16997
  • Narancs
    Ha a 2800+ barton, akkor megéri mivel 3000+ sempron ~=2800+ barton. Ha viszont sima Tbred, akkor inkább mond vissza a rendelést sztem....
  • steweee
    most rendeltem egy 2800+ athlont. miskolcon és sztem másütt is hiánycikk, de még sikerült egyet 25.200-ért ventivel. sztetek az jó ár rá? 3000+ sampron volt 26.200 a legolcsóbb helyen
  • steweee
    proci és magja ua, frekikülönbség alaphangon 20% + a sempron javára, de pl tesóm 2500+ -e 3200+ - megy vígan, és így a memóriabusz sem 333-on hanem nagyobb frekin megy.te még nem próbáltad felhúzni?
  • steweee
    videóznak már mindenütt. nem tudtad?
  • jihad
    Készült fénykép? Ha nem akkor máshol álltál. :)
  • Punkerwork
    szerintem nem.
  • Kandurex
    Emberek, érdemes lecserélnem a 2500+ bartont egy 3000+ sempronra?
  • steweee
    athlon 1700+ . az árkülönbségnek meg már megvan a helye, ma megbüntettek a közterületesek mert felálltam a betonpadkára és az zöldterületnek minősül szerintük :(
  • Slipy
    Hy AMDfanok!!

Foxconn NF4K8AB-RS alaplapról szeretném ha véleményt mondanátok....

Előre is kössz!!
  • Narancs
    Amúgy a mostani procid milyen?
  • steweee
    nos lehet ez lesz a vége.igazából nem a hétezer (már találtam boltot ahol 26.200)forintos árkülönbözet zavar leginkább, mert kibírom, inkább az zavarna, ha vmi olyanért fizetek többet ami alig nyújt többet mint az olcsóbb. ez egy napi munkám ára.kibírom, de azért megondolom. attól is függ hogy melyiket érdemes megvenni az alaplapomba. abint nf7.mert tudtommal az 2800-ig kezeli a procikat, de hátha elbírja a 3000-es sampront.de ezt majd az alaplap topicban
  • Narancs
    Nem, szerintem nem. Inkább fagyizd el, nőzd el, piáld el azt a 7K -t...
  • steweee
    20.000 vs. 27.000 mindkettő ventivel
    megéri a +7.000 ft-ot?
  • Narancs
    Ha nem sokkal drágább a 3000+ akkor én azt venném, mivel ez tulajdonképp barton. De ha jóval olcsóbb a 2800+, akkor inkább azt.
  • steweee
    nagyon gyorsan kellene válasz , légyszi segítsetek

egy 2800+- as samprontól mennyivel lehet gyorsabb egy 3000+ -es, ugye itt minimális az órajelkülönbség, csak a cashe-méretében van eltérés.itt is érvényesül mint annak idején a celeronoknál hogy játék alatt nincs eltérés? mert akkor a kisebbik sampron ár/teljesítmény arányban a sokkal jobb választás
  • grebber
    S939-es Opteronok

Azt a 2,6 1MB L2-es elfogadnám :D
  • steweee
    6202-re légyszi vki válaszoljon.egyébként most abint nf7-es lapom van, csak az előbb nem jutott eszembe, így a régi msi-t írtam. melyik a jobb választás bele? úgy tudom a sempronok butított procik, de állítólag a 3000+ már 512-es cash-el szereltek. árban meg majdnem ugyanott van. nem tudok dönteni. és az athlon xp-t valyon mennyire tudom megrántani 400hz-s ramokkal?
  • gurubefree
    Sziasztok

Nekem egy 3200+ AthlonXP van abból is a 400-as.
    2200 az alap most 2400 fut.
    Mit lehet még kihozni belőle ???
  • RaPad
    BIOSban felnyomni
  • RaPad
    CSÁ ALL!

AMD SEmpron 2.6 oso van. sztetek jó? és hogy huzathatná? mBISban hogy kell felnyoni? thx

