AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NeoMaN
ALI chipsetthez való kiegészítés, de nem teszi fel amúgy, ha nem lát ALI chipet. SZVSZ talán még akkor sem ha lát... 😄

[Jakuza]
Feltette az ALI kiegeszitest is a 4in1 ?
Mert ha igen szerintem azt szedd le gyorsan.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

ollie
ezt én is tudtam.
a bios frissítéssel kapcsolatban igazad van, bár még akkor is lehet resetelni az alaplapi biost és akkor már mehet a boot a pci-rõl.

ugyan miért lenne jó? Gondolkozzatok már.

Ha pl az AGPs kártyádon elkuffantod a BIOS frissitést, hogy a pbe bootolsz be egy PCI kártyáról, hogy rendbehozd? Sehogy. Max cmos clear után.

Elárulom, ha PCIra rakjátok, akkor is az AGP kártyával fog bootolni, ha csak az van a gépben 😊
NeoMaN
idegesít már a 4 perces limit.

ollie
persze hogy jó. amúgy jó hogy szóltál a bereggelésrõl, mert nem jöttem volna rá hogy ki vagy. 😄

NeoMaN
Amúgy Neooooo vagyok, csak bereggeltem.

NeoMaN
Ok, de azé jó ha AGP-n van. 😊)
Nem?

ollie
A Display Init First csak annyi, hogy a pci-s vagy az agp-s kareszt használja e, nem pedig hogy milyen módban használja a kareszt. Ez akkor érdekes, ha 2 karesz van a gépben, az egyik pci a másik meg az agp portban.

NeoMaN
BIOS-ban :
Van valami kapcsoló a VGA-nak hogy PCI ill. AGP módban menjen-e. Valami display init first a neve. Na ezt állítsd AGP-re.A másik, hogy a VGA-nak engedélyezz a BIOS-ban IRQ-t!!
Assign IRQ to VGA: enabled.

Újraraktad a windowst az alaplapcsere után?
Ha 266os proci van alatta, akkor az auto mode a ramot is arra rakja...

Viszont a bySPD meg 333ra ami meg aszinkron úgy, és szart sem ér.
Gerry
Jaja, úgy a helyes, ahogyan mondod, én kifelejtettem a kérdõjelet a "333-ra" mögûl...

[Jakuza]
Pontosabban manualisan tudja atallitani, hogy ugy menjen. 😊
A defaultrol atkell allitani valamire pl SPD vagy 3/5

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Gerry
Manuálisan nem tudod átrakni 333-ra, asszem defaultban minden RAM 266-on indul be ebben az alaplapban!

Valaki segítsen van egy ABI NF7 lap és Noném DDR 333-as ramom mér csak 266-on megy? Valaki PLS.

ASUS Rampage Extreme-Fusion Block System|Intel Core 2 Extreme [email protected]+XSPC Edge Acrylic CPU Water Block|Sapphire ATI HD4870X2 2GB GDDR5+EK Water Block|G.Skill TT DDR3 1600@1800Mhz 2X2GB|

Gerry
Az is igaz, bár én telepítés elõtt mindig uninstall-t nyomok a régi driverekre, nehogy bekavarjanak!

De ha a 2.45 kérdésére nem rakod fel a sima ide drivert, akkor nem kell rágányolnod utólag..
Gerry
Félreértettél, én a 2.45-ös drivert akarom feltenni, aztán rátelepíteni a 2.03-asból kivett IDE drivert... Ez magasszintû gányolás, de még az is lehet, hogy összejön...

a 2.45ben NINCS ACCELERATED IDE DRIVER.

Csak a sima standard ide driver van vele, tehát semmi csúnya nvidiásat nem erõszakol a winyóra...
Gerry
Nálam egyelõre a 2.03-as van fent, eddig annak ment a legjobban az IDE része, de lehet, hogy most csúnya dolgot fogok elkövetni, és felteszem a 2.45 WHQL-t, és ráerõszakolom a 2.03-asból kioperált IDE vezérlõt, vagy nagyon jó lesz, vagy nagyon szar...

Gerry
Pedig van már pár, amin külön lehet állítani a PCI/AGP/FSB/DDR frekiket, pl Abit BH7...

Blasta
Nekem csak ezeket lehet idõzíteni, ha jól láttam.

De amúgy ez felejtõs. Turbo-n el se indult, bios-reset-elnem kellett :-DDDD

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Ja, a ram idõzités nem ugyanaz mint a chipset.
Blasta
Most mérek egyet TURBON-n (ha elindul) :-D

Blasta
Megnéztem a biosban, a beállitások ezek:

Agressive (ugyan az int az optimal :-D):
TRAS=7
TRCD=3
TRP=3
CAS LATENCY=2.5

TURBO beállitáson:
TRAS=6
TRCD=2
TRP=2
CAS LATENCY=2.0

Ebbõl én csak a késleltetést értem sajna...
És ha jól sejtem a fasza ramok bírják a kis késleltetésü beállitásokat...

Na látod, ez a másik amire épp választ keresek.

Mert van olyan beállitás, hgyo CPU interface, agressive/optimal.

Ez elvileg a chipset és a CPU közötti késleltetést állitja, logikusan agressiven gyorsabbra.

Csak nemtom, valójában mennyire gyorsabbra, és mennyire instabilabbra?
Na ezaz, nekem még a CDn lévõ van fent...
Blasta
Na lemértem, a ramok 2400MB/sec-al mennek.

