AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
K6-3 Proci reménytelen eset valamiért nem akarnak szabadulni töle, a sógorómnak is volt ilyen procija eladta alaplappal együt fejlesztés miatt, rögtön vissza is sirta igaz neki csak 400-s ketyeget a gépben, csak jókat tudott mondani róla.
eloszor is azt kene tisztazni milyen az alaplapod ,mit tud a bios a.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
van egy 1.8+ xp ha a fsb 145re állítom akkor a windows néha befleshel és egy kék képernyõn valami védelmi hibát ír ez a windows baja vagy a proci/memória nem birja?
The World is Yours
Az 1.91-est raktad fel? Milyen Windówsra? Utána feltetted újra a legfrissebb VGA/SOUND, stb drivereket?
Valaki probalta mar a processzort ezustfestekkel
huzni
huzni
Az egyetlen olyan drivercsomag, ami eddig jónak bizonyult, minde téren (azaz nem akadt össze eddig semmivel) az a: ftp.aliusa.com/driver/Integrated1.091.exe
A haveromnak már többféle driver is fent volt, de ezenkívül mindnek volt valami bibije, hol az AGP vezérlõvel, hol az IDE vezérlõvel, de ez eddig nem mutatott hibajelenséget.
A haveromnak már többféle driver is fent volt, de ezenkívül mindnek volt valami bibije, hol az AGP vezérlõvel, hol az IDE vezérlõvel, de ez eddig nem mutatott hibajelenséget.
Milyem processzorod van
Neked is VIA KT266A chipseted van?
Mert nekem a legfrissebb BIOS van fenn az ASUS-on, és igazából csak a szorzóval lehetne probléma, de amíg nem vagyok biztos a dologban, addig nem adok ki netto 38e Ft-ot egy 2400+os prociért...
Mert nekem a legfrissebb BIOS van fenn az ASUS-on, és igazából csak a szorzóval lehetne probléma, de amíg nem vagyok biztos a dologban, addig nem adok ki netto 38e Ft-ot egy 2400+os prociért...
szerintem felkocolsz az asus lapjara es megnezed hogy tamogatja e.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
HI!!
Minden bizonnyal 1 bios update után!!
nekem 1 Fastfame 6VHF lapom van és egy flash után 2200+-ig megy bele cucc.Most 1 T-bird 1.33Ghz van benne!
Minden bizonnyal 1 bios update után!!
nekem 1 Fastfame 6VHF lapom van és egy flash után 2200+-ig megy bele cucc.Most 1 T-bird 1.33Ghz van benne!
ecs k7s5a
ecs k7s6a árban és features ben sem sokkal több a különbség;
ecs k7vta3 ez sem sokkal több;
gigabyte ga-7vaxpultra (kt400) serial ata stb 30.000.- netto
ecs k7s6a árban és features ben sem sokkal több a különbség;
ecs k7vta3 ez sem sokkal több;
gigabyte ga-7vaxpultra (kt400) serial ata stb 30.000.- netto
That\'s All Folk\'s
Ahhoz ki mit szól, hogy ASUS A7V266-E alaplapba bele lehetne-e tolni a 2400+os AthlonXP-t? Mivel a 2400+osnak is 266, vagyis 133MHz az FSB-je, csak a szorzó magas, vajon elbírja ez az alaplap, mert akkor veszek egyet.
Én az ECS-t nem igazán ismerem, de ha nagyon jót akarsz, akkor ASUS A7V8X (VIA KT-400), A7N8X (nForce2), vagy ha az ára nem baj, hogy kicsit borsos, akkor Chaintech 7NJS (nForce2), én a legutóbbit fogom most rendszeresíteni magamnak, igaz nettó 45900Ft, de FULLEXTRÁS, és hivatalosan is támogatja a 400MHz-s memókat DUAL DDR módban, azaz k. gyors a memóriakezelése, fõleg, ha tud bele szerezni az ember 2db CL2-es DDR modult!
A leírásában 12,5x szorzóról beszélnek, tehát a 2100+os még bele kell, hogy menjen, de a T-Breddel, azaz a 2200+osnak már alacsonyabb feszültség kell, mint a régi Palominoknak, és nem tudom, hogy a KT7A tud-e 1,65V-ot adni, nézd meg, és ha tud, akkor lehet, hogy belemegy nagyobb proci is.
