16997
  • Szmore84
    nf7-s2 4 hónapja van egy TT VOLCANO 11 Xaser Edition
    mostanában melegszik az idő miatt de ezt már kb 4 hete csinálja,,Teljes terhelésnél 52 fok
  • [NST]Cifu
    Az nfs2 az milyen alaplap? :)
    Nem inkább NF7-S? :)
    Milyen hűtő van rajta, és mióta? Nézd meg a CPU hőmérsékletét.
    Ha a BIOS-ban be van kapcsolva a thermal-throttling, akkor kapcsold ki.
  • Szmore84
    Segítséget kérnék!Mostanában belassult a gépem de nem tudom mitől.Az everestben visszaeset a memóriaolvasás 350 pontot és a 3dmark03ban is a cpu score 700 helyett 465, havernál 300 pontot kapott egy 900-as proci.
    NFSU2 800x600-ban 18fps

Gépem: abit nfs2,Athlon xp 2800+@2500Mhz,Inno3d Geforce 6600 AGP, 512DDR Samsung CL2.5,Maxtor 80gb, Maxtor 120gb, Nec 2510, DVD olvasó.

Please adjatok ötletet mi lehet a problema
  • GanXstaZoleeWrk
    csak annyit még hogy egy 400W-osnak irt márkátlan táp sosem fog ténylegesen 400W-ot tudni. Érdemes 1x beruházni egy komolyabb tápra ami tud legalább stabilan 420W-ot, volt pc worldben teszt meg biztos máshol is tápokról érdemes elolvasni.
  • David01
    Köszi szépen!
  • DanyyX
    Sztem a 300-as táp az felejtős, főleg 3 meghajtó mellé. Gondolom nem egy márkás táp lehet.
    Sztem egy márkásabb min. 400W-os tápot vegyél, mert az még akkor is jó lehet, ha videokarit cserélsz (mert nemsokára azt is kell).
    Bár a mostani kártyák fogyasztanak rendesen, szal a tápvásárlást jól meg kell gondolni.
  • David01
    Na ez előbb elrontottam :) Szoval egy 754est akarok mert az olcsobb mint a 939 a proci is és az laplap is.
  • Punkerwork
    halott technika.
  • David01
    Egyébként egy Geforce FX 5200-os kártya van mellete. Gondolom ez nem fogyaszt olyan sokat.
  • David01
    En 754est akarok meg hozza egy 754. Mert az olcsóbb :)
  • [NST]Cifu
    Milyen videókari mellé?
    Egyébként egy megbízhatóbb, márkásabb táp elég lehet, de szvsz nem ártana beruházni egy komolyabb, legalább 360-400W körülibe.
  • Zsolo007
    Én is most akarok ilyet venni :)) Socket 754 vagy 939-eset veszel?
  • David01
    Most akarok venni agy Athlon 64 3000+t. Elég hozzá egy 300W os táp? A gében van egy 120Gb-os Hdd és 3db lemezmeghajtó. A segítséget előre is köszi!
  • asysoft
    Hmm, határozottan emlékszem, hogy 1.55V-nál is stabil volt, most meg 1.6-nál dobott egy hátast bootkor... Most 1.65-ön van, majd meglátjuk, mennyire válik be:)
  • Zsoldos
    fura, nekem hatalmasat csokkent tole a ho.
  • DanyyX
    Inkább Bartont vegyél szerintem, abban jó a hődióda is ...ez tapasztalat.
    egy jól szellőző ház, kab 10-15 ezer fotintból kijön simán (pl.:Codegen 8011, nekem ilyen volt, amig nem vettem plexiházat).
  • asysoft
    Borda tuti jól fekszik, jól szellőző ház meg sokba kerül, vehetnék abból egy jobb T-bred procit is... De az az igazság, erre a gépre nem akarok már komolyabb összegeket fordítani.
  • asysoft
    Dehogy tuningolok!:) Amúgy 1 éve próbáltam, asszem 1.55V-ig volt stabil (ugye 1.75V alapból). Emlékeim szerint 4 fokot jelentett... Mindenesetre megint megpróbálom, az a pár fok is valami. Kösz, h eszembejuttattad!:)
  • Zsoldos
    tuningot nyomatsz? ha nem, vagy csak kicsit, akkor olvasd a #6005-t :)
  • oroy_
    vegyel egy uj PC hazat ami jol szelozik, es elenorizd hogy a huto borda jol fekszik a procin.
  • asysoft
    Kevesebb, mint 1 éve raktam rá a hűtőt, egy Titan valamit cseréltem le rá, akkor azt hittem, amiatt melegedik ennyire... Jelentett -2 fokot. CPU idle meg -9 fokot jelentett nálam:)
  • [NST]Cifu
    A CPUIdle emlékeim szerint már "be van építve" a WinXP-be, tehát sok haszna nincs (legalábbis a Bartonon egy fokot nem hűtöt...).

