16997
  • Narancs
    ?
    Bartonból a legkisebb 2500+ volt. Tehát 1700+ nem lehetett más mint Palomino vagy Tbred.
  • steweee
    jópofák vagytok, azért kérdem mert már nem emléxem hogy mi volt. több mint 3 éve vettem, a sajátgép tulajdonságokban az amd athlon megnevezés van, azt soxor láttam, de már nem emléxem hogy a komolyabb tesztekben mit írt ki, mivel azokat csak vásárlása után futtatgattam, ráadásul akkoriban még nem nagyon volt téma a különböző mag

de egyébként azt hiszem barton volt
  • Zsolo007
    Aham, köszi!
  • Narancs
    Ez még simán jó, 70 fokig nincs gáz...
    Feszt nem nehéz emelni...CPU Vcore:1.65 -ahol ezt látod a BIOS-ban, állísd nagyobb számra lehetőleg minél kisebb lépésekkel...
  • Zsolo007
    Igen alapfeszen, nemtudom, hogy a feszültséget, hogy kell emelni.... :)

terheletlenül 48-49 fok, terhelve 55 fok körül van....
  • Narancs
    Az hogy meddig jó az egy dolog, az meg egy másik hogy hány fokos a procid.
    De 2100at alapfeszen viszi? Ha igen, akkor megpróbálkozhatsz a fesz csökkentéssel, gíy hidegebb lesz a procid.
  • Zsolo007
    A hűtő elvileg 3000+ig jó...Meg ne kérdezd a típusát
  • Narancs
    Tuning steppingtől függ. Eddigi tapasztalatok alapján két tuninga jellemző 2500+oknál:
    Alapfeszen 2100 MHZ
    Alapfeszen 2200 MHz

Ami ennél többet / kevesebbet megy az ritka, ez a két eset a legjellemzőbb.
    Annó az én 2600+om alapfesz alatt vitte 2100 MHz-en, de 1.8 volton se ment 2200-on. Viszont kis fesz emeléssel a 2200 azért meg szokott lenni. De ha nincs jó hűtőd hozzá akkor melegedik. Szal ez van.
  • Zsolo007
    jelenleg 2100 Mhz-n megy...elvileg úgy írja, hogy 3000+-ig húzható, próbáltam a 2200 MHz-t is, de már nem emléxem miért vettem vissza...(lehet a melegedés miatt)
  • Narancs
    3400+ barton nem létezik hivatalosan. 2300 MHz -esre szokták ezt mondani.
    3200+ osnak meg 2200MHz a valós.
    2500+ -t 3000+ig jó eséllyel föl lehet húzni. De ezt megjósolni lehetetlen, ki kell próbálni.
  • Zsolo007
    És a 3200+ -osnak?
  • Zsolo007
    Még valami: egy 2500+ -os barton-t meddig lehet biztonságosan húzni? (ha feltételezzük, hogy a hűtő bírja)
  • Zsolo007
    3400+ -os bartonnak mennyi a valós órajele?
  • Narancs
    Ja, Palónak 256 Kb volt az L2-je...
  • Taptarap
    ha palomino magos volt szvsz 256kb
  • steweee
    állítólag a processzor gyártási száma alapján az amd oldalán a processzor információit le lehet kérni. tudja vki hogy milyen menüpont alatt van ez mert nem találom. a régi processzoromra vagyok kíváncsi, mert most hogy cseréltem elfelejtettem előtte megnézni hogy mekkora volt az L2 cashe benne, és kíváncsi lennék. három éves 1700+ athlon xp volt
  • DanyyX
    Fogalmam nincs, mert amikor megvettem ráraktam egy Vantec ICEBERQ memóriahűtőt, ami ugye két rézlemezből áll.
    Amikor megvettem a memóriát, akkor felírtam valahova, hogy milyen IC van rajta, de sajna nem tudom, hogy hova
  • steweee
    a processzornál az 50 fok normálisnak mondható, igaz nekem pár fokkal alacsonyabb 48-52 között ingadozik a levegő hőmérsékletétől és a futtatott programoktól függően. az alaplap hőmérséklete ettől legalább 10 fokkal alacsonyabb kell hogy legyen, de inkább 15

