16997
-
buko20 #6671 Csá.van egy AMd sempron 2800+ procim,asus k8n alaplapba van.alapbol 1600Mhz-en kell futnia vagy valami nem jo? -
gadna #6670 Kérdezném, van egy Asus A6U laptop, AMD Turion 64 MT-32 procival.
Az Everest és a rendszertulajdonságok is 800 Mhz-et ír sebbeségnek.
Miért?
A gépen XP proffesional van.
-
#6669 Köszönöm! -
Zsoldos #6668 Szerintem ne valts, tul kicsi a kulonbseg a 2 kozott. Enis hasonlo modon valtottam es megbantam. Nem azt mondom, hogy nem lehet eszrevenni a javulast, de ne varj jelentos kulonbsegeket. Ha mar koltesz ra, dobj ra meg egy tizest es x2-es proci. -
#6667 Talán ez segít kicsit. -
#6666 Üdv!
Jelenleg egy 2800+-os bartonom van (3200+-on járatva).
Ujítás előtt állok,A64 3500+ -ra szeretnék válltani-Kérdésem az lenne,hogy kb. hány %-al lesznek gyorsabbak a játékok,felhasználói programok a válltás után? -
baca01 #6665 tudom tudom oylan 40-45fok az ideális hőmérséklet... -
#6664 Ha sokat adsz neki, az se jó, mert akkor elkezd emelkedni a hőmérséklet és mihelyt eléri a maximumot lefagy a gép.. -
baca01 #6663 éértem, mondjuk az lehet, hogy kevés feszültséget adtam neki mert csak 1,6V-ra nyomtam fel:P na majd ezt még kikísérletezem
-
#6662 Befagyhat azért, mert:
- nem adtál neki plusz feszültséget
- nem megfelelő a hűtés
- nem tud többet a procid
- nincs visszaosztva a ram és az nem bírja a nagyobb órajelet
... -
baca01 #6661 na az gondom, hogy tegnap felhúztam 2000-ről 2400-ra a procim, de észrevettem hogy lefagyogat és csak a reset segít. :S, most visszavettem 2200-ra, így egyenlőre ok. van rá vmi megoldás vagy csak egyszerűen nem bírja tovább? -
dara #6660 Az Internal Clock a processzormag órajele (pl A64 3500+ esetén 2200MHz).
Ha figyelmesen olvastad volna azt a hsz-t, akkor feltünt volna, hogy én a HT szorzóról írtam, ami igencsak fontos tuningkor.
A proci szorzójának is lehet fontos szerepe. Pl ha nem szeretnél valós RAM-órajelet számolni, akkor a proci szorzóját 10x-re állítod, akkor ugyanis a névleges és a valós órajel egyenlő (AM2 esetén már nem). A másik ok, ami miatt fontos lehet a proci szorzója: gyengén tuningolható RAM vagy alaplap. Magasabb szorzóval alacsonyabb EC mellett érheted el a proci maximális órajelét. Persze ehhez eleve magas szorzójú proci kell, mert azt ugye csak FX-ek esetén lehet emelni a többi K8 proci esetén csak 4x-től a névlegesig lehet állítani. -
dara #6659 Amit a RAM-nak beállítasz órajelet, az valójában csak az EC:RAM arány (DDR400 1:1; DDR333 5:4; DDR266 3:2; DDR200 2:1; de persze vannak köztes értékek, illetve E-steppinges K8 procik eseté felfelé is állítható). Konkrét órajelet a mai lapok egyikével sem állíthatsz be RAM-nak. Amit a BIOS-ban beállítasz RAM-órajelnek, az gyakorlatilag a kiinduló órajele. -
izb #6658 nem feltétlenül biztos.
