AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Jakuza]
"Hírek szerint az év végén megjelenõ Prescott magos Pentium 4 processzorok nagyon magas áramfelvételük mellett hihetetlenül sok hõt is fognak termelni. A 90 nanométeres gyártást ismerve érdekesen hangzanak a 100 W környéki hõleadásról szóló pletykák, de ha igaznak bizonyulnak, akkor igencsak új hûtõmegoldásokra lesz szükség. Ez a hihetetlenül magas érték fõleg a noteszgépek piacán érinti majd negatívan, hiszen ott egyszerûen nincs lehetõség ilyen mennyiségû hõ elvezetésére. A Prescott magos Pentium 4-ek kiszolgálása körüli problémát egyébként az okozza, hogy a 3,60 GHz-es példány esetén például a tervezett 78 A helyett 91 A áramra lesz szükség, amit a mai alaplapok képtelenek biztosítani. "

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

ollie
te sem vagy elfogult ahogy látom

ollie
A 865-ös Intel lapok is elég olcsóak már (pl Abit és sokat si tud)

ollie
végre valaki nem elfogult.
szerintem az AMD-nek az a nagy elõnye, hogy jóval olcsóbban kapod meg ugyanazt a teljesítményt, az Intel-nek viszonmt jobb a minõsége (hõleadás, stb). Senkit sem fogok lebeszélni az Intel prociról, de ugyanúgy AMD-rõl sem. Ha valakinek sok pénze van Intelre, vegye azt, ha viszont csak AMD-re van pénze, vagy csak AMD fan, akkor vegye azt.

Gerry
Huhh, itt még mindig ez a téma, hagyjátok már abba!

cypher
Ok.
Félremagyarázni? Mirõl beszélsz, ember??
Elmagyaráztam-nem félre.
Ez sem érthetõ??!!
Na bye.

Felesleges most már félremagyaráznod amit csináltál itt.
Inkább hagyd abba a témát.
cypher
"Honnan a f@aszomból vettem volna már ne haragudj, hogy te Jakuzat ismered és õt piszkálod"
Leírtam, onnan.
Egyébként Vele letárgyaltam, hatszor elnézést kértem, korbácsoltam magam miatta, stb.
Ezek után felejtõs ez a részleg, a hw-s színvonal nem miattam gyenge,hanem magatok miatt.
Befejeztem,gyerekek vagytok, nem magyarázkodom többet.
Ui.:érdekes-az érintett egybõl megértette.
Nem vagytok Ti a meleg miatt "kicsit" lelassulva???
Na ha te meg egy ilyen miatt itthagyod a fórumot, az se megoldás😊
cypher
Á, csak nevetek a Hardvertudósokon.
Sokáig tartott, míg rájöttél!
De nincs harag??
[Jakuza]
Latod Zozoka igy jar aki mast akar idegesiteni . Vegul en nem lettem ideges, te viszont csontig ragod a kormeidet. 😊)

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

cypher
Utoljára írom le, mert látom tényleg nehéz lehet felfogni:
ismerem a Jakuza nevû egyént,az Õ bosszantása volt a cél.
Nem értem, ezt miért nem lehet felfogni, tök egyszerû.
Akit nem érdekelt, vagy idegesítette, átléphette volna nyugodtan.Erre regény+lassan film készül belõle.
Pfú de nehézkesek vagytok...
Mirõl is beszélsz tulajdonképpen?
Mert itt egyes egyedül te irogattál hülyeségeket. Nehogymár másnak ess neki emiatt. Gondolkodj.
cypher
Én sem...
cypher
Tudatlanság-gagyi dolog??
Ismerjük egymást-már ne haragudj??
Ha jól emléxem,elnézést kértem,az érintett meg úgyis érti mirõl van szó.
Írni nem fogok ide ezek után sem, mert a rosszindulat,meg a "kibaszottul-szétolvasommagam a témákban-dolog nem igazán jön be.
Nézz utánam más topikokban, lehet, hogy kiderül, normális vagyok.
Ennyit a hw-s dolgaitokról.
Lehet moderálni.
Nagyon gagyi amit mûvelsz tudod-e?