az egészségügyi határérték egyébként 75fok, úgyhogy aggodalomra semmi ok.a biosban állítsd be úgy hogy 60 nál jelezzel, 65nél meg kapcsolja le a gépet, úgy egyrész tudod hogy ha nagyon melegszik, meg nem is tud megsülni
  • Morphin
    Szerintem minden szempontbol a vizhűtés nyerő csak az a baj hogy drága!!!
  • Morphin
    Hát nemtom az a baj hogy uj sz.gép asztal miatt most egy nemtul tágas box-ban van!!Egyébként egy thermaltake volcano 12 van rajta!!Ennek elégnek kellene lennie!!! Csak mondom nem kap levegőt elölről!!Ott van (a gépház elején egy 12-es venti de az nagyrészt a wincsikről nyomja rá a meleg levegőt!!!Bazzeg szarul van összerakva ez a gép ,de sajna nincs money megcsinálni...Kell motorra :)
  • [NST]Cifu
    Szvsz a hűtése körül lehet valami gebasz (gyenge CPU hűtő, vagy rosszul van felrakva, stb.). Amúgy az 50C° még nem vészes, de kétségkívűl magas, a maghőmérsékleti csúcs ha jól emlékszem Bartonoknál általában 85C°, de az alaplapi hőmérő ennél általában 10-15C°-al alacsnyabb értéket mutat. Mondjuk úgy, hogy ha az alaplap 60C° fölötti értéket mutat, az már magas.
  • Morphin
    Hello AMD fanok!!
    Van egy 2800+ Barton procim!!Ennek mekkora az üzemi hőmérséklete?? Mert a Speedfan nevezetű progi 50 fokon felül már melegnek titulálja!!(kis tűz jel)
    Jah és szerintem az nem normális hogy a gép bekapcsolásától számítva 2 perc sem telik el és máris 48 fokos!!
    Előre is köszi!!
  • Borg
    Milyen típusuak a samsungjaid? TCCC akármi?
  • DanyyX
    Nekem a 2800+ Barton alapfrekin megy (mivel szorzózáras és nem tudom húzni) a ramok 333-on. A ramok időzítése viszont 2.5-4-4-8 helyett, 2-3-3-6.
    Az FSB/DRAM ratiohoz hozzá se nyúltam. A 400-as gagyi samsung ramok 333-on ilyen időzítéssel mennek. Amikor 400-on voltak, akkor szarabbul ment a gép, mint így.
    Az a tapasztalatom, hogy AMD rendszernél a ram időzítése többet számít, mintha a frekit állítgatnám.
  • steweee
    sajnálattal jelentem, hogy némi tesztelgetés után most már bizonyos hogy a 2800+ athlon barton magos ugyan, de a legmagasabb fsb amin fut 180hz = 2250-en megy, amihez 360-as memóriafreki van.mivel a ramjaim 400-asak, megpróbáltam a cpu fsb/dram szorzón változtatni, de annak ellenére hogy abit nf7-es lapom van ,a lehetőségek igen korlátozottak

1: jónak mondható e a proci húzhatósága? 1.7 voltot adtam neki, alapban 1.6, de magasabb feszen nem hajlandó stabilan működni

2: az egyetlen szóbajöhető szorzó a 5/6, viszont az 433-ra rántaná a memóriákat, amit alapfeszen nem bír. ha feljebb emelem a 2.6 voltos alapbeállítást vajon tudják e a infineon ramok a strapát, illetve mennyi a maximum amit merjek neki adni hogy még ne süljön meg?
  • Narancs
    Jó kérdés, de ezek szerverekbe valók. Gondolom jó borsos áruk lesz...
  • grebber
    "Az újonnan megjelenő Opteronok 1,8 GHz-es órajelen futnak, és kétcsatornás PC3200 memóriavezérlőre, valamint 2 MB másodszintű gyorsítótárra támaszkodnak."

Nem vagyok topon Opteronok tenén de ez a felül irt 1,8GHz-es L2 2MB-os Opteron melyik AMD 64-el lehet/van egyszinten?