ugyanis vannak esetek,amikor a szorzó átálításával is lehet trükközni. -
Anotino #6657 De akkor mar internal clock nem? Annak az erteket latod/modositod. A szorzo elegge lenyegtelen tuningkor. -
baca01 #6656 ja értem tehát ahogy a proci-t húzom fel, azzal párhuzamosan a ram órajele is melkedik és tulképpen nem az számít már húzásnál ami a ramnak van beállítva hanem ami a procinak? -
dara #6655 Mert az EC emelésével együtt emelkedik a memória órajele is. Tehát 240MHz EC mellett a RAM alapból 480MHz-en megy (vagy legalábbis kellene, de nem biztos, hogy bírja). -
baca01 #6654 köszi szépen az értékes infót. :) majd kipróbálom mindenesetre a vista élményindexe máris feljebb vette 3,9-ről 4,2-re a proci minősítését. :)
mellesleg tudom már délután óta töltöm az rc2-t. :)
azt mondod a ramot vegyem vissza 400mhz-ről? mért? -
dara #6653 A64 Tuning egyik alapja, hogy az External Clock emelésekor (ezt nevezi a többség hibásan FSB-nek, ami egyébként K8-nál nem létezik) vissza kell venni a HT (Hyper Transport) szorzót. A HT órajelének 1000MHz alatt kell lennie, a lényeg, hogy 600MHz felett legyen, ezalatt okoz csak teljesítménycsökkenést. Szóval 250MHz-es EC-ig 4x afelett 3x HT szorzóval kell tuningolni. s754 esetén fokozottan igaz ez.
Emellett nem hátrány ha visszaosztod a RAM-ot.
(Egyébként lehet tölteni az RC2-t.) -
baca01 #6652 ok már megvan csak láma voltam:P viszont az ok hogy az athlon64 3000+ proci fsb-jét 200-ról csak 240-re engedi max? 250-től felfelé már nem hagyja mer utána nem indul el? -
baca01 #6651 nem ír ilyet -
baca01 #6650 ok köszi megnézem :)
-
dara #6649 Vedd elő a kézikönyvet és olvasd el a BIOS-ra vonatkozó részeket. Ott van benne a válasz. -
baca01 #6648 sziasztok. van egy athlon 3000+ procim, 2000-en pörög és szeretném feljebb húzni de bios-ban nem találok ilyen beállítást. :S tudtok erre vmi progit esetleg vagy vmi más megoldást? köszi -
#6647 értem -
#6646 összeraktam egy pár gépet és onnan....na meg belinkeltem a fórumot.....elég ha azt elolvasod mekkora szívások vannak...
ami működik egy sima AMD64 procival az nem biztos hogy az X2-es cuccal menni fog....sajnos -
#6645 csak ez totál nem ide valo kérdés... -
n3whous3 #6644 Bocs, hogy ide írok, de látom ezt jobban látogatják...
Szóval, kellene nekem egy kis segítség
Van egy hálózat: A gépek elhelyezkedése miatt az alábbi szétosztás történt: Az ADSL 2 helyre van szétosztva routerrel, majd azok a kábelek 1-1 routerbe vannak dugva, ahol 3-3 gép van rácsatlakozva. (Ne mondjátok miért van így, nem nekem kell a help)
A gond: Valamiért egyenetlen a szétosztás, mert az egyik helyen gyors a net, míg a másiknál kb 10-szer lassabb (1Mbit, de az adott rossz helyen max 16 KBájt/sec jön, vagyis kb 134 Kbit/sec).
Valaki tudja, hogy mi a probléma? Esetleg a router sz*rakszik, vagy szoftveresen kell valamit állítani, hogy egyenletes szétoszlás legyen a sebességben? -
dara #6643 Nézd meg a PH!-n a különféle AM2-es topicokat. Sokan nem gyengén szívnak a RAM-ok miatt. A PQI pl kerülendő. -
#6642 "annyit kell még tudnod hogy az AM2-es foglalatú procik (x2) iszonyatosan válogatnak a ramokból....(nem mindegyikel hajlandó működni)"
pff ezt mégis honnan veszed ? -
#6641 ezzel a az alaplappal kicsit vigyázni kell mert az eredeti bios-a kicsit fos!
ajánlom rögtön első lépésben a bios frissítést!!!!
annyit kell még tudnod hogy az AM2-es foglalatú procik (x2) iszonyatosan válogatnak a ramokból....(nem mindegyikel hajlandó működni)
ajánlom ezt a fórumot ott mindent leírtak milyen ramot érdemes venni és melyik bios-ra frissíteni...
szerk: most nézem a corsair ramok tökéletesek lesznek!
