16997
-
#6791 AGP v PCI-E?
AM2 v 939?
SLI v Crossfire v egykártyás? -
#6790 Sziasztok, milyen alaplapot tudnátok nekem ajánlani egy Athlon 64 X2 3800+-hoz?
-
#6789 hi
-
#6788 Ne fej mert csak ugy ok nelkul nem szedem ki, a tobbinek volt oka -
jui #6787 Bosiba van,csak azért kérdezem. -
jui #6786 Megtudnátok mondani ezmit jelent"SEARCH FOR MDA RESOURCES"? -
#6785 De csak óvatosan babrálgasd! Ha lesarkazod a procit a hűtővel, akkor lehet szomorú leszel! -
#6784 Koszi szepen, proci az egyeduli amit meg nem babraltam ki a gepbol es azert nem is tudtam mi var ram
koszi megegyszer! -
dara #6783 A proci alatt egy dolog van, az pedig a foglalat. Azt meg nem egyszerű elkenni (legalábbis 120-140°C alatt). A cooler és a proci között van egy hővezető réteg (legalábbis illik lennie), ez lehet paszta vagy szalag. Utóbbival nincs gond, nem kenődik (de nem is a legjobb kis felület esetén). Paszta esetén akkor lehet probléma, ha olyan ezüsttartalmú típus, ami vezeti az áramot. A tévhittel ellentétben csak nagyon kevés ilyen van. Ez okozhat zárlatot a tok felületén levő alkatrészek között. -
#6782 Csasztok!
Igaz hogyha kiveszem a procit alatta van valamilyen anyag es ha az elkenodik kieghet a proci???
valaki mondta es nem akarom elhinni -
#6781 majd megbarátkozom a világítással...úgysem látszik íróasztal alatt:) -
dara #6780 A Delta ezt a belet szállítja több cégnek is. Pl a Chieftec-nek is, aki a GPS450AA-101A-ba ezt rakja. És szállítja az Asus-nak is, ami az általad vásárolt tápba rakja (A-45GA).
Mondjuk én inkább a Chieftec-et vettem volna meg, az ugyanis nem világít. -
#6779 jaja de az vmi chieftecbe volt...marmint a delta...nem? -
dara #6778 Jó lesz az Delta bélnek is. -
dara #6777 Ha nem mindegyik összeállítást ugyan azzal a (time)demoval/replay-jel teszteled le, akkor az eredmények nem lesznek összevethetőek! A PH!-n a beépített Timedemo-kat sosem használják, mindig maguk veszik fel, vagy begyakorolt útvonalon mozognak (szóval lényegében teljesül a vágyad). Mindezt azért, hogy elkerüljék a driver szintű optimalizációt (amit a GPU fejlesztők előszeretettel alkalmaznak).
Mindez egyébként le van írva minden egyes PH! VGA tesztben, szóval a jelek szerint tényleg nem olvastad el a linkeltet. -
#6776 Na lecserélődött a táp:). Egy Asus 450W-os került bele, ph-n azt írják, Chieftec bele van. Remélem ez elketyeg egy darabig, tök csöndes, nagy venti van benne. De ezt a kék led világítást miért erőltetik, ehh...na mindegy, megy rendesen. Kis CPU tuningot is nyomtam ennek örömére, A64 3700+ San Diego magos, 2640MHz-en ketyeg...stabilnak tűnik, de még majd tesztelem:). -
#6775 A teszt statikus mert ugye ugyanazta a timedemot/demot egyebet kuldik vegig mindegyik felen. Nem pedig konkrét játék közben mérik ami lehet más eredményt hozna. De ezt pont a változó tényezők továbbszűrésére teszik. De mindegy. Ha nem tetszika post figyelmen kívül is hagyhatod:) Nem a belefeccolt munkát vagy alaposságot vontam kétségbe, csak szerintem rossz volt a megközelítése a témának.
És bocsánat, hogy belepofátlankodtam a topicba. -
dara #6774 Már mitől statikusak ezek a tesztek? Mitől dinamikusabb egy szimulátor? -
R3GiD0N #6773 Köszönöm szépen
Szerintem ez lesz az ami nekem kell -
#6772 AMD.com
Fesszel meg csak szep lassan.
