16997
-
#5431 Füstöt? A táp is megadta magát?Mert akkor szokott elfüstölni a vinyó, ha túlfeszt kap a táptól.
hhhmmmm....
Ha olcsón akarsz vmi frankót, akkor MSI K8N neo platinum + AMD64 3000+ proci CG steppinggel...Anee -nek nagyon bejött, 2500Mhz fölött megy a cucc, gyári hűtővel!
Ha a pénz nem számít annyira, akkor tényleg nForce4 -et ajánlom, de arre várnod kell.
-
#5430 Várj egy picit mert most jövögetnek ki az nForce 4-es lapok és elég jók lesznek.... -
o0tomy0o #5429 Figyi semmi baj, egyébbként csak azért próbálkoztam vele, meg fickóskodtam mert már úgy is cserélni akartam, a winyó a szemem láttára dobott egy nagy füstöt meg hangot is. . .
Nah akkor viszont most ajánlj nekem egy jó alaplapot, ami szerinted tuning meg minden, egy 64 es AMD hez!
Én egy ASUS K8V SE-Deluxe-t néztem ki vagy egy MSI K8N Neo Platinum -ot. . . vagy ajánlhatsz másikat is,. . . . -
#5428 Huhh, ez elég gáz...sajnálom hogy ez lett, hidd el láttam sok mindent, de ilyesmihez még nem volt szerencsém.
Mondtam hogy az FSB -t ne piszkáld, mert nincs PCI&AGP órajel!
vinyó nem mehetett tönkre! Proci sem vszínű hogy tönkre ment.
Vszínű a deszka adta meg magát, mondtam hogy nem egy tuning lap, de ezt nem hittem volna.
BIOS resetet is próbáltad? Tudod, vmelyik kis jumpert kell arébb pakolni...
Ha tudod szerezz vhonnan másik deszkát és próbáld azzal.
Gondolom nem volt már rá garancia...
-
o0tomy0o #5427 Nah tegnap kinyírtam a gépet. . .
Feltettem 12 re a szorzót majd 140 re az FSB-t utána kiakadt és amikor próbáltam újra beindítani már sosem jutott el a biosig még a memo ellenőrzéséig. . . utána kiégett a wincsi is. . . mostmár bekapcsolás után el sem indítja a képoernyőt, a biosig nem tok eljutni sehogy sem és már semmit sem tud megjeleníteni. . .
Hiába szedtem ki az elemet az alaplapból nem felejtette el az ideinglenes beállításokat. . .
Remélem csak a proci és az alaplap halt meg, a winyóról nem is beszélve. . .
Télleg tudom off téma de hacsak a wincsi elektronikája füstölt el mármint az egyik 6 lábú IC akkor még ki lehet mentetni valakivel az adatokat egy friss vincsire? mert nagyon fontos adatok vannak/voltak rajta!!!!
Továbbá szerintetek akkor a gép halott??? (most is a suliból írok. . .) -
#5426 Valaki tud róla, hogy lehet e kapni ezt :
a speed strip motyeszt M.o.-n?
-
#5425 semmi, húztad, mit akarsz?
ahogy mész följebb az órajelekkel, úgy mindí másnak lártja a deszk a procidat...:P
Addig menj amíg lehet, a ramok bírják! -
o0tomy0o #5424 Nah vazze. . .
ezt most vagy nemértem vagy nagyon hülye vagyok hozzá és minnyá kidobom!!!
Az elöbb 133 on hagytam az FSB-t utána a szorzót 12.5/13 ra tettem, erre indítom a gépet és a boot képernyőn már athlon xp 2000+ nak írja. . .
Most mi van vele? erre most nézem a fuzzit: 12,5 szorzó, 147,3 FSB és 1841Mhz. . . 39 fok. . . jah fesz 1.55 V még mindig és nem fagyott le amig megírtam ezt
Mi van ezzel??? -
o0tomy0o #5423 =( sajna a 12,5 mert mutat ott a lista elején 13 meg 14 is talán de amikor arra teszem egyszerűen totál alapon idul el. . . valami 5 ös höz hasonlóan. . . -
#5422 Hát a lapod nem egy tuning deszka, de hátha megy!
FSB -t nem lehet állítgatni nagyon, mivel a régebbi VIAs deszkákon nincs fix agp&pci órajel...:(
Szal az fsb maradjon 133-on, de a szorzót mindíg állísd 1 el feljebb.
Ha fagy/nem indul akkor feszt is emelj. Mi a legmagasabb szorzó ami beállítható? -
o0tomy0o #5421 Mond mester hogy kell??? -
#5420 Jó kis proci az, szépen lehet húzni is állítólag... -
o0tomy0o #5419 jaja T-bred es. . . de nem 1800+ hanem 1900+ as, mert most kinyomtam biosban a quick boot ot. . . azt azt írja ki
Én szentül megvoltam győződve hogy 1800+ as. . . . -
#5418 Köcce, szívesen segítek ha tudok...
Tudodm miért nem engedi a bios...mert vszínű T-bred magos a procid, nem palomino, de lényegtelen, ha megy akkor most!
-
o0tomy0o #5417 óóóó vazze ISTEN VAGY!!!!!!!
feltettem 12x133 ra, erre benyomom a rendszert fuzzi lodzsik írja 1627Mhz, vazze. . . . de fütyi vagyok. . .
