AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://www.herta.hu Nyitó oldal---> Hûvös és csend !!!
Copper Silent2 AMD-hez
AMD Athlon XP 3400+ ig
Fordulatszám:1400-2800RPM
Zajszint:12-24 dB
Réz betét, hõfokszabályozó
Bruttó fogyasztói ár: 4.625,- Ft

b-type
hi all, légyszíves mondjatok egy a falconrock II-nél jobb hütõt (de ne legyen nagyobb a hangja), és a zalman rézrózsa nem jó, nem megy rá a soltek sl-75frn2-rl lapomra.
2500+huzva3200+ra. thx

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Azt írja ki, hogy 3000+.
2100Mhz és alatt 2800+, 2200Mhz és felett meg 3200+.
ZaJanga
Nekem NF7-S,2500@3200 barton 2X256 infineon van a lapba.1.7 volton stabil a proci de 47-49 fok között mászkál.DVD tömörítésnél 56.5 volt a legmagasabb C° amit elért.
Ha rendes órajelen megy 41-43 C°.Az aida olvasás/írás teszt 3063/1158 az eredmény.
Szal szerintem nagyon jó a barton.És ha jó steppinges 2500-öst kapsz akkor tutira megy 3200.Ez nem éri meg az árát?

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Blasta
Legalábbis az én lapomon...

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Ja és csak mellesleg jegyezném meg, hogy 12,5*170Mhz az 2125 Mhz. Ami 2800+ -t jelent.
A 13*170Mhz jelenti a 3000+ -t!

Blasta
Köszi, mensinaptárra nincs szükségem, de jó tudni, hogy Neked van

Csak az volt a bajom, hogy nem voltál képes normálisan válaszolni. Csak ennyit kellett volna írnod már az elején, hogy 12,5*170. PONT. Csípõs megjegyzések nélkül.
No félreértés, no flém.
Nem egyszerübb?

Peace

Egyértelmû😊
Amúgy gáz ez az aláírásod, babelfish fordítás, vagy mi?😊)
NeoMaN
A cache miatt simán megéri szvsz...

Borg! Akkor is Te vagy a hibás!!

Nem értem mi bajod van. Mensinaptáram nem kell?
Az aláirásban egyértelmûen benne van minden, még a szorzót is ki lehet következtetni belõle. Hogy neked ez nem ment, arról én nem tehetek...
BaLeeX
Hát mondok egy példát.
Tápra még sosem adtam ki plusz pénzt, most is egy 300 vagy 350-es van a házban amit adtak hozzá. Most tettek bele egy Barton 2500+ot, van még 1 videókari + ventivel, két házhûtõventi, 1 mobilrack venti, 2 vinyó, 1 dvd olvasó és egy dvd író meg egy usb-s modem. Edddig semmi problémám nem volt vele. Most azonban hét közepén cd írás közben egyszer csak egy kattanás, megáll az írás majd még egy kattanás aztán folytatja de a lezárás elõtt lefagyott. A mobil rack vinyóra gyanakodtam, átnéztem a házat megnéztem jól vannak-e bedugva a kábelek stb. Majd nekiálltam svcd-t konvertálni DVD-re, 2 óra után meguntam és gondoltam közben nézek egy filmet de pár perc után kattanás és meghalt minden. Még volt olyan, hogy win betöltõdés közben is kattanás és ott megállt. Ekkor már tuti volt, hogy a mobil rack vinyó szarakodik és kapcsolódik ki a kattanás után. Ház szét, egyik házhûtõ lehúz a rack tápcsatijáról, azóta semmi gond, pedig majdnem megvadultam, azthittem a vinyó fog elszállni.
Jó mondjuk tudom, hogy nem illik a vinyók tápjára bármi mást is rácsatlakoztatni de akkora zsúfoltság volt a házban, hogy máshogy nem tudtam megoldani és eddig semmi gond nem volt vele.

Szóval ez egy példa ami minden valószínûség szerint arra utal, hogy kezd kevés lenni a táp a cuccnak.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

BaLeeX
Igen, mivel ha nem 333-as akkor nem éri el a max sebességét, csak mondjuk 11.5x266-on megy vagy ilyesmi.
Gondolom én józan paraszti ésszel.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Shep
F_L mailcímed?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
a 2500+ os bartonhoz csak 333 -as fsb -t támogató alaplap jó?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Blasta
Nézd!
A minap kérdeztem, hogy hogyan érted el a 3000+ -os tuningot. Szorzóval szórakoztál, vagy fsb-vel?!
Erre írtad, hogy benne van az aláírásodban a konfigod (amit mondjuk roppant csíra dolognak tartok, de mindegy, magánvélemény) és ott keressem a megoldást.
Megfejtettük, tényleg átsiklottam felette, ott figyel a 340Mhz.

