16997
  • Borg
    Ez K8T800, nem? (AMD64)
  • ZaJanga
    Itt az új Abit KV8-pro deszka.
    A hivatalos abit oldalan ez a kép :

Más forrásból (hardwareoc) pedig ez :

Az egyiken passive a másikon ventis chipset hűtő van!
  • Borg
    Ja, mondjuk nekem alapfeszen birja a tuningot:)
  • Tikal #4826
    terhelve 1 ora far cry után 51C volt, egyébként egy falconrock 2 van a porcin, meg egy 80mm rendszerhutő a házban.
  • cifuatwork
    Múltkor fél napnyi UT2k4-ezés után érdekes szirénázásba kezdett a gépem - gyors reset, nézem mi lehet a gond a BIOS-ban, mire kierült: elérte a 65°-os beállított határt a CPU - az én 2500+@3200+ -om 1,85volton megy :)))
  • Borg
    Miért lenne sok? Nincs mindenkinek vízhűtése:)

Amúgy én tegnap ganéztam ki a gépet éppen, de 100%-ra. Porszívó, ecset, stb. Még a prochűtőt is szétszedtem, mert tiszta pormacska volt már.

Most 1 órája megy a gép, 23 fok van a szobában, és így netezés közben cpu/system 40/30 fok. Tegnap este egy kis farcryos full load alatt/utan meg 48/32 volt. (3000+on ugye)
  • Gugger
    kicsit sok! terhelve mennyi?
  • ReTeK
    43-30 az enyém
  • Tikal #4821
    2500+-nak a 45 fok normál tevékenység mellett okés? system meg 29C
  • Gabesz amd64
    Azt hallotad bakker hogy lesz Duron jellegü K8-as proci?
    Kemény,nem?
    Majd a Maszkának beajánlom!
    Ugyis mindig is csak durons akis piszok!!!!
  • [NST]Cifu
    3Dmark 2001-nél? :)))
    Szerintem érdemes megnézni egy másik táppal. Ha az van benne amit a házhoz adtak, akkor ez lehet a gyenge pont. Tévhitekkel ellentétben nem a 350Watt a kevés, hanem az instabil 350Watt.
  • Sugam
    Egyébként állandoan a Nvidia detonátor egyik fájlra hivatkozva áll le meg esik szét a kép,de néha meg müködik????
  • Gabesz amd64
    Ez tuti a haverom és látam a tesztjét!!
    Ez nem kamu!!
  • NeoMaN
    Apám, most nézem: neked 64bites karid van? 7995pont? todmikó.....
  • Sugam
    Nem halt meg ugy megy mint egy gőzmozdony!
    Más??
  • Narancs
    Meghalt a hűtő a VGA -n?????
    Mert másra nem tudok gondolni!
    Nem érzel égett szagot?
    Nézzd meg, hogy megy-e a venti rendesen rajta...
  • Sugam
    Hello Mindenkinek
    Nekem a következő problémám lenne:Az van hogy a gép bekapcsolásakor minden jol fut aztán lefagy egy idő után és mikor ujra indul akkor szét vannak esve a betűk a windows csak többszöri ujrainditásal tudom behozni eddig nem volt ilyen próblémám
    A gépem egy:ABIT NF7-s
    AMD 2500+ BARTON
    2X256 Smasung 400Mhz
    Geforce Ti4200 128Ram
    3 Vinyo
    Cd és DVD iro és ehhez 350Wattos táp
    Már többszor ujrahuztam a windows de semmi
    Szerintetek?
  • [NST]Cifu
    Szvsz azért elég nagy botrány lett, anno eléggé sok újság tele volt ezzel (még a HVG egy külön cikket szentelt az ügynek), de az Intel nem hívta vissza a procikat, csak a már említett peccset csinálta meg Win alá...
  • Gerry
    Ez így igaz. De azt a dolgot sikerült annó eltusolni, mert az MS végül kiadott valami peccset a win95-höz, ami megkerülte ezt a problémát, így nem lett belőle nagy botrány.
  • [NST]Cifu
    Ezeréves vicc, még az első Pentium procik idején született eredetileg, mivel bizonyos esetekben valami kerekítési problémájuk volt.
  • efter
    hol halottad Törűködző?
    nagyon odabasz a vicc! szarrá röhögtem magam! hhhöööhööhö
  • [NST]Cifu
    Röviden: Nem.
    Tömören: Ilyen értelemben nem, bizonyos alkalmazásoknál van rá lehetőség (pl. videólejátszók/editorok, stb.).
  • Mr Manson
    Lehet kicsit hülye kérdés:
    de 3DNOW -ot ki lehet kapcsolni? Illetve be?
  • Robbb
    Ez most nekem szólt?
    Kóstolgattok?
    GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
    Egyébként tényleg baromságot kérdeztem,nem voltam beszámítható:)
    ehe, vicc 97 ből :)
  • Gabesz amd64
    Az Intel és az AMD proci beszélget:
    - Mennyi 2+2? -kérdezi az AMD
    - 5! -jön a válasz
    - Téves!
    - De azért gyors voltam,nem? feleli az Intel!
  • Robbb
    Köszi.
  • Borg
    Inkább 2800+
  • Robbb
    Mivan?Akkor ha az én Barim 11*190-en megy,akkor az mennyinek felel meg,3000+ körül?
  • [NST]Cifu
    Marha egyszerű - hozzáhasonlítod a frekit az azonos core-al rendelkező chipekhez. Pl. az én 2500+-om 2200Mhz-en fut (11x200Mhz), ami pontosan megegyezik a Barton 3200+ értékkel.

Amúgy meg ki a rákot érdekel, hogy milyen szintre tuningoltad. Azt mondod, hogy mondjuk 11x200Mhz-en fut a Bartonod. Aki érti az érti, aki nem, annak meg úgyis tökmindegy... :)
  • Zoli007
    Na ja, de ezt az okor kepletet nem en talaltam ki. masik dolog, hogy akkor en honnan tudom hogy mennyire tuningoltam fel a gepemet?
  • [NST]Cifu
    Nem. Az teljesítményt relative számolják azthiszem a Tbird Athlon-hoz viszonyítva, és mivel a Barton 512k chace-el van szerelve, ezért alacsonyabb frekin képes kb. olyan telejsítményt nyújtani, mint egy 256k-s Througbred
  • Zoli007
    Hogy lehet frekibol teljesitmenyt szamolni? Csak azert, mert sok helyen latok olyat, hogy a 2500+ procit az en kepletem szerint 2400+ -on futtatjak. Namarmost:(freki)*1.5-600. Igy kellene lennie nem?
  • [NST]Cifu
    ????
    Ha a Barton szorzólockos, akkor semelyik alaplapban nem lehet átállítani - többek között az nForce 2-esekben sem...
  • Zoli007
    NForce 2-n sem lehet mar allitani a szorzokat?
  • Borg
    Ez mekkora már:D
  • steweee
    akkor ok, ha lehet húzni. a procihamisításról meg itt is olvastam, hozzá is szóltam.megnyugudtam, vehetek 2500+-öst, aztán 400hz-rammal megrántom az FSB-t.
  • cifuatwork
    Amúgy tuningolni lehet őket, csak éppen a szorzót nem állíthatod, de egy 400Mhz-es ram mellett simán felhúzod az FSB-t, és kész... :)
  • cifuatwork
    Olvas egy kicsit vissza a procihamisitás dolgaihoz...

Az AMD nem akarja, hogy a 2500+ procikat is átszitázzák, ezért inkább lockolja azokat.