16997
-
#5511 sziasztok!érdekelne hogy használ e valaki az amdjéhez coolermaster aero 7-et!ha igen milyenek a tapasztalatok!?köszi! -
Dns5000 #5510 Egy asrock K7VT2 alaplapom van, bios frissites mar evek ota nincs hozza.
Elmegy benne vajon a Barton? -
HellBurner #5509 Vettem egy 2600+ os sempron-t, de az alaplaphoz (Asus A7N8X) BIOS frissítés kell. Viszont az meg azt írja hogy csak a 2.0 PCB-hez vagy régebbihez jó.
Mi a fasz az a PCB??? -
Zsoldos #5508 lasd #5505 .. Lehet, semmi baja a lapnak. Bar igy az is kaphat 220-bol :) -
StarFist #5507 Szerintem itt lesz a probléma:
1. Abit KD7. Valószínűleg kezdik magukat megadni a kondenzátorok.
vagy
2. Codegen táp. A 300W elég lenne a konfignak, ha pl. Chieftec kategóriájú lenne, de a fenti táp még csak köszönő viszonyban sincs ezzel a teljesítménnyel. Javaslom, hogy a lehető legrövidebb időn belül szabadulj meg tőle és vegyél másikat (de ne Mercuryt, mert azzal csak a szarnak adsz egy pofont). -
Zsoldos #5506 Hat ha nem akarod az egeszet kidobni, akkor a tappal kezdd, de nagyon nagyon surgosen :) -
ZoL AMD #5505 Csak 1 modul van, de még nem tudtam kipróbálni másikkal mert nincs. Szerintem inkább alaplapi gond. Megpróbálok bios-t frissíteni. Hülye kérdés, de lehet az a gond, hogy ráz a gép??? De nem úgy szépen finoman, hanem MINDÁLLAT. Mit tudok vele csinálni? Mármint azon kívül, hogy kib@szom a pics*ba.
Köszi a válaszokat. -
Zsoldos #5504 ha ket ram modul van a gepben akkor probald ki, hogy kiveszed egyiket-masikat, megmarad-e a hiba, vhogy igy indulnek el -
Zsoldos #5503 nem egyertelmuen ho, lehet ram-hiba is (ugye azis lehet csak hasznalat alatt elojovo hiba)
De meg alaplap is lehet a ludas. Esetleg (jo esetben) a winben maszott el vmi. -
ZoL AMD #5502 48-49 CPU Cool szerint -
#5501 Akkor nézd meg, hogy terhelés alatt hány fokos...SpeedFan nevű progival legeccerűbb...
-
ZoL AMD #5500 HE???
Elindítom a gépet, bejön a billdows minden sirály, aztán belekezdek valami komolyabb dologba, (például zenét analizálok) és meghal. Ha nem nyúlok hozzá, akkor még tartja magát. -
#5499 terhelve szokta megadni magát, vagy idle is? -
ZoL AMD #5498 Megvolt. Sajnos nem ilyen egyszerű. Eddig hiba nélkül működött és semmi gondja nem volt már vagy egy éve. Pont most lenne neki kevés a kráft? -
#5497 próbáld meg, hogy leveszed tápról a DVD -t... -
ZoL AMD #5496 Na mégegyszer:)
Sziasztok!
Van nekem egy nagy bajom.
A procim (AMD Athlon XP 2000+) nem hajlandó a gyári órajellel (1666) rendesen menni egy ideje. Mindig fagyogat, újraindul, kikapcsol, elmegy sörözni, meg ilyenek. Ha viszont leveszem 1600+ ra, akkor minden ok. Mi a bánatért csinálja??? 46 fokos, most telepítettem újra az oprendszert (Win XP), szétszedtem, összeraktam, lemostam, megetettem, elvittem sétálni, még a hasát is megvakargattam, mégis szarakodik velem.
A gépem: Amd Athlon XP 2000+, Abit KD7, 256MB DDR, Geforce 3 Ti 200, SB Live! 5.1, Samsung 120GB, Pioneer 107D DVD+R/RW, 300w-os Codegen táp, SŐTT még Floppy meghajtóm is van:)
Valaki légyszi segítsen mert kidobom a gépemet az ablakon:) -
#5495 csá mi kell -
ZoL AMD #5494 Sziasztok!
-
#5493 i = ki -
#5492 Mi a tosznak?
Előbb próbáld i meddig húzható a cucc! Lehet hogy alapfeszen elviszi a 2200MHZ et is...
-
HellBurner #5491 Hát annit nem igazán, de olyan 5k rááldoznék. -
StarFist #5490 Erre nem lehet egzakt választ adni. Az XP/Barton széria fizikai határa léghűtéssel valahol 2,4 GHz körül van, de ez nem azt jelenti, hogy el is tudod érni. Processzoronként változik, lehet, hogy a tied csak 2,3 GHz-et bír. Irányelvként egy tanács: ha 10% Vcore emlés (VCore=1,8 V) hatására sem stabil a proci, akkor fölötte már nem igazán érdemes erőltetni, mert a MHz-ek nem igazán fognak nőni, ellenben a hőtermelés drasztikusan.
Egyébként a Whisperrock kissé sovány. Ha nagyon tuningolni akarsz, akkor AeroCool HT101 vagy Thermalright SP97 + egy jó ventillátor (ezt külön kell hozzá venned). Más kérdés, hogy megér-e neked egy léghűtés 10k-t.