Én meg néztem, néztem, nem értettem, hogy a f*szba lehet a puszta 170Mhz-tõl, alap szorzóval 3000+?????!!!!!!!

És most nagykegyesen beírod, hogy 12,5*170. Jahogy JAAAAA! Tehát a szorzóval is játszol!!!!!

KURVA NEHÉZ LETT VOLNA MÁR ELÕSZÖR ENNYIT VÁLASZOLNI, UGYE?????

fm
milyen gond lehet egy f*s 300W-s táppal? nf7,1.9ghz,512,hdd,cd-r,dvd,cd stb...

ZaJanga
Hát elõször nekem is volt gondom egy fika 300W-os táppal, de amúgy is akartam venni egy bika 550-eset és ez meg is történt mert sok motyó van gépbe.
Szal szerintem S verzijó jobb de ahogy gondolod.A sima is jó

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Shep
de olvastam olyat hogy nagyobb teljesítményû videokártya esetén lehetnek tápproblémák, meg egyes memóriamodulokkal is gondja van. mondjuk fõleg a táp zavar mert a memóriát cserélni kell úgyis /ha cserélek/ aztán addig pakoljuk bele a boltban amíg nem jó, de tápot most nem szándékozok cserélni

fm
+attól függ,megéri-e Neked a plusz zsozsó az s-ata miatt..

ZaJanga
Milyen hangkártyád van attól függ

ZaJanga
Szerintem mindenképpen jobb választás mint a KT-400-as!
Jelenleg az nForse2-esek a leggyorsabb AMD chipsetek.
Nekem NF7-S van és engem meggyõzött.

Shep
ASUS A7N8X ez megteszi?

ZaJanga
A legujabb uccsó nForce driver a 3.13-as ami mind a 3 nForceos chipsethez jó.
Azt tedd föl neki.

ZaJanga
Szerintem most még nyugodtan lecserélheted mert nincs kifinomult 64-bites oprendszer mivel a kh@cs@g microfost vár az intel megoldásaira, hogy az is bele legyen építve!
Vagy ha linuxozol akkor igen mert az van már 64 bites verzió.
De ha most egyenlõre 2500 bartont választassz felejtsd el a KT400-as lapot.Akkor inkább KT600-asat de nforce 2 ultra 400-asssal járnál a legjobban!

Shep
szerintetek érdemes most a KT266A + 2100+ os cuccot lecserélni egy ASUS A7V8X-X KT400 + 2500+ /barton/ -ra lecserélni, vagy inkább várjak erre az új AMD csodára?

ZaJanga
Az nForce 1-est már most felejtsd el mert gáz nagyon.Alig van támogatottság!!!
Ki az alaplap gyártója?Talán a hivatalos gyártó letöltõ oldalról szedd le az aktuális drivereket az mindig az ajánlott de nézz körül nVidiáéknál is etéren és hasonlítgasd össze a driverek specifikációit!Ezt viszont ne vedd sértésnek nem annak szánom de "full lámának" kell lenni a lesarkazáshoz.Óvatosan illeszd rá.Nézd körbe jól illeszkedik e minden oldalról finoman rögzítsd az egyik kezeddel a másikkal pedig a rögzítõfület csatlakoztasd. Ennyi.Ha végképp félsz tõle vegyél lesarkazásvédõt (2-2.5 eFt.)
A raid is teljesen ua. mint más deszkákon.Ezek ma már szabványok de neked magyarázzam!
Soxerencsét ha v.mi nem zöld írj!Megpróbálok segíteni!

Big Daddy
Nem a procit hagyom ki,hanem a win reinstallt!

\"Se az FBI se a NASA se a pláza se az Isten háza Nem tud nyújtani menedéket ha neked szánják a lövedéket\"

ollie
Pedig ez nem rossz proci...

Big Daddy
Köszi!Akkor inkább kihagyom.

\"Se az FBI se a NASA se a pláza se az Isten háza Nem tud nyújtani menedéket ha neked szánják a lövedéket\"

Big Daddy
Socket 462 "Socket A" tokozás
L1 Cache: 64 KB utasítás és 64 KB adat
L2 Cache: 256 KB, a processzor órajelén
1.65V feszültség
166 MHz-es DDR külsõ órajel (333 MHz)
0.13 mikronos gyártástechnológia
Tényleges sebessége: 2133 MHz
Processzormag: Thoroughbred

ollie
Na látom mindenki tojik a kérdésemre. Na mindegy, ez már csak egy ilyen hétvége...

ollie
😊)

170*12,5 az mióta 1833+8Mhz ?😊
Feküdj vissza még aludni egy kicsit😊
Blasta
Borg!
Miért megy a procid 3000+ -on, ha 340-re rakod az órajeleket?
Az ugye csak 170Mhz. DUplázva csak 8Mhz-el gyorsabb mint a 2500+ alap sebessége.

