16997
  • EmThor
    hi

szeretném megkérdeni, hogy érdemes e megpróbálni az amd 1.8+ athlonomat hűtő titan ttcu5tb hűtésről, konkrétana réz borda felül a hűtést levenni és egy 8 centis ventit (tehát amilyen a tápba van akkora csak ugyen nem 5000 fordulat mint a procin levő) felragasztani a helyére, mert igy oan 44-47 fok csak féleg a másik venti nem lesz elég, amúgy az egész azért mert naon hangos :(

Köhi
  • Gabesz amd64
    Ácsi te valami butaságról okítasz másokat?
    pontosan úgy van ahogy Nari leírta!

Aprópo,Nari felraktad már a képed?
  • Narancs
    "A sempronok A64-ből készülnek csak le van tiltva bennük a 64bit meg fele cache. A nem tökéletes a64-ből lesz a sempron."

Aha, és szted a lebutított S745 -ös cucc hogy megy bele K7 -es deszkákba?
    Sehogy!
    Ugyanis 2 féle Sempron van, 2200+ tól 3000+ig lényegében Tbred magos 333MHZ FSB -s AthlonXP ről beszélünk.
    Kakukktojás a 3100+ sempron, mely valóban butított A64 es cucc...
  • fle go
    Koszi a tippet!!
  • jani1191
    Elég nagy.
    Pl: az xp-k be a barton magosoknál 512kb cache, a sempronba 256Kb.
    XP-k az Intel p4-ek ellenfele a sempron meg Celeron D-é szóval ebből lehet következtetni a teljesítményre. A sempronok A64-ből készülnek csak le van tiltva bennük a 64bit meg fele cache. A nem tökéletes a64-ből lesz a sempron.
  • Dimitri
    Üdv!!

Lenne egy kérdésem az AMD athlon xp és sempron processorok között mi a különbség?
  • Crokin
    De van egy ilyen megoldás is.
  • Narancs
    egyetértek...ár/értékban a legjobb hűtő
  • Crokin
    #5781-re

Tipp: Spire WhisperRock IV

• jani1191
    Szerintem azt jelenti hogy a venti lehet hogy csapágyas és a végét járja amúgy milyen idős a venti? vagy a csakpágyaknak kéne egy ki kenés pl:műszerolaj. A utóbbi már velem is előfordult a mostani alaplapom chipset hűtőjével, megolajoztam és azóta jó.
  • fle go
    Udv Emberek!
    Segitsegeteket szeretnem kerni, a haverom gepeben 2db AMD Athlon MP processzor van, thermaltake hutessel(annak nem tudom pontosan a tipusat)de lenyeg hogy borzaszto hangos mar kozepes fordulaton is.
    Van valami otletetek mire lehetne lecserelni. Javaslataitokat elore is koszi!
  • Raszkolnyikov
    Ha kicsit zörög a CPU hűtője az baj?
    Úgy értem, ha kicsit megnyomkodom akkor jó. Nem zörög egy darabíg, de aztán újre lkezdi.

Ha baj akkor mit csináljak?

THX
  • DanyyX
    Sikerült megoldani a gondot.
    A Volcano-hoz a gyári felragasztható hővezető anyag nem volt elég hatékony. Leszedtem róla rákentem a szilikonzsírt, oszt így má megy.
    Most 2800-as fordulaton járatom, tök halk, a proci hőmérséklet meg olyan 38 fok körül van, szal a hűtőteljesítményben nem csalódtam.
  • DanyyX
    FridgeRock nem vmi halk, de a volcanohoz képest...
    Csak az a gáz hogy a fridgerock hűtési teljesítménye nem elég.
    Fridgerock teljes fordulaton az kb. olyan mint volcano felesen vagy még annyin se.
    + volcanohoz van külön potméter meg hőmérő
  • [NST]Cifu
    Hallottál már Volcano-t teljes fordulatszámon? :)))
  • Narancs
    Nekem 10*200 MHz -en megy a 2600+ bartonom, és az Everest 2900+ nak látja...
  • Narancs
    Nem értem mi a gáz.
    2800+ gyári órajele 2075Mhz. FSB/ram ratio -t hagyd a picsába, mindíg 3/3 legyen...
  • Gabesz amd64
    a fridegerock az kicsit hangos,nem?
  • DanyyX
    Jelenleg egy FridgeRock de már vettem egy Thermaltake Volcano11-et,
    Csak az a gond vele, hogy nem képes működni.
    Ha a volcano van rajta nem hajlandó elindulni a gép. 2 másodpercig felpörög, aztán leáll. Ha visszateszem a fridgerockot akkor meg megy.
    + A volcano sem hibás mer ha adok neki 12V-ot akkor megy, csak a gépemben nem hajlandó menni.
  • Kockásfülűnyúl
    Hadjad a cpu/fsb dram ratiot 1-en (pl.:6x6) mert jobban szereti az alaplap meg ha dualchanelbe akarod használni azért is jobb, és ne a szorzót próbáld meg húzni hanem a frekit először. Nekem úgy hogy egálba megy a proci meg a ram 180-an megy 7 3 3 2,5 késleltetésekkel a 333-as (166) ram.
    Egyébként milyen hűtőd van a procin?
  • Gabesz amd64
    azt biztos elnyomtatták mert nem hallotam még sepuron-ról!
  • DanyyX
    Az nem Sempron akar lenni?
  • DanyyX
    Hi

