16997
-
#5991 Ha a szorzót nem tudod állítani akkor igen. De ettől függetlenül az FSB -t nyugodtan állíthatod.
Szal nem értem, miért fagy állíndóan, ha bírja a proci is, meg elvben jó a ram is...
Milyen kingstont tettél bele pontosan? -
#5990 Hali!
Van egy oldal amit találtam, még nem tudtam kipróbálni, mert dolgozom!
http://cbid.amdclub.ru
Lehet megoldja a problémámat. Szerintem Lock-os bartonom van! -
#5989 Hali.
Korai volt az öröm! Azt nem értem h beálítom a biost-> save -> újraindul a gép és faszán működik minden. DE amikor újra indítom csak sötét kép, akkor is ah a az FSB 166-ról 167 re emelem. Akkor is K.O.! A ramokat Kicseréltem Kingstom-ra ami nem bovli és úgy sem jó! Lassan feladom! -
#5988 Én azt ajánlom neked, lődd be te is ugy a géped mint én(ugyanaz a proci, 10*215ön, ramok 3/3al mennek aszem 430mhz-en. Ez igy 2154mhz ami egy 3200+es bartonnak felel meg.) 1,6v a procinak, alap fesz a ramoknak, eredmény:
Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC3400 DDR 3063 MB/mp
Én is 2004 dec-ben vettem a ramokat(hynx vagy samsung tipusú, tökéletesen megy a gép vele...) -
#5987 Hali!!
Visszább vettem az időzítéseket és így most 333MHz futnak a ramok és nincs fagyás, +0.1V megemeltem. Most OK. Eddig ram olvasási sebessége volt 2100, de most 2450 lett! Köszi mindenkinek a segítséget! Ha felrobban a gép malyd írok :)) -
izb #5986 Meg fölrobbantod a gépet:)) -
#5985 Így is van...ram sebesség is nagyon fontos.
Még azt megpróbálhatod Kircsó, hogy 0.1 volttal megemeled a ram feszültséget. Márha engedi a bios. Meg magasabbra is állíthatod az időzítéseket.
-
#5984 JA csak kérdés, hogy nyertél-e annyit a réven mint amit elvesztettél a vámon.... Tehát az órajelet megemelted de belassítottada aramot, lehet még lassab lett a géped.... -
#5983 Hali
Nem az a gáz hogy 2300Hhz problémázik, most stabilan fut hogy a ramokat visszavettem 266-ra. De ha az órajelet az alapról azaz 166-ról megemelem (ha a ram 400MHz-re van rakva) pl 168-ra befagy. A ramok nem bírják, mert kis laikus ugye ha veszi a ramot anno 2004 dec. 20000 helyett megveszi 15.000 Ft valami gagyit, mert az szerintem! és nem bírja a 200FSB és a 400MHz-et , de még a 333 sem, de 266 stabil! Megszünt a probléma! -
#5982 már sry hogy megkérdem, de egy 2600+ bartont csodálkozol hogy problémázik ha 2300mhz-en jártatod? Plusz mindezt gyári hűtővel? Bátor ember vagy... -
#5981 Szeva nArAnCS!
Most sikerűlt 2300 Mhz-re felvinni a procit gyári hűtővel, de így 63C-re fel ment a hőfok. Viszont a ventillátor a ház táp alatt van és a légrés túl kicsi. Tápot kivettem így 54-56C között ingadozik a hőfok!
Köszi
-
#5980 Hali!
Igazad van! A memók nem bírták, le vittem 266MHz-re a sebességüket, így a proci 2300MHz fut. az alap szorzó az 166 és az értéket megváltoztatom pl 170-re és a ramok sebessége 400MHz, újrainduláskor sötét kép. De ha visszaveszem a ramok sebességét 266-ra akkor 200 FSB-vel simán fut. Ram csere?
Giga-byte GA-7VT880, 2600+ barton, 2x512, giga-byte 9550
-
izb #5979 Memoriáid nem bírják az iramot!!Vidd lejjebb a szórzót! -
#5978 Nem csak hogy nem voltál, de most sem vagy az...
Amúgy jól csinálod. Vágd be a hisztit, mégannyira sem fognak segíteni neked. -
#5977 Valóban!!! De mindeggy!!! Nyelvtanból nem voltam jó! De mindeggy!!! -
#5976 1. indul szót rövid "U" -val írjuk.
2. nem tettél fel kérdést
3. nem írtad le milyen a géped (enélkül elég nehéz segíteni)
4. adj a procinak és a ramnak több feszültséget (ez több hő termelésével fog járni, tehát ha nincs jobb hűtőd nem fog menni a proci ilyen órajelen) -
#5975 Hali!