Mikor volt levéve utoljára a hűtő? Ha több, mint egy éve, akkor szedd le a hűtőt, takarísd le a paszta maradékát a prociról és a hűtőről, kend be vékonyan a procit friss hőpasztával, és rakd vissza a hűtőt.
  • asysoft
    Most, hogy újra eljött a kánikula, újra elkezdett túlmelegedni a gépem:(
    A hőmérsékleti riasztást 66 fokra állítottam be, tegnap elérte, amikor Q3 engine-s játékot futtattam. Desktopon 63-64 fokos a gép. Egy AthlonXP 1800+-ról van szó (Palomino mag), egy Spire WhisperRock IV hűti-ennyire gyenge lenne? Házhűtő most éppen nincs, tavaly az 58-60 fokra vitte le a CPU hőmérsékletét, házfedél levétele szintúgy. Tényleg lehet ennyire meleg a proci, vagy csak az alaplap (Abit KR7A-133) mér fölé? Mindenesetre átmeneti megoldásként 70 fokra raktam a riasztást, s CPUidle-t használok, amikor csak böngészek (így 51 fok a proci).
    Valaki valami ötlet?
  • steweee
    lehet, akkor viszont igen furcsa, hisz egyik sem egy számításigényes program. legalábbis a böngésző biztosan nem az
  • Zsoldos
    Pedig tenyleg kizarolag procifesz, mert 0.05 voltot raadagolva mar tokeletesen fut a mozilla + a sakk is. Lehet hogy nalad is vmi hasonlo okbol fagy a mozillad. Ezeket leszamitva sosem fagyott meg le nalam.
  • steweee
    a mozilla nálam is baszkódik és kilépeget, ha nem is tízperces rendszerességgel.a sakkprogram sem emészt túl sok kapacitást, ha a farcry elfut akkor nem a procifesszel hanem a fagyós progiban van a hiba
  • Zsoldos
    Hat gondoltam meg belefer ebbe a temaba. Amugy folytattam negativ tuningos kiserleteimet. :) Extrem kicsi borda es kisfordulatszamu (de legalabb halk:) venti van rajta, nomeg tombol a kanikula is, igy alapfrekin 53-54 fokra is felment a proc.. Az elso menetben 1.5 voltra lepcsoztem le vele, a homerseklet jelentosen lecsokkent, 41-42 fokra. Probakepp lejjebbvittem, mit bir a ketyere 1.2 volton mar el sem indul a gep, 1.25 volton szepen mukodik, majdnem minden. 2 program nem futott rendesen: a mozilla firefox nem futott rendesen, ugy 10 percenkent kilepkedett. A masik, hogy a sakkprogramom folyton lecserelte a kiralyno es a futo babuit gyalogokra :) Ezzel szemben barmi mas pl farcry is rohogve futott, szoval eleg bizarr. Vegulis 1.3 volt lett a stabil negativ csucs, 37 fokos cpu homerseklettel. Egy 29-30 fokos szobaban azert nem rossz eredmeny :) Szerintem leghutessel nem is lehet ennel jobb hofokot elerni. Probakepp lekaptam a ventit, minibordas passziv hutessel is 49 fok maradt.
  • steweee
    jajj, kimaradt, még egy kis adalék azoknak akik esetleg a videokártyába "fektetnek be". bár már szerencsére kopik azoknak a tábora akik hőbörögnek hogy micsoda dolog az hogy a drágán vett kártyájuk egy év alatt óriásit veszít az értékéből

