16997
-
#5471 Nem lehet,h hamis a proci??? -
Norbyte #5470 Alap beállítások. 1,66V. -
#5469 mer a 2800+ jobban melexik...:P
Amúgy mennyi feszt adtál a procinak? Biosban nézd meg, 1.65V kell hogy legyen... -
Norbyte #5468 De eddig a 2100+-szal nem volt ilyen gond. -
#5467 Nem ismerem ezt a hűtőt, de le kéne venni az oldallapot és úgy megnézni a dolgot!
Simán lehet, hogy nem jut elég levegő a házadba, és befülled a proci, csak az egyre melegebb benti levegőt kavargatja össze-vissza a venti, ahelyett, hogy friss hűs (szoba hőm) levegőt nyomna a procidra... -
Norbyte #5466 Ja, Barton-t, nem Sempron-t. -
Norbyte #5465 Hali,
ma vettem egy XP 2800+-t. A nyomorult CPU 58°C (SYS 38°C) most netezés közben!
Eddig a 2100+ volt kb olyan 40-45°C, ugyanazzal a hűtővel és azonos típusú pasztával.
Az alaplap MSI K7N2 Delta-L. Nem csak a programok írják ilyen magasnak a hőfokot, hanem mikor lefagyott a gép Prime95 teszt közben (CPU 70°C, SYS 45°C) kikapcs, levettem (volna) a hűtőt és majd' el dobtam.
Szerintem ha leköptem volna, sercegett volna (de sok volna).
A hűtőm GlacialTech Silent Breeze, ami elvileg 3200+-ig bírja.
Mit tegyek? Vegyek egy másik hűtőt vagy mi a franc? -
#5464 ........amiből a Barton igazán nagy előnyt szerzett a celeronokkal szemben :(.......
?????????????
Celeronokkal szemben?
Egy lapon se lehet említeni a celeroncsal!!
-
Akuma #5463 Ezekszerint csak átnevezték a Thoroughbred-B procikat Sempronra... 266-ról 333 lett az fsb-je, ezt nevezzük gyári tuningnak?? gondolom akkor már 400 mhz-re esélytelen a túlhúzás, amiből a Barton igazán nagy előnyt szerzett a celeronokkal szemben :(
ha arra gondoltál, hogy a bartonnál lassabb... 3200+ -nál még jó hogy lassabb a 2800+ -
Akuma #5462 ok, kösz -
#5461 HWSW -n már tesztelték...celó D nél gyorsabb, bartonnál lasabb... -
Akuma #5460 Sempron prociról tud valaki teljesítményt mutatni (link, url), mennyivel jobb/rosszabb, mint a Barton? -
#5459 Jaja!Elfogultságuk nulla
ez tényleg olyan mintha Nvidia vs ATI párbaj... -
#5458 Pontosan!
Hát természetesen az Nforce -
#5457 Én egyáltalán nem szidom az Intel pártiakat csak az elfogultságukat nem értem! Ez kb. olyan mint a BMW vs. Mercedes de ebbe nem megyek bele mert erős off. lenne!!!!!! -
#5456 Az a baj, hogy ott csak fikázni tudnak soxor!Már be se nézek semmivel.Ha véletlenül jön egy Intel-t érő elmarasztaló hír a főoldalon vagy bárhol máshol az "eszmecsere" másról sem szól mint az anyázásról.Csak mosolyogtam amikor a hír jött hogy nem tud 4Ghz-es procit kiadni.Ennyit ér az őrült Mhz emelési tempó.Érdekes, hogy ájemdéjéknél 2,6Ghz-nél járnak de verik a rivális prcikat vagy azonos szinten vannak!Nehezen nyelik be, hogy most más diktálja a tempót.Pláne a 64 bit b@szott oda rendesen.
Viszont el kell ismerni, hogy még mindig az Intel a piacvezető.
Ez úgy megy, hogy bemegy az arc a bótba kér egy "gépet" megkérdezik mégis milyen platform legyen és ** mi is volt???Ja emlékszem már nyilván pentium.....és oda b@sznak neki egy celeroncsot mer az ócsó.
Miben jobb a nForce a VIA-nál?Álltalában sebességteszteket vegyél figyelemben és a támogatoot integrált egyéb kis nyalánkságot.
Voltak az első szériás nForce3-akkal stabilitási problémák de a 250gb/ultra már erősen odab@sz!
Nézz szét tesztek körül és vond le a következtetést szerinted melyik a jobb. -
#5455 Nem tudom. Talán az Intelesek felének eltörték a kezét, és nem tudnak gépelni? :) -
#5454 Sokmindent pl:az hogy ütös az AMD, az intel fanok szitkozodása ,stb -
o0tomy0o #5453 Azért láccik hogy az AMD fanos topic dupla annyival gurít mint az inteles. . . vajon mit jelent ez. . . -
#5452 Sajnos láttam még boltok polcain a 150-es szériából való chipkészlettel szerelt alaplapot, szóval azért nem árt vigyázni... -
o0tomy0o #5451 Igaz télleg nem volt még, de még nem válaszoltátok hogy miben rosszabb???(nem mintha olyat akarok, csak szeretnék képbe lenni:))
egyébbként Ti bizti jobban tudjátok mert én tök hülye vagyok. . . -
#5450 Nem mondtuk, hogy sz@r de van nála jobb és inkább azt ajánljuk. -
#5449 De Ő nem 3000+ -ról szeretne válltani hanem 1800 -ról és akkor már ha most vállt minek vegye a régit.
