16997
  • Inquisitor
    "Megnezed milyen PPL felelos a frekiert es a szorzoert aztan,..."
    Éppen itt akadtam el. A lista alapján Ati chipsethez csak kétféle verzi van, de nem tudom hogy nézzem meg, és ha megnéztem hol állítsam be, mert ha találomra rábökök valamire akkor semmi reakciója a programnak ...
  • [Jakuza]
    Megnezed milyen PPL felelos a frekiert es a szorzoert aztan, megnezheted , hogy a Speedfan,CPUFSB vagy hasonlo progi kepes e kezelni azt a PPL-t.
  • geri005
    Nekem amikor még kicsi voltam akkor volt egy Amd-s procim ami egy P2-es sz.gépben foglalt helyet!
    Bár akkor még csak 300Mhz-s volt gyorsabban ment mint a tesóm Intel PII 600Mhz procival rendelkező gépe!
    Szerintetek ebben az alaplap erőforrásai és a RAM is szerepet játszik vagy csak egyszerűen a procinak köszönhetem ezt a teljesítményt?
  • Inquisitor
    Franc. Megnézi a Bios azonosító kódját, majd közli, hogy ezt nem támogatja :(
    Érdekes módon a mellé leszedett Tool, az meg fölajánlotta az autómata overclockingot köv. újraindításnál, de még nem volt időm próbálgatni.

Nincs valami gyártófüggetlen verziója a programnak? Vagy nem lehet valahogy átverni?
  • Inquisitor
    Basszus nem próbáltam! Hazamegek kipróbálom, de sikítok ha felismeri.
    A Bios frissítéshez a GigaByte szoftverét használtam, akkor lehet ez is menni fog.
  • [Jakuza]
    A Gigabyte EasyTune szoftvere felismeri a lapot ?
    Mert az erre valo.
  • Inquisitor
    Nincs DFI Biosa, és nincs GigaByte Biosa.
    Award Modular Bios v6.00PG van. Ki akarom szedni a Lanparty Biosból a Genie Bios menü modulját és befordítani az enyimébe.
    De ha tudsz ilyen szoftveres megoldást, engem az is érdekel :)
  • [Jakuza]
    DFI biosat felejtsd el hozza.
    Inkabb akkor valami szoftveres overclock progit keress hozza.
  • izb
    Köszi a korrekt választ!
    tehát az általam említett programok nem fognak menni gyorsabban sajna....
  • Inquisitor
    GigaByte GA-K8RS482M a típúsa, ne fáradj az internetten semmit se fogsz találni róla, ha kell bármilyen műszaki paraméter, akkor azt én tudom. Fujitsu-Siemens Scaleo-J gépből való.
    (RS482/SB450, 1db PCIE16x, 3db PCI, 2db IDE, 4db SATA150, Ethernet (Realtek 8110S?), Azalia 1.0 hang (realtek ALC880 + ATI SB450), FireFire (VIA), 4+4db USB2.0
    Most vadászom hozzá a TV-out kivezetést. Kezeli az összes s939 procit, csak éppen nincs a Biosban fesz. és órajelállítási lehetőség s eprocira, se ramra.
    (Bele akarok fodítani egy másik menüt, a DFI RS482 Lanparty lap Biosából, de szinte senkit se találtam, aki ért hozzá, és tud segíteni.)
    Tuninbiosok régi lapokhoz szoktak lenni, ez fix, mert járkálok mostanában pár Bios buheráló oldalon, és ott van link dögivel.
  • [NST]Cifu
    Én továbbra is állítom, hogy ez erősen játékfüggő. World of Warcraft esetén egyértelműen a CPU és a RAM (ill. a vinyó) a szűk keresztmetszet, mert Orgrimmarban a bank elötti tömegben 0xFSAA és 4xFSAA mellett is 12-14 fps van.

