16997
  • [NST]Cifu
    Ez függ a CPU-tól is. Az én CPU-m (Barton 2500+) ~170Mhz-es húzás elbír feszemelés nélkül, nincs is gond - csak éppen ahoz, hogy 2200Mhz-en járassam (ami már 367Mhz-es húzás), bizony 1,85Volt kell, és azért így már melegszik a lelkem...
  • Taptarap
    akkor kevés neki ez a hütés mert nincsen tuningolva és úgy 50 fok 3D alatt.
  • Taptarap
    tényleg persze a CPU-ra gondoltam mivel azt cseréltem:)))
  • Gabesz amd64
    Én felhuztam a procimat 200Mhz-el és egy fokkal se melegedett!
  • [NST]Cifu
    A videókártyának, vagy a CPU-nak? Mert te GPU-t írtál :))
    AMD CPU-nak az 50° még teljesen normális (tuningolva persze), olyan 60° felett ne legyen inkább...
  • Gabesz amd64
    Igen!Mért?
    csak egy kicsit hangoska!
  • Taptarap
    az igaz, hogy nagyon jól hütöt de ehhez képest nagyon hangos volt.
  • Taptarap
    ez is jó mert most csak netezek igy 45 fok
  • Taptarap
    Spire FridgeRock volt elötte:))
  • Gabesz amd64
    Előtte milyen hűtöd volt?
    Mert amikor nekem régebben Titan hűtöm volt frankón 63-70 fokig kúszott a hőmérséklet!És már fagyogattot a gép!
    Ekkor már nem bírtam tovább és vettem Spire Fridgerock hütött és az már 46-56 fok közt lebeget!
    Most ismét új hütöm van Spire Falconrock II-es ez még jobb,sőt csendes mint a picsa!!
  • CzKaresz22
    Enyém 60 körül szokott lenni!!!No problém...
  • CzKaresz22
    Enyém 60 körül szokott lenni!!!No problém...
  • Taptarap
    50 fok 3D-s alkalmazás alatt reális a GPU-ak?
    elég neki a hütés?
  • Taptarap
    végre megvettem a 2800+ bartonomat Titán hütövel ez egy álom, az elözö hütö ehhez képest hajszáritó volt.
  • cifuatwork
    Ne személyeskedjünk...
    Engem is elkap olykor a gépszíj, de ha sértegetésbe megy át a téma, akkor a vége az lesz, hogy jönnek a moderátorok, és mindenkit elküldenek jó messzire (a guniszobába :)).

Szóval respect...
  • Gabesz amd64
    Ezt meg kaptad gecci
  • cifuatwork
    Bocsánat, megint kioktató stilus jön - ez úgytünik egy ilyen nap :))

1.: Az AGP portok között nem csak a sebesség a különbség, hanem más dolgok is, pl. a leadott feszültség, amely lehet 3,3Volt és lehet 1,5Volt is. Emiatt az AGP portok fizikálisan is eltérnek, ha megnézed a kártyák csatlakozófelületén máshol láható "bevágás", ezzel akadályozzák meg, hogy egy Radeon 9800-at berakj egy AGP 2x portba, amely rövid úton elfüstölné a karit. Értelemszerű, hogy emiatt a Geforce 2MX majd GeForce4MX széria is fejlődik, a Gf2MX pl. még 2x AGP-s időkben született, jelenleg meg már kijöttek a 8x AGP Gf4MX változatok is, mivel a Gf2MX nem menne bele a jelenlegi alaplapokba.

2.: Az AGP portok sebességét nem feltétlenül használja ki a kártya, hiába lenne a port X sebességel pumpálni az adatokat, ha egyszer a videókártya nem képes kellő sebességel feldolgozni. Erre volt lent példa a GeForce 4 Ti, amelyeknél semmiféle sebességnövekedést nem hozott a 8x AGP port, ahogy a 8500-ös radeonom esetén sem. A kártya túl lassú egyszerűen ahoz, hogy kihasználja a gyorsabb adatátvitelt. Márpedig abban azthiszem egyettértünk, hogy ha egy Gf4Ti vagy egy Radeon 8500 nem képes előnyt kovácsolni a 8x AGP-ből, akkor egy Gf4MX biztosan nem fog megtáltosodni tőle...