A kiirast leszarom, de valahol azt olvastam, hogy a 13,5x a maximális szorzó, amit elfogad a lap, ez lehet, hogy hülyeség, de mindenesetre nem akarok póruljárni, úgy, hogy belerakok, 37e Ft-ért egy 2400+os procit (az van most még elérhetõ), aztán meg nem indul el... Bár elvileg a szorzó már automatikus, de nem tudom, hogy van-e maximum, mert ha van, és az 13,5, akkor buktam a dolgot, és annak, hát hogy is mondjam, nem igazán örülnék...
palomino t szerintem mar csak tbred b magosra erdemes lecserelni ,esetleg egy tuti jol huzhato a magosra.
A7V266-E be szerintem bele megy majd magasabb is mert a szorzot ugyis a proci allitja be a 133 as fsb t meg eddig is tudta a lapod.Legfeljebb a bios nem irja ki helyesen a procit ,de azt meg ki nem szarja le.
A7V266-E be szerintem bele megy majd magasabb is mert a szorzot ugyis a proci allitja be a 133 as fsb t meg eddig is tudta a lapod.Legfeljebb a bios nem irja ki helyesen a procit ,de azt meg ki nem szarja le.
Nekem is egy 2000+ os van. Fõleg a t-bredeket érinti a dolog mert ott már a mag mérete is csökkent...
Ezt rajtad kívül még sokan nem értik (én is közéjük tartozok), úgylátszik ezen akar spórolni az AMD, biztos úgy gondolja, hogy az a négy kis gumitappancs elég a lesarkazás ellen (végülis, több a semminél, lásd nem tualatinos cerkák...), a hõátadást, meg oldja meg a kedves felhasználó, valami jó drága hûtõvel (biztos részesedést kapnak az eladott hûtõk után 😊 ), pedig hasznos dolog lenne az a fémsapka...
Egyébként AMD rajongó vagyok, és semmi mással nincs problémám a prociaikkal kapcsolatban, de ezek a dolgok kiakasztanak...
Egyébként AMD rajongó vagyok, és semmi mással nincs problémám a prociaikkal kapcsolatban, de ezek a dolgok kiakasztanak...
Csak azt nem értem hogy az AMD miért nem tud a procijaira rárakni egy olyan hõátadó fémsapkát, mint amilyenek az Intel procikon vannak. Nem hiszem hogy olyan drága dolog lenne, és még a lesarkazás sem lenne olyan gyakori.
flülete=felülete...
Hiányoztam a suliban, amikor az "e" betût tanultuk, és ez most némi nehézséget okoz...
Hiányoztam a suliban, amikor az "e" betût tanultuk, és ez most némi nehézséget okoz...
Na ezaz, ezzel van nekem is problémám, mert hát vennék új procit, és a jó öreg A7V266-E lapomba asszem a 2200+ az ami még belemegy (most 1800+ van benne), majd február végén talán veszek ahelyett is egy Chaintech 7njs-t, de azon még gondolkodok kicsit...
Ellenben az még a T-Bred mellet szól, hogy az már 0.13 mikronos, és elég neki az 1,65V is, viszont kisebb a flülete, így amit nyernénk hûtés szempontjából a feszültségcsökkenésen, azt elveszítjük a hõleadási felület csökkenésén...
Hát nemtom, ha más okosság nincs a prociban, a palo-hoz képest, akkor nemigen ér meg akkora ráfordítást.
Más újításról tud még esetleg valaki?
Ellenben az még a T-Bred mellet szól, hogy az már 0.13 mikronos, és elég neki az 1,65V is, viszont kisebb a flülete, így amit nyernénk hûtés szempontjából a feszültségcsökkenésen, azt elveszítjük a hõleadási felület csökkenésén...
Hát nemtom, ha más okosság nincs a prociban, a palo-hoz képest, akkor nemigen ér meg akkora ráfordítást.
Más újításról tud még esetleg valaki?
hat jo kerdes ,66mhz nem er annyit.
Üdv mindenkinek!
Több helyen is olvastam többféle dolgot arról, hogy mi a külömbség egy Athlon XP 2100+ (Palomino) és egy 2200+ (T-Bred) között, de hivatalos leírást még nem találtam az AMD oldalán, és igazán érdekelne, hogy miért is kerül jóval többe a 2200+ (kb netto 10-11e Ft.), mint a 2100+.