Bios nem engedi, max 1,6 V ra lehet tenni. . . meglestem
NAON ÁSZ VAGY, FELNYITOTTAD SZEMEM!!!!!! -
#5416 1.75Volt a gyári feszültsége. Ennyire tedd és menni fog hiba nélkül!
Valakinek 2100Mhzen is megy, kis feszemeléssel...:P -
o0tomy0o #5415 Most fogom minnyá kipróbálni. . .
asszem 1.55 van. . . -
#5414 ennek sok oka lehet.
próbáld így, mennie kell!
Mennyi feszt adtál neki?
-
o0tomy0o #5413 ÓÓÓ de hülye vagyok, láccik nem értek hozzá. . . akkor miért volt az hogy 1470 en már mindig lefagyott???? -
#5412 Sorry, elnéztem: 12*133MHz. Így jó lesz! -
o0tomy0o #5411 De nem sok az egy kicsit? --->3060Mhz??? -
o0tomy0o #5410 télleg?
Köccike, megpróbálom! -
#5409 vazz, a gyári órajele a procidnak 1533Mhz (11.5*266Mhz).
Így állísd be. -
#5408 sztem nincs. én is csak 1X olvastam végig. Amúgy sztem win alól is lehet flesselni biost, inkább efelől érdeklődj... -
o0tomy0o #5407 Jajj az MSI oldalon leírt BIOS frissítésnek nincs magyar fordítása???
csak mert annyira nem megy az angol. . . . -
o0tomy0o #5406 Igen az FSB alapon 100 volt és én vettem fel kb 115 re mert többre nem engedi, lefagy vagy újraindul. . . =(
A memókat nem tom állítani, megnéztem.. . .
a pontos típus(asszem): MSI KT3 ultra2 (MS-6380E) -
#5405 INNEN szedhetsz le BIOSt a deszkádhoz... -
#5404 FSB 100? 133Mhz ek kéne lennie.
Állísd ennyire.
A memókat szintén.
Pontosan milyen az alaplapod? -
o0tomy0o #5403 gyárilag 1250, mert 12,5 a max + 100 az FSB
az alaplap hogyne ismerné föl? kiírja hogy athlon XP 1800+. . .nem tom mi kell még, a DDR ram timmingnél a bios kiírja hogy a host frequency vagy mi a bél az ugyan annyi 113Mhz mint az FSB de lehet hogy tök hülye vagyok és semmi összefüggés. . . :D
A BIOS frissítést meg hogy kell feltenni, mert terveztem már de nem nagyon akartam elk*rni a rendszert. . .
Egyébbként szerintem az AMD az istencsászásr!!!!! -
#5402 MEnnyi GYÁRILAG?
Mert sztem gyárilag 1400 Mhz körül van, szal nem húztál semmit...
Deszka nem ismeri föl, mint 1800+ procit?
FSB mennyi a procinak? Ramnak is nnyit állíts be. ennyi.
Mindenképp ajánlom szedj le egy BIOS frissítést (www.msi.hu), nem árthat. -
o0tomy0o #5401 A legalacsonyabb szorzóval asszem 800Mhz
Azt az FSB-s egyezést fejtsd ki lécci! -
#5400 1800+ proci órajele alapból mennyi?
memóriát mindenképp az FSB -vel azonos órajelen hajsd. -
o0tomy0o #5399 Hellósztok!
Most írok először ide. . .
Egy hibáról szeretnék beszámolni, és remélem valami megoldást tudtok mondani vagy legalábbis a hiba okát. . .
Nos, van egy MSI K7-es alapom, azon van egy 1800+ os XP proci, tudom cserélni kéne, nemsokára. . . de van rajta még egy 256Mb os ddr ami P2700 és még egy 256Mb os ami p3200-es. . . mind a kettő együttesen 333Mhz en megy. . . ez nem tom hogy jó e. . . jah mielött elfelejtem, a proci ameddig csak lehet húzva van de durván, max áramon és amennyit csak enged az FSB fagyás nélkül. . . azaz olyan 1470Mhz körül. . . 45 fok környékén, nade ez még nem a lényeg hanem a problémám az hogy amikor indulna a gép akkor megáll a ram ellenőrzésekor olyan 5000 kb körül. . . van amikor csak az 5. reset után indítja a windózt. . .
Mi baj lehet, mit állítsak vissza, vagy a memóknak annyi???
Előre is köszi a segítséget, bocsi hogy hosszú lett! -
#5398 mért lenne -
Anotino #5397 ha a lap/memok birjak, adj meg ra kakaot -
MasterJay #5396 msi k7n2 delta alaplap CPU 2000+ 1667Mhz(12.5x133) gyári értékek
@ 2000+ 1666Mhz(10x166) járatom káros-e ez a procira nézve?
Max hőfok 45fok
-
#5395 2,6-os se nagyon van, 2,7-es szerintem nem is volt (én nem találkoztam vele) 2,8-asok még vannak. -
steweee #5394 akkor melyiket ajánlod helyette ? 2600-2700-2800 stb ? -
#5393 csak a nevetek ugyanaz akkor...
Azt hittem ITT ez a te topicod... -
deicide #5392 Nem én árulok semmit..!!
Szerintem tévedés!!!