16997
  • kulabácsi
    köszi, asszem h nincs rajta szilikon, de sztem veszek rá egy másik hűtőt....
  • öregharcsa
    igen ez elég magas, még pár hőfok és újraindul a géped(75°)
    próbálj sokkal faszább hűtést ráfabrikálni, mert így nem nagyon fogja bírni a nyári kánikulát.(de először is vedd le a ház oldallemezeit úgy jobban szellőzik)
    vagy vegyél a házba extra hűtőventillátort pluszba....szilikonzsír van a procin????ezek apró dolgok de néha sokat segítenek.
  • kulabácsi
    sziasztok, én csak annyit kérdeznék, h van egy AMD Athlon XP, 2000 MHz (12 x 167) 2400+ procim, és h ennek mennyi lenne az optimális hőfoka, ill. mekkora hőfok után indúl újra a windows! (most 66-67fokos ami sztem borzasztó magas) lehet kicsit off voltam, de azért válaszotokat előre is köszönöm
  • Richard90
    a processzorok mellett ott vannak hogy milyen memóriát támogatnak... tehát ha én veszek egy 667-es támogatású processzort,akkor abba az alaplapba csak 667mhz-er ketyegő ramot rakhatok bele?
  • Richard90
    köszi a honlapot!
    de nehogy azt hidd hogy nem kerestem, de sehol nem találtam (kiskerakak, kólerakat, cellcom...)
    de azért köszi
  • öregharcsa
    most komolyan.....szerinted mirevaló a google vagy akármelyik kereső...baz ne vegyem meg helyetted?.....ezt elsőre dobta ki:processzor eladó

nagyon szívesen segítek, de nem szeretem a lusta embereket.....és ez neked is csak ennyi lett volna....

üdv

ha ez kicsi lenne keresd oldalt a processzorokat , na ott van 190 e ft-ért is!
  • Richard90
    na épp ezaz hogy ott nem találtam...
  • NeoMaN
    általában számítástechnikai boltokban vazz....
  • öregharcsa
    kiskerárak
  • Richard90
    És hol lehet ilyen processzort vásárolni?
  • dara
    1. igen, de értelemszerűen nem kompatibilis az s939-cel, és csak DDR2 RAM-okkal hazsnálható.
    2. Vannak.
    3. Típustól függő, az AMD egy árban adja az s939-esekkel.
  • öregharcsa
    nézd meg

meg ezt

vagy ezt

ezisjó

• Richard90
    1. Valaki elmagyarázná nekem mi is az a AM2? Az egy új processzortokozás vagymi?
    olyan mint pl a socke 939-es?
    2. vannak már AM2-es procik?
    3. Mennyibe kerülnek ha vannak?
    a válaszokat előre is köszönöm
  • dara
    Én inkebb ezt az oldalt ajánlom.
  • Bala10
    512, ha jó tudom, de: amd

itt megkeresheted. Meg a másikét is... Azt most nem szúrnám be ide. :D ;)
  • rvn
    AMD athlon 64 3200+ ba enniy az L2?
  • Falconer
    What The Fuck? :)
  • Inquisitor
    Advanced Micro Devices may be looking to buy graphics company ATI Technologies, a move that would benefit the overall graphics industry, according to RBC Capital Markets.

