16997
-
#6431 ja és a gép oldala le van véve -
#6430 valami noname aluminium bordás venti -
#6429 ez meg nygaon alacsony
mivel hűtöd, vízzel? -
#6428 az normális -
#6427 40c XP 2500+ -
kill3r boi #6426 A lent irtakat elnézve kezdek parázni, mer az enyém Barton 3200+ (11x200), és Idle módban most 65-66 fokos. Szal mindenképp néznem kell egy jobb hűtést neki. -
#6425 öcsém Athlon XP-je (asszem nativ 2 gigás vagyis 2500-2600+?) terheletlenül 63 fokos
én is megijedtem amikor megláttam -
#6424 mennyi nálatok a 939-es Athlon64 hömérséklete alap állapotban, terhelés nélkül?
és mennyi egy Athlon XP-nek (ha vkinek van még olyan)? -
#6423 Így,hogy be lett téve a kifelé fújó 8 centis,így terheletlenül is 50 fok felett van,de terhelve max 61.Úgyhogy a célomat sikerült elérnem.
Köszi a segítséget -
#6422 Ez a hőmérséklet elég gáz, a hűtő meg kicsinek tűnik, így ránézésre, de a jelek szerint tényleg gyenge.
Ha belefér a gépbe, és jól is akarsz járni, akkor Zalmant javaslom. Van vmi olcsóbb Zalman koppintás is, ami elég jó de nem jut eszembe a neve.
Normális esetben idle (terhelés nélkül) módban a hőmérséklet olyan 45 fok körül még ideális (pl. 32fokos szobában). 50fok elmegy, afölött már gázos.
Mindenesetre a 60-70fok környéki üzemeltetés nem javasolt, mert hosszútávon tényleg gondot okozhat.
Jah, meg egy tipp:
Ha kurvára nincs kedved a hűtéssel foglalkozni, mert pl. meguntad, hogy folyton a gépre költesz, egyszerüen vedd le az oldalát, és fujasd meg egy ilyen T*SCO-s szobai ventilátorral. A hatás nem marad el -
#6421 1. néhány számtekboltban akkora kóklerek dolgoznak, hogy simán elkúrhatták, vagy összekeverhették a dolgot
2. vmiért nem volt stabil a proci amit rád akartak sózni (lesarkazták pölö), ezért 1900+ként adták el, jobb mintha kukába ment volna. Ennek ellentmond, ha minden tesztben stabilnak bizonyult 2500+on. De za is lehet, hogy simán csak állandóan túlmelegedett a kicsike, a csávó meg nem akart ventivel szórakozni, inkább lekapta 133-ra az FSB-t. -
#6420 Le lett véve a hűtő,és kiderült hogy 2500+ -os barton .De akkor miért vették vissza a számtechboltaban a teljesítményét?Ilyen hűtő van rajta:
Most raktam a gépbe egy 8 centis ventillátort,ami kiszívja a levegőt a házból,remélem nem melegszik majd annyira. -
#6419 újraindul a géped....+ az előttem hozzászóló.... -
#6418 Instabil, fagyogat -
#6417 Az,hogy hibázik a processzor a játékokban és a windowsban hogyan nyilvánul meg? -
#6416 70 fok még terhelve is gázos, ott már hibázhat a proci, és az élettartama is megrövidül. Socket A hűtőkben nem vok otthon, ha van AC Freezer socket A ban akkor azt vegyél mindenképp, ha az nincs akkor marad a 7700as zalman -
#6415 Bocsi,de lehet félreinformáltalak titeket.Mivel előbb tehelés után nem sokkal néztem a hőmérsékletet,de most,fél óra pihentető után terhelésmentesen 55 fok körül ingadokzik.Ennek fényében a hőmérséklet milyen?
Tudnátok ajánlani egy cpu hűtőt,ami nem túl dárga,nem túl hangos,a teljesítménye megfelelő és rámegy a socket a-s lapra? -
elég melegnek tűnik a procid ,egy "kicsit " leterheled és újrafog indulni a géped...vegyél egy jobb hűtőt.....
-
#6413 Ez nagyon gáz hőmérséklet, milyen hűtő van rajta? Házból kijut a meleg levegő rendesen? -
#6412 Fentebb vettem(166-ra),így mostmár Athlon xp 2500+-nak írja ki.