-
#6771 2200ast tuningolhatja ezzel nyugodtan. Csak ha kesobb vesz vmi komolyabb cuccot akkor cserelnie kell.
-
#6770 Sziasztok!
Felhúztam a Am2 3800+ x2-es (windsor) procimat 2400Mhzre (10x240), a HT 4x, a memória visszaállítva DDR667-re. Viszont 1-2 óra játék után lefagyott a gép. Most akkor végül is csak a proci van tuningolva igaz? A memória nincs túlterhelve, azzal ugye nem is kell foglalkozni? Szerintetek mennyi feszt adjak a procinak? Egyáltalán mennyit kéne kapnia alapból? -
#6769 Uff!
Nekem is Spire FalconRock II hűtőm van, egy 3000+ os sempron procin. Alapjáraton 41-42 fokos, terhelve megy 50 fok köré. A hanggal nekem sincs bajom. A neten utánanézve még lehet kapni, 2000 Ft körüli áron. Ha tuningolni akarsz, akkor viszont szerintem ne ezt vedd. Én nem tuningolom a gépet, és remekül szolgál már kb 1,5 éve. -
#6768 Spire Falconrock 2 volt nekem arra, baromi jo, es akkor is csak 2500 forint volt. Nemtudom most lehet e kapni. De max terheles tuningolva volt 50 fok nyaron, amugy 45. Jah, es csak 22dB, szoval nagyon halk.
-
R3GiD0N #6767 Sziasztok
Szeretném ha ajánlanátok nekem egy Processzor hütőt!
AMD Athlon xp 2200+ nem annyira nagy proci ezért nem kell 10 ezer forintos hütő,de azért jo lenne ha lehütené átlagos hömérsékletre.
A hömérséklet most a gyári hűtövel 65 fok terhelés nélkül :S
Köszi -
#6766 Nem is kliensről beszéltem:)A human bombazoban a lövész AI-t btw biztosan a kliens számolja. A server csak loggolja a találatot. -
#6765 őőőőő...őőő..izé, én nem akarok hülyeséget mondani, de nem vagyok biztos benne hogy cooperatívban a cliens gép számolja az AI-t. Érdekes lenne ha minden cliensen másképp reagálna az AI, mert mondjuk az adott pillanatban nem ugyanazokat az adatokat kapta a gép ( lagg miatt stb. ).
Tényleg az a helyzet hogy a teszt a legpopulárisabb játékokat tesztelte, és ennyi. Ettöl nem felületes. Én nem olvasnék el 20 oldalas tesztet. Így is csak 2-3 grafikont nézek meg. -
#6764 "Multiban kőkeményen egy AI-t kell számolnia a gépednek: a sajátodat"
Látszik ezuttal te nem tudod, hogy miről beszélsz. Hagyjuk.
Kooperatív mód ismeros (ilyenkor altalaban 2-től 20-30 fős létszámig human playerek repulnek a tobbi gepet pedig AI iranyitja (bombazok futargepek ellenseges vadaszok etc)? Bizony ekkor igen sok AI-t kell számolni. nembeszéve az Ai lövészekről amikből elég sok van a bombázókban. Szóval egy grandiózusabb küldi barmeilyen gépet megfektet Il-2-ben amit elém teszel. Nem beszélve a földi lövészekről és egybeekről.
A serverek 30-70 %-a dogfight és Koop kuldik Között oszlik meg, nem beszélve a napi több ezer online-war koop hostrol Hyperlobbyn.
Nem az eredményt vontam kétségbe sem a belefeccolt munkát sema számításokat. Csak szerintem rossz elgondolás felől kozelítették meg a tesztet. persze statikus teszt kell meg minden, de rengeteg dolgot a satatikus teszt nem mutat ki. -
dara #6763 Nem mondtam, hogy felületes vagy, csak az általad leírtak alapján nem olvastad el a cikket.
Egyébként majd egyszer állj neki egy hasonlónak. Számold össze mit mennyiféle kombinációban kell letesztelni, és utána mondd azt, hogy felületes a linkelt PH! teszt. Gyanítom a harmadik nap után már számítógép közelébe sem akarnál menni...