-
HellBurner #5489 Hi!
Van egy 2.6-os Barton-nom egy Asus A7N8X-X deszkában Visprerock IV hütéssel.Most terhelve, huzás nélkül 48 fokot kopogtatja bár lehet hogy a farcry felvinné 50-re. Állitólag már ez is sok. Meddig kellene tudnom huzni??? -
HITMorpheus #5488 Kb. 70k+fa, tudom, egyszerübb beírni ide, mint hármat klikkelni egy hardverbolt honlapjára, de a többit keresgesd te, mert még a végén házhoz is hozatod... -
#5487 És egy AMD64-es proci + egy jó deszka alá az sacc/kb mennyi lehet? És a legfontosabb: Hol? (persze újonnan) -
TZoli #5486 25K egy picit soknak tűnik érte még ha válogatott is! -
#5485 A 32bites alkalmazások (itt most gondolom te főleg játékokra gondolsz) alatt (amik ugye ma még egyeduralkodók) olyan 10%-15%-al gyorsabb egy A64 3000+ mint egy Athlon XP 3000+. Viszont egy-két éven belül valószinüleg elterjednek a 64bites operációs rendszerek és programok, és ezek alatt (azonos feladatot nézve) nagyságrendel gyorsabb a 64bit.... -
#5484 ez jó kérdés...attól függ...S754 -es 3000+ és 2800+ elég olcsó már, sztem megéri.
Bár f*sz tudja... -
#5483 Gyorsabb annyival, mint amennyivel drágább? -
#5482 64bitet tud...Athlon64 a neve. Jó kis cucc. -
#5481 Ez az AMD64 ez mi lenne? Miben jobb, mint a Barton, vagy az Athlon? -
#5480 Azt jelenti, hogy annyit megy kb mint egy 3Ghzes P4, ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni.
Lényeg, hogy más akét cég stratégiája, az AMD procikban 2 pipeline van, intelekben egy. Így amd proc 1 órajel alatt 2 pipeline -t dolgoztat, míg intel csak egyet.
Így lehet, hogy még alacsonyabb órajelen gyorsabb AMD mint Intel..:) -
#5479 Hello!!Nem vagyok egy giga hardware szakértő de az AMD Athlon XP 3000+ az egy 3.0GHZ-es proci nem ???
Ez most mit jelent?? --> Működési sebesség: 2,167 GHz -
Norbyte #5478 Szia,
ha azt kérdezmém, hogy szólnál e a haverodnak, mert érdekelne mobil Barton 2500+, mit mondanál?
Norbyte -
#5477 depón még geforce3 is fönt van, szal abban nem nagyon bíznék...
Viszont ismerek egy srácot, aki tud hozni Mobil Barton 2500+ procit 25K ért. Erről csak azt kell tudni, hogy válogatott procik, alapfeszen viszik a 2300Mhz et, kis feszemeléssel 2500mhz körül mennek! -
TZoli #5476 Én is az AN7-et látom megfelelőnek. Már csak az a kérdés hogy ez van-e sulinetben. Majd utánanézek.
Depo.hu-n láttam 2500as procit is. Majd meglátom anyagilag hogy jövök ki.
Köszi a helpet! -
#5475 "melyiket lehet legjobban húzni"
Nem lehet megmondani, szerencse kell...
2800+ és 3000+ még kapható ha jól tudom, bár ha minden igaz a barton 3000+ lassan majdnem egy árban van az Athlon64 3000+ al...
Szal ha nForce2 kell akkor abit AN7 deszkát és 3000+ barcit ajánlanám.
Ha AMD64 akkor vmely nforce3 250 vagy via t8t800 PRO chipsetes deszkát és 3000+ athlon64 procit javaslom. -
TZoli #5474 Üdv!
A "még" létező (kapható) Barton procik közül melyiket lehet a legjobban húzni ill melyiket ajánlanátok gépbővítéshez (alaplap+proc)?
A Sempron nem igazán nyerte el a tetszésemet. -
#5473 Ezt én se értem...
-
Norbyte #5472 Naszóval.
Visszavittem a boltba az egész gépet.
A saját hűtőmmel reprodukáltuk a fagyást, de már 62°C-on is megadta magát. Aztán rátettek egy másik hűtőt, ott is az volt az eredmény.
Most cifrázhatjuk, hogy betettek egy garanciális 2600+ Barton-t és az is sz*r volt, de mindegy.
Ekkor jött egy 2800+ Sempron. Az is elérte terhelten az 58°C-t, de ment simán.
A vége.
törölve lett a vásárlás, mivel nem volt másik proci és sokáig (jövő hét vége) nem is lesz.
Nemrég mikor hazajöttem, betettem a jó öreg 2100+ Throughbred-et, a régi SilentBreeze-zel.
Immár 20 perce megy a Prime95, mellette az Everest hőmérséklet mérésnek, plusz netezek és ez max 52°C-re tud(ta)ja melegíteni a procit.
Közben kiderült itthon, mikor megnéztem a hűtő dobozát, hogy NEM 3200+-ig bírja, hanem csak 2700+-ig, de ez még mindig nem magyarázza meg azt, hogy miért fagyott másik hűtővel és miért volt oly meleg a Sempron.
De legalább már az vili, hogy miért volt a minimum 58°C, a fagyás 70°C-nál a 2800+ Barton-nal.