Én a 3500-al szemezek de nf4-es alaplaptesztre várok....még egy jóó darabig várhatok asszem. -
nenad #5448 ez tap-problema, nekem is ilyen miatt lett oda a vinyom meg az alaplapom, dragabbak a jo tapok, de megeri. -
#5447 Khm.... Melyik nForce3-as??? Illik ezt is hozzá tenni... -
#5446 Az Nforce3-as még jobb!!! -
#5445 "Miért mondjátok hogy az a VIA K8T800 chipset szar??? "Ugye nem volt még Nforce2-es alaplapod??? Nem kérdeznél ilyeneket... -
o0tomy0o #5444 Áhh, jó lesz nekem egy időre megint az a 64 es AMD, mert ez az 1800+ os után nagy ugrás lesz. . . lehet hogy egy 3000+ os lenne nekem is akkor én is várnék még tavaszig. . .
De nincs. . .
Miért mondjátok hogy az a VIA K8T800 chipset szar??? Pedig abból több van. . . -
#5443 Játékok alatt 10-15% különbség van az A64 3000+ és a AthlonXP 3000+ között, ez mondjuk tényleg szép, de emiatt még nem éri meg A64-re váltani (én is ezért várok vele egyenlőre...). -
#5442 Ha mindenképpen most akarsz vásárolni akkor nForce3 250gb-s lapot vegyél.Nem sokkal de szinte mindenhol veri a via-t.
Én úgy tudom hogy a 3000+ barton és a A64 3000 között elég nagy teljesítménybeli különbség van az A64 javára.
A Cn'Q problémák pedig majdnem mind orvosolva vannak bios frissítéssel.
Az athlon 64 topicba kérdezősködj.... -
o0tomy0o #5441 nah mostmár minden oké, eddig 3950 körülit hoz a gép. . .nemtom mennyire jó ez. .
Azért köcci a segítséget. . . -
#5440 Hát nem ártana ami azt illeti!
133*11.5 vagy 133*12 az jó lesz... -
o0tomy0o #5439 Nari szerinted ezek után visszategyem az FSB-t meg a szorzót eredetire? -
#5438 Nagyon szívesen!
Anee -t legkönyebben ITT érheted el! -
o0tomy0o #5437 Nélküled már a dombon lenne ez a szar!!! -
o0tomy0o #5436 De nagyon köszi Narancs a jó tanácsokat!!! -
o0tomy0o #5435 TÉLLEG, semmi baja!!! engem is nagyon meglepett. . .
És Anee-t hol tom elérni, mert télleg szeretnék akkor egy két konkrétumot megtudni. . . .
UI:ATI R 9600XTG, tudom nem a csúcs, de attól még ezt a szar 1800 as kupacot is feljavította de nem is akár hogy. . . -
#5434 Huh, télleg semmi baja?
Ez megnyugtató...:P
Sima 3000+? 3000+ból van barton magos, de az K7 es, meg van Athlon64 3000+ is, gondolom ez kell neked...(persze vehetsz mást is, ez a CG steppinges cucc csak példa volt...)
Azt hiszem az Athlon64 témában az Athlon 64 topicban sokkal többet tudnak neked segíteni mint én, mivel még nekem sincs ilyen cuccom, ennél fogva nem is jártam körül részletesen a témát.
Azt tudom, hogy az nForce3 150 ill VIA K8T800 chipsetes deszkák kerülendők, viszont az nForce3 250Gb és VIA K8T800 PRO chipsetes lapokkal már jobb a helyzet, de van pár dolog amire kényesek (C&Q csak bizonyos rammal megy meg ilyesmi), szal mindenképp érdeklődj részletesen utána mielőtt vásárolsz! Anee -t kérdezd sztem meg, Athlon 64 témát nagyon vágja...
UI: Doom3 high -on? Milyen VGA-d van? -
o0tomy0o #5433 Vazze Nari Te naon benne vagy!!!!!
Megjumpereltem a cuccost és kutya baja, elfelejtett mindent de megy!!!!!!!!!!!!!!!!4
=)
Viszont az ujjítás így is úgy is meglesz, és én azt gondolom hogy nekem elég az nforce3 as cucc is. . . ez a szar is 3 éve bírja és a DOOM3 at is végignyomtam vele High grafon!!!
Jah igen füstölt de nem is kicsit. . .
Az ASUS alaplap nem jobb??? jah és lehet hülye kérdés de az AMD64 3000+ mivel jobb mint a sima 3000+? Hm? -
jani1191 #5432 Hát ha vidkart is cserélni akar akkor nForce4 mert ha jól tudom az nForce4 PCI-E nem?