Konklúzió: Akkor küldözgessél ilyeneket () valakinek, ha tudod, hogy miről van szó, vagy legalább akkor nézz utána, hogy ne besülés legyen a vége. Over & out...
  • Wanax
    Azert nem vagyok lama...az fx 5200as 128bites ramokkal van szerelve ;)
  • Taptarap
    38-röl 45-46-ig megy fel de csak azért sikerült mert ez már ThoroughBred magos

az FSB-je is alapból magasabb
  • efter
    most vettem észre hogy te egy 1400 es duront feltéptél 2000ig
    gratulálok!ez igen!
    hán fokos???
  • Taptarap
    nem volt de volt GF4 Ti4600-os és sz sem használta ki.

semmivel mert tesztek bizonyitják, hogy ezek a kártyák "szinte" úgyannyi pontot érnek el 4* v. 8* AGP-el.
  • Taptarap
    hogy jobban el lehessen adni
  • efter
    amugy meg honnan tudod hogy nem használja ki? volt már ijen kareszod?
    meg mivel magyarázod hogy gyorsabb a karesz egy ojan alaplapba ami 8x es agp-s!?
  • efter
    akkor minek irják rá?
  • Taptarap
    az lehet csak nem használja ki soha
  • efter
    vazzeg nézd már meg az asus oldalán a v9180se leirását!!!
    baszot naagy betükkel rávan vésve hogy 8x agp!!!!
  • cifuatwork
    Őőőő....
    Egy olyan GeForce4MX440, amely kihasználná a 8x AGP-t?! LoL!!!
  • Gabesz amd64
    Hát én is ezt mondom!Nem jobb! :-(
    Én már neked mondtam hogy most sokkal szarabb teljesitményt nyom a gépem mint a régi alaplapommal!És ugyanaz a VGA van most is!Tehát sokat számít az alaplap meg a memória is!!!!
    Cső
  • efter
    még szerencse hogy nekem thorton prockó jutott! igaz csak 2200+ os de elmegy 2600osnak is!
  • efter
    megazért az az az fx nincs huzva,mig az enyém azért elég keményen megvan járatva na! default beállitásokkal nem hiném hogy beelőzném az fx-et!!!
  • efter
    azt nem mondtam hogy jobb az 440mx! csak hogy az én gépembe többet nyom mint a srác fx 5200-ese!!!
    nem mindeggy gecó!
  • efter
    bammeg egy barton procko mellet van az fx!! az nem lehet gyenge konfig! nehogymá ennyire odabasszon az nforce1 meg a twinmos ram! ráadásul az én geforcom csak 4xes agp döcög! hátha még kihasználná a 8x es agp-t! lealáznám az fx 5200esét!!!
  • cifuatwork
    Például itt.
  • cifuatwork
    Azért nem mindegy, hogy milyen FX5200. A 64bites "csodák" teljesítménye lehet, hogy még az MX440 teljesítményét is alulmúlja...
  • szurmakotium
    Nem hiszem el, most láttam bruttó 15 300 Ft-os áron 2400-est ! Micsoda padló ár ! Sajna oda is Tbred van írva ...

Te hol láttad így kiírva ?
  • Gabesz amd64
    Ja és nem a videókártyád basz neki oda hanem az alaplap és a memória!!!
  • Gabesz amd64
    Hát te beteg!
    Jobb az 5200-es mint az mx440-es kacat!!!
  • cifuatwork
    Így már érthető...
    Viszont érdekes, hogy sok helyen úgy írják, hogy "Thoroughbred-B/Thorton" - furi...
  • szurmakotium
    Igazábol egy ECS k7s5-öm van 133-as SDRAM-okkal ami ugye nem supportálja a 166 mhzes FSB-t ... azért meg nem akarok drágább procit venni, hogy underclockolva hajtsam ...

... egyébként a mag mérete miatt kellene thorton vagy barton ...

... ki ötlöttem egy spéci passzív hűtést és annak kellene a nagyobb hőleadó felületű mag ...
  • cifuatwork
    Jól tudod, sőt, Romániai(!!!) és Német netes boltokban már láttam is olyan 60 eurós áron.
    De magyarországon még én sem láttam árlistában Thorton-t. A sima Thoroughbred 2400+ procik jó része meg hamisitvány állítólag, szóval nem túl rózsás a helyzet. Barton nem fér bele a keretbe?