AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

párosával kell mert dual channel-es, és mindenképpen egyforma legyen a két ram, tehát 2 db 256-os.
nf7-s
ja, én is olyat akarok venni csak az az nfz-s változat
És mekkora a sebességnövekedés ha raid 0-ra állítom mintha nem?
Gerry
Egyforma méretû és tipusú winyók kellenek (mint a DualDDR-nél), és mindegy milyen, általában ami S-ATA/RAID vezérlõ az tud S-ATA és "mezei" IDE winyóval is RAID-0-t és RAID-1-et.

és a raid 0-hoz milyen winyó kell? Van ilyen mint a dual channel ddr-nél hogy csak egyforma lehet? És a raid 0-hoz sata-s winyó kell?
Laalee
a jövöben ugyis csak sata vinyokat fogsz kapni, ha hosszútávra tervezed az alaplapot akkor érdemes.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Gerry
S-ATA=Serial ATA, vagy ATA-150, ez a normál (paralel) ATA-33/66/100/133-at váltja fel, de nem csak a maximális elvi sebesség változott rajta, hanem a csatlakozó is, és a felépítés. Egy kábelen csak egy S-ATA eszköz lehet. Speciális tápcsatlakozója és vezérlõcsatlakozója van. Elvileg gyorsabb mint az ATA-133, de nem sokkal, igazából majd késõbb lesz értelme erre a technológiára átállni, amikor már normálisan tudnak hozzá winchestert is csinálni. RAID=Radundant Array of Independent Disks (de van ahol másképpen írják, pl.: láttam már I=Inexpensive-et is), lényege: az adatbiztonság. RAID-1=tükrözés, 2 winchesterre egyszerre dolgozik a gép, ha bármelyik kipukkan, minden adat megvan ugyanúgy a másik winchesteren is, RAID-0 ez egy kissé kakukktojás, itt ugyanis nem az adatbiztonság, hanem a sebességnövelés a cél: itt is 2 winchester dolgozik egyszerre, ám logikailag 1-nek kezeli a gép, így elvi szinten dupla sebességgel tudja írni és olvasni az adatokat, rendkívüli hátránya, hogyha az egyik winyó megsérül, akkor a másikról is elvesznek az adatok. RAID-5, ez a legelterjedtebb, hasonlít a RAID-1 hez, de itt több winchester van, és kevesebb a hasznos terület-veszteség, ami 2 winyó esetében 50%, itt minimum 3 winchester van, és a 2 winchester "külömbözetét" a 3.-on tárolja a gép, így a veszteszteség csak 33%, ám bármelyik winyó hullik ki, a másik kettõ adataiból visszaállítható a 3. tartalma. Kb ennyi dióhélyban, manapság általában a S-ATA eszközök funkcionálhatnak RAID vezérlõként is, de általában csak a RAID-0/1 módban mûködnek, vagy sima IDE vezérlõként.

ollie
A sata (serial ata) jobb, de nincs nagy különbség az ata 133-hoz képest. De ez a jövõ.

NeoMaN
Sztem parasztvakítás mint a 8x agp...
De nem tudom. Nekem pl. tutti hogy nem hiányzik...

Valaki mondja már el nekem hogy mivel jobb a sata mint az ata 133? és mi az a raid (vagy ezt egybeírják: Sata raid?, nem tudom). Valaki világosítson fel ezekrõl, mert hamarosan új gépet veszek, és nem tudom van-e értelme sata-s lapot venni, mert most még sima ata winyóm van.
Gerry
Nincsmit!

Lammer
Köszike...
Megnézem...

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Gerry
Kifejtem bõvebben: van ugye 4*ATA133 Chipsetben, és van egy Promise S-ATA/RAID vezérlõ, amire csak S-ATA winyókat (1 v. 2db-ot), vagy 1 ATA133-as winyót raksz magában, (ilyenkor RAID-0 funkciót tölt be a vezérlõ), vagy 2db egyforma winyót raksz, vagy RAID-0 vagy RAID-1-be. Ennyi a lehetõséged, de szerintm a legtöbb S-ATA vezérlõs alaplappal ez lesz a helyzet, ha neked sok IDE eszköz kell, akkor vegyél egy PCI-os IDE-RAID kártyát, és arra ráköthetsz 4db winyót is.