A tudatlanságodat most ezzel próbálod leplezni, miután kiderült hogy hülyeségeket irogattál?
Inkább ne irj semmit.
cypher
Na tessék-még ez is.
Olvastok is, vagy csak csípõbõl irjátok a dolgokat???
Ezt már csak zárszó képpen, alátámasztandó amit irtál (igen, gyorsabb excelben IS):
cypher
Hát pont ez az!
Ennyi hülyeséget le kellett volna sz@rni, nem visszairogatni...
Jesszasz, emberek...
"bár el kell mondjam, a hwsw-s hardware-színvonalat messze nem éritek el."

És ezen csodálkozol még, mikor itt osztod az "észt"?
nyomi
milyen jofej volt valaki 😊 komolyan. okkal vagy buszke, en gratulalok 😊
Davidus
beszarok😊

V9ykn8_TZL0

Petyus_
"Az ILM szerinted intel procival csinálja az SW:ep3 effektjeit?"

http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,102878,00.asp

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

cypher
Túl okosnak,miközben néha olyan butaságokat írtál amin csak nevettem...
Nem tûnt fel,hogy szándékos volt???
Na mindegy, sorry,ha valakit felizgattam a dologgal...
cypher
A tegnapi napom arra ment rá, hogy egy bizonyos fazont felidegesítsek.
Nem igazán jött be, ahogy észrevettem (Jakuza, figyelsz??),bár el kell mondjam, a hwsw-s hardware-színvonalat messze nem éritek el.
Lehetett volna ezernyi teszteredményt, bármit belinkelni(emellett milliószor leírtam,Én sem vagyok Intel-es),ahelyett,hogy elgondolkodtatok volna a dolgokon,nekiálltatok ilyen hülyeségeket vitatkozni..
Bazz',persze,hogy nem éri meg 2x-annyiért az Intel-cucc,csak a prûd-AMD-t sose embereknek.
Tökéletesen elégedett vagyok Én is a cumómmal,de a tegnapi napnak mind beugrottatok...
Rövidre zárva a dolgot:
"Kacsa"-nem jöttél rá, ki áll ezen dolgok mögött???
Gerry
Jól beszélt a sápadtarcú testvérem!
(Pláne az utolsó bekezdésben!)

Davidus
"Az a baj, hogy pillanatnyilag jobb procikat gyárt az Intel, vagy mi???"

1 piac van csak ahol igazán versenyképes az Intel ez pedig nem más mint az otthoni gépeg piaca. Komoly serverekben szerinted intel proci van? Az ILM szerinted intel procival csinálja az SW:ep3 effektjeit? stb stb.....
Az Intel csak a "kisemberek" piacán versenyképes. Tehát a mi piacunkon😊 Nekünk olcsó és gyors proci kell. Ez pedig nem más jelenleg mint az AMD.

V9ykn8_TZL0

Davidus
Olvasd el mégegyszer amit írtam😊 Annyit segítek hogy akik a Blizzard animokat készítik azok max a netezni használnak p4-es gépeket😊
Komoly cégek nem használnak se AMD se Intel alapú gépet animkészítéshez.

V9ykn8_TZL0

"Az a baj, hogy pillanatnyilag jobb procikat gyárt az Intel, vagy mi???"

