AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Spenser
Hali
Most akarok venni én is egy 2500+ Barton procit.
A kérdésem hogy bele megy-e az alaplapomba ASUS A7V8X ?

Vegyél bele egy 2800+os MP-t az még 266-os FSB-s s Barton magos:-)
az ára....:-)
Lammer
Na akkor erre varjatok gombot, nem véletlen az új bios support!
Az a recommended, meg szerintem már régi...

http://www.epox.de/dl/design/CPU_list.pdf

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

AMD-ék listáján azonban ez az utolsó proci, aminél recommended a 8K3A:
AMD Athlon™ XP 2000+ (266 FS😎 Model 6
NeoMaN
Na bocs, lófaszt.
A 333-as DDR ramot támogatja nemhivatalosan. Tehát AMD-bõl csak a 266fsb-s mûxik benne.

266FSBs 2600+ az utolsó.
NeoMaN
Na utánnanéztem!
NEMHIVATALOSAN támogatja a 333fsb-s procikat, tehát ki kell benne próbálni amit venni akarsz. Ha szerencséd van, akkr mûxik benne, ha nem nem.
Viszont a proci feszültségeknek érdemes utánanézned.

NeoMaN
Me asszitték az is 266-os fsbvel megyen majd.
Amúgy lehet van 2800-as is 266-ossal.

Lammer
Hááát ezaz!!!!
ááááá
jól gondoltam a fennébe 😞
De várj ,ha rosszúl tudom a 266os proc csak 2400+ig van, nem??? vagy most miva????
akkor mi a fenének van a bioszfrissbe a 2800as support???
vagy én tudom rossssszzzúúl?

Na ezt jól megfogalmazásgátlóztad 😊

A lényeg hogy a KT333 csak 266FSB procikat támogat, tehát ebben gondolkozz. A bartonok már 333asak.
Lammer
Bocs.

"Gondolom csak a telivér procit támogat" Bartonra gondoltam, hozzá képest alapon.

Lammer
Segítsetek plz!

A következõ a helyzet: Epox 8k3a egy 1800+os prockóval, sajnos nincs pénzem egy nforce2+barton kombóra, mert a csere nagy ráfizetés lenne...
Ezért gondoltam simán lecserélem a procit, egy olyanra amit max támogat... Gondolom csak a telivér procit támogat, mert a leguccsó bios szerint 2800+
Telivérbõl van kettõnyóc de palominóbó már nem, igaz?
Ebbe a nagy kavarásomba bele"!+%"+% 😊
Köszi

Ugyanez falconrock II-vel 2800+ra tuningolva nálam 46fok...
NeoMaN
belsõ vagy külsõ?
Amúgy haverra is rásózták 4000ért a whisperrock 4-et és elég kaki.
56 soknak tünik, de ha belsõ hõ akkor jó. Ha kívûl 56 az nagyon sok terhelés nélkül. Vedd le a ház oldalát.
Nálam 2000+ Fridgerock2-vel max terhelésen 50-53, bekapcsolásnál BIOSban 39 körül.

56 fokra megy fel a proci alapból, és ekkor még nem dolgozok semmit, egy spire whisperock IV hûtõvel.
NeoMaN
Azért biztonsági okokból, nézd meg, hogy jól van-e a procin a hûtõborda, mert egyik havernál viszont rosszul rakta össze a SZERVÍZ!!!
Nála gond lett volna, ha kikapcsoljuk a hõvédelmet....
😄

NeoMaN
Minden hõfokvédelmet állíts feljebb a biosban (szükség esetén disabled), valamint kapcsold ki a gép kikapcsolás ventileállás esetén opciót!
Nálunk ez megoldotta, valószinûleg hibásan mér a hõérzékelõ ill. a venti pörgését figyelõ elektronika.
Amúgy BIOS frissítés jó ötlet.

Emery
Es kozbe szirenazik nem?
Nekem is ezt csinalta Bios frissitest megoldotta a problemam.

Ui. nekem ugy sikerult feltenni ra az XP-t hogy a 2400+ procit a legkisebb szorzoval allitottam be. Nalam akkor nem szirenazott. Utana ra tettem a 17es bioszt, majd beallitottam rendesen. Igaz nekem kozbe kiderult az is hogy szar volt a hutes a procin.

