16997
  • RTW
    hello!
    van egy AMD 2600+ procim.
    EZ most 1917 Mhz-en dolgozik.
    Meddig lehet max. növelni az igazi órajelét?
  • ZÓÓÓcsi
    Én úgy tudom, hogy csak az nForce-os socket A-s alaplapokon lehet külön állítani az órajeleket.Via chipsetesnél az fsb-vel együtt húzza a memóriát és a v-linket is.A szorzó és a többi dolog auton van.Az everest amúgy kimutatta, hogy húzza az egész rendszert!
  • izb
    socket A alaplapnál ha emeled az fsb akkor ott nem húz mást.
    auton van a többi érték?
  • ZÓÓÓcsi
    Hahó!Mondtam,hogy a Bios-ban nem tudom ezt megtenni, mert úgy húzza az egész rendszert és a prcoci valamint a memória bírja, de a Via V-link nem.Tehát a memória és a v-link órajeleket úgy ismeri föl,mint az esemény előtt: csak a proci órajele esett vissza, ami nem tudom hogyan lehetséges egy olyan renszerben, melyben nem lehet külön húzni az egységeket.
  • izb
    a bioson belül frequency/voltage controlban állítsd át a CPU FSB Clock részt 100-ról 133-ra
  • ZÓÓÓcsi
    Mint tudjuk, egy áramszünet után a tápegységben felhalmozódhat egy kis plusz kakao.És ha visszakapcsolod a gépet rögtön az áramszünet után akkor károsodhatnak az alkatrészek.Ez elég ritkán fordul elő, de nem találtam jobb magyarázatot a szerencsétlen esetemre.Most inkább az a baj, hogy nem tudom sehogy sem megmondani neki, hogy a proci eredeti órajele 133Mhz.
  • izb
    túláram??ez igen érdekes.honnét eme remek info?
  • ZÓÓÓcsi
    Sziasztok!Lenne egy problémám a procimmal: valami túláram következtében a proci órajele 133-rol(ami at alapórajele) 100 Mhz-re esett vissza.Továbbá a Bios is már 100 Mhz-en ismeri fel defaulton.A poén az, hogy ha visszahúzom 133-ra akkor húzza az egész rendszert mert a memória és a via V-link maradt ugyanúgy.Valamit az alaplapon kéne átállítani mert a Biosban már nem tudok többet bűvészkedni?Ha valaki tudna segíteni kérem írjon!Procim: AMD Athlon XP 2200, alaplap: MSI KT400 Ultra.
  • grebber
    Új AMD procik
  • deadcode82
    van egy abit nf7s2 alaplapom radeon 9600xt vidkarival, venni akarok egy új videokártyát, tudtok ajánlani olyat amelyiket elviseli az alaplapom és jó teljesítménye van?
  • Zsoldos
    Elofordul, hogy az agp's kartyak nem birjak a szokasosnal magasabb agp frekit. 75mhz folott mar gondok szoktak lenni(66 az alap), de ez kartyankent valtozo. Ha van ra lehetoseg, oszd vissza jobban az agp sebesseget a bioszban. (altalaban 4-1 ill 3-1 arany szokott lenni buszorajel/agp kozott, 4-1-et valaszd ertelemszeruen, hogy alacsonyabb legyen)

Ha a regi videokartya nem kap eleg feszt, az azert van mert nem dugtad be a tapcsatit, ahogy mertino mondja, az teljesen mas tema.
  • bertino
    videókártyán esetleg tápcsati ?!
  • ld51
    Sziasztok. Van egy Abit nfs2-es alaplapom hozzá egy AMD athlon 3000-es procim. Idáig jól ment 2.2 GHZ-en de vettem egy új vidók-t geforce 7600 GS 256 AGP-et és 2 hete állandóan fagy, de durván még az xp telepítés is, valószínű hogy a proci, kicseréltem a régi videok-t +másik provi ventillátort, és úgy se jó.
    400-as tápom van mégis azt írja hogy a videókártya nem kap elég feszültséget.
    Mit lehet ilyenkor tenni vagy a proci beszart?
    Köszi a választ.
  • öregharcsa
    barton...és ha nagy mákod van csinálhatsz belőle egy 3000+ bartont...
    ennek a procinak volt egy nagyon jó tulajdonsága....marhára lehetett húzni stabilan!!!
  • grebber
    Melyik a jobb a 2400+-os Athlon T-Bred ami 2Ghz-en fut L2 256KB vagy Barton 2500+ Barton 1,8Ghz L2 512KB?
  • öregharcsa
    nekem ilyen van és elhihetitek nem cserélném el semmilyen "márkás" alaplapra!!
    először nagyon fáztam tőle, de nem volt hirtelen több pénzem, az előző alaplap( MSI ) meg behalt...eccer csak nem indult...semmi előzmény,este még ment reggel meg már nem...(visszavittem a boltba de 3 hónap volt mire kicserélték)
    na mind1...az a lényeg nagyon jó és stabil alaplap ebbe nagyon belenyúltak asrock-ék!!!
    és ami sok embernél lényeg:húzható mint állat benne a proci...
    nekem Venice magos 3200+ van benne aminek ugye az órajele 2000mhz...tuning után ahol egyszerűen csak emeltem a mhz-eket 2500mhz-ig tök stabil volt a rendszer...tovább már nem próbálkoztam mert az alaplap fórumán irták ott már elkél ugye az extra hűtés+ a többi ilyenkor szokásos dolog...

az alaplap fóruma
  • NeoMaN
    AMD totyik!
    :DDDDDD
  • [Jakuza]
    Ilyen erovel vehetne Asrock ConRoe865PE lapot is, igaz nincs rajta PCI-E de viszont kesobb tehet bele akar Kenstfiedet. Raadasul jo bele a DDR400as RAM.
    Meg igy is olcsobban megussza raadasul eleg meg az a 7600GS.

