16997
-
phredon #6111 És nem adod el?:) Ha tuti rámegy és meg tudunk egyezni érdekelne.
Te is a20-nál nézted? -
CPU Thermaltake SilentBoost AMD XP 3400+ 5520- / EZ NAGYON JÓ !!!!!!!! /
Ez volt nekem. Vagy is még meg van. -
Az egyik 1.700- a másik 22.000- pénz -
Spire WhisperRock IV SPA04B4 SocketA processzorhűtő 2800+ -
Spire WhisperRock III -
Sajnos nem tudom , de 2 perc és mondok rá valamit. -
phredon #6105 Alapbant úgy értettem hogy fórumozás alatt ha 3200+ ra felhúzom, most ahogy néztem 52 fok. Próbaképp begrabbeltem egy cd-t így felment 60-ra. Szal a lényeg, hogy ez így hosszú távon nem egészséges a procinak?
453 pin pga tokozású 4.95 x 4.95 cm everest szerint. Akkor milyet vegyek rá?:) -
Ja azt kihagytam , MP3-at csinálok nekem 49 fokos !!!!!! -
Nekem 3200+ procinóm van annak 2200 az lap óra jele. Nekem 2400 megy és és nem ment még 58 fok fölé. Zalman hűtő van rajta.Szerintem egy kicsit gáz ha a 2500+ idáig fekuszik. Szerintem invesztálj bele egy jó hűtőbe amit már más konfighoz is tudsz használni. Ez a 2500+ 462-es ????
Mert ha igen akkor a Zalman rámegy de ha később váltasz jó a A64-re is. -
phredon #6102 ja alapban asszem olyan 50fok -
phredon #6101 Szevasztok!
Amd athlon xp 2500+om van, átálítottam 3200+ra és úgy tünik minden ok. UT2004-el próbáltam 60fokra ment fel, az alap venti van rajta, igaz rendszerhűtő van egy pár. Érdemes így felhúzva vmi komolyabbat hűtést tenni rá? Ha igen milyet? Lehetőleg olyan kéne ami barkácsolás nélkül rámegy és max 5-6ezer pénz. -
legalább 230V-ra emeld fel a feszkot
-
Ezaz, írd be még pár tucat topicba, legalább jó okkal elküldenek egy kis pihire - nagyon helyesen! 
Hihetettlen egyeseknek milyen "érzékük" van a fórumozáshoz...
-
Tiger102 #6098 Nekem Nf7-es alaplapom van 2500-ös bartonnal ami 3200-on ketyeg. A ram 2x512 kingston dualban 333MHz-en turbó üzemmódban.
A következő a gondom: Régebben elég volt neki 1.75 V feszkó, ma már csak 1.9 v nál stabil a rendszer, ami melegedéssel jár, s játék közben kikapcsol.
Milyen ventit tegyek a procira?
Ezután is emelni kell maj a feszültséget, hogy stabil maradjon? -
Hát semmi bajod nem lesz a normál XPvel, csak nem használja ki rendesen az erőforrásokat, a microsoftot meg ismerjük, hogy mennyire szoktak jók lenni a friss programok és oprendszerek... -
Hivatalosan mar van XP64, de inkabb meg ne hasznald, mert nagyon sok minden meg nincs atportolva ra.
Amugy a processzor 32bites utasitaskeszlettel is rendelkezik, tehat nem lesz gond a mostani OP rendszerrel. -
DirtyPio #6095 nem tudom, szerintem az opredszereseket kerdezd a progik foruman, de en is kivancsi vagyok a 64 bites winre, bar meg nincs 64 bites rendszerem:( -
koszi. korulneztem arlistakban. lehet tenyleg ez lesz a nyero. nem olyan veszes arban a cucc...mar tenyleg csak egy kerdes, hivatalosan kaphato mar az xp 64bites verzioja? mert ugye ehhez mar nem artana azt hasznalni:) -
Socket 939 (En a NF4-es lapokat ajanlom) AMD64 3000+ es procihuto. Ez biza egy kisebb PCI-Es VGAval (X600)ugy brutto 80K
Igaz ehhez mar PCI-Es VGAt is kell venned.
De ebbe belefognak menni a ketmagos processzorok is.
Vagy van egy masik megoldas, ha egyenlore nem akarsz VGA-t venni ha az ATI Radeon Xpress 200 chipes 939es alaplapot veszel, amin van egy X300as VGA integralva es majd kesobb veszel bele VGA-t, ennek a levaltasara.