Nezd meg a bioszba hogy hanyfokos a proci

Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

Segítség. Vettem egy ABIT NF7 v.2.0 alaplapot hozzá egy 2,5 Barton AMD processzort, 512 DDR 400 Mhz memóriát. Következõt csinálja a gép: elkezdem telepíteni a winXP-t és a hardwerek felismerése után egyszerûen lecsapja az áramot. Másnál volt már ilyen probléma, vagy esetleg tud valaki segítséget nyújtani???
Gerry
Nem, hanem a RAID 0-ra... De ha megnézed, hogy melyik üzenetre válaszoltam, akkor szerintem magadtól is rájössz!

Lammer
Powermagic... 😞

max 50-55e
attól függ milyen a 8500...
Lammer
Hello!

Szeretném véleményeteket kérni a következõben:
Epox 8k3a,Athlon XP(palomino) 1800+,TAK68 hûtõ,512 MB Pc2100 Infineon,Radeon 8500LE

Egy jó ismerõsnek adnám el, kb 3/4 éves cuccok, nem akarom átb@szni, de én sem akarok bukni rajt...
Szerintetek???
Komolyatalanok ne írjanak, köszi.

Ruffi
ASUS A7S333 lapom van amikor vettük ASUS A7V333-at akartam akkor z volt az ász csak nem volt infos srác meg szart rá gondolta egy betü különbség mi az...na mind1
Szal nem tom bennem van e a hiba de nem tok feszt emelni mert biosban hardwar monitornál ahol jelzi az értékeket nem tom állitani csak annyit lehet állitani hogy mutassa e az értéket vagy ne
JO lenne mert huzva 1.68 v-n néha kifagy win alatt és idegesitö 1.75-ön jobban tudnám huzni kösz léci segitsetek most még megnézem lapleirást addig irjatok
ja a Proci Athlon XP 2000+

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

[Jakuza]
Meg az is egy kamu, hogy a Kelet-europai piacra fejlesztettek ki.
Egyszeruen a selejtes cachevel ellatott Bartonokat is elkell adni valahogy.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Ez nem igaz, mert 128kb L1 cache-t es + 64kb L2 cachet tartalmaz a processzor.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Még rosszabb hogy a Paris csak 32 bites lesz
ollie
Az új - Duron utód - Applebred magos AMD proci cache-e csak 64k lesz, 266-os FSB-vel, és 1.4, 1.6 és 1,8 G-s órajeleken fognak futni az elsõ példányok. Hát, lehet valszeg még a P4 magos cerkáknál is lassabb lesz. Egyébként az AMD azt nyilatkozta, hogy kifejezetten a Kelet-Európai és Dél-Afrikai piacra fejlesztették.

azért sok játékot átírnak -HL2- 64bitesre is ott azért eléggé lesz fölényük
szerintem ha van della mostmár várd meg....
És teljesitményben SEM lesz egyértelmû a fölényük.
Sok helyen (és fõleg játékokban!) a 64-esek nem muzsikálnak olyan jól mint az AthlonXP-k...
[Jakuza]
Hat szvsz nem kell annyit se varni, mert ha jol emlexem akkor valamikor szeptember kozepe tajekan jonnek.
Mas kerdes , hogy meg aaz elejen tuti nem lesz olcso, viszont a Tbredek arat szepen lefogja nyomni.

Lammer
ez igaz...
el is felejtettteeeemmm 😊
BÁÁr régebben, ha az AMDre halgattam volna, nem lett volna 8k7a, na mind1...
😊

Lammer
Jah bocsi kicsit off:

Melyik éri meg jobban?
KOUWELL KW-571B PCI Nettó:5848
STLAB PCI Nettó:4822
Mindkettõ Silicon Image chipes...
A M1str@l szerint...
hi

Felmész AMD.comra, ott recommended motherboards, és 2800+ra máris kidobja, hogy epoxból a 8RDA+,8RDA3+, és a 8K9A2 supportolja csak.
Lammer
Na helló!

