AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fm
nforce2!! sztem ez a jelenlegi helyzetben nem kérdés..

Gerry
Van, de kishazánkban még nem kapható kiskereskedelemben, csak rendelésre hoznak külföldrõl méregdrágán (csak most nem tudom neked megmondani, hogy melyik cég). De Proci is csak rendelésre jön hozzá, és az is egyelõre csillagászati áron van, nomeg ugye a hûtõ is a procihoz.

NeoMaN
Ez tiszta nekem is eddig. NForce3 van mán?
Én is NForce2-esre gondoltam, csak tisztábban akarok látni.

Gerry
nForce3 is Athlon64/Opteron procikhoz való, a KT600 hasonló tudásban mint az nForce2, de az nForce2 jobb. KD7-ben nem túl valószínû, hogy jól megy a 2500+, mert az az alaplap, nem ahhoz a procihoz lett kitalálva. Biztosan menne benne, de nem lenne az igazi, szerintem kicsit vsszafogná az az alaplap a Bartont.

NeoMaN
BOOOORG!
Légyszí!
Arra már rájöttem, hogy KT800 AMD 64-hez leszen..

NeoMaN
Még valami!
Abit KD7-ben ezexerint gond nélkül megyen majd 2500+ Barton?
KD7

NeoMaN
Szasztok!
Valami guru legyenszíves homályosítson fel részletesen a következõkrõl, (mit tud, mit nem tud, tuningra melyik, jövõállóságban melyik, melyik alaplap használja õket). Tudom most lámakérdésnek tünik, de összezavarodtam a sok chipsett miatt egy kicsit
1. NForce2 Ultra 400
2. VIA KT600
3. VIA KT800 ilyen van egyátalán??
4. NForce3
Tehát, melyik mit tud, melyiket mit nem tud, melyiket ajánljátok, milyen alaplapok használják a fenti chpipsetteket.
Gerry, Borg?
Köfi!

Gerry
Ha T-Bred, akkor nem szorzólockos, ha Palomino, akkor igen. De ha nForce2-es alaplapod van, akkor mindegy, mert az unlockolja alapból a procikat.

Gerry
Mit mond a Memtest86?

NeoMaN
Ok, már értelek. Valószinûleg a ramok nem bírják a 133-at, hiába vetted õket 133-asként.

ja ja én is vágom,de igy nem akar müködni!!

Gerry
Mit értesz az alatt, hogy nemigazán mûködött? Amúgy 133-as FSB és 133-as RAM órajelek a megfelelõek ennek a procinak.

Az a baj hogy ennek a szar ECS olya biosa van,hogy ha emelem az fsb,akkor vele együt emelkedik a memoria fsb je is!
tehát ha 133 járatom a procit akkor 2200xp mutat az aida,viszont a bios a ramot is felhuzza,és a winfos állandoan hibázik!
Kiprobáltam azt a memoria test progit amit mondtál
.
nem igazán müködött!!

Gerry
Szerintem az SD-RAM miatt mutatja lassabbnak a procit. 2200+ az 1800MHz kereken, vagyis 13,5*133. Erre állítsd be, ha ennyin megy, akkor az a normális.

a lényeg az,hogy nem 2200 akarom futtatni ténlegesen,hanem a bios szerint,és az aida szerint legyen meg az az EFEKTIv orajel,amiböl kijön a 2200xp érték!
Most csak 1500xp!!!
Remélem most már érthetöbb voltam!😊)
Gyakorlatilag azon az értéken,amit képvisel a proci,nem akar menni!

Gerry
Van egy program aminek az a neve, hogy Memtest86, azt kéne lefuttatni, és akkor kiderül, hogy a memóriákkal, vagy a memóriakezelõvel van-e gond.

Ja volt!
133 memoriák vannak benne!
uccso kérdést nem értem!

NeoMaN
Sztem egy ilyen alaplapban (netto 6000FT újonnan), sdrammal jó hogy fagy..

NeoMaN
Nem vagy érthetõ.
😊
2200-es XP nem 2200MHZ-n megy. Ha ennyire állítod, olyan mintha húznád a procit, ezért fagy...

Gerry
BIOS frissítés volt? Milyen memóriák vannak a gépben? Memtest86 lfut rendesen?

Irtam hogy nem tényleges!

barret
a 2200 nem az órajele...az csak egy"hasonlitási mérce" kb 1800 megahertz a reális érték,nem tudom pontosan.a 2000+-os xp órajele 1666 mhz.

Bérbe vehet? reklámfelület...

Ha azon az orajelen járatom,ami a számozása!
Tehát 2200 on!
Tudom nem ez a tényleges,de az Aida szerint most csak egy 1500 xp felel meg amivel döcög a proci!
Tehát ha a biosban beálitom a szorzot,hogy 2200 xp legyen,akkor fagy!!
Remélem most már érthetö vagyok!

oneal1
ha ne makarom tuningolni a leendõ procimat akkor melyiket vegyem??
2500+ braton vagy a sima 2600+-t??