Freeman: Egy 6800 Ultra elegendő lesz az Unreal Engine 3 alapú játékok, minden effektussal felvértezett futtatásához?
    Sweeney: Egen, az 1024x768 tökéletes lesz az Ultra számára, de az Unreal Tournament 2007 megjelenésekor - jövő év közepén vagy végén - már sokkal erősebb, a mostaniakhoz képest négyszeres teljesítményű zászlóshajók lesznek a piacon, melyekkel az 1600x1280 is gyerekjáték lesz.

lehet a videokártyás topicba kellett volna, de gondoltam itt fejezem be a témát. rohadtul felidegesített a múltokori válasz, egyből jött az idiótaság hogy ha-ha, méghogy több processzeor meg két videokártya egy asztali pc-ben, mégis úgy fest hogy ez lesz a jövő, és nem csak egy játék miatt, majd jön a többi. lehet piacilag csak pár év múlva érik meg teljesen a helyzet, de mint tudjuk ha egyszer elindul egy trend, annak mindig van folytatása.
  • steweee
    ki volt az a nagyokos aki válaszolt legutóbb a többprocesszor/kétvideókártya = jóval nagyobb teljesítmény kérdésfelvetésemre? csak nem engem fog (ismét) igazolni a jövő?

Freeman: Kihasználja az UE3 a duál processzoros megoldásokat?
    Sweeney: Igen, igen, abszolúte. Az Unreal Engine 3 széles körben támogatja a többmagos/processzoros rendszereket. A Sony a Cell architektúrával, a Microsoft az Xbox 360 szívében dobogó három processzorral végül az Intel és az AMD a duplamagos processzoraival van jelen a piacon.

Freeman: A legtöbb mostani játék nem támogat több processzort, számíthatunk a teljesítményben megnyilvánuló tényleges különbségre?
    Sweeney: Az Unreal Engine 2 egy szálon fut, ezért nem tudja kellőképp kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket. Az Unreal Engine 3 viszont a renderelést, az animációs feladatokat és a fizikát egyaránt képes több szálon futtatni, így ha duplájára nem is, de jelentősen megnöveli a teljesítményt.

Freeman: Rendben és az Unreal 2007 PC-s változat grafikája mennyiben fog eltérni az XBOX360-as verzióétól?
    Sweeney: A PC egy könnyen skálázható platform, ezért az 500 dolláros PC-ken is lefut majd, az Xbox360-ra kicsit butítani kell, ám egy dupla 3D kártyával felszerelt, 3000 dolláros SLI megoldáson hozza majd a maximális végeredményt. Tehát mindenhol ott leszünk.

-hardwired
  • [NST]Cifu
    Hmm... ennek valami új nevet kellene adni inkább nem? ;)
    Feszoptimalizáció?
  • Zsoldos
    Tuningeredmeny: thoroughbred proci, 1.65 voltrol lecsokkentettem 1.5 voltra. Lejjebb nem probaltam valoszinuleg meg nem ez lenne a minimum. 13 fokot csokkent a homerseklet.
  • Akuma
    "Kíváncsi lennék vajon mi ennek a procinak a vége. "
    füst-por-hamu
  • kircso13
    Hali!
    Alaplapom giga-byte ga7vt880!!!! Szerintem itt van a kutya elesve!!!
    Két nap múlva alaplap csere erre ->ASUS A7N8X-E DELUXE. Próba képpen!!!
    Az infot megfogom osztani VELED! Köszi az eddigi segítségedet!!!

Ezt 1 forumba találtam!!!!