Ha az ilyen kijelentéseidet alapozni is tudnád valamire, nem szólnék bele.
cypher
Nem értem, ezt miért kell túllihegni??
Az a baj, hogy pillanatnyilag jobb procikat gyárt az Intel, vagy mi???
Nem fikázom az AMD-t, nem értem, mi ez a kiakadás mindenhonnan.
Mellesleg nem csodálom, hogy a Borg asszimilálni akar mindent, embert, akármit...
Gerry
Lassan tényleg állati unalmassá válik a dolog, szerintem hagyjuk az egészet, végülis mi értelme a vitának? Van valakinek érdekeltsége bármelyik cégnél (AMD/Intel)? Gondolom nincs, tehát felesleges meggyõzni egymást arról, hogy melyik a jobb és miért, hiszen mindenki azt használja, amilye van (ami neki ejobban megfelel), vagy amire pénze van. Engem például személyesen állatira nem izgat, hogy SSE2, meg HT, mivel SEHOL sem használnám... Nekem sokkal fontosabb, hogy olcsó legyen a gép, és jól fussanak rajta a játékok, a videótömörítés, a Paint Shop Pro 8, az Office és a Net (e 2 utóbbi akár egy 633-as celeronon is egészjól megy...)!
Ha valaki megkérdezi, hogy milyen gépet vegyen, akkor megkérdezem mire kell neki? És utánna azt mondom, hogy vegyen P4-et, Celeront, vagy AMD-t, attól függõen, hogy mire kell neki.
De ez az egymás gyõzködése, hogy márpedig ez ezért jobb, a másik pedig vacak, ez már kezd átmenni ovis szintre! Szerintem Ti is jobban teszitek, ha befejezitek, és más HASZNOS, vagy KELLEMES dologra koncentráltok!

Jó, virithatod a referencia munkáidat, ekkora hülyeséget sem mond olyan, aki tényleg benne van...
cypher
Hát EZT nem értik meg pl.
Reménytelen.
Davidus
Hol mûködtetnek vizuális stúdióknál, fejlesztõcégeknél P4-es rendszert???
A Blizzard animokat is P4-es gépeken renderelik😊

V9ykn8_TZL0

cypher
Mellesleg a Nagyobb tervezõprogramok rendesen nyomatják az SSE-t, illetve az sem rossz, ha 2 mûveletet fele annyi idõ alatt végez el a prockó HT mellett
cypher
Jó, ahhoz már kell egy 1GHz-s P3.
Tapasztalat, apafej.
Na és ???
Milyen érvet kellene felhoznom?
Hol mûködtetnek vizuális stúdióknál, fejlesztõcégeknél AMD XP-s rendszert???
Ennél konkrétabban sajna nem tudom írni.
Lépten nyomon csak azt hajtogatod, hogy munkára az Intel jobb.

Mégis mi a fészkes fenére alapozod ezt?

Lentebb ott vannak a grafikonok, ha megnéznéd (ugye) a társaikat, látnád hogy csak ott gyorsabb a P4, ahol SSE2+HT optimalizálás van.

Ezen kivül meg majd próbálj meg lécci egy 1.5MFT-os présszerszámot CADKEY/AUTOCADben modellezni, kiváncsi vagyok hány szál hajad hullik ki, mire kész leszel vele 633 celeronon...

Ideje lenne már egy épkézláb érvet felhoznod...

Persze otthon az MP3mat a 70ezer forintos P4 3másodperccel hamarabb betömöriti mint a 18ezer forintos AMD. Iszonyatos hatékonyság, hajrá.
Gerry
Rendben, részemrõl téma lezárva!

cypher
Gerry-Én csak azt állítom, hogy pillanatnyilag az Intel gyártja a leggyorsabb, munkára legalkalmasabb processzorokat.
Ne ragozzuk már túl, köszi, hogy Te legalább értesz valamit belõle.
OK,az AMD-k költséghatékonyabbak-de munkára az Intel jobb.
Alább már írtam, nem vagyok Intel-buzi,hisz Én sem azt használok.
De a tény az tény.
Bocs, ha vkit megbántottam, de ha utánaolvastok, látni fogjátok, hogy pl. a P4 3,06-os gyorsabb majd' minden alkalmazásban, mint az XP 3000+.
Az Opteron megint más kategória, idehozni hülyeség, hogy hú,majd az aztán...

