AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert ha igen szerintem azt szedd le gyorsan.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
a bios frissítéssel kapcsolatban igazad van, bár még akkor is lehet resetelni az alaplapi biost és akkor már mehet a boot a pci-rõl.
Ha pl az AGPs kártyádon elkuffantod a BIOS frissitést, hogy a pbe bootolsz be egy PCI kártyáról, hogy rendbehozd? Sehogy. Max cmos clear után.
Elárulom, ha PCIra rakjátok, akkor is az AGP kártyával fog bootolni, ha csak az van a gépben 😊
Van valami kapcsoló a VGA-nak hogy PCI ill. AGP módban menjen-e. Valami display init first a neve. Na ezt állítsd AGP-re.A másik, hogy a VGA-nak engedélyezz a BIOS-ban IRQ-t!!
Assign IRQ to VGA: enabled.
Viszont a bySPD meg 333ra ami meg aszinkron úgy, és szart sem ér.
A defaultrol atkell allitani valamire pl SPD vagy 3/5
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
ASUS Rampage Extreme-Fusion Block System|Intel Core 2 Extreme [email protected]+XSPC Edge Acrylic CPU Water Block|Sapphire ATI HD4870X2 2GB GDDR5+EK Water Block|G.Skill TT DDR3 1600@1800Mhz 2X2GB|

Csak a sima standard ide driver van vele, tehát semmi csúnya nvidiásat nem erõszakol a winyóra...
De amúgy ez felejtõs. Turbo-n el se indult, bios-reset-elnem kellett :-DDDD
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Agressive (ugyan az int az optimal :-D):
TRAS=7
TRCD=3
TRP=3
CAS LATENCY=2.5
TURBO beállitáson:
TRAS=6
TRCD=2
TRP=2
CAS LATENCY=2.0
Ebbõl én csak a késleltetést értem sajna...
És ha jól sejtem a fasza ramok bírják a kis késleltetésü beállitásokat...
Mert van olyan beállitás, hgyo CPU interface, agressive/optimal.
Ez elvileg a chipset és a CPU közötti késleltetést állitja, logikusan agressiven gyorsabbra.
Csak nemtom, valójában mennyire gyorsabbra, és mennyire instabilabbra?
Asszem nekem az elsõ frissitésü nforce driver van fenn...
Ki milyen nforce2 drivert használ?
Van itt 2.45ös HIVATALOS tegnapi driver.
Aztán van 3.44es mix, van aki erre, van aki másra esküszik...
Szal kinek mi vált be?
És fõleg, IDE driver téren...
Az tehát kurva mind1, hogy nem ugyan akkora a két modul ami benne van?
Amúgy mivan, ha Turbo vag yAgreesive fokozatra állítom a biosban? Ezek mit takarnak? Érdemes ezekkel foglalkozni, méregetni?
(sorry, hogy ennyit kérdezek)
Ez ennyin múlik, plusz azon, hogy EGYFORMA modulok legyenek ott.
Ha a berakott ramokkal dual módra képes az nforce2 lap, akkor azt ki is irja postkor " Dual mode enabled" (legalábbis a 8rda+omon)
A szinkron mód annyit takar, hogy a proci FSBje, és a ram órajele egyezik. Tehát pl 166os FSBvel hajtod procit (pl 166x12n), akkor ha a ramot is 166ra rakod (x2=DDR333), akkor szinkron módot kapsz.
Ha a ramot bármi másra állitod, mint az FSB (ezesetben 166tól különbözöre) akkor aszinkronban megy. Ez viszont sokkal lazább chipset átviteli idõzitésekkel mûködik nforce2n, igy jóval lassabb, ahogy az eredményeket is láttad.
A lényeg, ha 166on megy a procid FSBje, akkor Auto-ra, vagy kézi beállitással 166ra tedd a ramot is. Ekkor DDR333 ként megy, és szinkronban.
Ha viszont 166on megy a procid, és bySPDre rakod a 400as ramot, az aszinkront ereményez, mert felrakja a ramot 200ra a 166FSB mellett.
Persze ha DDR333 ramod van, ott a bySPD beállitás is szinkront fog eredményezni 166FSBvel.
:-D
Elolvastam a "cikkedet" :-)
A kérdésem csupán annyi lenne, hogy nekem egy 256MB-os és egy 512-es 333-as ramom van, és
hogy helyezzem el õket a lapban, hogy duálban mennyenek, egyáltalán van-e erre ebben a formában lehetõség, és kérlek, ha van idõd fejtsd ki a szinkron és aszinkron beállítás lényegét, meg hogy miként tudom ezt beállítani a bios-ban. Egyáltalán van-e értelme ennek a 333-as ramokkal.
Most egyébbként azt hiszem az 512-es van a 3-as slotban és a 256-os az egyesben. Én ennek láttam értelmét.
Elõre is THX a válaszért! :-)
Amúgy ha jól tudom, nforceon a soundstorm APU csak a digitális kimenetért felelõs (ami kétségtelen hogy jobb mint a live), az analóg kimenetet az ALC650 csinálja, ami meg nyomába nem ér egy livenak szerintem.
És minthogy nekem egy mezei erõsitõ+2 hangfalra van kötve, nem hiszem hogy jobb lenne...
A másik kérdés a driver támogatottság. A live nálam kifogástalanul megy, minden játék stb. Nade mi a helyzet az nvidia sound driverrel...?
Mihely + frekit adsz ugy no a PCI freki.
Az mas dolog, hogy van FSB/PCI oszto.
Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak
http://mirror.ati.com/products/radeon9800/radeon9800pro/compare.html
eh, 2 fajta pro van és ez itt a bibi. valamint lassabb a ram a nem pro-n