!Forza Ferrari!

NeoMaN
Hát ja. Most 2200Mhz-n fagy, vagy alapon fagy??
2200Mhz-n jó hogy fagy, ez nem tuning alaplap. Ha alapból fagy, akkor meg nézd meg a hûtést, és próbálj hozzá másik ramot esetleg...

Esetleg fogalmazásgátold meg konkrétabban mit is jelent az hogy "ha 2200 nyomom"...
Valaki segitsen!!
Vettem egy 2200xp procit,és van hozzá egy ECS K7s5a pro alaplapom!
Elviekben 2.8 ig támogatja a procikat,de sajna ha 2200 nyomom,akkor hibák tömkelegével kilép a winfos!
Sdram van a gépben.
Ha valakinek van valami ötlete,akkor ne kiméljen!

Ruffi
2700+-bol ugy tudom nincs barton hanem abbol t-bred van de lehet h van barton de én 2700+-bol a t-bredet venném

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

seAke
Ok sztem ez ez lesz akkor!
Hozzá egy 2700+-os Barton-t!

[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

Nekem bejön, azt mondják tuningra ez a legjobb.
Az egyetlen dolog ami zavar rajta, az a passziv hûtõ a NB-en.
Azt mondják ezt egybõl cserélni illik valami rendesre, ha komoly tuningot akarsz (200FSB+!).
Csak én lusta vagyok rá már igy utólag, mert le kéne szedjem az alaplapot a lemezrõl, ahoz, hogy oldjam a NB borda rögzitését. Állitólag valami rágógumi szerû gány van alatta, amitõl nem túl jó a hûtés magas FSBn.
Én is igy voltam vele, elõtte csak intelem volt. De nem csalódtam benne.
Bár egy gyors nforce2 ide drivert kiadhatna már az nvidia...
seAke
Borg: Jó az az alaplap ami neked van?Megéri azt venni?Milyen procit vegyek hozzá?Milyen RAMokat?

[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

Egyelõre semmi komoly, csak a szorzót nyomtam feljebb.
12x166-on megy 11x166 helyett (de igy legalább CL2-ben megy a 400as ram...). Mivel nem emeltem feszt neki, ezért csak pár fokkal melegebb mint alapon.
A jelenlegi hûtéssel ez idle 41, full 46°C. Majd mostanában terveztem tovább húzni, hogy kész a ház hûtésem.
ZaJanga
Sziasztok.

Nincs túl sok lém tápra ezért 400w os-ból 2 érhetõ el számomra : Codegen 400W , és Mercury KOB AP4400 tápok. Tudom nem túl jók, de a kettõ közül melyiket?

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

de mégse...megtaláltam

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

hiába is keresem mert moderálva lett....igy kell valakit eltenni láb alol.

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Ruffi
a legminimálisabb tuningnál kék halál akko szokott lenni amikor auto-n van a memoria cpu freq
1:1-ben csináld ugy biztos nem csinál ilyet
ja és milyen ram beállitások és milyen ram(mhz,márka)

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

A windowst csak akkor fogja behúzni rendesen, ha legalább minimális mértékben stabil a tuninggal. Utána jönnek majd csak az igazi gondjaid😊
Milyen alaplap, táp, ram, beállitások, stb?
Hola
Olyan problémám lenne, hogy van egy 2000+-os xp-m és szeretnék rajta kicsit húzni. De a windows nem engedi, vagyis folyton kiakad és valami kék képernyõ jön be bootolásánál. Ha visszaálítom a proci alap beálításait akkor bebootol a win. De ha ujra elálítom akkor megint kék képernyõ és valami szöveg.
Hogyan tudnám Lfogadtatni a windows-al az új beálításokat?

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Forditsd meg hátha ugy is müxik.
LOL 😄

A hangsúly nem a nyilakon van, hanem a speedstrip matricán.
Hülyeség, nem kell ahhoz ctrl f1..
Simán csak állitod a szorzót és kész. Mindegy hogy soltek e vagy más, nforce2 tudja.
Gerry
Nekem is alapon ment fõleg... A jó öreg GlobalWin FOP32-es turbina társaságában...

Blasta
CTRL+F1????
Na ez is új. Csekkolom otthon mint állat :-D

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Az biztos, de egy nagyobb borda megoldotta. Soha semmilyen gondom nem volt vele.
Igaz, nem is használtam sokat tuningolva...

Gerry
Olyanom nekem is volt, jó kis cucc volt, csak melegített, mint a kazán!

NeoMaN
TALÁN CTRL+F1 A BIOSBAN ELÕHOZZA... NEMBIZTOS...

Blasta
Mondjuk az elõzõ prockóm egy 1200-es TB volt, szorzózár nélkül gyárilag.
IMÁDTAM :-DDDDD

Blasta
Na ezaz, nekem Soltek van.
De majd meglesem otthon.

Gerry
Elvileg az nForce2-es chipset (legalábbis az EPoX, és Chaintech alaplapokon) engedélyezi a szorzómódosítást.