Multiban kőkeményen egy AI-t kell számolnia a gépednek: a sajátodat. -
#6762 Na most ezt nem vártam, hogy Il-2ből leszek kioktatva ám akkor legyen:)
Kb 6 éve játszom folyamatosan a szimulátorral. Igaz versenyre nem járok, de ismerem a scene-t tehát ha Lock Ona-l és Il-2vel is versenyszinten játszik akkor valószínű, hogy valamely VMH59-esre gondolsz (bár a 2 scene nem keveredik egyáltalán és egyetlen verseny kivételével nem láttam olyat hogy valaki mindkét kategóriában induljon és jelyezett legyen mivel 2 totál külön kategória) A Radeon 9800 példádra: Még hogy nem lehet leterhelni a videokártyát??? Vedd fel Il-2-t full reálba legmagasabb grafikai beállításokkal dobj le 7001-1500 objektumot mondjuk MOszkva mapra a városba és t5egyél be mondjuk 50 bombázót meg 30 AI vadászt és indíts el egy missiont.... Nem a CPU miatt fog földközelben jigget bemutatni a géped, hanem a vid kártya miatt. Az hogy a radeon egy jó kártya nem kérdés, Másrészt a játék OPENGL-re van írva és azért jó neki a radeon, mert nagyon jól skálázható ini buherálással. És többet látsz alacsonyra levett részletességgel, mint magasra állítottal (tudom mert fél évvel ezelőttig egy Radeon 9500pro-t használtam eredményesen) De felszállni egty 16 humannal telepakolt valamint 15 Ai-t tartalmaza folyamatos légvédelmi tűz alatt álló reptérről agyhalál. ugyanis kb 2 fps-ed van és csak a rutinnak köszönheted és jó rádiózásnak, ha fel tudsz szállni rendesen. Úgyhogy a 9800Pro példát plz ne. A Lock On esetén meg egyenesen vicc... emebereknek a 7800 pro-n is akad a játék!!! és nem csak a proci terhelés miatt egy komolyabb terheltségű mission esetén (sok Ai sok human és sok földi object egy térségben).
Igaz FS X nem volt sem Medieval 2. De Fs 2k4 volt nem?? ugye ugye?? ráadásul olyan minőségű addonok vannak hozzá, hogy garantálom neked bármilyen CPU GPU páros nyílvánvalóan megfekektet (még addonok nélkül is képes lehet erre de mérésre mindenképpen használható de hagyjuk)...
Na mindegy. Szerinted én vagyok felületes, szerintem meg a cikk. ÉS nem csak képeket néztem. Nem csak hasból beszélek. Elolvastam a cikket és az általam említett játékokkal játszom. tisztában vagyok vele, hogy a casual gamereknek készült és nem az én szegmensemnek. De szerintem nem fest teljesen világos képet, mert ha most fejlesztenék és ugy döntök, hogy egy 2,6 Ghz-.es pIV elég nekem egy 7900 Gt mellett nagyokat nyelnék mikor Armed Assaultozok vagy éppen Il-2-ben az említet missionok közepébe kerülök, vagy Lock-Onozok. De világos, hogy nem nekem íródott a cikk nem az én igényeimnek csak kicsit félrevezető. -
dara #6761 Neked is van egy hatalmas hibád a jelek szerint: nem olvastad el a cikket, csak a grafikonokat nézted meg. Ugyanis a cikk elején le van írva mi is az a CPU-, GPU- és vegyeslimit, és ezeket hogyan lehet előidézni.
