16997
-
#6751 chieftec... -
#6750 Most már egy napja megy fincsin a lapocska:), pöccre indul és pöccre leáll, atomstabil. De azért ezt a codegen tápot lecserélem belőle rövidesen, valami 400W-osban gondolkozok. Kb. 15eHUF tatományban van ilyen használható táp szerintetek? -
dara #6749 Csak tudod ezek a fospumpa tápok ha meghalnak, akkor átmennek Dugovics Tituszba, és minnél több szilíciumot próbálnak magukkal vinni. Ugyanis nincs bennük semmiféle védelem, ellenben a minőségi tápokkal. Aztán meg sír a paraszt, hogy új gépet kell vennie.
Nemrég mesélte magát istenítve egy barom, hogy vett 240k-ért egy gépet, ami zavarta a rádiót. Ezután vett 2500HUF (!) ért ferritgyűrűs tápkábelt, mert ugye a tápra baszott költeni, és olyat vett házzal együtt, amiben semmiféle EMI szűrő nem volt. És milyen büszke volt magára a tahója, hogy hogy megoldotta a problémát! Valójában viszont nem, az a tápkábel csak pótcselekvés.
Arról már nem is beszélve, hogy ezek a trágya tápok jó esetben is csak 55-60% körüli hatásfokúak, míg a normálisak legalább 75-80%-osak. Ez azért a fogyasztásban is megmutatkozik (és melegedésben). -
#6748 én értem amit mondca, de sajnos az emberek többsége nem fog külön tápot venni 10-12e ft-ért mert sajnálja rá a zsetont....szóval a koma elmegy és vesz egy házat amiben már bent van a táp(ami ugye elég szar) és az kerül 10-12e ft-ba...nameg a másik hogy nem összerakatják hanem ocsó tescos-osanos szart vesznek aztán meg hozzák szervizelni....
üdv néked -
dara #6747 Nem szar tápot kell venni, hanem normálisat. Nem egy 400W-os táp éppen csak le tud adni 200-250W-ot, és mocsok gyenge a 12V-os ága. Raksz bele egynél több HDD-t és ODD-t és már meg se nyekken. (Pl Mercury, Codegen, NorthQ, Q-Tech...)
Ehhez képest egy minőségi 350W-os táp még egy szénnéhúzott C2D + GF8800GTX + 3HDD + 1ODD meg egyebek gépet is simán meghajt. GF8800GTX teszt, a Frissítés rész a lényeg most. Egy X1900CF konfig sem igényel többet 300W-nál.A mért értékek a hálózatból felvettek, ebből le kell venni a táp veszteségét. -
#6746 nézd nekem van itthon 3db AMD-s gépem(gyekőcöknek meg nekem)...mindben 400w-os táp ketyeg mert letérdeltettem a 350-es cuccot...bizonytalan működés,rendszertelen fagyások,boot problémák és különböző hibaüzik tarkították a palettáját...amint kicseréltem nem volt gond...szóval én inkább biztosra megyek.. -
dara #6745 16-20k? Egy Chieftec GPS400AA-101A ~10-12k, és bőven elég a nevezett konfigba, ami jó ha 230W-ot fogyaszt szénnéhúzva. Az ajánlásokkal meg nem kell foglalkozni, szándékosan túlzóak, hogy biztosan ne lehessen erre hivatkozni probléma esetén. -
#6744 Szevasztok!
Még mindíg a Tuninggal küzdök. Megkaptam a linket ami leírja mikén és mit kell állítani az FSB és Clock ...stb állításokról.
Konfig az aláírásban!
Ezen a címen megnézhetitek mit mutat a Cpu-Z alap beállítások mellett. Már az is furcsa, hogy a memoryk 368Mhz-en mennek így a 800Mhz memeoryk csak 736-on járnak. Hogy miért azt nem tudom????
