16997
  • grebber
    Hm igazad volt néztem teszteket találtam egy frankót tényleg jobb az AMD.
    Én egy 3400+-ost néztem ami asszem 512 cache-es és jobb volt nála.
    Azt hittem sokat nyom a 2MB Cache de akkor nem.
  • grebber
    Esetleg tudnál olyan tesztet mutatni amiben a Pentium 4 Model 630 szerepel valamilyen AMD ellen??Mert megnézném.
  • Narancs
    Nem véletlen nincs 2Mb caches AMD. Ugyanis a 2 proci teljesen más felépítésű, ugyanazt a teljesítményt más módszerekkel érik el.
    AMD jóval kisebb órajelen, jóval kevesebb cache -el is gyorsabb mint intel. De ha neked nagy számokra van szükséged, és nem teljesítményre...
  • grebber
    hm.. Lehet áttérek Intelre?

Ez nagyon megfogott: Pentium 4 Model 630(3,0GHz,2MB Cache,LGA 775,Prescott)Box 54,990 (áfával)

AMD-t akartam venni megint de abból alig találtam még 1MB Cache-est is és ami van az is drága :(
  • Zsoldos
    Attol meg nem lesz hasonlo teljesitmenyu a ketto.. Ez egy az egyben a progitol fugg mennyire agresszivan foglalja le a cpu-t, egy 25ghz-es procit is 'ketvallra tud fektetni' ha ugy vesszuk. Ha nem az a szempont, hogy az az 1 program a leheto leggyorsabban fusson, hanem akarsz adni egyebeknek processzoridot, akkor lejjebballitod a program prioritasat es voila, ha erre vagysz. Sok esetben ez celszeru is lehet.

Szoval nem tudom mi a bajod, ez software tema, nem hardware.
    (na nem mintha nagysagrendi kulonbseget varhatna az ember egy 30-40%-al gyorsabb procitol..)
  • Taptarap
    csak azt a 100%-ot gyorsabban hajtja végre mint a Sempron
  • jutoberex
    Én gyakorlatban teszteltem. A nevezett Sempront lecseréltem XP 3200+ -ra. A vétel elött több kereskedőtől tanácsot kértem, ovasgattam ezt, azt. Többen azt állították, hogy az XP 3200+ Barton magos, meg dupla kes, meg SSE2 meg............Hűűűű. Tapasztalatom az, hogy abban a programban ahol 100%-on ment a Sempron 2400+, abban az XP 3200+ is kifekszik Barton magostul, dupla kessel.
    Ma már ovatos vagyok a tesztekkel és tanácsokkal. Személyes tanulságom az, hogy amig a procit nem tudom kétválra fektetni addig nem érdemes lecserélni, ha igen akkor más kategóriába (754,939)kell átlépni. Ma van két hasonló teljesítményű procim és lerombolt hitem.
  • Goaulds
    Hülyeséget beszélsz! Attól hogy vannak az új procik attól még a belépőszintű procikat is tesztelik továbbra is! És nem azt kérdeztem hogy van-e Sempron socket a teszt valahol!!!!! Hanem hogy miért csak 2800+ ig végzik ezeket hiszen ott a 3000+ is!!! ami Barton magos!!!
  • jutoberex
    NEKEM NF7-S2 ALAPLAPON SEMPRON 2400+ 400FSB-N 2GHZ-N VIDÁMAN POROSZKÁLT BIOSBÓL FELCSIGÁZVA 420MHZ UTÁN KEZDETT BIZONYTALANNÁ VÁLNI.
  • Falconer
    Egyszerüen azért, mert inkább a 64esekkel foglalkoznak.
  • Goaulds
    Tud valaki valamilyen inforól szolgálni Barton Socket A Sempron 3000+ 512K prociról?
    1900+ cseréltem le erre. Most jelenleg FSB 181*2 megy stabilan alapfeszen 51 C fokon. Kérdésem meddig lehet húzni meddig érdemes? És miért nem emlitik a legtöbb tesztben ezt a tipust??? Csak 2800+ ig mennek szinte minden testen Kivétel Tomshardware.
  • DanyyX
    Ez nem azért van, mert AMD, hanem vmi emberi hülyeség miatt.
    Elhiszed, hogy egy kontakthiba P4-nél is tud ilyet?
  • Banyapapa
    Pedig asus oldal szerint mennie kellene azzal a BIOS-al.