Teljes cikk
  • David01
    Pedig eltér nekem k8n-em 3000+ Athlon64-el és én én a 2000Mhz-már 2160-ra megtudtam huzni de mehettem volna feljebb is. A k8n valami tuning alaplap lehet. Nem ?
  • Narancs
    Amit betettem képet az A8N SLI biosa volt, nem hiszem hogy a K8N nagyban eltérne tőle. Szal vmi ilyseminek muszály lennie. Myth is megtalálta, te is megfogod...
  • Narancs
    Amúgy ha 25K volt, akkor 90% hogy Barton magos.
  • steweee
    aha, na most már világos a dolog, ezt nem tudtam. azt hittem mostanra minden athlon xp barton magos, és slussz. mivel hogy a nyomibb procimagok sempronként kerülnek már forgalomba. ha nem barton magos lesz akkor át sem veszem, illetve előre szólok hogy visszaviszem ha nem az. nem lesz gáz vele
  • Punkerwork
    pedig lehet Myth is K8N-es lapban húzta ezt a procit.....
  • LaciMaci
    a
  • csuhi
    Nem tudom... a legfrissebb verzió van fent de,
    a menüben a CPU Configuration almenüben ezek vannak:
    Type: AMD Athlon(tm) 64 processor 3000+ (nem lehet módosítani)
    Speed: 2000MHz (nem lehet módosítani)
    >AMD Cool 'N Quiet Configuraion
    GART Error Reporting [Disabled]
    HT Ratio [4]
  • Narancs
    Ez csak a HT szorzó.
    Vmi ilyesmit kéne keresned:
  • csuhi
    csak olyat találtam hogy HT Ratio ami 1-től 4-ig volt, és 4esre volt állítva.
    ez lehet az?
  • Narancs
    Ne konkrétan "overclocking" fület keress.
    Nem ismerem konkrétan a lap biosát, de tuningolni az órajelek emelésével lehet.
    Tehát az FSB -t kell növelned, a HT szorzót meg csökkentened. Ennek biosban muszály benne lennie...
  • csuhi
    hali!

nem tudja valaki, van-e valamilyen módszer arra hogy felhúzzam a 64bites, 3000+-os procimat? ASUS K8N-E Deluxe alaplapon van, de a BIOS-ban nem találok semmilyen lehetőséget a húzásra. tudtok valamilyen módszert?
  • Narancs
    Én nem értelek téged, hogy mit nem értesz. Sztem nagy homály van nálad, amit most megpróbálok befoltozni:
    Tehát, először is. Athlon XP név alatt rengeteg különböző mag jelent meg. Konkrétan: Palomino, TbredA, TbredB, Barton, Thorton.
    Ezek közül CSAK a bartonban van 512Kb L2 cache, a többiben csak 256 csücsül.
    Tehát, amikor te megrendelsz egy Athlon XP 2800+ procit, azt kaphatod 3 féle maggal: Barton, Thorton, TbredB
    Ezért kérdeztem, hogy 2800+ barton-e, vagy sem. Tudom, hogy 3000+ sempronban 512kb L2 cache van, és órajelei is hasonlóak a 2800+ bartonéhoz, ezért írtam, hogy ha barton magos akkor jól jártál, mert olcsóbban vetted mint 3000+ sempront, és mégis ugyanazt kaptad. Ha viszont AthlonXP -t rendeltél, és nem tudod hogy barton-e, akkor simán kaphatsz Thorton magosat 256Kb cache-el, és akkor jól ráb@$ztál...
  • steweee
    nem értelek. a 3000+ sempron ua barton magos athlon xp 512 kb cashel csak a neve új, és gyárilag 3000 sempronok mind ilyenek, kivéve a felhúzott alacsonyabb órajelűek, de ha a gyári sorozatszáma:

Scavenger
    2005. 07. 09. 16:29
    Először is tisztázzunk valamit.

Az összes Socket A-s Sempronban kivéve a 3000+-t a Barton butított változata, a Thorton mag van, ami annyit jelent, hogy le van tiltva benne az 512-ből 256 kb cache. Ezt néhány esetben be lehet kapcsolni, de álltalában a letiltott rész hibás is egyben. Egy szó mint száz, kivülről tök ugyanúgy néz ki mindkét mag, mert fizikailag azonosak!

Barton magos Sempron kódja ami a procin lévő matricán van:
    SDA3000DUT4D

A dobozos változat kódja:
    SDA3000BOX

Hogyha az első kód szerepel a procin, akkor biztos, hogy Barton magos.

mire gondolsz? az athlon xp-ben is lehetnek különböző procik_?