De hogy egy FPS játéknál kényelmesen lehet végre 4xFSAA + 16x AF mellett játszani 30+ fps mellett? Miért baj ez?!?
  • [Jakuza]
    Mi a tipusa a lapodnak ?
    Amugy probalj hackelt BIOSt keresni, egy-ket mokus szokott csinalni antituning lapokhoz, lasd pl a ECS K7S5A.
  • Punker
    "Egy kicsit a processzorokra visszatérve; a kétmagos processzorok megjelenésével megtorpant az órajelemelés, így a leggyorsabb videokártyákat csak tuningolt CPU-kal tudjuk teljesen kihajtani, vagyis a videokártyák e tekintetben túlfejlődték a processzorokat. Lehetséges megoldás lenne a játékokat úgy megírni, hogy kihasználják a kétmagos processzorok második magját, azonban ahogy ezt egy korábbi tesztünkben már láthattuk, csak félmegoldás, mert ettől csak és kizárólag processzorlimitált beállítások mellett gyorsul a játék. Emellett hamarosan megjelennek az új VGA-generációk, melyek még a mostani csúcs videokártyáknál is gyorsabbak lesznek, de vajon mivel fogjuk tudni őket kihajtani?"

Ideális CPU-GPU párosok
  • [NST]Cifu
    Otthoni használatra semmi, ismétlem, semmi értelme nincs jelenleg az X2 prociknak. Drága, így lehet vele májerkodni, de egy átlag felhasználó nem fog látványos sebességnövekedést észlelni, mivel ahogy Inquisitor is említette, csak kevés felhasználói (főleg grafikus) program támogatja a többmagos procikat, a játékok gyakorlatilag nem (elvétve akad egy-két madár, mint a Quake 4 egy patch után, persze kérdés, hogy mi értelme ennek, hiszen az is inkább vga-limitált). Kihasználni úgy lehet, ha például fogod, és egy DVD-ripet csinálsz, videót tömörítesz, és közben játszol. Viszont szvsz akkor már egyszerűbb egy másik gépet összedobni külön erre a célra...

Valószinüleg még úgy fél-egy évig nem is lesz látványos változás. Talán az év vége fele, jövő év elején érkező játékok már támogatni fogják a kétmagos rendszereket (Flight Simulator X például igen, de az rétegjáték), addig viszont merő pénzpocséklásról van szó...
  • Inquisitor
    Nem tudom mit csináljak, van egy antituningos Giga lapom (MicroATX, ATI RS482/SB480, PCIE, s939), amit csak bios modul cserével tudnék feltápolni.
    Na most van benne egy Sempron 3000+, amit valószínüleg jól lehetne húzni.
    Most buheráljam át a Biost, cseréljem el gyorsban az alaplapot, vagy ráérek a tuningra (bár megöl a kíváncsiság) mire lesz normális PCIE videokártyám?

Egyáltalán, szerintetek kit érdekelhetne egy fullintegrált MicroATX lap, ami s939? Mert gondolom s754-el könnyebb lenne eladni. Procit meg nem adom, mert nehezen szereztem :)
  • Punker
    "Nana. Azért szerintem egy Kingstone Value nem sokkal (vagy semmivel) jobb egy Brand vagy "noname" ramnál" mivel ugyanaz csak minőségi válogatás után :)
  • Inquisitor
    "Vannak értelmesebb memóriák, például Kingston, OCZ, Corsair (nem feltétlenül a csúcskategóriás tuningszéria) vagy pl. Elpida. én mondjuk csak ebböl Kingson-t vagy Corsair-t vettem volna, de ugye a pénz nagy úr..."

Nana. Azért szerintem egy Kingstone Value nem sokkal (vagy semmivel) jobb egy Brand vagy "noname" ramnál, és az árában (vagy kevesebbért) kapsz jobb időzítésű Cl2.5-ös Kingmaxot, vagy picivel többért (de Kingston HyperX-nél SOKKAL ólcsobban) 500-533-566-600MHz-es Kingmax vagy AData ramokat, amik alapból CL2-es időzítéssel vannak, és bírják a tuningot is.
  • Inquisitor
    Ha nem Rendering, Photoshop vagy egyébb tevékenységet végzel, akkor nem nagyon tudod kihasználni a két magot.
    Persze van valami barkács megoldás (ha ez lelkesít), ahol kioszthatod, hogy melyik magon mi fusson, és akkor játszhatsz videótömörítés közben, feltéve ha a szűk keresztmetszetek (pl. IDA/SATA) nem szól bele :)
  • Punker
    kb annyi értelme van mint nekem a 64 bites proci :)
  • izb
    na de akkor mi értelme?
    értem hogy majd késöbb ok,de most egyszerüen nem éri megvenni?
    nem?
    Proharderen mindenki veri a fasz@t hogy ilyen meg olyan x2-es procija van,x forintért,de arról senki nem beszél hogy mi értelme van.
    egyenlőre úgy tűnik hogy semmi.
  • [NST]Cifu
    Imádom az ilyen diplomatikus megfogalmazásokat - nagyszerűen működik vele, legfeljebb nem használja ki. :)
  • izb
    na ez az.
    ha legalább működne mindkét mag normálisan lenne értelme belefeccolni.
    na de így....
  • Punker
    "works very well"

szerintem ez nem azt jelenti hogy kihasználja rendesen a dual procit.
  • [Jakuza]
    Ulead DVD Movie Factory 5.0