Gerry
Nos, a 4 winyó csak akkor megy bele, ha 2db-ot RAID-be raksz, vagy ha 2db S-ATA winyód van. Én a DemoStudio-nál vettem, mert annak idején csak nekik volt, de nem lesz olcsó mulatság, arra készülj fel, mert mindenfélét csomagolnak mellé...

Gerry
Mondom, Chaintech 7NJS "Ultra" Zenith, ezen van Serial-ATA, és RAID, igaz kicsit borsos az ára, de kapsz hozzá remek hengeres IDE kábeleket is... Nekem is ilyen van!

Gerry
Nem lehet rossz, de én inkább EPoX-ot vagy Chaintech-et vennék, esetleg ASUS-t vagy ABIT-ot... Nekem Chaintech 7NJS van, és elég jó lap, de az EPoX lapokról is eddig csak jókat hallottam, és tapasztaltam!

Most vettem egy Asus A7N8X-X 400 alaplapot...
Gerry
nForce2 Ultra 400 természetesen.

Lammer
Jah még1:
Az nforce-os csipszeteknél melyik a leggyorsabb???

Lammer
AHA!!!!

Na basszus kiesek cirka 2 hónapra és mik vannak???
:)
Akkor azért maradt a KT400es korszakból a beidegzõdés... :) (korszak, mintha évszázadok teltek volna el :)

ok,
köszi
akkor fennáll a továbbiakban is a nyûgöm raides legyen blabla .... #2755
erre írjon lécci valaki...
köszike

Ruffi
most a késleltetések 2-3-3-7
2-3-3-6-on már 2 perc alatt ujraindul...

Minden tiszteletem a mentõsöké...ök minden nap áldozatot hoznak

Gerry
Már nem kapsz olyan alaplapot, amibe 8 IDE eszközt tudsz belerakni, az összes nForce2-es és leendõ KT600-as is csak S-ATA/RAID vezérlõt tartalmaz, tehát max 6 IDE cucc megy bele, a KT400-asok az utolsó olyan lapok amin sima RAID van, tehát csak abba mehet 8 IDE!

Lammer
áááááááááá tudom hogy a raidbe nem rakhatok 8 vinyót
sok-sok vinyócskát belerakhatok meg dvd meg cdt meg mindent ovi szint ruuulz ;)
az elején is úgy értettem...
azért kéne raides lap mert lenne 4 vinyóm, meg egy dvdíró+dvd ríder is...
NAAAAAAAAAAAAAA

De raidbe nem rakhatsz 8 winyót ott sem:)

Szvsz biztos van nforce2höz is raides alaplap (bár ezen inkább a SATAt erõltetik..), meg KT600hoz is.
Lammer
bocs akkor rosszul fogalmaztam...

van ilyen...
EP-8K9A2+
csak az a baj, hogy ez KT400as...

IDE 2 x E/IDE Ultra DMA/133, 4 drives max.
RAID IDE 2 x Highpoint HPT372 UDMA/ATA 133 RAID, 4 drives max.

tehát a lényeg, hogy belerakhatnék 8 ATA133 vinyót...
NAAA :)

de a kérdésem továbbra is él...

"-RAID (133) plusz alapból tudja a 133at is tehát 8xATA133..."
Ilyen nincs.

"jah és mégegy szerintetek KT600 VS Nforce2-bõl melyik jobb???"
Nforce2.
Lammer
Hello-halló!

Szeretném korrekt tippeket a következõ kérésemre, nem baj ha még nem jött be MO-ra majd várok...
Naszal olyan alaplap kellene nekem ami:
-RAID (133) plusz alapból tudja a 133at is tehát 8xATA133...
-AGP 8X (bár ezt manapság minden modern lap tudja...
-Dual channel ramos
-legalább KT600 vagy Nforce2-es legyen...
-stabil és gyors legyen... hehe...
-ár nem számít nem baj ha 60ropi a lap...
jah és mégegy szerintetek KT600 VS Nforce2-bõl melyik jobb???

