AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak
olyan 60 ezer menne kártyára és ösz-el lenne upgrade
bocs, az off-ért.
Az Nforce2es alaplapokon kulon orajelgenerator van a PCI busz frekinek.
Szal nem befolyasolja az orajelemeles, mert a PCI frekvencia ugyanugy 33MHzen marad.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Szal marha nagy lángész lehetett aki azt mondta, hogy jobban melegszik😊
Amúgy 2500+ bartonomat 19 nettóért vettem pár hete, és 3000+t is simán vitte (volna, ha a többi komponens birja..)
Csak szerintem az alaplapi hang jobban megterheli a chipsetet, biztosan nagyobb %-ot fog a rendszer teljesitményén, mint a live...
En csak a 2800+os Barton arat tudom mondani, az Brutto 45ezer.
Tehat ha TBredB-s 2000+od van akkor nem erdemes levaltani, mert meg tul drraga es tuningal a 2000+ is szepen megy 2GHz felett.
Osszehasonlitasi alapkent a 2500+ Barton csak 24 ezer Ft.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
nekem nem az afontos hogy most 18000 rd markom van vagy cak 17500 hanem hogy a játékok menjenek 1024-en meg 1280-on rendesen
Az én konfigom:
EPoX 8RDA+ rev1.1, Barton XP 2500+, 2x256 samsung ddr400, falconrock II-vel. Tehát majdnem mint a tied.
Összehasonlitás képpen az eredmények, amiket elértem eddig:
(dual azt jelenti, hogy a ramok az 1-es, és a 3. ram slotban vannak, igy mennek dualban)
FSB 166(x11 tehát alap), alapfesz, szinkron (tehát DDR333), dual: 9750 3dmark2001
FSB 166x12, alapfesz, szinkron (DDR333, de timing CL2re levéve 2.5rõl), dual: 9850
FSB 166x12, alapfesz, aszinkron (DDR400/cl2.5), dual: 9700 (!!! bazi kevés. Magyarán aszinkrón módot felejtsd el, nforce2ben nem gut. NOTE: Ha alap beállitásokon bySPDre rakod a 400as ramot, akkor aszinkronba rakja, 166/200x2be!! erre figyelj oda, inkább 166/166x2n hajtsd szinkronban)
FSB 175x12, 1.675V, szinkron (DDR350,cl2.5), dual: 10500 (tesztek lefutnak, de 1-2óra game után kidob desktopra sajnos)
FSB 200x10, 1.675V, szinkron (DDR400/cl2.5), dual: 11500 pont (egyetlen egyszer futott csak le a 3dmark, azóta ujraindul már az elsõ screenek után...full instabil, ha 3dre kerül sor... desktop még megy simán)
A gondok.
1. Tápegység. Nekem egy 300W-os enermax van, szal nem gagyi, de sajnos ez a konfig 5V-on többet követel. (1 80as HDD, r8500, asus 52x cdrom van még a gépben, meg egy live).
HDD terhelésre semmi ingadozás, alapból 4.88V/12.1V on jár a system. Proci vagy ram tesztre azonban (pl benchmark, játék, seti) hajlamos az 5V akár 4.65V-ra is leesni, ami már az 5%os tûrésen kivül van. Rendszerint ilyenkor még stabil, de picit nagyobb tuning, és máris fuccs.
A voltokból kiindulva arányosan számolva kb 330Won terhelem a 300Wos enermaxot, aminek tesztek szerint ugyan kb 380W-on lenne ugyan vége, de 330on már nem elég stabil.
(Az epox 5Vról eteti a procit, de vannak lapok, amik 12Vos külön csatiról (pl abit nf7), igy meg kell választani a tápot, mert van olyan ami 5Von, van olyan ami 12Von erõsebb, az enermax az utóbbi, és combined poweren (3.3+5V ugyanarról megy) kifejezetten gyenge)
2. VDD. Vagyis a NorthBridge feszültsége. Ezeken a sima Nforce2 lapokon még nem lehet biosból állitani , max buherálással. A legtöbb nf2 alaplapon 1.5V és 1.6V között van, nálam kereken 1.6V mégsem elég. VDD mod kellene a lapra, de én senem vagyok forrasztgatós elektronikai guru, meg senem sunfituningos😊
3. NorthBridge hûtés. Sajnos az epoxon a borda valami rágógumi szerû gánnyal van felrakva (állitólag, én még nem láttam) amit le kellene szedni, és szépen pasztával újra rakni. Csak nekem régebbi DTK házam van, aminek a hátlemeze nincs kivágva, igy az egész alaplapot ujra le kellene berhálnom, hogy a NB borda pöckeit kioldjam.... Ehhez meg szimplán lusta vagyok.
Na hosszu lett, de remélem már kevésbé homályos az ügy😊
és nem lessz 200E Ft de 3.6Ghz-es lessz 1Mb L2-vel.
ASUS Rampage Extreme-Fusion Block System|Intel Core 2 Extreme [email protected]+XSPC Edge Acrylic CPU Water Block|Sapphire ATI HD4870X2 2GB GDDR5+EK Water Block|G.Skill TT DDR3 1600@1800Mhz 2X2GB|
ASUS Rampage Extreme-Fusion Block System|Intel Core 2 Extreme [email protected]+XSPC Edge Acrylic CPU Water Block|Sapphire ATI HD4870X2 2GB GDDR5+EK Water Block|G.Skill TT DDR3 1600@1800Mhz 2X2GB|
Viccet félretéve, nekem a bartonom 2800+on megy éppen, és 50fok a max neki, úgy hogy sandra, prime95, seti stb fut párhuzamosan. És ezt tartja, nem megy feljebb, pedig folyik a viz a hátamon olyan bazi meleg van 😞
Néhány órákra már itthagytam a gépet, setivel, 48-50 fokon elcsicsergett a gép rajta stabilan, semmi gond. Utána megnéztem logokat, se hõfokkal se semmivel nem volt gond.
Szal én nyugodtan alszok mellette, vagyis aludnék, mert asszem asszony kirugna az ágyból ha még éjjelre sem kapcsolnám le a gépet 😄
V9ykn8_TZL0
Ez a babona. 😊
"AMD simán odabasz Intelnek ár/teljesítmény viszonylatban"
Ez a tény. 😊
\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Altalaban egy 500-600MHzel kisebb AMD van egy P4el azonos szinten, akkor elgondolhatod, hogy egy szaros Celeroncs P4 hol lehet.

Amugy alacsonyabb feszultsegen mennek es igy is nagyobb a aramfelveteluk.
V9ykn8_TZL0
"szerintem az AMD-nek az a nagy elõnye, hogy jóval olcsóbban kapod meg ugyanazt a teljesítményt, az Intel-nek viszonmt jobb a minõsége (hõleadás, stb)."
Amugy itt egy link.
http://www.au-ja.org/review-p43200vsxp3200-2.phtml