16997
  • [Jakuza]
    Koszi, de nem kell olyan proci egyenlore amivel csak gond van.
    Csomo user sir, hogy lassabb meg az eredeti P4knel is, mert a winfos valamiert nem szereti a ketmagos Core2-juket es belassul.
    Akkor inkabb maradok a jo es bevalt procinal, ami raadasul sokkal olcsobb valamint nem kell vennem hozza uj alaplapot es memoriat szinten sok penzert.
  • cito
    Nem linkelem mert nem is tudom hogy merre jár az AMD, De én a 3dmark tesztemre gondoltam, és arra hogy akinek a legjobb Amd je van, mérjük össze!!! Sorry
  • grebber
    "Voltam Amd-s, de nézd meg a teszteket a felhúzott 6300-is dúrva 3,0 ghz fölé megy, és letaszitja az általad becsűitett 5200+-t."

Légyszives linkeld azt a tesztet ,mert én még hírét se halottam 5200+-os tesztről!
  • cito
    Hát köszi hogy legalább elismerted. Én is ezt tettem pár hónapja egy3,2ghz szimpla prescot procival...
    Ami még érdekesség az az, hogy a proci egy cnps9500 Zalman hűtővel terhelten, húzva 2,8-ra se megy fel 38 fok fölé... És még rá sem adja a venti fordulatszámának csak a felét... Nekem ez tetszik..
    A jövő!!!
  • dara
    Lehet nem kell a K8L-ig várni (ami egyébként is a Kentsfield ellenfele lesz), lehet a Brisbane is fordít már a helyzeten. Az meg ha minden igaz még november-december környékén megjelenik.
  • AnonyX
    Aham. Hát jó. De akkor sem vennék Intel-t. Bár igaz az AMD K8 már 3 éves. Intel Core 2 Duo meg pár hónapos. Eddig az Intel volt a gyengébb, most az AMD. Szóval K8L után meg lehet megint fordul a kocka, szóval lesz ami lesz. Bár ami igaz az igaz, Core 2 Duo nagyon jól huzható. Épp olvastam a rekordot amit magyarok csináltak, mot-tech kiállításon több mint 100% os tuning, ami azért nem semmi.
  • cito
    Az enyém a 1,86ghz alapon, 2,8 on megy stabilan!
    De ez nem ámitás nézz meg egy proci tesztet 3dmark 03,05 be.
    és rájössz
    Ha kell, linkelek be!
  • cito
    AMD ide vagy oda...
    Voltam Amd-s, de nézd meg a teszteket a felhúzott 6300-is dúrva 3,0 ghz fölé megy, és letaszitja az általad becsűitett 5200+-t.
  • bertino
    hát én már 1 hónapja várok lényegében a kib@szott lapomra... máá nagyon idegesít
    érted megküzd a cuccért az ember, erre a sors még azt sem hagyja, hogy kiélvezzem a hasznát... hrrr
  • AnonyX
    Hát szerintem simán jobban megéri megvenni ezt az új 5200+ os mint egy Core 2 Extreme X6800 at, basszus nagyon nagy a különbség az árban, az 5200+ mellet még lehet venni egy csúcs alaplapot, ramot. Szóval zsír. Csak legyen az AMD nek elég kapacitása ellátni az igényeket, mert volt nemrég hír, hogy hiány van az AMD procikból, szóval hajrá AMD, termelly és árusíts!!! :)
  • Gabesz amd64
    bocs 281£ de ez piskóta az Intel Core 2 Extreme X6800 688£-hoz képest

szal lehet választani :DDD
  • Gabesz amd64
    az az ár egyelőre nem igaz itt kemény 300 Font :(

bár majd egyszer lejebb megy úgyis
  • izb
    Mindenki ilyet venn,ha az isten lóvéja mindenkinek rendelkezésére állna.
  • bertino
    hát mostmár én is ilyet vennék, az tuti...
  • grebber
    "Athlon 64 X2 5200+ .A 2,6 GHz-en futó chip órajelben nem jelent előrelépést a korábbi listavezetőhöz (5000+) képest, másodszintű gyorsítótára azonban a duplájára, 2 MB-ra nőtt, így kísértetiesen hasonlít a már visszavonultatott FX-60 processzorokra. Ára ennél jóval kedvezőbb, 1000 darabos megrendelésnél 403 dollárt, azaz mintegy 86 ezer forintot kérnek el érte, míg az előd esetében ez 1000 dollárt jelentett."