Ki mit tud errõl?
Több helyen is olvastam többféle dolgot arról, hogy mi a külömbség egy Athlon XP 2100+ (Palomino) és egy 2200+ (T-Bred) között, de hivatalos leírást még nem találtam az AMD oldalán, és igazán érdekelne, hogy miért is kerül jóval többe a 2200+ (kb netto 10-11e Ft.), mint a 2100+.
Ki mit tud errõl?
Ha pedig nem az alaplapon van akkor meg BIOSban, de tuti le van irva az alaplap konyveben hogy hol kell beallitani de tuti hogy a default 100-on van az FSB
Medomix! Kell lennie az alaplapon egy JUMPERNAK ami az FSB-t állítja.Neked 133-nak kell lennie. Nekem is ez volt a bajom a Gigabyte 7VAX-es alaplapommal.
Folyt köv.:alaplap tipusa ECS K7S5A
Hali! Tudna valaki segiteni?
Ma vettem egy amd athlon xp 2000+ egy ecs alaplappal + 512 mb ddr-rel a proci nem hajlandó futni 1250 mhz felett??? Miért?
Ja azért irok mert eddig csak intel alapú cuccom volt. Help!!!!!!!
[email protected]
Ma vettem egy amd athlon xp 2000+ egy ecs alaplappal + 512 mb ddr-rel a proci nem hajlandó futni 1250 mhz felett??? Miért?
Ja azért irok mert eddig csak intel alapú cuccom volt. Help!!!!!!!
[email protected]
HIHIHI:XP-re Intelrõl????? Ne röhögtess már! Processzor kell a gépbe! Van elég fûtõtest a házban, meg zajgenerátor sem kell!!!(#35).Emberek nagyon gyalázzák az Amd-seket a Cerkások ide topicban!!!!
eh **** 

Ha van kéznél poroltó akkor nem gáz😊
Rajta van az oldala Asus 50 Fokot ír a Cpu Cool meg bameg 58fokot!!szét van csúszva szerintem a cool mert még csak nem is meleg az oldallemez!!
Asus probba meg néha néha a Cpufan villog ezt még nem csinálta a fordulat leesett a 1165rmp-re!!a gáz?
Asus probba meg néha néha a Cpufan villog ezt még nem csinálta a fordulat leesett a 1165rmp-re!!a gáz?
öö öh 20009-es Windows jó lessz az 2000-nek is!!!!

na Bandi(Athlonator) az van hogy teszteltem 3Dmark,CpuCool 7.1.7,Asus prob meg töltögetés nyúzás!!!!143Fsb-n nagyon stabil semmi fagyás a Cpu cool pedig 1786.3Mhz-t mutat de 144Fsb-nél fagyogat egy kicsit 145 Fsb-nél a Windowsba(20009 már szét fagyot!!!na de jó nekem az a 1786Mhz!

H2 Twin + 2 renszerhûtõ és 2400+
Mert a pc mark gyengébb mint a 3D Mark
Ha ügyes a kezed akkor csináld meg...elrontani nem lehet
ja de a Pcmark2002 1.76Gb lát ez miért van mert? a3dMark 1.80Gb lát!!
A Vcore most 1.825 mert a 144Fsb nél amikor 1.8V akkor újraindította a gépet ezért adtam még rá cuccot!!Asus prob a Vcore értéke 1.85!de szerintem ez nem lényeg mert a Biosos hõmérés meg minden tutibb!
A Vcore most 1.825 mert a 144Fsb nél amikor 1.8V akkor újraindította a gépet ezért adtam még rá cuccot!!Asus prob a Vcore értéke 1.85!de szerintem ez nem lényeg mert a Biosos hõmérés meg minden tutibb!
A Vcore-os dolgot fejbõl nemtudom, de vannak oldalak ahol ki van számolva, ha így hagyod a procit akkor még sokáig fogja bírni viszont nyáron mérd le a hõmérsékletet újra.
amúgy mennyivel csökken a proci élettartalma?remélem annyira nem hogy elavulás elõtt meghalna!!!vagyis kb 1év
na végre itt vagy Vcoré-t hogy kell kiszámolni vagyis hogy kell egyenes arányba hozni?szorzózár felbontással mennyit lehet elérni?na felrakom 142