16997
  • [Jakuza]
    Hat ha lesz egy kis idom, akkor raszabaditom oket arra, hogy megnezzek milyen szammozassal jottek ki azok a procik es milyen fesszel ertek el a frekit.
  • Narancs
    Aham. Nem is hangzik rosszul...alapfeszen?
    Mennyi max amit elértek?
    Meg kéne nézni a procik steppingjét, melyik az ami ilyen k*va jól húzható...
  • [Jakuza]
    Egy 2800+os Sempron 2000MHzen megy. Nem egy ismerosomnek fut sima leghutessel 2500MHz felett. Es ez a proci olcsobb mint egy 2500+ Barton. S biza 2500MHzen kitunoen teljesitenek ezek a procik.
  • Narancs
    "biza a 2800+os Sempron magasabb orajelen fut mint egy 2500+ Barton"

És?
    Itt nem ez volt a téma. Zsoldos szerint a két azonos (+) os jelölésű közül a Sempron magasabb órajelen fut, és ugyanolyan gyors. Erre mondtam, hogy ez hülyeség, mivel AZONOS (+) jelölésű (gyengébbek kedvéért: 2500+ nem egyenlő 2800+) Sempronban fele annyi a cahe és kisebb az órajel is.
    Ennyi. Te azonos árú procikról, én meg azoos jelölésűekről beszéltem. A kettő nem ugyanaz.

"ha raadasul kifog belole egy jol huzhato darabot ami siman megy 2600-2700MHzen"

Erre nagyon kíváncsi lennék...vízzel se szokott ilyen magas órajelen futkosni, nem hogy léggel. Vagy te nitrogén hűtében gondolkozol?

• [Jakuza]
    Mi az hogy meg sem kozelitti ? Nagyon nem nezhettel teszteket. Minimalis a kulonbseg a ket azonos orajelu processzor kozott (5%-8%), s ugye a Sempron joval olcsobb. Egy 2500+ Barton 23k mig egy 2500+ Sempron 18,5k vagy egy 3000+ Sempron kerul 26k-ba, mig egy 3000+ Barton 34k. S biza a 2800+os Sempron magasabb orajelen fut mint egy 2500+ Barton olcsobban es ha raadasul kifog belole egy jol huzhato darabot ami siman megy 2600-2700MHzen, jol jar szal nem kell eltantoritani.
    Amugy ajanlom a figyelmedbe ezt a kis olvasmanyt : Sempron Test
  • [Jakuza]
    En meg megjegyeztem, hogy ha manapsag vesz valaki alaplappal, processzort annak mar nincs ertelme SocketA-t venni, DBoy cpu ar osszehasonlitasara reagalva, amibe belekotottel.
    Itt a problema.
  • Narancs
    Tévedsz...
    A sEmpron a Celó D ellenfele, és kevesebb cache és kisebb órajel van az adott + jelzéssel mint bartonnál, mert barcit a p4 hez mérték...
    PL: 2500+ barton ~1813Mhz 512Kb L2 cache
    2500+ Sempron ~1713Mhz 256Kb L2 cache...