Erre mondják angolul "úriasan", hogy WTF?
  • Inquisitor
    Ez miért meglepő az köztudottan atomsz*r időzítésű DDR2 ismeretében?
    Amúgy a Rambus SE volt ám olyan gyors, mint a legenda terjeszti, az első kiadású 16! bites Rambusok, amiket párosával kellett betömködni az alaplapba, azoknak is siralmas időzítésük volt ... csak a késöbbi verziók voltak olyan jók.
  • hejnekem
    most olvastam a prohardveren h. a socket am2-es AMD Athlon 3500+ 800mhz-es ddr2-es rammal fog ugyan olyan teljesítményt elérni mint a mostani socket 939-es ugyan ilyen procival és "csak" ddr 400mhz-s rammal:(
  • izb
    apró ember, apró....
  • hejnekem
    a prohardveren? az éredekes....
  • Narancs
    már kijött, ph-n vehetsz is...
  • hejnekem
    na mikor jön ki a socket am2? vráom már...
  • izb
    elviekben megoldható,semmi sem kizárt.
  • Sheltem
    Hát hűtőt már nem akartam cserélni. Necces lesz a 3200+ os Amdt 10*200 ról 10*250en hajtani alaphűtéssel alapfrekin ? Az már nem egészséges?
  • izb
    na akkor szerez be mondjuk egy artic cooling freezer hűtőt.olcsó és baba.
    ha megvan a memcsiket oszt vissza 166mhz-re a HT rakd 5-ről 4-re és húzd a procidat.
    Még a 2400mhz is ki fogod tudni szedni belőle valszeg,és a hűtéssel sem lesz gondod.
  • Sheltem
    Alaphűtő amit a dobozoshoz kaptam és 1.8ghzről 2.16ra de 2.25 re akarom ha ma meglesznek az új ramok(alapfeszen).
  • izb
    50 fok az még nem gáz.
    Biosban 75 fok az a határ aminél letílt,ha beállítod.
    Mondjuk az is kérdés,hogy mennyire húztad,és milyen hűtő van rajta.
  • Sheltem
    Sziasztok

Kérdés: Amd 64 3000+ Venice magos procim van, kicsit meghúztam(alapfeszen), aktív órányi 3dmark után a proci 50 fokos volt (ASUS A8N5X lap) ez még korrekt?
    Mi az a hőmérséklet ami még biztosan nem káros hosszú távon(2-3 év)?
    Persze körülbelüli értékekre gondolok.
  • Inquisitor
    Húha! Köszi szépn! :D
    Most jól elvagyok látva infóval.
  • [Jakuza]
    Na csinaltam egy kepet, remelem azt tudod hogyan nez ki egy quartz kristaly a lapon.
    Na mindegy inkabb arrol is keresek egy kepet. :P
    Amugy pl az ICS PPLjei 24 labas chipek. (2 oldalankent 12 lab)

Quartz kristaly. (14.31818MHz)

PPL ezen a lapon.

• [Jakuza]
    Mindjart megmutatom, hogy milyen elven keresd a PPL-t.
    Igaz sajnos csak mas Gigabyte RS chipes lapot talaltam (GA-K8A480M-9), de remelhetoen ugyanugy van nalad is elhelyezve a cucc.
  • Inquisitor
    ICS 951422 vagy ICS 951412 lesz szerintem. Elöbbi Crossfire 3200-es chipsetes alaplapon van (Asus), utóbbi meg egy Xpress 200 (rs480) MSI lapon, és ha jól láttam nem sok fajtát használnak.
  • [Jakuza]
    Amugy nagy valoszinuseggel szvsz egy ICS chip lesz az.
  • [Jakuza]
    Nem tudom hol keresd mert egy kepet nem talaltam a laprol a neten.
  • [Jakuza]
    Miert kellene kiszerelni az alaplapot ?
    Leveszed a haz ooldalat fogsz egy elemlampat es atnezed a chipek tetejet ennyi a mutatvany.
  • Inquisitor
    Heh, tudod milyen körülményes kirángatni a sarokból az atomnehéz házat, kiszedni belőle a két tucat spagócát, és szerezni egy zseblámpát meg nagyítót? :D
    Mert ki nem szerelem az alaplapot ehhez az hót zihher ...
    Na majd meglátom mikor lesz rá időm. Köszi szépen. Amúgy merre szokott lenni? A déli híd vagy a proci foglalat körül?
  • [Jakuza]
    Hat az alaplapon. A chip tetejere van raszitazva a PPL szama.
    Tehat ne a programban, nezd meg hanem az alaplapon.
  • Inquisitor
    Alaplap, Bios, ram, beállítások kérdése.
    Nekem volt egy C600 procim, ami gyorsabban ment az Aopen lapban CL2-es ramokkal, mint egy ismerős C900-a felhúzva ... van ilyen.