Ilyen pl a MSI RS480M2-IL alaplapja. kb ez 58-60k AMD64 3000+ es procihutovel. -
mondjuk ahhoz kepest, hogy ez a 754es kifuto dolog, eleg mocsok arakon nyomjak a procikat hozza:( -
koszonom az infot. hat akkor most tanacstalan vagyok. erdemesebb lenne beneveznem vmi uj proci+uj alaplap kombora? mit tudnal javasolni esetleg? vagy maradjak a socket a-nal? a 2600+os procit nemreg vettem, most nezem, hogy kozben 3000+ost is eleg nevetseges aron lehet kapni. -
DirtyPio #6090 A neten megmaradnak az irasok a kulonbozo socketek es procitamogatasukat tekintve, de ez nem mindig aktualis, mert pl. az asusnal az en P4T deszkam is csucsdeszkanak van feltuntetve, ami viszi a legkorszerubb konfigokat, de ez az ido mar lejart. -
DirtyPio #6089 Azert mert a sempronokat is bele lehet rakni a s 754-be, de ua.a procit nem tudod beletenni egy socket A-ba. -
DirtyPio #6088 ja elfelejtettem odairni, de s939-be vannak Newcastle, es Winchester magos procik is, a nagyobb geposztalyt a San Diego kepviseli, amit regebb a Sledgehammer es a Clawhammer vitt sikerre. -
neztem kepeket, lathatoan nem ua. a foglalat. de akkor miert irjak a sempron procik tamogatasat? asus honlapjan pl. egy arva szo sem esik rola...:( -
DirtyPio #6086 Nem, a socket 754 egy teljesen mas foglalat, ami mar a veget jarja, ugyanis bele mar csak sempronok, es regebbi, A64-ek, socket 939 az uj 'mindent vivo ' socket, mert az ujjabb sempronok is abba mennek bele(3x00+) es az A64-ek uj Venice generecioja is, valamint az X2-es (ikermagos) procik is. -
tehat a socket 754 tulajdonkeppen socket A csak mas procitamogatassal? -
hi!
egy kis segitseg kellene, remelem valaki utbaigazit. Kisse regen vasaroltam mar alaplapot, s most van egy 2600+ sempron procim, ami ugye socket A. Gondolkozom uj alaplap beszerzesen, a regi ASUS A7V333 kisse mintha instabil lenne idonkent ezzel a procival. Olvasgatva a teszteket/cikkeket egeszen meglepodtem, hogy azok az alaplapok, amik Athlon 64-et tamogatjak, mennek a sempron procikkal is (legalabbis eszerint: http://www.prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=484&p=1 ), ugyanaz lenne a foglalat? En mar kezdek nagyon nem kepben lenni, valaki aki kepben van, rendet rakna nekem a most kaphato amd procik+foglalatok teren? Koszonom elore is a segitseget. -
Na, jah, terhelt procinál 50°C még normális. -
Ha a terhelt proci esetén ennyi, az teljesen normális, úgy 60C° felett kezdj aggódni. -
Elfogadható a hőmérséklet, de egy elektronikus dolog minél nagyobb hőmérsékleten működik, annál kisebb lesz az élettartama, illetve ilyen frekvenciáknál, annál bizonytalanabb lesz a hőmérséklete.
Sajnos az enyém is felmegy 47 fok köré. Én a vízhűtésben látom a megoldást.
Csendes, jó hatásfokú, és megbízható. -
2537-es max fordulaton megy a hűtő. Ja és a 2200 alap óra jel helyett 2400 megy a proci. -
Szerintem normális.
Nekem AMD 3200+ Athlon XP / 400FSB /van . Zalm. hütö van rajta , 47 fokrol indul. Most éppen 50 fokos , ha nagyon oda vágok neki 58-59 etől töbet még nem láttam. ASUSA7N8X Asus Probe-ot használok a hőmérséklet ellenőrzésére -
Rolesz #6078 Lenne egy kérdésem:
50°-os Cpu-hömérséklet az normális?
Konfigom:Aláirásomban -
A dióda a Processzor tokozásán elhelyezett hőérzékelő, ami általában közvetlenül a maghőmérsékletet méri, a "sima CPU hőmérsékletet" pedig az alaplapon, a processzor alatt található hőérzékelő elem (termisztor vagy hődióda) méri.
Az, hogy a sima CPU hőmérséklet alacsonyabb a belső dióda által mért hőmérsékletnél, teljesen normális.
A szilikonzsírt nem lehet rosszul felkenni, inkább a mennyiségre figyelj oda!
Nagy valószínűséggel a hőátadással van a gond.
A procihűtőn volt gyárilag ilyen matricaszerű hőátadó anyag?
Ha volt, akkor lehúztad-e róla a védőfóliát?
Ha van rajta ilyen anyag, akkor nem szabad szilikonzsírral bekenni.
A procin nem volt valami szennyeződés (rászáradt szilikonzsír vagy bármi)?
Ha a Zalman hűtő a procimaggal szilikonzsíron vagy a gyári matricaszerű anyagon keresztül jól érintkezik, és megfelelő a leszorítóerő akkor a procid hibás valószínűleg.
Amúgy, ha levett oldallappal a hűtés jobb, az arra utal,hogy a házhűtésed az elégséges szintet sem közelíti meg.
Egyelőre csak ennyi, nézd meg, hogy jó-e a hőátadás a proci és a cooler között.
Ha ezt ellenőrizted, és továbbra sem jó, akkor a pricival lesz gond. -
Zsoldos #6076 Azert azt nezd meg, hogy a bordad is felmelegszik-e. Az en thoroughbredem ugyanis meg kihuzott ventivel sem hevul ennyire forrora, pedig nincs nagy hutom.. -
takarítva volt? -
Lassan 2 es fel eves a konfig -
asus a7n8x
Ha nincs nyitva a gep oldala, akkor felmegy a dioda 70-ig es ujraindul:P Regen nem volt ilyen gondom.. Ma megcsinalom coolert rendesen, azt meglatjuk! -
Milyen az alaplap?
Nekem is 2400+ van, egy Chaintec lapon (volt:P),és inditás után egyböl 50 fok volt a CPU,44fok felett a alaplap hömérséklete.
Seggmind1 mit csináltam vele
Igaz, ment a gép, csak idegesitet:o