A Generals-szal meg nincs mit tesztelni, az egy X300-on is nagyon jól elfutkároz, a mai GPU-k képességeinek a töredékét sem képes kihasználni. Szóval pont ellentétje annak, amit Te festesz (egyébként nagyon torz képet) az FPS-ekről. A LockOn-nak és Il-2-nek is az az alapvető problémája, hogy nem jelent szignifikáns terhelést még a 2-3 éves GPU-knak sem. (Olyas valakitől tudom mindezt, aki versenyszinten nyomja, köszöni szépen nagyon jól elvan a 9800Pro-jával (~4 éves GPU). Tervez fejlesztést, de csak CPU fronton, mert a GPU untig elég a nevezett szimulátoroknak.) Márpedig nem tudod megmondani a kérdésre a választ, ha nem terheled a GPU-t és a CPU-t egyaránt. FPS-ekkel, RPG-kkel megoldható, főleg pl az Oblivionnal és a NextGen graf-ot alkalmazó valóban DX9-es gammákkal (Az általad említettek közül egyik sem az, leszámítva a később említetteket.)
A linkelt tesztnek meg nem ártana megnézni a dátumát. Hol volt még akkor az FS X, vagy Medieval 2? -
#6760 Nem is említem, hogy ezen cikk leghatalmasabb hibája, hogy egyetlen rétegnek szól...
Van benne 4!!! FPS meg 2 TPS meg egy arcade autóka... na neee köszönöm...
Szimulációkról, újabb stratégiákról szó sem esik benne ahol aztán igazán szükség lenne arra, hogy a videókártya ténylegesen tehermentesítse a procit ne pedig csak "besegítsen" a 3d valóság létrehozásába. Egy Lock-On Falming Cliffs tesztet, egy Medieval 2 tesztet egy C&C generals tesztet egy Il-2 FB (1946-al megpakolt tesztet) vagy egy FS X, FS 2004 modokkal tesztet ebben a témában igazán megnéznék és akkor meg lehetne mondani, hogy milyen proci mellé milyen vid kártya kell, mert ezek a programok biza mind a procit mind a vidkártyát maxon járatják... (medieval 2 talán nem is annyira) -
#6759 Ha van penzed akkor 3800+ en erre csak ezt tudom mondani. Az a 256 cache elegge sovany, de ha szerencsed van akkor birod tuningolni. Mondjuk a 3800ast is...
Az egy mas kerdes, ha mondjuk full gepre van egy kereted, es akkor ezert mondjuk kevesebb ramot vennel bele vagy ilyesmi.
-
dara #6758 Ezt el is bambultam. Úgy már nem hátrány egy kis tuning.
Egyébként a tuning nem bonyolult. Emeled az External Clock-ot, közben vigyázol rá, hogy a Hyper Transport órajele lehetőleg ne menjen 1000MHz felé (HT szorzó 200-250MHz-ig 4x (800MHz), 250-300MHz-ig 3x (600MHz), afelett 2x (400MHz), bár mintha az Asus névleges órajeleket adna meg, ezt jelzem zárójelben). Amire még figyelni kell, hogy a RAM-ok órajele se menjen nagyon a névleges felé (hacsak nem übertuning RAM-jaid vannak). Azaz a RAM-ot is vissza kell osztanod (Asus-nál Memory Clock Frequency, ezt kell visszább venned. Ne tévesszenek meg a BIOS-ban írt órajelek, azok egyáltalán nem fixek, a DRAM Clock emelkedik az External Clock-kal arányosan). Ha szükséges esetleg feszt is emelhetsz. -
#6757 SLI-t is? Thx! -
dara #6756 Simán kihajtja a 7600GT-t még 2GHz-en is. Jó olvasgatást! -
#6755 Mert állítólag nagy tartalékok vannak benne és vétek lenne nem kihasználni + mivel a játékok amikkel játszok csak 1 magot használnak 2000MHz nem elég. Nincs kihajtva a VGA. Most akarok SLI 7600GT-t amihez igy kevés lesz a proci, hogy maxon kihajtsa. Nos ezért. -
#6754 szerintetek megéri a X2 3600 vagy vegyem inkább a X2 3800-at? ár/érték-be melyik a jobb? -
#6753 Uff!
Mi a bocskornak akarod azt még húzni??? -
#6752 Hello!
Van AM2 3800+ X2-s AMD procim és szeretném felhúni, csak nem tudom hogy fogja hozzá. Mit állítsak mennyire? Volt? HT? Tudnátok segíteni?
Alaplap: Asus M2N-SLI Deluxe,
Ram: 2x1GB Kingmax DDR2 800MHz