16997
  • Big Daddy
    Azért köszke!
  • Borg
    Ezt akartam sugallni, igen ;)
    Nem egészen erre találtáki a lapodat. Valami lájtosabb tuningot lehet elvisz, de semmi komolyat.
  • Big Daddy
    Akkor lehet hogy hagynom kéne?
  • Borg
    Arról nem is beszélve, hogy VIAs chipseten nincs független AGP/PCI, tehát az FSB növelése a winyodat is veszélyezteti...
  • Borg
    Ha autora rakod a ramot, akkor szinkronban hajtja az FSB-vel.
    Tehát 166FSB esetén 333-on megy a ram.

Emelett pedig ne csodálkozz, hogy 170FSB felett már fagy, ha csak 333-as ramodvan, mert az már 340MHz. Ehhez valszeg lejjebb kell engedned a ram időzítéseidet.
  • Big Daddy
    333-as samsung ramom van
  • Narancs
    by spd az alapórajel, ha azt sem bírja a memóriád akkor ott nagy a gáz...
    333Mhz -es memória kell a 2500+ barton mellé, neked milyen van?
  • cifuatwork
    Valószinüleg szorzólockos a procid, azért nem reagál a szorzóállításra.

Alapfeszen ~170Mhz-es FSB jó arány, lassan kezd emelni a core feszt, és úgy emeld az FSB-t. A ramjaid 400Mhz-esek?
  • cifuatwork
    Ha nem próbálod ki, sose tudod meg. :)
  • Ruffi
    a szorzot maxmimum lefele állitsd felfele ne és amellett állitsd az fsb-t...ha szükséges frek emelés...
  • Big Daddy
    Sziasztok!
    Elárulnátok,hogy a 2500+barton procit hogy tudjátok felhúzni az égig?
    Én,ha a szorzót állítom el sem indul,ha a frekit,175 Mhz fölött már fagy.A memória nem spd-n van,mert akkor még ennyit sem bír.A feszültségek autón vannak.Az alaplapom MSI KT4-V.Segítsetek légyszi,kíváncsi lennék hogy megy a gép "nagygázon"!
  • fm
    a másik gépben gyengébb rammal szinkronban bírta az 1920Mhz-et kb. de ott a ram miatt ez volt a vég (266os) .. csak azért nem szeretném kipróbálni,mert nincs pasztám. vagy nem kell újra lekenni? nem lesz gyengébb a hűtés?
  • cifuatwork
    Ha nem próbálod meg, sose fogod megtudni. Az, hogy mennyire tuningolható a másik procid, csak szerencse kérdése...
  • fm
    adott egy abit nf7 rendszer 2*512ddr(340) rammal és 1700+ procival,ami 1.9 Ghz-en atomstabilan üzemel lassan 1 éve. van egy másik procim is 1800+ ,ami alapból ugye 1533Mhz-en üzemel. kérdés: megéri-e kicserélni a plusz 66 Mhz miatt (esetleg tuningbeli jobb eredmény reményében) a két procit?

a másik proci ugyanis a másik gépemben van,amit most eladok...de nincs pasztám amivel újra bekenjem a proci és a hűtő közti felületet,ezért gondolkozom...thx előre is.
  • sniper
    Cserebe mindig szar lesz a geped. Vagy jo, vagy olcso, mindenki maga donti el.
  • sniper
    2 hettel a notebook vetel utan 30 ropit (+fa) esett az ara, tuti ertekmegorzo befektetes... :D
  • cifuatwork
    Mondok egy nagyon meglepőt. A számítástechnika nem ingatlan, vagy értékpapír, hogy a pénzedet abba fektesd...
  • efter
    elgondolkoztál már azon hogy mijen fölösleges pénzkidobás számítógéppe fektetni a lóvét?? azért nem semmi hogy ha veszel egy fasza kis gépet és pár év mulva már csak a töredékét éri mint amennyiért megvetted! na látod,ezért nem veszek én soha ojan cuccot amit nem rég adtak ki! inkább megvárom mig lemegy az ára, és nem bukok rajt 20ezreket vagy még többet!
  • Anee
    Sulinetbe van minden, proci(3000+,3200+) alaplap/s940,s754) és ram is....
  • [NST]Cifu
    2500-as A64 (mert eddig erről volt szó)? Aha... :)))
  • joe69
    ahamm, szoval te a64-re gondolsz, csakhogy az sulinetbe meg nincs szvsz
  • joe69
    vagy ha szan ra 85e-t az arc, akkor a64-et vegyen
  • joe69
    uristen, miert akarod megvetetni a 3200+, amikor egy 2500 elszalad az elobbi orajelen???
  • efter
    hurrá!! lejárt a tiltás!
  • Anee
    Nos én Nvidiát ahogy néztem lassabb.....és mivel csak gigabyte és asus lap van így erre korlátozódik a limit, mivel ezeknek emberi az áruk
    Pl giga viás lap 29 bruttó, nvidiása pedig 35 tehát mindha sulinet nem lenne rajta-asus 50 fölött-
    De inkább az érdekelne hogy ezek jók-e?Mert ugyebár Sis755-ös lapból nincs túl sok, nforce 3 250 fasza lenne csak nincs piacon, k8t800 pro szintén....
    Sulinet miatt meg júliusig kell venni, mivel utánna a cucc felét adják csak vissza
  • Gabesz amd64
    Hát szóval számoljunk: alaplap:40000- ;proci:3200+ -os 85000- ;Memcsi: 2*512Mb PC3200= 50000-
    ez eddig 175000-!
    De ha sulinet ilyet összerak akkor gratula!115000 lesz csak!
  • Gabesz amd64
    Hát ha valami ütös gépet akarsz összerakni akkor sokat kell fizetned érte!
    Az Asus Deluxe alaplapot nem dicsérik!Nem rossz végül is!
    A gigabyte az frankó!De nehéz beszerezni!Sajnos!