Sempron megse közelíti teljesítményben a barton...
  • [NST]Cifu
    Pontosan, összehasonlította az árakat. Én meg ezzel kapcsolatban tettem egy hozzászólást. Hol itt a probléma?
  • [Jakuza]
    Nem te hasonlitottad ossze, DBoy tett arra egy megjegyzest, hogy mennyibe kerul egy AMD64 es egy Barton. Egy tenyt allitott amire te feleltel azzal, hogy 939, PCI Express stb. Ennek kb ugyanannyi koze van a processzorok arkulonbsegehez, mint az en hozzaszolasomnak.
  • DBoy
    melyikbe? :DD
  • Punkerwork
    igen
  • Punkerwork
    egyszerűbb floppy-ról elöször bios-t frissíteni és utánna telepíteni szerintem
  • [NST]Cifu
    Nana, én azonos (+)frekijű XP és 64 procokat hasonlítottam össze. Ha pedig SocketA-ról bővítesz, akkor ez az, ami nem éri meg, hiszen kell deszkát is cserélni, PCI-Express-nél meg videókártyát is. Jelenleg nincs olyan nyomós indok, amely ár/érték terén az A64 felé billentené a mérleg nyelvét. Az persze igaz, hogy az A64 gyorsabb - csak nem annyival, amennyivel többe kerül a bővítés, és mivel videókártyák terén egyelőre semmi komoly előnye nincs a PCI-Express-nek, ez is kiesett.
  • Tufa16
    Te hol is dolgozol? Ha jól emléxek ilyen pc-s bolt, ugye?
  • Tufa16
    de a feltudom rakni rá addig az xp-t hogy tudjam frissíteni?
  • ShadowLord
    az untig elé rá mert nem lehet tuningolni:(
  • Punkerwork
    ha rajta van a dobozon a Sempron ready logo és felismeri akkor nem kell frissítened, ha indításkor nem sempron-t ír ki és átállításnál fekete képernyőt kapsz akkor kell bios-t frissíteni :)
  • Tufa16
    Amugy ez a nem támogatás vagyis "lehet hogy kell bios frissítés" miben fog megnyilvánulni? tehát honnan fogom tudni hogy kell frissíteni?
  • [Jakuza]
    Nem nehez elmeletileg az Abit FlashMenu nevu programjaval elvegezheto Windows alol is.
  • Tufa16
    nagy kérés lenne ha megkérnélek, ird le kb mit kell majd?
  • Crokin
    Nehéz-e? Relatív. Ha még nem csináltál sose, akkor lehet, hogy annak tűnik :)
  • Tufa16
    Az nehéz? :)
  • Crokin
    Ez kell neked.
  • Crokin
    Igen. De lehet, hogy kell biost frissítened.
  • Tufa16
    NF7-S a kiszemelt alaplap, az jó sempronhoz?
  • [Jakuza]
    Mint ahogy az is, hogy milyen 939es lap es VGA kell az uj AMD64ekhez, es ez mennyi plusz teljesitmennyel jar.
  • sohrking
    Falcon Rock II
    Nekem nagyon bevált, és olcsó is
  • [Jakuza]
    Persze arrol elotte bizonyosodj meg hogy az alaplapod tamogatja e ezt a processzort, mert lehet ,hogy elotte kell egy BIOS frissites.
  • [Jakuza]
    Nyugodtan vehetsz Sempront.
  • Tufa16
    Akkor vehetek Sempront? Bocs srácok csak igy hardware téma nem igazán foglalkoztatott és igy erről nem sokat tudok :)

Olyan kérdésem lenne még, hogy milyen hűtőt ajánlanátok hozzá?
    Én eddig a Spire WhisperRock IV-t néztem ki
  • [NST]Cifu
    Az már más kérdés, de itt arról volt szó, hogy (árlistán) egy Barton és egy AMD64 között már alig van különbség.
  • sohrking
    Hi
    Megoldottam.
    Nem megy úgy ahogy kéne, de megy. Alapból 166 fsb-je van. Nekem csak 160-al megy, viszont 11,5ös szorzóval. 1500 helyett 1443-on megy, viszont így is agyonveri a 2.8as celeront.
  • [Jakuza]
    Viszont ha alaplappal akar processzort, akkor mar nincs ertelme SocketA-s konfigot venni, mert nehany ezres rafizetessel ugyanolyan 754es AMD64-t kap.
  • Crokin
    Jaja, egyenlőre sztem sincs értelme AMD64-el villogni
  • DBoy
    tufának irtam! a tied emg végképpen nem ide tartozik
  • [NST]Cifu
    a barton 2800+ meg már szinte ugyanannyi mint az amd64!

Jah, csak ahhoz még vehetsz egy új alaplapot is, akkor már nem ártana PCI-Express-est mondjuk, de abból igazán jók csak az nForce4-esek lesznek (meg talán az új ATi chipsetesek, ha rendesen megcsinálják), amik majd jövőre jönnek, és ezzel már együtt jár ugye a videókártya vétel is. :)

Ha a PCI-Express-t kihagyod, és egy sima AGP-s lapot veszel egy 2800+ vagy 3000+ AMD64 alá, akkor meg kiadtál jó 50-80.000Ft-t, és mit kapsz cserébe? Saccperkábé +10% teljesítményt. Akkor már inkább veszek egy X800Pro-t, és jobban járok. :)))
  • the Godfather
    OFF..hogy jön ide?
  • DBoy
    Hi!
    van amd64 sempron 3100 !
    a sempron nem tudom,hogy szar e de én se akartam venni..
    nem is azt vettem :)
    hát a bartont is fikázták sokan mikor bejött aztán...!
    a barton és a sempron között anyi a különbség,hogy a bartonnak nagyobb a gyorsítótára...
    a barton 2800+ meg már szinte ugyanannyi mint az amd64!
    szóval... :)
  • Zsoldos
    Jo az a sempron, nezz meg teszteket rola inkabb, ne pletykakra alapozz. Bar ugyanolyan frekin kicsit rosszabb, mint a barton, ugyanolyan teljesitmeny viszonyszamu (+) sempronnak nagyobb a frekije. Szoval kalkulalhatsz nyugodtan a + alapjan, nincs benne atveres.
  • [Jakuza]
    Egyaltalan nem tre' szar, annyi a kulonbseg, mint amennyi volt az TB XP-k es a Bartonok kozott.