Osztottam szoroztam, sajna nem lesz új lapocska, közbejöttek dolgok 😞

DE!
megnéztem az Epox honlapját és a legutolsó biosfriss noteja nem 1értelmûûûû
a lapom: Epox 8K3A
a note: CPU strings added for correct detection Athlon 2700+/2800+ (333 MHz. FSB CPU's)
DE ugye még a hülye is tudja, hogy a barton-nak illetve a telivérnek is 333as fsbje van ekkora frekvencián.
Nekem gyanúúúús ez a gyüjtõnév, hogy szimplán Athlon, félek nem viszi az új Bartonos prockókat, mert, akkor beneveznék egy 2800+-ra meg egy Raid kártyára és meg lenne oldva a probléma egyenlõõõre!

[Jakuza]
Viszonyitasi alapkent. Ugyanis Kanadaban mar kaphato az Opteron.
Ja es nem USA dollar , hanem kanadai ami 171 Ft.

Opteron 240 DP (Retail) w/ 1MB Cache $ 479.95

jó, lehet tovább is húzni, de akkor válogatni kell rendesen a cumót hozzá..

Ruffi
AZ Athlon 64 mennyibe fog kerülni és mennyi lesz hozzá a lap?

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

Hja, a barton megy 2300ig akkor a tbred 2350ig😊
Isszonyat különbség, nehogy bartont vegyél.
Sok más dologtól is függ az, hogy neked meddig megy a 2500+.
De alapvetõen nem annyira tuningbarát mint a tbred, viszont a 2500+ (1833Mhz) simán megy sok helyen igy is 2300Mhz vagy a felett...
tbundy, ez hülyeség hogy csak 2.3-ig lehet húzni, láttam tesztekek: 2.5 ghz-ig ment, nem vízhûtéssel, hanem spire falconrock 2-vel
NeoMaN
Ez másik topic! :-)

Gerry
Attól függ, sok nagyméretû file esetén (filmek, iso-k) jelentõs, sok apro file esetén (.doc, .xls, képek, stb...) szinte észre sem vehetõ, de úgy átlagban azért lehet látni némi gyorsulást winyómûveleteknél!

a tbred magosakat jobbban lehet húzni, mint a bartonokat. nálam a 2500+ barton megy csak szorzóemeléssel 2800+-on (2083MHz), és 47 fokos asus a7n8x lapban. a bartonoknak kb 2.3 ghz a vége jó hûtéssel. az 1-200 mhz-el kisebb tbredeket is kb ennyire lehet húzni megfelelõ konfiggal.
de ezeket már mind leírták elõttem pár lappal korábban

barret
amd vagyok!😊))

Bérbe vehet? reklámfelület...

fm
1. alig gyorsabb dual channel módban
2. nincs az égvilágon semmi gond az amd-vel
(igaz nekem 1700+ van,ami alapon 1466Mhz,de most 1800Mhz-en megy,atomstabilan,nem is melegszik túl)
3. én úgy hallottam a t-bred magos jobb mint a barton
4. a ram sztem ddr333-as legyen(az elég a procinak vagy ha muszáj, 400-as),samsung vagy vmi "jó" márka (512Mb-nál ne add alább)
5. nekem rézbetétes falconrock2 hûtõm van,tutin bírja,igaz a proci nem 2500+

2500 mindeképpen jó vétel, fõleg hogy olcsó. Ram-ról meg hûtõrõl kérdezz mást
A barton magos 2500+ az állítólag nagyon jó, jóbb mint a T-bred magos 2600+.
fm
lehet szólóban is,de úgy nem használja ki a dual channelt,ami plusz néhány százalék teljesítménynöv.-t eredményez..(ugyanolyan ramokkal csak)

fm
abit nf7 v2.0 az jó lap. nekem az van,tuti tuningbarát,a hangkártya nem tökéletes nekem rajta egyedül,a hang jó,csak nagyon ritkán hibázik egy egy jatekban(pl:elmegy az esõ hangja fifa2002ben😊) amugy absz megéri,és ha nf7-s veszel,akkor a hang is tuti lesz (soundstorm)

de ha nincs szükséged a plusz dolgokra (nekem sincs) akkor vedd meg simán az nf7-et csak 2.0ás revízió legyen,vagymi..remélem segítettem