Ara 15k.
    Melle pedig egy 3GHzes 775-os P4 20k korul.
  • NeoMaN
    Márka vagy nem márka (bár sztem az Asrock megbízható), sztem többet ér egy PCI-e + AGP-s lappal a jövőben, tekintve az AGP-s kártyák árait.
  • [Jakuza]
    Gigabyte GA-K8NSC-939 16,5k
    AMD Athlon64 3800+ Socket 939 23,5k
  • NeoMaN
    Illetve AM2-es lap (amin van AGP csati)+proci is jó lenne, de akkor ramot is kell cserélned.
  • NeoMaN
    Asrock 939dual-sata2 (ebben van natív AGP és PCI-e slot is!)-> kb. 15ezer
    Maradékból egy Socket 939-es AMD procit (talán még egy X2-es is kijön)..

Ennyi.
  • ld51
    50000-é milyet?
    most vettem nemrés egy Geforce 7600 Gs agp-s videókártyát, olyan kéne amibe beletudom rakni.(ha jól tudom manapságmár mindenki a pci-t nyomatja)
  • bertino
    50ért már igen faszát össze lehet dobni
    (ez RAM nélküli ár)
  • ld51
    Nekem mindegy milyen proci vagy alaplap csak jó legyen és ne az eget verje az ára és érdemes legyen lecserélni.
  • ld51
    Köszi a válaszokat.
    Mennyi lenne manapság egy jófajta AMD proci alaplappal?
    Ti mit ajánlotok, mennyiért?
  • Inquisitor
    Neked szerintem nem érdmes váltani, csak majd többmagos procira vagy ha 64 bites OS-t akarsz, elég jó a procid így is.
  • Inquisitor
    Tud venni mázli esetén (és mivel ritka egy AMD64 lap + proci árán!) 3400+ procit, csak találjon hozzávaló ikerturbinás hűtést.
  • Inquisitor
    Ja, októberben lesz 2 éve.
  • Punker
    socketA-s procit már lassan 2 éve nem gyártanak.....
  • [Jakuza]
    3GHz-es AMD proci nincs.
    2,8GHz-est meg nem akarsz venni, hidd el nekem.
    Raadasul elfoglak keseriteni, a te alaplapodba meg nem tudsz venni nagyobb processzort a jelenlegi processzorodnal.
  • ld51
    Sziasztok.
    Van egy ABIT NF7 S2-es alaplapom és egy amd 3200-es procim (azszem),mindegy 2.2 GHz-en fut és szeretném lecserélni egy 2.8-as, 3GHz-esre. Ti miet ajánlotok kell-e alaplap csere (alaplapcserére nem szeretnék pénzt költeni!!!)
    Köszi a válaszotokat előre is.
  • [Jakuza]
    Szombathely nevu nem lesz ? Mar megint ez a fovaros centrikussag. :P
  • grebber
    lol ma reggel néztem fixtv-t mert nemvolt jobb dolgom azt kurvalaza csáó betelefonál hogy vett egy 3000+ vagy 3100+ Sempront és felvolt háborodva mi az hogy csak 1,8GHz-en fut.

Vendi persze adta alá a lovat hogy ezért mondja az AMD-re hogy inkább intel meghogy ha 3GHz-es procit akarunk akkor az nem más órajelen ketyegjen.

Erre a gyerek beszól hogy visszaviszi a procit emiatt lol édes istenem még léteznek ilyen emberek? :D
  • Inquisitor
    Nah, másfél év emberek, és vehetünk "Budapest" magos AMD procit is ;)
    AMD quad cores: the whole story unfolded

Barcelona, Shanghai, Budapest and 65 nanometre

P.S. Van cikk az Indexen is, szokásos szinvonalon ...
  • raven505
    Köszi.
  • NeoMaN
    teszt
  • NeoMaN
    Játékokban gyorsabb a 2x1MB kesses 4800+ és még húzhatod is. Sztem azt vedd.
    Árban melyik mennyi lenne?
  • raven505
    Halitok!
    Szeretnék venni egy új procit csak azt nem tudom hogy melyiket.

Köszi.
  • Gaben78
    ezt tal. :
    Az AM2-es az első olyan AMD processzor, mely már támogatja a DDR2-es (400/533/667/800) memóriákat, de ehhez egy teljesen más foglalatot kellett alkotniuk a tervezőknek. A processzorszámozások megmaradtak, nem változott semmi, csak AM2-es jelzésűek lettek.