16997
-
#6071 Akkor azzal nincs gond:) -
Zsoldos #6070 :) Az nem baj, hogy mozog(csuszkal) egy kicsit, csak a huto felulete illeszkedjen rendesen a processzor feluletere. -
#6069 Az is baj lehet, hogy egy kicsit lotyog a huto? Teljesen meghuztam a csavarokat, de meg igy is mozognak.. Rakok be 2 alatetet a csavarokhoz, az remelem segit.
Azt meg szeretnem tudni, hogy a mi a dioda, es a cpu homerseklet kozott a kulombseg, meg, hogy pontosan mik ezek es hol talalhatoak a procin!:) -
Zsoldos #6068 Rosszul nem tudod bekenni szerintem. Max az lehet, hogy rosszul illeszkedik a borda(a borda forrosodik rendesen?). A thoroughbred egy eleg huvos proci, nem szabadna gondnak lenni vele. -
#6067 Ket evig volt egy coolermaster hutom amivel soha nem voltak gonjaim, csak nagyon zajos volt!:) -
#6066 Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy mi a kulombseg a cpu dioda es a sima cpu homerseklet kozott. Az elobbi nalam mindig melegebb mint az utobbi, jelenleg a dioda 56 a cpu meg 38 fokos. Egy Zalman cnps 7700 cu hutom van ami 2500-as maximalis fordulatszamon uzemel. Most le van veve a haz oldala mert kulonben felmegy a dioda akar 70 fokig is es akkor ujraindul... Lehet rosszul kentem be pasztaval a procit? Tudna valaki mutatni egy linket ahol latszik, hogy pontosan hogyan kell kineznie egy jol bekent cpu-nak?
--Athlon 2400+ tbred--
help!:) -
#6065 Hali
Érdekes cikk!
http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/news/cid/1/y/8358.html -
#6064 1.: A proci ne legyen melegebb lehetőleg 60C°-65C°-nál terhelten, ez a cél.
2.: Változó mennyire húzható, volt olyan, akinek alapfeszen vitte a 2200Mhz-et (11x200Mhz), volt akinek nem (nálam 1.85volt kellet a 2200Mhz-hez). Szerencsések akár 2500Mhz-ig is eljutottak komolyabb hűtéssel.
3.: Mennyit akarsz rááldozni, és mennyire akarod tuningolni? Alaphangú tuninghoz elég egy közepes hűtő is (pl. GlacialTech Iglo 2520, ~4000Ft), nekem ilyen volt, és megbírkózott az 1.85volton húzott procival is. Vannak komolyabb hűtők, (mint a Zalman 7000B-AlCu és -Cu, áruk ~8000Ft) amelyekkel még egy kicsivel tovább mehetsz, vagy adott teljesítménynél alacsonyabb hőmérsékletett biztosítanak. -
#6063 hello
Van egy abit NF7-S alaplapon és egy 2500+ bartonom ami 50 fokos vagy melegebb. Szerintetek az sok? Amugy mennyit lehet belőle kihozni és milyen hűtőt ajánlotok? -
#6062 Jah, az is igaz.
Akkor marad a lábak összekötögetése. -
Szmore84 #6061 már kb 2500mhz-en megy 2 éve -
#6060 Csakhogy ha jól tudom az újabb tokozásban (organikus vagy mipöcs) már nem lehet ilyesmikkel babrálni... -
#6059 Ha a BIOS-ból akarjuk állítani a szorzót, akkor elég csak az 5 db L1 hidat összekötni. -
#6058 Az nForce2 chipset első szériájának voltak kisebb gondjai a 200Mhz-es FSB-vel. Az Abit NF7 sorozatnak a v2.0-tól kezdve ez már nem okozott problémát. -
izb #6057 A barton bírja,csak a ram nem. -
Mihail #6056 de régen a tesztekben mindig azt írták h a bartonok nem bírják a 200as fsb-t vagy az nforce2es chipsetek miatt műxik már a dolog? -
#6055 Hali
Köszi a segítséget!!!
Üdv -
#6054 Mobil barton alapfeszültsége 1.45 Volt. Kevesebbet fogyaszt, és kevesebb hőt termel mint a sima, ráadásul sokkal jobban húzható.