üdv -
#6640 Hello mindenkinek! Egy fontos kérdés! Szeretnék venni egy új gépet... :
ASUS M2N-E Socket AM2 NVIDIA nForce 570 Ultra MCP ATX AMD Motherboard
AMD A64 X2 AM2 3800+ processzor dobozos
DDR2 1024MB 667MHz CORSAIR ValueSelect
VGA Saphre Radeon X1600 XT
és hogy ez mien lenne? Erős-e? ja meg hogy ezt mind elbírná-e egy 400 W-os Codegen táp? meg hogy akkor ehez egy 64 bites Windows is kell? Remélem tudtok segíteni! Előre is köszi -
izb #6639 nem tudom, hogy téged milyen szinten érint a fogyasztás, ami természetesen full
kihasználtság mellett értendő -
Inquisitor #6638 Ehhh, láttam az Akiban 35W-os X2-3800+ procit, csak éppen az árán lehetne kapni egy X2-4800+ vagy nagyobb procit ... -
#6637 Valószinűleg így nagyobb lesz a tuningpotenciál is.
:) -
#6636 "Az előzetes híreknek megfelelően decemberben vélhetően megérkeznek az AMD első, 65 nanométeres csíkszélességgel készülő, Brisbane magra épülő asztali CPU-i. Noha a korábbi értesülések csak három új processzort emlegettek, most úgy tűnik, hogy négy modellből áll majd a kezdeti választék, ráadásul ezek valamelyest gyorsabbak is lehetnek az előzetesen beharangozottnál. A Brisbane-magos Athlon 64 X2 típusok 2,1 (4000+), 2,3 (4400+), 2,5 (4800+) és 2,6 GHz-es órajellel (5000+) lesznek elérhetők az év utolsó hónapjától. Az új CPU-k közül mindegyik egységesen 1 MB másodszintű gyorsítótárral rendelkezik majd, TDP-jük 65 W lesz."
Na ezeknek már sokkal de sokkla barátibb a fogyasztásuk. -
#6635 mmm lehet procit ujítok majd -
#6634 "Novemberben – a Core 2 Quadro várható megjelenésének hónapjában – három új Athlon 64 X2 típus is érkezik majd: az AM2-es foglalattal kompatibilis Athlon 64 X2 5400+, 5600+ és 6000+ modellek még a régebbi, Windsor kódjelű, 90 nanométeres csíkszélességgel készülő processzormagra épülnek majd. Előbbi kettő példány 2,8 GHz-en jár majd (a másodszintű gyorsítótár mérete különbözik a két típusnál), utóbbi 3 GHz-en ketyeg és 2 MB L2 cache-t fog tartalmazni. A 2,8 GHz-es típusok TDP-je 89, a 3 GHz-es példányé 125 watt lesz."
2,8Ghz és 3GHz fogyasztása nagyban eltér ezt bárcsak tudnák csökkenteni!
-
RTW #6633 Itt van nminden adat:
AMD Athlon(TM) XP 2600+ :
Architecture 32-bit
Internal Clock 1.9 GHz
Internal Clock Maximum 1.9 GHz
External Clock 166.0 MHz
Socket Designation SOCKET A
Type Central
HyperThreadingTechnology N/A
Capabilities MMX, CMov, RDTSC, 3DNow!, Extended 3DNow!, SSE, PAE
Version AMD Athlon(TM) XP 2600+
Caches
Level 1 128 KB
Level 2 512 KB
memória :
Total Physical Memory 768 MB
Free Physical Memory 525 MB
Total Pagefile Memory 1.08 GB
Free Pagefile Memory 888 MB
alaplap:
Supported Slot Types ISA, PCI, AGP
Manufacturer Fujitsu Siemens
Model A7V600-F
Version REV 1.xx
BIOS Vendor Award Software, Inc.
BIOS Version ASUS - 42302e31
BIOS Release Date 13/10/03
BIOS Properties Plug and Play, Flash, AGP
AGP
Revision 3.5
Rate 4x, 8x (8x enabled)
Available Rate 0x0000000c
Selected Rate 0x00000008
Aperture Size 0 B
Sideband Addressing supported (enabled)
Fast Write not supported
és 300 Wattos táp van a gépben.
-
Inquisitor #6632 Attól függ milyen maggal készült, jó esetben jó hűtéssel, jó alaplappal, és jó memóriával akár 2400MHZ körül is szaladgálhat.