Ez nagyon jól hangzik kiváncsi vagyok a tudására amint lát valaki tesztet erről kérem linkelje!
  • Inquisitor
    Ez nyilván butaság, mivel pont csak 800-as rammal nem lasabb mint DDR1-el ... ha meg tuningolni is akar valaki?
  • Rolesz
    Úgy tudom Nem X2es procit csak lassit a 667 feletti ram
  • dara
    Hivatalosan: Az egymagosak DDR2-667-ig, az X2-k DDR2-800-ig. Persze mellé rakhatsz gyorsabbat is, aztán hadd szaladjon.
  • grebber
    AM2-es amd procik meddig támogatják a DDR2-öt max 800Mhz??
  • Inquisitor
    NForce 4/5-os AM2 lap 18-22e
    AMD64 AM2 - 3500+ dobozos 23-24e
    2x512MB DDR2-667 20-22e (800-as ram +6-8e)
    200GB-s HDD 17e vagy 250GB 18e
    DVD író (ízlés alapján) 8-9e (LG, NEC, Pio, Asus)
    Floppy (de minek?) 3e
    Ház (ízlés dolga) 5e-20e
    Táp gagyi 400-500W 6-8e, márkás 400-450W 12-14e (bár néha kapni ennyiért pl. TT 500W-osat)
    Bill.+egér hát ez annyi amennyit rááldoz, 2e-10e
    GF7600GT 40-45e
  • Inquisitor
    Ennyiből kijön 7600GT-vel is, amennyire leesett az AMD lapok és procik ára ...
  • Mike
    most akar játszani vagy sem, nincs olyan, hogy fussanak, de nem játszana
    vagy akkor vegyen mondjuk A64 3200+ meg 1-2 giga ram, 7600GS, ez kijönne 150-ből
  • grebber
    Egyik haverom venne új gépet nem kimondottan játszásra inkább filmezés, netezés, cd/dvd irogatás.Néha játszani is szokott azé fussanak valahogy az új gamek.

Milyen konfigot tudnátok ajánlani 150ezer forintig??
  • Prosector
    Azt nem tudom,de ha nincs,akkor ajánlom a Zalman-t. Nekem a 7000-es szériából van egy és a procim még nem ment 44 fok fölé. Igaz nekem csak 3700+-em van,de nem véletlenül van ráírva a dobozára,hogy "supports all speeds",szóval nem jársz vele rosszul. Az igaz,hogy vannak olcsóbb gyártók is de egy ekkora procinál ezen ne spórolj.
  • [Jakuza]
    5 hozzaszolast nem tudsz visszaolvasni ?
  • raven505
    Az "AMD Athlon 64 X2 5000 S AM2 BOX"-os procihoz jár gyári hűtő?
    Ha nem milyen coolert vegyek rá?
  • dara
    Mondjuk úgy: normális helyen.
  • Inquisitor
    Meg jobb helyen 3 év gari. ;)
  • Dévids
    bocs nem jól írtam az alaplapot.a helyes:ABIT KN8 ULTRA
  • Dévids
    Milyen alaplapot ajánlatok egy AMD Athlon 64 3800-as procihoz?én egy abit k8n ultra alaplapra gondoltam.ez jó lehet?
  • [Jakuza]
    A BOX a dobozos valtozat, ahhoz jar egy gyari huto is.
  • Dévids
    hello
    Mi a külömbség a Venice OEM és a VENICE BOX között?
  • dara
    Vagy mégsem?
    Mégegy.
    És mégegy.

