként milyen hűtőt ajánlotok,amely viszonylag csendes és jól hűt/szerintem ilyen nincs/+rátudnám szerelni az nf7-re. -
#4765 Egy Soltek-ben, egy ASUS-ban, és kettő NF7-S deszkán, de ez itt nem alaplapfüggő (pl. az enyémet próbáltuk ASUS nForce2 deszkán is, de ott is kellett neki az 1,85volt... -
#4764 A gyári hűtőnél jobb hűtés kellene, de a CNPS7000-et felejsd el, az NF7 deszkára nem lehet felrakni, ez még a Zalman oldalán is kint van... -
#4763 Hm... az nem valami fényes. Én a Bluefishben vettem mindegyiket és abit-nf7 -be mentek. -
Robbb #4762 Ismét én!Azt elfelejtettem megkérdezni hogy a dobozos gyári hűtővel ellátott és a sima vas között lehet-e különbség a húzhatóságra nézve,ill.ha húzni akarom/3200-ig egy nf7-be/akkor elég a gyári hűtő vagy inkább vegyek egy erősebb hűtőt/Zalman CNPS7000 A-ALCU/Köszi! -
#4761 Nos nálunk kicsit más a helyzet, 4db 2500+ -ból 2 ment 2200Mhz-en 1,75voltal (stabilan), a harmadik még 1,9 volton is csak 2090Mhz-en, az enyémnek pedig 1,85volt kell a 2200Mhz-hez... -
#4760 Személyes tapasztalat: semmire. Kb havonta veszek 1-2 2500+ Bartont, talán szeptember óta és mindegyik ment 3200+ ként, maximum a feszültséget kellett emelni egy tized volttal. -
Robbb #4759 Sziasztok!Mostanában szeretnék venni egy 2500 Barton procit,amelyet "kicsit" megszeretnék hajtani.Úgy hallottam elég sok verzió van belőle.Pl:AQZFA,AQZEA,ezek úgy tudom jól húzhatóak.A kérdésem az hogy pontosan mit jelölnek ezek a jelölések,melyiket érdemes kiválasztani/ha lesz rá lehetőségem/és a procin hol ill. hogy van feltüntetve?Azt is megírhatnátok hogy mire kell még figyelnem a proci vásárlásakor.A válaszokat előre is köszönöm. -
#4758 Jah, valóban ez lenne a jó megoldás ha a memóriái bírják a 400Mhz-et!!! Ha viszont csak a 333Mhz-t bírják, akkor marad a szorzóállítás.
De én is azt javaslom, hogy hacsak lehet, a maximális szintig használja ki az FSB-t... -
#4757 Jó nagy marhaság lenne, mert a sebességnövekményt nagyban az FSB szintje határozza meg. Maradjon szépen 11 en a szorzó és 200 FSB. -
#4756 Hell!
Az lenne a kérdésem ,hogyha a barton proci nem lockos, akkor nem kell az FSB-vel szarakodni, hanem egyszerűen ha 2200Mhz -en akarom járatni a szorzót fenyomom 13 -ra és kész? -
#4755 hát nem ezzel a ventrivel fogom tuningolni az biztos -
#4754 pricim=procim -
#4753 felraktam a ház oldalát és 56 fok... gondolom igy már tényleg gyenge a hütésr rajta az elözö pricim ilyenkor is 43 fokos volt.:(( -
#4752 Me' makker vagy, és kifogtál egy jó példányt, nekem nem volt ilyen szerencsés kezem... :))) -
#4751 nem fogom most az elsö napon széttuningolni , hogy megnézzem milyen frekit bir. Szép lassan kell szétégetni a procit.:))
Az ASUS alaplapoknál van ez a proci túlhajtás elleni védelem ezt ugye nem lehet kikapcsolni a BIOS-ból nehogy véletlenül kinyomjam. -
#4750 az enymnek eleg 1.75V is.