Amit érdemes megvenni és olcsó az ABIT K8V-Max3 és az MSI K8T NEO ezek bruttó 40.000 alatt vannak!A választásodhoz itt egy kis segítség hogy Nforce3 vagy K8T800?:64-bites alaplapok

Én Nforce3-asat vennék MSI-ből!Vagy K8T800-asból az ABIT-ot!ezt:

Ez pedig a gigabyte K8NNXP(Nforce):

K8VNXP(Via):

De ez se kutya MSI K8N Neo Platinum(Nforce):

• Borg
    Ezennel feloldozást nyertél efter:)
  • Anee
    Hmmm. 754-es alaplapokkal van valakinek tapasztalata jó-e stb..? Sulinetben alaplapot veenék s ott csak K8V Deluxe van vagy GigaByte nforce3 vagy K8T800-as...Nos az már ok hogy giga+via kombó csak hogy ez jó-e?
    Prociba meg inkább 3200+ az 1MB cache miatt...
    Tehát a kérdés: Van-e valakinek bármilyen 754-es alaplappal tapasztata megéri-e venni , vagy nem s miért.....
  • Gabesz amd64
    Jaja!
    A második negyedévben azaz most(április,május,június)csak 750000 példányt gyártott le az AMD a 3200+ -os prociból!
    A következö negyedévben még 900000 darabbal növeli!És így megy tovább!Azaz 2005 végére már csak 64-bites procikat fog gyártani az AMD!!!
    De sajna a 939-es procikból csak kevesebbet fog most gyártani!De ez is úgy fog menni mint a 754-es....
    De ezt tuti csak jövö nyáron érdemes venni ilyeneket!Mert akkor lesz olcso!Talán!?

Remélem őszre lejebb megy az ára 3000+ -osnak!
    De tök durva hogy 3000+ -os proci "csak" 1800Mhz-en megy!!
    Na mindegy de jobb mint a K7!
  • cifuatwork
    Itt most két fontos kérdés van: mennyire akarod és mennyit tudsz várni (no meg persze mennyi pénzed van rá:)).

Szerény véleményem szerint az év második felében kezd majd valamennyire letisztulni a piac, legalábbis AMD fronton.
  • ZaJanga
    Persze tom hogy pénz kérdés.Csak már most is annyi féle van a pájszon, hogy egy kicsit jobban körül kell tekinteni mielőtt beruháznék.
    Nem mostanában akarok csak érdekel a véleményetek.

THX mindenki!

• Gabesz amd64
    Hát igen pénzkérdés az egész!
    De most juniús elején adják ki a 939-es verziót!Az jobb!

De a most is kapható 754-esek(3000+) 60-tól kezdődnek!
    3200+ -os 80 körül van!
    Hát még piszokdrág!Sajnos! :-((
    És nehéz beszerezni!
  • Gabesz amd64
    Azaz 754-es és 939-es foglalatú procikra gondolsz?
  • cifuatwork
    Minden pénzkérdés. A nem akarsz rá sokat áldozni (a sima A64-ek is olyan 50-60e Ft körül kezdődnek), akkor még mindig az AthlonXP (barton mag) a nyerő. Az A64 esetén én személy szerint várnék kicsit amíg megjelennek a letisztultabb PCI-Express alaplapok, a jövőre való tekintettel.
    Amúgy a kétcsatornás változat lesz (szerintem) a nyerő. De ez majd a tesztekből kiderül :)
  • ZaJanga
    Szerintetek melyik procira lesz majd érdemes beruházni?
    Most van-lesz egy pár tipus!
    Ha az FX-eket kifelejtjük húzós áruk miatt akkor van ha jól tudom :
    egy csatornás mem vezérlő + 1MB L2 cache
    És lesz kétcsatornás mem vezérlő + 512Kb L2 cache
    persze tom hogy van egy két gyengébb verzió de ha csak e kettő közül választunk akkor melyik a jobb választás?

Szerintem a kétcsatorna + 512 L2 az jobb.
  • Borg
    Nem hiába, az X800 rátette a hurkot az nVidia nyakára, a KT880 meg erősen rugdossa a sámlit is alóla...
  • ZaJanga
    Asszem maradok én is ennél!
  • Borg
    Hát csesszék meg, ha csak tiszta XP-re jó.. hol élnek ezek :/
    Én sem teszem fel asszem, 2.45 szépen megy most, nem rontom el.

Kiváncsi leszek, hogy az nForce2 Ultra 400Gb chipsetek valamivel jobbak lesznek-e etéren.
  • [NST]Cifu
    Abit NF7-S v2.0