Az Extreme-et viszont nem támogatja egyik sem a fentiek közül.
  • dara
    Ha csak általános célra kell (tehát nem CAD vagy teszem azt fotorealisztikus animáció renderelés), akkor nem igazán tapasztalsz teljesítménykülönbséget Manchester (2x512KB L2 cache) és a Toledo (2x1MB L2 cache) között. Emellett ha Toledo-t akarsz venni, akkor sietned kell, mert mér most sincs sok belőlük. Hacsak nem Opteron DC-t, vagy FX-et akarsz venni.

Tuningban a Manchester valamivel jobb.
  • [NST]Cifu
    Egyébként az X2-ből melyik a jobb választás, a Toledo vagy a Manchaster mag?
  • [NST]Cifu
    Egen, de azokkal ha jól tudom ugye bukja azt a lehetőséget, hogy később esetleg belerakjon egy Core prockót.
  • dara
    Léteznek LGA775-ös lapok, amik DDR(1)-et igényelnek. Intel esetén ez még egy jó ideig a lapkakészlettől függ.
  • dara
    NBem csak két választásod van. Hosszú távra AM2-es Sempron DDR2-667 RAM-okkal a legjobb olcsó megoldás.

A túlmelegedéses elképzelésed meg hogy is mondjam "érdekes". Viszont semmi köze a valósághoz.
  • [NST]Cifu
    ezek szerint hogyha pl akarok játszani egy gémmel aminek 3ghz vagy afölötti az igénye akkor a proci melegedni kezd => végül túlmelegszik és a beépített hővédelem miatt kikapcsol a gép....

Mi köze annak, hogy egy játék 3Ghz-nél gyorsabb gépet igényel ahhoz, hogy neked mennyin megy a procid? Semmi.
    A 3000+ Sempron ha jól tudom 1800Mhz-en megy, ha ennek a teljesítménye kevés, és tuningolni akarod a gépet (megemelni a teljesítményét), akkor kezdhet el túlmelegedni. De egy A64 esetében amíg nem emeled meg a tuning miatt a procinak adott feszültséget, addig nem valószinű, hogy túl fog melegedni. Miután a jelek szerint e téren is mozogsz otthonosan, valószinüleg alapteljesítményen fogod futtatni a procit. Így semmiképpen nem fog túlmelegedni.

AMD Sempron 3000+ Socket 754
    Intel Celeron D 2,8 ghz Socket 775

A kérdés az, hogy mire, mennyi időre és milyen jövőbeli tervekkel veszel gépet. A Socket 754 AMD gépbe DDR1 ram szükséges. A Socket 775 Intelbe viszont DDR2. A DDR1 ram kifutóban van, még vagy 2 évig valószinüleg a DDR2 ram fogja vinni a prímet, aztán jön a DDR3 ram. A Socket 754-be nem igazán tudsz később jobb procit venni. A Socket 775-be igen, megfelelő alaplap esetén vehetsz bele később egy jobb procit. Viszont egy ilyen alaplap drágább, mint egy Socket 754-es, de persze cserébe később egyszerűbb lehet bővíteni a gépedet.

A gond ezzel csak az, hogy a Sempron 3000+ bizony gyorsabb, mint a 2.8Ghz-es Intel Celeron. Szóval a kettő közül tisztán nézve az AMD-s felállás az olcsóbb, és a jobb. Ugyanakkor a következő bővítéskor mindent dobhatsz ki (alaplap, proci, ram).

Visszaolvasva kicsit szétszórt a válaszom, pötyet fáradt vagyok már. :\
  • thomasthomas
    ezek szerint hogyha pl akarok játszani egy gémmel aminek 3ghz vagy afölötti az igénye akkor a proci melegedni kezd => végül túlmelegszik és a beépített hővédelem miatt kikapcsol a gép....na most már csak egy a kérdés:2 váalsztásom van:
    AMD Sempron 3000+ Socket 754
    Intel Celeron D 2,8 ghz Socket 775

vagy lehet hogy valamit rosszul tudok?