Anno ilyen ismerem-nem ismerem a régi alaplapomnál volt, az is VIA-s ( asszem tied is az).
    Beraktam az uj VGA-t bekapcs és az 2400+XP helyet valami joval kisebbet irt ki.
    Ment 17** valamennyin,aztán kiderült nem volt jol rajta a tápcsati a VGA-n.
    Szal nálam elég volt egy kontakthiba ehhez.

Sry más nemjut eszembe:P
  • ViperNet
    Már megvan: a boltosok nem állították be az FSB kapcsolókat. De amúgyis nagyot csalódtam, mivel a CPUID alapján is Athlon XP-t írt az AMD tesztprogramja, és nem Sempron-t!!! Így azt hittem, rossz CPU-t tettek bele. Intel P4-nél ilyen félre-értéses cpu-felismerés nincs!!!
  • Falconer
    Szerintem a biosban állitsd be a megfelelö értékre.
  • ViperNet
    Van egy sürgős kérdésem: lehet az, hogy Asus A7V400-MX alaplapban a Sempron3000+-t Athlon XP-nek ismeri fel (és ami még érdekes, 512kb cache, és 1200MHz!!!). amúgy a legújabb driver van fenn (2004.12.xx)
  • Falconer
    Leírnád kicsit pontosabban hogyan is van ez a dolog, mit szkennelsz be hogyan? Érdekel a téma.
  • slackface
    Hát még csak készülőben van..pár hónap kell neki, kicsit bonyolult. De el fog készülni.
  • jutoberex
    64bites tesztprogramot keresek, olyat mind sisoftsandra
  • Falconer
    Ezt nem valami szabadalmi hivatalban kéne megkérdezned? Te amugy tényleg csináltál egy ilyet?
  • slackface
    Én egy nem profi hobby programozó vok és most kezdtem el dolgozni egy saját fejlesztésű projecten. Asm ben.
    A lényege az lenne,hogy egy térbeli tárgyat ( alma, emberi arc , nagyobb kissebb objektumokat ) egy program a hozzá szükséges hardware elemekkel be tud scannelni nagy részletességgel poligonszámmal ,textúrával.
    Nagyon nagy pontossággal és gyorsan tenné ezt.
    Tudom,hogy a játékfejlesztők a játék +alkotásának kb a 80 % -át csak
    a 3d-s objektek létrehozásával töltik. Tehát erre megy a fejlesztés java része és a rengeteg a költségvetésből. A program az életből vett tárgyakat ,testet,arcot be tudná scannelni és ezzel megkönnyítené a fejlesztést. Tudom,hogy napi a 100 millió dollárt közelíti a bevétel egy siker játék eladásaiból általában! pl: HALO csak az első nap 125 M $ volt a bevétele " 3d fps" . Érdekel,hogy ha működik a program akkor szerintetek sok pénzt lehetne vele csinálni? Hól lehetne levédetni hogy ne tudják ellopni a működési elvét? [email protected]

• Falconer
    Na itt van mit tud, jó kódfejtést!
    2500+ procik, válaszd ki melyik a tiéd:

AXDA2500DKV4D AQXDA 0320 MPMW
    AXDA2500DKV4D AQYHA 0436 EPJW
    AXDA2500KV4D AQXEA 0330 UPMW
    AXDA2500KV4D AQXEA 0323 VPBW
    AXDA2500KV4D AQZFA 0351 SPMW

Readings OPN codes
    Ordering Parts Number is the CPU's ID card. The OPN identifies the processor and its specifications.
    An example of an OPN would be the following:
    AXDA2500DKV4D
    AXD = Architecture
    2500= Model Number
    D = Package
    K = Vcore
    V = T-Die
    4 = L2 Cache
    D = Maximum System Bus