1 segítséget vagy infót kérdeznék. Van 1 barton 2600+ CPU-m és az FSB 200-ra rakom vagy elindúl a gép vagy nem. Ha el is indúl újraindítás után alapba vágja a biost. A ramok sebességét visszavettem 333-ra - így azért többször elindul a gép!
Köszi
-
#5974 akkor egyelőre nem hozod vissza garba :) -
#5973 Nemrég vettem egy ilyen alaplapot: ASRock k7 Upgrade KT880.
Ma szereltem be, Win fel. Stabil, jó, gyors. Legalábbis eddig. Egyetlenegy negatívuma, hogy maga a BIOS menü borzasztóan lassú. Ezt úgy értem, hogy nagyon lassan rajzolja ki a karaktereket... De ezt leszámítva, azt a 11000 HUF-ot megéri. 32 bites Dual channel-es alaplapot ennyiért nem kapsz.
Everestben 2600@3200+ procival és 2 db 512/400 RAM-mal többet hoz, mint n-Force2 -es chippel. Szal jó. -
steweee #5972 most néztem árakat, jól látok megint hatalmas az áresés? -
Zsoldos #5971 Mintha ugy olvastam volna regebben, hogy a mobil athlonok huvosebbek es takarekosabbak mint az ugyanolyan kategoriaju intelek. Nemtom mennyire elavult az info. -
#5970 Hali Tufa!
Ha mókolás nélkül meglehet oldani a szorzót álítását, hogyan lehet megvalósítani!
Köszi -
#5969 azt senki nem mondta, hogy nincs csak valahogy átterelődött a szó a mobile a64-re:) -
#5968 Hahó, veszi vki amit lentebb írtam?
Vagy szövegértési probélmákkal küzdötök?
Utoljára mondom:
VAN MOBIL ATHLON XP. -
#5967 sztem is asztali XP-k, a mobilos meg nagyon drága:( -
#5966 lentebb írta, hogy AThlon XP:) -
MasterJay #5965 ez a mobil cpu AMD-ék Vagy ez már tul drága? Vagy nem is 64-esre gondolsz? -
MasterJay #5964 Szerintem ezek nem mobil CPU-k. Sehol nincs irva, hogy mobil. -
#5963 hát erről lenne szó:
Fujitsu siemens
Tudom ,nem ez a topik.bocs az offolásért!
Azért erre esett a választásom,mert ez olcsó,de akkor ezek szerint mobil athlon van benne,alacsonyabb fogyival,végülis ez a lényeg,meddig bírja az aksi.
köszi mindenkinek! -
MasterJay #5962 Attól függ, hogy mennyit szánsz rá. Igazából nem sokkal másabb a CPU mint az asztali gépekben. Most jöttek a piacra az AMD mobil cpu-i. Ezek a Turion Lancaster magos procik. Ezek fogyasztanak keveset és nem fűtenek. -
#5961 Notiban szinte biztos, hogy a mobil verzió van, ami jóval kevesebbet fogyaszt és kevésbé melexik mint az asztali. Ha jól tudom, akkor válogatott chipek, vagy pedig vmi speckó gyártástechnológiával készülnek.
Nekem pl mobil barton dolgozik az asztali gépben is. -
#5960 Hát nem tudom én notiba nem ajánlanék athlon-t mert melegszik nagyon de te tudod.. (amellett, hogy asztali gépbe bármikor:) -
#5959 Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni,van egy jó ami Athlon XP procival van felszerelve.Ez ugye egyenlő értékű az asztali XP-vel?Vagy ez egy mobil Athlon?Mert ahol találtam nem írnak róla. -
#5958 Örömmel és félve várom a S939 foglalatu Opteron-t. -
#5957 Ha nem tod állítani akkor le van zárva igen... -
#5956 "Barton procinál a szorzót nem tudod állítani csak egy kis mókolássa"
Ez hülyeség... -
Khull #5955 Hali!
Van-e tapasztalatotok Athlon XP 2800+ proci tulhajtásról.
Nekem az FSB "csak" 186 ra sikerult felhúznom. De csak 12,5-ös szorzóval mükszik.A szorzó le van zárva? -
vinjos #5954 ja és a sempront azt az átlag felhasználoknak adták ki
........(és amugy félreértettél)
-
vinjos #5953 aha nagyon sokat sokat jelent ...a 64bites procik is 256 l2-sel vannak szerelve
és ...hu de gyengék:):):):)
és miben szarabb ha kérdezhetném?
és az ár/teljesitmény? -
mEkLaU #5952 Nagy rakás szar? A t-bred b az egy nagy rakás szar? mert ezzel azt mondtad.
a 256kb cache tudod mennyit jelent a valoságban? Ha nem vagy tisztába a dolgokkal maradj csendben