Még1 kérdés:
Milyen hőméséklet számít elfogadhatónak.Az everest most 65-70 között ingadozik,úgy hogy nincs most terhelve a gép.ez még elfogadható hőmérséklet?A procihűtő 2500-on forog.(halk) -
#6411 Ez valóban barton, 1000 bocs a lámázásért. Viszont akkor valóban rossz FSB-t kap a biosból, mert 11-es szorzóval és barton maggal csak 166-os és 200-as FSB-s barci létezik, 2500+ ill 3200+ néven. Csak azt nem értem ez hogy lehet, a lapodnak elvileg ismernie kell a barton magot. Tehát a következőt kéne tenned: biosba bemégy, és az FSB-t feltornászod 166-ra, majd meglesed mit szól hozzá a gép és főleg a SuperPI (FSB:DRAM arány legyen 1:1). Ha megy hiba nélkül minden (mennie kell), akkor jöhet a 200-as FSB. Ha azt is bírja, akkor mázlid van, 1400 után a 2200MHz igazi szárnyalásnak fog hatni. -
dara #6410 Thorton. -
Inquisitor #6409 Hát ha valóban 512K cache van benne, akkor ez Barton proci, és olyabá tűnik tényleg 133MHz-*en megy 166 (vagy 200) helyett :) -
#6408 Itt a kép,de ettől nem lettem okosabb.
Azt végülis meg tudjátok mondani,hogyan tudom húzni???Mivel?
Narancs:Kérted nézzem meg Everest-tel,meg is néztem és erre lelámázol.Mért kéred hogy azzala programmal nézzem meg,ha nem hiszel neki?! -
Inquisitor #6407 "1900+osból nincsen barton magos, vmit benéztél."
Mondjuk volt az T betűs mag, ami NEM a Tbread volt, és butított Barton mag volt benne, azt esetleg benézheti a program Bartonnak. Igaz abból 2000+ vagy 2200+ volt a legkisebb, de nem biztos. -
#6406 ezek vannak hivatalosan....
barton magos AMDk
a wcpuid progival megnézheted...
-
#6405 Max úgy lehet barton magos, ha 166-os helyett 133-as FSB-t adtál neki a biosban. Akkor viszont 2500+ bartonod van. Örülj és húzd fel 3200+ra. -
#6404 Azért, mert egy program azt mondja, még nem lesz barton magos. -
#6403 Az mostanában lesz. -
#6402 a topikban van egy kép,hogy igenis barton magos!Ebben -
#6401 1900+osból nincsen barton magos, vmit benéztél. A legkisebb barton a 2500+ (~1826MHz). Everesttel nézd meg milyen magos, ha TbredB akkor 2000-2200MHz esélyes, ha TbredA akkor olyan 1900 inkább, de az se rossz. És ja, egy új VGA se ártana. -
#6400 Nálad VGA csere kellene... -
#6399 Hello!
Úgy néz ki,hogy nem tudok beruházni athlon 64-be,így a mostani processzorommal kéne valamit kezdeni.
Egy 1900+-os athlon xp ,barton magos,1464 mhz-n megy.Mivel és hogyan tudom ezt húzni(biztonságosan)?MSI k7n2 alaplapom van.
Új vagyok a tuning témában,ezért kérném a segítségeteket.
(Privátban is jó!) -
#6398 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1053692826#5971 -
AnonyX #6397 http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=31563 - Az AMD titkos fegyvere
Ez érdekes dolog lehet ha igaz. Remélem tényleg létezik ez a megoldás, és akkor előhozzák amikor kijön a Conroe.... Hajrá AMD!!! -
#6396 -
#6395 laktam panelban légkondi nélkül zároszinten:) Lakáson belül 45 fok volt:D ugy hogy át volt szellőztetve a lakás:) a procin meg mértem kb 60-65-öt (ez még vízhűtés előtt volt) le volt szedve az oldala a háznak. aztán feltettem a ház oldalát állóventit melé és máris csak 45 fokos volt:D mint a szoba:D (félóránként bekapcsoltam 5 percre:D Cool and Quiet másképpen:D -
#6394 lehet igazad van....de nekem évekóta bevált ez a módszer.....nyáron meg hiába a kéménykűrtős(ház) rendszer egy panelba semmit nem ér(laktam ott is)....sokan plusz állóventillátort irányítanak a gépükre a nagy meleg miatt.....de ottvan a vízhűtés ugye...lehet azt használni...
kinek melyik tetszik....
a sűritett levegős dologgal egyetértek....
üdv -
#6393 ja valamint még egy fontos javaslat.:) vedd le a hűtőt és fújd át sűrített levegővel vagy amivel akarod mert a borda közt valszeg megragadt a por. Porcicák lettek és azok a hőleadás effektivitását nagyban rontják. VAlamint igen valamilyen őpaszta sem árt a hűtő és a proci közé:) -
#6392 hát ha leveszi a ház oldallemezeit mindent fog a gép csak szellőzni nem mivel nem lesz elég huzat hogy kihúzza a leadott meleg levegőt. Ugyanis a ház kéménykűrtő módjára működik. elől be a levegő hátul ki.Sokkal hatásosabb ha leveszed elől az 5.25-ös fedőlapokat (már ha van szabad helyed) hátul kiszeded az összes fém borítólemezt (amik a PCI- slotokat borítják) aztán beleteszel egy rendszerventillátort ami hátrafelé hajtja a levegőt és úgymond ezzel huzatot csinálsz a gépben. Így nem ragad meg a hő a házban.