Nekem a legolcsóbb mobil barcim van, 1.8volton 2400MHz -en megy. 2600+ ok mennek 2600Mhz -et is ilyen fesszel. Ide azért már kell a vízhűtés is, de alapfeszen tuti viszi mindegyik 3200+ ként. -
#6053 Hali!
A Bartonnál van tudtommal: Mobil Barton
Sima Barton.
Végül is azt akarom kihozni, hogy mi a külömbség a mobil barton és a sima barton között!!
Üdv -
#6052 Socket A = Socket 462 (a 462 a lábak száma) -
#6051 Hali!
Socket típus az mindeggy vagy számít, mert a képen socket462 , nekem meg A.
Üdv -
the Godfather #6050 Igy is: Unlock -
#6049 Hali!!!
Lockos bartont fel lehet oldani, h UNLOCK-os legyen. Az oldalakon meglátod hogy mit hogyan kell csinálni a procin. Nekem 2600+ barton-om van a jó széria közül a rosszabb(LOCK-os, L1 és L3 kidak nincsenek átkötve)! Ez a problépma orvosolható!!!!
Üdv! -
#6048 Igen, ez egy átlagosan jó tuningeredmény. -
Mihail #6047 a 2.19GHz az jó egy 2500+-os barinak nem? most azon hajtom 3200+ és nincs vele gond -
Mihail #6046 mi ez a lock unlock?
mint a régi thunderbirdöknél itt is átforrasztják a procit, h
lehessen állítani a szorzón? -
#6045 Hali!
Athlon Xp (BARTON)LOCK-UNLOCK
http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/socketa/xp_painting.html
Érdekes oldal!!! Érdemes megnézni!
+
http://www.tomshardware.hu/cpu/02q3/020821/index.html
Üdv! Sok szerencsét!!! -
#6044 nemtom, de 2500Mhz-n járatni egy amd-t (ha nem mobil) az sztem simán kinyírhatja, nem 50 év alatt hanem pár hónap alatt.... -
#6043 nem éri meg, talán még ingyen sem.. -
#6042 100 év helyet 50..... -
#6041 Hány évtizedig akarod használni? Mert az élettartam annyival nem rövidül, hogy ez egy átlag felhasználót érintsen. Én a Barton 2500+ procimat 1.85 volton húztam (ami azért elég brutális e téren, melegedett is szépen szegényke), a proci 2003 augusztusában lett véve (még a nagy HL2 felültetéskor vettem), és a mai napig teker gond nélkül 2200Mhz-en (igaz ma már egy barátom gépében). -
Mihail #6040 ige de enyémet feszültség növelés nélkül nem lehet húzni, azt meg nem szeretném, h rövidüljön az élettartama -
izb #6039 Nem érdemes.Gyakorlatilag visszalépés lenne,ha igy döntenél.
Húzd fal a Bartont 3200+ ra és nem lesz min gonolkoznod. -
Mihail #6038 amd honlapján is azt írják 512 cacheel van
következő kérdés: megéri-e amd 2500ös bartonról egy ilyen sempronra (3000) váltani? úgy tudom, h barton 1,83 GHZ 512k cache, a sempron pedig 2 GHZ 512k cache
nos vki vélemény? -
Mihail #6037 Igaz az hogy az socket 462-es 3000+os AMD SEMPRON 512kb cacheel van szerelve?
mert a lasabb sempronok 256osak -
#6036 Ha a proci hőmérséklete elér egy bizonyos szintet, akkor lejjebb veszi az órajelet. -
#6035 Mi ez a thermal-izé, és mire jó?
Régen kentem vágtam mi ez, de már csak arra eléxem hogy tuning esetén jobb "disabled" -re tenni... -
#6034 Esteleg nem tettél fel a gépedre valami tuning programot,virusirot vagy barmit emi leterheli a gepedet? Probald meg hogy becsuksz minden futo alkalmazast csak ami okvetlenul fontos azt hagyod nyitva. Az egyik baratomnak is ez volt a problemája hogy megakarta gyorsitani a gépét valami programmmal aztán csak a windows ujrainstallálása segített. -
#6033 Tuning nélkül is nézd meg... -
#6032 A Thermal-Throttlingot megnézted?
Valami nem lett elálítva, vagy megváltoztatva esetleg (pl. memóriabővítés)?