RaPad
  • PeeTeR
    ABiT NF7-S2 Series Motherboard Test Report
    Hi Kd7-r alaplap soket A 462 3.2 barton van benne megy is csak adnám el az alaplapot de a procit nem.Kérdés elmegy e benne ez a Sempron nevezetü csoda a mert a bios az nem támogatja még fisitéssel sem a nem raid-es alaplaphoz kiadott bisfrissel tudná csakhát ez raid-es ?????????????
  • NeOhu
    Tudomásom szerint az Socket A mind a kettö. De nem akarom beszopni vele.
  • PeeTeR
    ez tuti biztos? :D
  • Narancs
    Beletudnád, persze...fain kis cucc...
  • PeeTeR
    asszem abba 2800+ a max
  • NeOhu
    Mi a véleményetek az AMD Athlon XP 3200+ Barton (400) 512K -s processoról?
    Jah és egy ABIT NF-7 es alaplapom van abba beletudnám tenni?
  • steweee
    nem értek nagyon a foglalatokhoz, három éve athlon xp 1700+ am van, azthiszem socket-a foglalatos egy msi 746 f alaplapban, abba kelle egy új proci. megéri egyébként váltani ? mennyivel lesz erősebb %-bn? illetve egy 9600 radeonom van amit még ez a proci is kihalyt, de egy erősebbre akarom cserélni
  • Punkerwork
    milyen sempron 754-es?
  • steweee
    athlox xp 2800+ - bruttó 25.200 ventivel

vagy

sempron 3000+ - bruttó 27.200 ventivel

melyika jobb választás?

és a 3000+ os sampron már 512 cash-es?
  • Narancs
    Itt van egy teszt, ahol benne van olcsó A64 meg XP is...nemtom jó lesz-e: Bővebben link
  • Sgtfathi
    Tud valaki 1-2 jo oldalt ahol A64 és Barton procik vannak összehasonlitva???
  • Narancs
    Ismerős, nagyon ismerős! Haver is így van vele pont.
    Na most ez a lap PCIe, szal ha csak a deszkát meg a procit akarja lecserélni, akkor nem lesz jó...
  • PeeTeR
    koszi! egyebkent ez a tuning dolog jo, a sajatom szeretem bazeralni de a haveret inkabb kihagyom. O ugy van vele hogy ha itt az ideje vesz ujat... Nala ez a biztosabb :) (szal nem rajtam mulik, ezert is irtam hogy - tuning biztos nem lesz -)
  • Narancs
    Chiaintech VNF4 Zenith (VE vagy ulrta, ezt rádbízom)
    Athlon 64 3000+ vagy 3200+ Venice (esetleg 3400+ ha a pénztárcád bírja)

De én a helyedben átgondolnám ezt a "tuning nem lesz" dolgot. 2400-2500MHz ig is szokott menni alapfeszen. De te tudod, ha nem tuningolsz akkor is k*va szépen megy...
  • PeeTeR
    igy hirtelen milyen procit ajanlanatok alaplappal egyutt? valami kozepes arfekvesre kene pelda.

havernek: ABiT NF-7 + Barton 2500+

ezt szerete lecserelni... nem kell sok szaz dolgot felsorolni. valami igenyes stabil lap, tuning nem lesz (ebben biztos vagyok), meg egy proci :)
  • DanyyX
    Pontosan így van.
  • Narancs
    Így van, pontosan. Annyival egészíteném ki, hogy AMD -ben 2 rövid futószalag van Intel P4 ben egy hosszú. Minél hosszabb, annál magasabb órajelet lehet elérni (ha jól tudom).
    A híres Pentium-M is olyan felépítésű mint AMD, vagy mint a jó öreg P3.
    Amúgy Intel már nem tud följebb menni a MHZ -el, azt mondják a következő procicsalád a Pentium-M -hez fog hasonlítani, tehát azt a sémát fogja követni mint AMD...
  • DanyyX
    AMD procikban rövidebb futószalag (feldolgozóegységek sorozata) van, mint az Intel procikban. Ez azért jó, mert ha rövidebb a futószalag, akkor kisebb órajelen lehet hajtani a processzort, de a teljesítménye mégis nagyobb lesz, mintha hosszabb futószalagokat tartalmazna.

Tehát az AMD processzorokban rövidebb futószalag miatti gyorsabb utasítás-végrehajtás azt eredményezi, hogy nem kell az órajelet az egekbe tornázni (ezzel van összefüggésben a kisebb cache méret is)!

Ellenben az Intel procikban a hosszabb futószalag miatt nagyobb órajelre van szükség, hogy megfelelő teljesítményt lehessen elérni. Ezt az Intel azért is akarta így, mert a sok naiv felhasználó pl. órajel alapján dönti el, hogy milyen processzort vegyen. Tulajdonképpen ezt hívják "parasztvakításnak"
  • Narancs
    Van 1-2 alkalmazás amiben azért számít. Ha jól emléxem különféle CAD programok, de nem tudom biztosan. Ha azokkal dolgozol, mert vmilyen tervező/mérnök vagy akkor érdemes elgondolkodni a 630ason. Különben én hanyagolnám.
    AMD most nagyon megnyomta a procijait, de a presztizse még mindíg lófasz. És az árai is ehez mérten alakulnak Magyarul tök jó cuccokat gyárt, de nem kell megfizetni a nevet.