Gerry
Ismerõsömék 2GHz-s P4-el nyomják az AutoCAD-et, épülettervezésre, és van egy két olyan rész, ahol igencsak megizzad a P4! Majd megézem egyszer, hogy hogy megy ugyanott az AMD, és beszámolok róla, csak ehhez fel kell raknom az ACAD-ot, és át kell rángatnom az embert, hogy nézze meg, ha azt mondja lassabb, akkor hamu a fejemre, de szerintem nem lesz lassabb. mondjuk nem hinném, hogy sokkal gyorsabb lenne AMD-n, de akár még ez is kiderülhet! Mindegy, ennek az egész vitának semmi értelme nincsen, pláne, hogy te még csak véletlenül sem akarod elismerni, hogy nem, az Intel az egyetlen, és legjobb CPU gyártó! Én elismerem, hogy egy csomó dologban jobb az Intel (tokozás, leégésvédelem, hõleadás, stb), de mindemellet állítom, hogy egy csomó más dologban meg az AMD a nyerõ, pl. teljesítmény azonos órajelen, ár, fejletteb chipsetek...

cypher
Élvezetes írások.
Lámaliga.
Az UT2003-ra vonatkozó megjegyzés szándékos volt, de ezt sem vettétek le...
Jellemzõ.
AutoCad-ez az a program,amit 633-as Celeronnal is lehet simán nyomni 512MB Ram társaságában??
Gratula-ez is meggyõzõ volt.
Gerry
"+ az alaplap is olcsóbb valamivel AMDhez"

Ez nem feltétlenül igaz, szeribtem kb azonos, mert Intel-hez is van sok olcsó alaplap, sõt a többsége olcsóbb, mint az AMD-s, csak kevesebbet is tud, pl AMD-hez rengeteg AGP8x-os chipset van, míg az Intel-tõl csak a 865/875 tudja!

Gerry
A chipset támogatás nem is olyan rossz, pl a VIA-nak egészen jók a Hyperion driverei, és az nForce2-höz kiadott 2.03-as drivercsomag is teljesen stabil szerintem.

hm. ezekrol nemtok nyilatkozni szerintem nagyon benanak kell lenni hogy vki eltorje a proct, es eddig meg sosem felejtettem el bordat tenni ra 😊
Azt, hogy egy kis lofütty fél körömnyi magra nem képesek egy IHSt rátenni, hogy jobb legyen a hõelvezetés, meg ne sarkazza le a láma szervizes. Példának okádék😊

Aztán pl ott van a thermal dioda esete ugye, ami még mindig nem tökéletesen megoldott kérdés. (egyetlen alaplap sem képes megvédeni a procit a hõhaláltól, ha pl leesik a borda róla. Thermal Throttling egy ökörség, az túlhõ esetén áramot megszakitó chip meg jobban melegszik mint a proci😊
Félreértés ne essék, nem az elégtelen hûtéstõl túlmegeledésre gondolok, mert ott fokozatosan melegszik a proci, és persze hogy lekapcsol idejében.
Szerintem nforceból epox,chaintech esetleg abit.

Az ASUSt meg a gigabyteot szidják, az MSIt meg homály fedi, átlagos résztvevõ, kb mint a soltek.

Azt mondják tuningra az EPoX a legjobb (naja nekem is az van, csak sufnituning kellene,hogy menjen feljebb stabilan...). 8RDA+.

Ha meg csillivilli sok csatlakozo, feature, meg csõkábel kell, akkor
olcsóért 8RDA3+
drágáért chaintech 7NJS
mit ertesz proci minoseg alatt?
[Jakuza]
Az UT meg szep alkalmazas. 😊
Csak azt nem ertem miert olyan szines.

Arról nem is beszélve, hogy egy AMD proci fele annyiba kerül, mint egy ugyanolyan sebességû P4.
+ az alaplap is olcsóbb valamivel AMDhez. Többek között ez az, amiért én is erre váltottam nemrég.

Viszont azt fenntartom, hogy az AMDnek a proci minõsége, és a chipset drivertámogatása terén még jócskán van mit fejlõdnie._