Köszike

Nekem a samsung 400asom is 2/3/3/7-ben megy 333on.
400-on 2.5/4/4/8-ban menne.

Minél kisebbek ezek a késleltetések, annál jobb.
De alig pár % a különbség.
Spenser
A 7-test próbáld meg 6-osra állítani hátha megy úgy is.

Ruffi
Ez azt jelenti hogy nem rossz a ram vagy attol mgé lehet szar hogy felment cas 2-re a ram...

Ruffi
most az értékek 2-3-3-7...
Indul gép minden ok...VMi Tanács hogy hogy lehetne még javitani ha 2-2-3-7-en elindul az már jo?

Ruffi
most 2-es a cas és 3-as a ras to cas akármi és elindul gép müködik minden???
Amugy vki elmagyarázná mi van?:DD
Azt tudom hogy 2-es cas elvileg jobb a ras to cas meg többihez nem értek van egy olyan érték ami biosban 7-es...

Ruffi
most visszaraktam 2.5-re
Az a gond nem tom milyenek a memcsiim...
A Kingston ramok kivétel nélkül 2 cl-esek?

Ruffi
Hi Figy biosban 2-re raktam a cas-t és elindult a gép normálisan minden most akkor kettesen van a cas latency?
És a többi érték hogyan legyen lécci segitsetek kösz

Es ki mondta hogy van rajta?:)
Nekem 8RDA+ van.
barret
seceg=serceg.azért az a kezelõfelület jó lenne... a gyárihoz semmi nincs!1,3 mega az egész,de legalább szépen szól!

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
hopp,a gyárival meg nem seceg!

barret
kipróbáltam a realtek drivereket!hát...inkább nem kérek belõlük!3.45 és a béta is torzit mint az állat! amugy a kezelõfelület teccene...bathroom...most szedhetem le,mehet vissza a gyári,avval kevesebb gond van.az legalább gyönyörûen szól legalábbis ac 97-hez képest.

barret
THX!

[Jakuza]
A linkrol letudod tolteni.
Ez egy referencia driver az osszes laphoz jo, amin ez a chip van.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

barret
bárhonnan letöltöm,jó az én lapomhoz is?

[Jakuza]
Igen van a Realtek oldalan egy driver.
Realtek ALC 650 DriverPage

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
A sima NF7en egy ALC 650 van.
Az NF7-Sen egy ALC650 es a Soundstorm.

barret
konkrétan arra,mijen dájver jó hozzá a sajátján kivül,persze ha van eggyáltalán ijen...

barret
igen!

Gerry
Ezt most nem igazán értem... Arra gondolsz, hogy az Abit NF7-en milyen hangchip van?

barret
nf-7 chipnek nincs neve? csak nwidia nforce audio chip?

Gerry
Az én lapomon C-Media CMI8738-as chip van, 5.1-es, és 5.1-es hangrendszerrel is használom, nem sistereg, nem recseg, szép hangja van, és még eddig egy játék sem fújt rá, EAX-et tökéletesen tolta eddig mindenhol, és a software is elég kultúrált hozzá, akár a Windows Update-en keresztül is felmegy a legfrissebb driver hozzá, plusz tölthetõ egy 24bit-es AUDIORACK is hozzá, meg egy interaktív 5.1-es demoprogi, ahol mindenféle effekteket és zenét nyomat 5.1-ben. Rengeteg idióta effektet is be lehet rajta kapcsolni, pl a Quake3 Arena "fürdõszoba" effekttel nyomva elég vicces...

Egyszóval szerintem a 8738 jó hangchip, (én kivettem a Live!-ot a gépbõl), ezekután gondolom, hogy a 9739 sem lehet rossz!

Gerry
Ez mondjuk érdekes, mert a Chaintech 7NJS SPP+MCP-T chipsettel jön, és azon is egy C-Media chip csücsül.