Q: Can I use an AMD processor?
    A: For sure. All Ulead software works very well with AMD 64-bit and Dual-core processors

Masikrol fogalmam sincs, mert sehol nem talaltam az oldalukon erre utalo leirast.
  • izb
    senki többet??
  • izb
    Kérdésem az lenne,hogy az x2 igazi ereje mondjuk pinnacle studio 10-es vagy unlead movie factory 5.0 alatt mérhető e?
    Ezek a programok kihasználják a 2 magot?
    Tehát a kérdésem lényege, hogy van e bármi értelme egy ilyen processzorba fektetni,ha a fentebb említett programok futnak rajta?
  • Narancs
    Akkor usgyi, próbáld ki meddig lehet húzni...memókat oszd leljebb az fsb-től, ht szorzót egyel visszább és mehet az fsb emelés...
  • Szmore84
    Abit AN8 Ultra, egyenlőre 2*512 400 ram(majd csere 500-ra), mge egy Gigabyte 6600Gt 256Megás, a vízhűtésem(házi) meg megmaradt a régi gépből :)
  • Narancs
    A jó hűtés csak biztosít egy alapfeltételt a tuninghoz, de ha nincs tuningpotenciál a lapodban, ramodban, procidban akkor vízzel se fogod jól húzni. elölre meg nem lehet megjósolni, valakinek 2200-körül már vége, van akinek 2500 körül is lazán elmegy. Amúgy AMD K8 alig melexik, nem kell feltétlen vízhűtés a tuningjához.
  • Szmore84
    Hi mindenki!

Azt szeretném megtudni, hogy egy Athlon 64 3000+(Venice E6) meddig lehet húzni vízhűtéssel?
  • DanyyX
    Az tény is, hogy nagy gyártó, meg nem is gyárt rossz minőségű ramokat.
    Csak ugye vannak jobb gyártók, akik memóriára sokkal jobban specializálódtak és tény hogy jobb minőségű nagyobb teljesítményű memóriákat csinálnak.
  • Gabesz amd64
    vga-kon nagon jó a samsung memcsi!
    de ezt nem mondhatnám el egy sima memóriára.
    Ott más a királyok vannak
  • WiZZaRD
    ugy erted, hogy oda jo, rendszer ramra meg nem? vagy forditva?
  • Gabesz amd64
    jah VGA-kra
  • WiZZaRD
    mi a baj a samsung ramokkal? eleg jelentos gyarto a samsung memoriak teren
  • kamisk8
    nekem 2400+ az athlonom és jol szuperál
  • Falconer
    Nem is kell már, PHrol találtam
  • Falconer
    Ja, és nem poénbol írtam :D
  • Falconer
    Tudna vki ide egy teljesitmény táblázatot berakni amiben szerepel egy 3Ghz-es celeron D és egy A64 venice 3000+? mert elég nehéz meggyözni egy celeronos haveromat. Én már kezdek meghülyülni, ilyeneket kérdez:
    "de lecserélem ezt a cerka 1,7-et és 1,8-ast belerakom akkor fogok észrevenni változást? ha igen jelentőset?"
  • DanyyX
    Ne fektess SocketA-s rendszerbe.
    754-es Sempronnal meg nincsen semmi baj, főleg ennyi pénzért...
    Samsung memória sztem ratyi, de sajnos egyelöre nekem is az van.
    A ""brand""-nek vagy ""márkás""-nak nevezett memóriák (samsung/hynix/infineon) a legrosszabbak amit csak lehet kapni. Ha nincs több pénz, csak akkor érdemes ilyet venni...
    Vannak értelmesebb memóriák, például Kingston, OCZ, Corsair (nem feltétlenül a csúcskategóriás tuningszéria) vagy pl. Elpida. én mondjuk csak ebböl Kingson-t vagy Corsair-t vettem volna, de ugye a pénz nagy úr...