Van egy AthlonXP 2800+ procim, Abit NF7-S alaplap. Az lenne a gond, hogy a proci órajele biosba alapból 12.5*166MHz [2075 MHz]. Egyszer megpróbáltam följebb rakni, de ha egy kicsit is följebb rakom [pl:13*] akkor a gép már nem hajlandó elindulni. Aztán lehet CMOS-resetelni. Azt nem vágom, hogy miért nem engedi a húzást.
    Jah, azt meg lehet oldani, ha a proci 333 FSB-vel megy [2800+ Barton] akkor a ramot kihajtani DDR400-nak [200 MHz]? Asszem a CPU/FSB DRAM ratio vagy vmi ilyesmivel kell szoraxani?
  • Fro5t
    Háj. Megtudna nekem mondani valaki hogy 2500+ barton ha meg van húzva 2 GHZ-re hogy mien jelzésű a proceszor? 3000+? vagy menyi? Előre is thx
  • Narancs
    Ez procifüggő...nekem fesz emelés nélkül 10x200 -ig megy fel, Everest 2900+ nak látja...1.8Volton viszi 3200+ ként, de ehez már kevés a gyári hűtőm, ezért "csak" 2000Mhz en használom...
    De próba cseresznye, tuning nem jósolható...lehet hogy neked jobban megy...
  • barret
    Valami új típus lehet:) Ilyen nevüvel még soha nem találkoztam...
  • TBALINT19
    Helo. Egy 2600+ bartont meddig lehet felhuzni gyári hütővel?
    És BUÉK:)
  • Crokin
    Ne kérdezd már meg mindenhol...!
  • Daniel Hunt
    Hali!
    Milyen proci az AMD Sepuron 2600+ ?
    Sulinetre lenne.
  • manoG
    Hello!
    Én megnéztem az alaplapom honlapján, hogy milyen proci megy bele.
    1700+ athlon xp,barton,sempron 3000+ ig. Holnap eröltetjük bele a haverom gépébe a régi procimat
    Viszek egy üveg whiskeyt, meg főzünk disznópörköltet,mert szülinapja van!
    Nézd meg a a galériám
  • Narancs
    Persze, hiszen Athlon64 et se tudsz beletenni SocketA -ba. Ez meg butított A64, szal Socket754 -es lap kell neki...
  • deicide
    köszi az infot és a linket megnézem majd...!

a kérdés második része...érdekelne még...!!

Igaz az hogy ezeket a Sempronokat nem lehet bele tenni az Athlon XP alaplapokba...?
  • Narancs
    Tesztelte O mester. Lényegében butított A64 es cucc...
  • deicide
    AMD Sempron 3100+ valaki meséljen már ezekröl valamit....!!!

Igaz az hogy ezeket a Sempronokat nem lehet bele tenni az Athlon XP alaplapokba...?

Láttam ezeknek az óra jelét elég lightosak....nem....?
  • fm
    kösz mindenkinek, az amd jóval olcsóbb...
  • Narancs
    Attól függ milyen a hűtő...gyárira gondolsz?
    Én 2600+ barcihoz kapott gyári hűtőt tuningoltam nagyobb&gyorsabb ventivel, de még így se képes normális lehűteni nyáron.
    Szal egy próbát megér, max veszel kétezer valamennyiért egy Spire WhispeRock IV -et, az 3200+ t is lehűti...
  • manoG
    Hola!
    Az athlon 1700+ hűtője jó a 2400+ hoz? Arra gondoltam, az 1700+ hűtőbordáira biggyesztek egy ventillátort (úgy 2500 rpm körül), oszt az majd lehűti.
  • Zsoldos
    Az amd-bol tobbet lehet kihozni, de a cele sem sokkal rosszabb. Sztem is amelyik olcsobb.
  • Narancs
    Ez egy nehéz kérdés...celó D már nem olyan rossz, viszont ha AMD ből kifox egy jól húzható darabot simán lenyomja...de celó D is jó eséllyel 3.00Ghz -ig nyomható, szal gondold meg. Amúgy én azt venném, amelyik olcsóbb.
  • fm
    AMD Athlon XP 2200+ 1.800GHz SocketA FSB-266MHz
    L2cache-256K Thoroughbred

Celeron 2667A+FAN 256kb 533MHz dobozos processzor

árban közel sem ugyanaz,de teljesítményben? (elfogultság nélkül plz)

:) köszi