"Nálam elég érdekesen kezdődött a 2500Barton tuning. Sokat olvastam arról, hogy szinte az összes példány viszi a 3200 szintjét.
    Az elhatározás megszületett, lecserélem a 2400-as Tbred prockót 2500-ra amit 3200 ként fogok használni.
    Az alaplapom egy GIGABYTE GA-7VAXP volt. KT400-as chipsettes.
    Betettem az új procit és a guta majdnem megütött amikor elkezdem a tuningot.
    Az első lépés +5Mhz volt.A gép ugyan elindult de a stabilitás elszállt.
    Próbálkoztunk fesz emeléssel, a szorzó állításával de 1Mhz-et sem tudtunk rajta úgy emelni, hogy a gép ne fagyon le.

Eltelt fél év, alaplapot cseréltem a kiszemeltem az
    ASUS A7N8X-E DELUXE WIFI nForce2 Ultra400 lett.
    A proci maradt ugyanaz és láss csodát egészen 221Mhz-ig tudtam tuningolni FESZ EMELÉSE NÉLKÜL ! ! !
    A szorzót sajna nem tudom állítani rajta pedig még azt is kipróbáltam, hogy a két megfelelő lábat dróthurokkal összekötöttem.
    Azért arra kíváncsi lennék vajon a tapasszal sikerülne-e lockmentessé tennem.Az nemcsak két lábat köt össze hanem asszem négyet vagy ötöt.

Aki esetleg csinált vagy látott már ilyent, vagy próbálkozott a drótos módszerrel az írjon.
    Kíváncsi lennék vajon mi ennek a procinak a vége. "
  • kircso13
    Hali

Alap: 33/66 166FSB-vel
    40/80 200FSB-vel -> lehet ezvégett van minden a FEKETE halál?

• Narancs
    40/80?
    33/60 nak kéne lennie sztem.
  • kircso13
    Hali

1esével külön-külön raktam be aramokat. Ha állítom az órajelet AGP 40/80 ha az FSB 200-ra rakom.
  • Narancs
    Ebből nem sokat értek már megint...sebaj...
    Egyszerre 3 ramot tettél bele? 3 különbözőt?
    Amúgy az alaplapod tudja fixálni az AGP/PCI órajeleket?
  • kircso13
    Hali

Ha a szorzót állítom akkor fekete képernyő restart után. alapfeszen is viszi +állítottam 0.1V-ot a CPU-nak és ugyanaz a szitu. 2x512 ramom van a gépbe és külön külön kipróbáltam h nem-e rossz valamelyik , de +1et raktam bele a kingtson-ot és azzal is ugyanaz. Szerintem 3 ram nem lehet rossz!
  • Narancs
    Szal hogy tisztán lássunk:
    Van egy 2600+ barcid, ami alapfeszen viszi a 11.5*200MHz -et, és van még hozzá 1*512 Hynix 400MHz -es modulod.
    A ramnak MUSZÁLY vinni a 400mhz -et, ha nem így van akkor vidd vissza garba ha még van. Ajánlom teszteld le a ramot különböző órajeleken. Memtest86 nevű progit ajánlom.
    Nézd meg, hogy a procid lockos-e. Állísd a szorzót mondjuk 10-re, restart, és nézd meg úgymaradt-e. Ha visszaállít magától 11.5 -re, akkor lockos.
    Memtest progi segítségével találd meg a max órajelet amit visz a ram. Ha ez megvan, SuperPI segítsével keresd meg hol a proci vége alapfeszen. Ha a proci hibázik a tesztekben, emelj egykis feszt a procinak.
  • kircso13
    Hali

Azt nem tudom, mert nem is néztem mert ideges lettem. Annyit tudok, amikor a hynix-et vettem 18e akkor ez volt 27,5e Ft-ka(512/400)! A ramot kizártam (szerintem) hogy ez végett történnyen ez a szerencsétlen dolog! A bartonnak 333 FSB -je 2600+, és a 2500+-nak is és az vígan elmegy 200FSB-vel. A poén az egészbe, hogy mikor majdnem, legalább is azt hittem hogy minden OK, legalább 6x újraindítottam a gépet és jó volt, ugye akkor írtam hogy minden fa*za, a 7 re meg szintén a nagy fekete képernyő!