Blasta
Én ezt az újat még le sem szedtem, de amit a laphoz adtak, az nem volt valami jó.
Asszem nekem az elsõ frissitésü nforce driver van fenn...

Akkor most nekem is volna kérdésem😊

Ki milyen nforce2 drivert használ?

Van itt 2.45ös HIVATALOS tegnapi driver.
Aztán van 3.44es mix, van aki erre, van aki másra esküszik...

Szal kinek mi vált be?
És fõleg, IDE driver téren...
Blasta
Aha, értem.

Az tehát kurva mind1, hogy nem ugyan akkora a két modul ami benne van?

Amúgy mivan, ha Turbo vag yAgreesive fokozatra állítom a biosban? Ezek mit takarnak? Érdemes ezekkel foglalkozni, méregetni?

(sorry, hogy ennyit kérdezek)

Dual módba automatikusan kerül a cucc, ha 1 modult az 1es csatornára (1 vagy 2-es slot) és 1 modult a 2es csatornára (3-as slot) raksz.
Ez ennyin múlik, plusz azon, hogy EGYFORMA modulok legyenek ott.

Ha a berakott ramokkal dual módra képes az nforce2 lap, akkor azt ki is irja postkor " Dual mode enabled" (legalábbis a 8rda+omon)

A szinkron mód annyit takar, hogy a proci FSBje, és a ram órajele egyezik. Tehát pl 166os FSBvel hajtod procit (pl 166x12n), akkor ha a ramot is 166ra rakod (x2=DDR333), akkor szinkron módot kapsz.
Ha a ramot bármi másra állitod, mint az FSB (ezesetben 166tól különbözöre) akkor aszinkronban megy. Ez viszont sokkal lazább chipset átviteli idõzitésekkel mûködik nforce2n, igy jóval lassabb, ahogy az eredményeket is láttad.

A lényeg, ha 166on megy a procid FSBje, akkor Auto-ra, vagy kézi beállitással 166ra tedd a ramot is. Ekkor DDR333 ként megy, és szinkronban.

Ha viszont 166on megy a procid, és bySPDre rakod a 400as ramot, az aszinkront ereményez, mert felrakja a ramot 200ra a 166FSB mellett.

Persze ha DDR333 ramod van, ott a bySPD beállitás is szinkront fog eredményezni 166FSBvel.
Blasta
Amúgy igazából a szinkron és az aszinkron mód érdekelne, mert valszeg jól mennek a ramok duálban, hisz úgy raktam be õket, ahogy a leirás (meg Borg is) említette...
:-D

Blasta
Szasz!
Elolvastam a "cikkedet" :-)

A kérdésem csupán annyi lenne, hogy nekem egy 256MB-os és egy 512-es 333-as ramom van, és
hogy helyezzem el õket a lapban, hogy duálban mennyenek, egyáltalán van-e erre ebben a formában lehetõség, és kérlek, ha van idõd fejtsd ki a szinkron és aszinkron beállítás lényegét, meg hogy miként tudom ezt beállítani a bios-ban. Egyáltalán van-e értelme ennek a 333-as ramokkal.

Most egyébbként azt hiszem az 512-es van a 3-as slotban és a 256-os az egyesben. Én ennek láttam értelmét.

Elõre is THX a válaszért! :-)

Hát, a live mint olyan max 4-5Wot fogyaszthat, ezeken már erõsitõ sincs ugye, mint a régi jókis ISAs sb16on😊

Amúgy ha jól tudom, nforceon a soundstorm APU csak a digitális kimenetért felelõs (ami kétségtelen hogy jobb mint a live), az analóg kimenetet az ALC650 csinálja, ami meg nyomába nem ér egy livenak szerintem.
És minthogy nekem egy mezei erõsitõ+2 hangfalra van kötve, nem hiszem hogy jobb lenne...

A másik kérdés a driver támogatottság. A live nálam kifogástalanul megy, minden játék stb. Nade mi a helyzet az nvidia sound driverrel...?
ollie
nálam külön lehet állítani a PCI/AGP frekit meg az FSB-t is (ASUS P4PE)

[Jakuza]
En meg olyan P4et nem lattam , ahol kulon P4 orajel generator lenne.
Mihely + frekit adsz ugy no a PCI freki.
Az mas dolog, hogy van FSB/PCI oszto.

ollie
minden rosszban van valami jó 😄

Gerry
De azon 256bit-es...

ollie
azért érdekes, hogy még a 9800 pro-n sem megy a memcsi olyan gyorsan, mint az én 9600 pro-mon. 😄

Ruffi
jo végülis alapbol mindenre elég felhuzva meg föleg jo lesz

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

ollie
szerintem ugyanaz

http://mirror.ati.com/products/radeon9800/radeon9800pro/compare.html

eh, 2 fajta pro van és ez itt a bibi. valamint lassabb a ram a nem pro-n

Ruffi
ja megnéztem mert alacsonyabb orajelen van és fel lehet huzni...

Ruffi
vagy 9800 ugyanaz mint a 9800 pro csk alacsonyabb orajelen???

ollie
eh, télleg?

Ruffi
Hát játékra

fm
mire kell "nagyon" a karesz??

Ruffi
az lassabb vmivel a 9700 pronál nem?

Ruffi