AXDA/AXDAC = AMD Athlon XP 130nm
    AX = AMD Athlon XP 180nm
    AMSN = AMD Athlon MP 130nm
    AMP/AHX = AMD Athlon MP 180nm
    K7/A = AMD Athlon 180nm
    AHM = AMD Mobile Athlon 64 130nm
    AXMS/AXMD/AXDH = AMD Mobile Athlon XP 130nm
    D/DHD/DHM/DHL = Duron 180nm

Package Type:
    A = CPGA
    B = OBGA
    D = OPGA
    E = uPGA
    F = OPGA
    G = uPGA

Voltages:

Y = 1.10v
    C = 1.15v
    T = 1.20v
    X = 1.25
    W = 1.30v
    J = 1.35v
    V = 1.40v
    Q = 1.45v
    L = 1.50v
    H = 1.55v
    U = 1.60v
    K = 1.65v
    P = 1.70v
    M = 1.75v
    N = 1.80v

Maximum Die Temperature:
    R = 70c
    V = 85c
    T = 90c
    S = 95c
    Q = 100c

Level 2 Cache Size:
    1 = 64KB
    2 = 128KB
    3 = 256KB
    4 = 512KB

Maximum System Bus Speed:
    B = 200MHz
    C = 266MHz
    D = 333MHz
    E = 400MHz
  • Sgtfathi
    Barci 2500+ Alap 1.65 -ön van!!
  • [NST]Cifu
    Wow... Hamarabb jött, mint vártam. No ettől függetlenül a 939-el elleszek még jövőre.
  • Punkerwork
    AMD: úton a DDR2 felé
  • Falconer
    Vagy a táp, vagy a memória.
  • Falconer
    Alapon ugye 1.5ön van? Akkor szerintem tovább ne nagyon...
  • alph4
    Annak mi lehet az oka hogy az egyik haverom gépe állandóan újraindul?
    Még a monitor sem bír bekapcsolni, olyan hamar. És egyfolytában ezt csinálja.
    1,8+ AMD athlon xp, ECSk7s6a, 256 RAM.
  • Sgtfathi
    2500+os Barcim 2464-Mhzen windows töltésekor befagyott.Gondoltam feszt emelelek 1.75-re raktam be töltötte és vagy tiz percig ment a VirtualDub (Film tömöritö) ,aztán kékhalál. Kérdésem:Emelhetem még a feszt,és meddig? Amugy jo fajta Aerocool Ht-101-esem van (Cooler) ami 2464Mhz-en 1.75-ön 52fokra ment fel.
  • Falconer
    Nem
  • Raszkolnyikov
    Az én procim tudja az SSE2-t?
  • Falconer
    Az még semmi, nekem van egy 2200+ (1.8Ghz)T-bred procim, faternak egy P4 2.66 os, 400as FSBvel, aztán a proci teljesítménye majdenm teljesen megegyezik több tesztprogram szerint, alkalmazásokban pedig ugy vettem észre, az enyém a gyorsabb. Néztem pl winrar tömörítésnél és audio grabbalésnél is, és mindegyiknél vertem a P4et, pedig abban gyorsabb és több a ram is.
  • Falconer
    Nincs.
  • [Jakuza]
    Ha van akkor a www.planetamd64.com cimrol peldaul.
  • David01
    Nemtudja valaki honnan lehet letolteni 64 bites progikat? En alig talaltam valahol.
  • asysoft
    ...ha van SP2, akkor képes használni az Enhanced Virus Protection-t.
  • Narancs
    Mivel SP2 előtt is voltak már 64 bites procik, nem tartom vszínűnek hogy az kelljen hozzá. Elképzelhető hogy előnyös ha van sp2, de sztem még ez sem igaz...
  • DanyyX
    Nem tudok róla.
    De sztem nincs, mert a 64bites architektúra képes futtatni 32bites oprendszert, mert ugye megvannak a 32bites regiszterek.
    Szal egy sima xp-vel is elkell mennie.
  • icecave
    Sziasztok!

Valahol azt olvastam, hogy 64 bites athlon procis gépre csak sp2es windows-t lehet telepiteni....
    Van ennek valami valóságalapja??
  • asysoft
    Látom, már egy páran leírták előttem is:)