Valamit lehet, hogy én értek félre, de akkor plz magyarázd már el! :-)

BaLeeX
Erre azt szokták mondani, hogy egy win reinstall sosem árt hardwarecserekor. Persze, mert nem az illetõnek kell megcsinálni...
Szerintem jó úgy ahogy van, én is most tettem az 1800+ helyett egy 2500+ot és nem installáltam újra semmit.

Big Daddy
Sziasztok!
Lehet hogy nem ide tartozik,de nem tudom hol tegyem fel a kérdést!Lecseréltem a 2000+ procimat 2500+-ra.Nem kell ilyenkor az alaplapi drivert újra installálni,v minden jó úgy ahogy volt?

ollie
senki? #3786

ollie
Nahát, eljött az a csoda számomra, hogy a hétvégén összetákolok egy AMD-s konfigot, melyet még soha nem tettem meg. Eccer el kell kezdeni 😊. Az alaplap nforce1-es. A kérdés, hogy melyik a legjobb driver ehhez. A másik pedig hogy kell e valamire különösebb figyelmet fordítanom szerelés közben? Pl hogyan kerüljem el a proci lesarkazását, stb. Elõre is köszi minden segítséget.
Ja RAID is van rajta, na most ugyanúgy tudom szerelni, mint a normál 2 IDE csatornás lapokat, vagy ezzel is lehet valami gubanc?

Nekem az az ABIT SA6-om irogatta ezt ki minden indítás után, mivel egyetlen ép kondi sem volt már rajta😊
BaLeeX
Ez a poén, hogy nekem utána is kiírta, pedig elmentettem. Ki kellett sütnöm a biost 2x aztán akkor elindult.

Törölt felhasználó
Azért írja ki, mert nem volt még elmentve a bekapcsolás óta egy olyan bios beállítás ami megfelelne a gépnek. Ha beraksz egy új procit, akkor is kiírja, bemész a biosba, save&exit és már nem is írja ki, ha el tud indulni.
ZaJanga
Hát nagy angoltudásomat latba vetve v.mi olyasféle lehet, hogy a cpu nem tud ezen a beállításon "dolgozni"(elindulni) ezért állítsd be újból....
Ha valaki rácáfol elfogadom!

BaLeeX
Aham, akkor azt nem fogom megtudni.
Mindent beszerelek a gépbe ha kell de procit azt inkább berakattam eddig mindíg. Egyszer szedtem csak le régebben egy procihûtõt de alig tudtam visszarakni, meg hallottam sok kis "balesetrõl" ami proci-ra hûtõ rárakásnál történt szóval ezt az élményt meghagyom a számtechboltosoknak.

De igazaok lehet, valószínû a 333-as ramjaim nem örülnek elsõsorban az FSB emelésnek bár azt a hibaüzenetet még mindig nem tudom miért írta ki amit lentebb említettem.

Rá van irva a procira, a sorozatszáma.
BaLeeX
Hogy tudom megnézni? Mondom nem tudom mi az.

ZaJanga
3 - "imádkozz, hogy ne AQZFA legyen!

BaLeeX
1- nem
2- utánanézek
3- assetommiaz

Majd a ramokat kivágom és teszek bele egy 512-es 400-ast jövõre. A hibaüzenetre nincs ötletetek miért írja?

ZaJanga
1 - feszültséget emeltél?
2 - memó fsb-t CL-t vedd vissza!
3 - mi a steppingje a procidnak?

Én úgy vásároltam, hogy szépen mindent kód alapján kerestem. Volt ahol olcsóbb volt a proci de fos steppingel.
Bruttó 25 ért vettem a bartont de tutira mentem vele.
Még tok egy helyet ahol esetleg van 1 tuti barton!

NeoMaN
Hát igen,. Nem Nforce-os alaplap. Ahogy emeled az FSB-t úgy emelkedik a PCI és az AGP is.A proci bírná, de a PCI-os eszközök (hangkari, IDE stb.) miatt nem megy a gép.
A másik a memó. Ha feltolod az FSB-t 200-ra akkor a memó 400-on fog menni, képzelheted ha 333-asod van mit reagál erre.

Törölt felhasználó
Lehet, hogy nem pont a memórián kellett volna spórolni. Hogy akarsz megbízhatóan 400on járatni egy gépet, amiben 333as memória van? A tuning legfontosabb eleme idõtlen idõk óta a megbízható,gyors memória.