Szóval próbálom állítani a CPU frekvency-t de ha 1 Mhz is eltér az alap beállítástól már Safe Mode-ban indul a gép. Próbáltam a szorzót 10x-re állítani az FSB-t meg 220-ra vagy 240mhz-re de semmi nem változott. A Bus sebesség szorzóját is megváltoztattam mikor az FSB-t 240Mhz-re emeltem de ez sem segített, sőt az alap 1.25v-ról 1.3v-ra emeltem a feszültséget.
Ha valaki ismeri ennek az alaplapnak a lehetőségeit segíthatne nekem!!! Köszi.
Próbálok csinálni pár képet a bios-ról is talán úgy könyebb lesz.
-
#6743 A megfelelő táppal már jóm megy a gépezet szerencsére:), megnyugodtam. -
#6742 próbáld ki hogy csak kihúzod a konnektorból(a tápnál!!) egy 20másodpercre...addig nem kap az alplap feszt ...utána menni fog...
még az MSI alaplapok csinálnak ilyet és hasonló marhaságokat... -
#6741 Hat ez nem nyugtato:(. En siman visszaviszem emiatt. De azert meg teszek egy probat mindenkeppen. Thx a hasznos infot. -
Anotino #6740 Egyaltalan nem, sot eleg szimpla hiba.. mar kb 3 alaplapom volt eddig ami ezt csinalta. A mostani lapom kicsit enyhebb eset, ez nem csinal semmit, miutan restartolok. Csak akkor mozdul meg ha kap egy reset is utana. (ez nem olyan sulyos hiba hogy visszavigyem miatta a cuccot)
A legviccesebb alaplapom azt csinalta, hogy csak "hidegen" indult. Ha mar jart kb negyed orat es bemelegedett, nem lehetett resetelni, illetve kibekapcsolni mert utana nem csinalt semmit. A szimpla restart viszont mukodott. Ha fagyas stb miatt megis resetre volt szukseg, 10 percet kellett varni hogy kihuljon es ujra bekapcsolhassam. :) -
#6739 Na holnap próba egy másik táppal...aztán majd kiderül:/. Mondjuk ez a hol elindul hol nem elég fura alaplap hiba lenne... -
#6738 igen de azokba már 450w fölött.
az ajánlott az AMD processzoros gépekbe a 400w vagy jobb minőségű(drágább márkásabb táp) tápból a 350w-os elég...de mivel kevesen hajlandóak 16-20e ft-ot áldozni jobb tápra ezért az olcsóbb tápokból kell a 400w-os .ugyanis nem ad le ennyit. -
izb #6737 Fsp vagy chieftek mindenképp -
Anotino #6736 athlon x2-3800@4200, 2 vincsi, 2 dvd, x1650xt vga, 1gb ram, 320-as tap siman viszi. Sztem csak a highend gepekbe kell eros tap. -
Anotino #6735 meg mindig makod van, az enyem egyaltalan nem indult el..
okozhatja, bar nem egyertelmu, mert neha alaplapi hiba is csinal ilyen jelenseget.
-
#6734 amd-s gépeknek én alapból mindíg 400w-os táppal szerelt házat veszek(vagy külön tápot igény szerint)...ez legtöbbször elég, de függ attól hogy miket pakolsz bele...mennyi vinyódvd,milyen videokari...esetleg tv tuner vagy valami speckó hrdver....a lényeg nyomd a 400w-ot neki...nem bánod meg nem kell 2x tápot venni....
ja meg ha húzod a cuccot arról ne is beszéljünk....... -
#6733 hy all egy Sempron 3400+-os procinak elég egy 300-as Táp ?? -
#6732 Végül egy s939 mellett döntöttem, tudom, hogy nem sokáig létezik már, de egy másfél évet ezzel is ki fogok húzni. A bibi, hogy sima tápom van, nem 24tűs. Összeraktam gép, manual szerint el is kéne indulnia, csak ajánlott a 24tűs táp. Viszont csak sokadikra indul el, igaz akkor megy. Ezt okozhatja a táp? Mert akkor veszek egy modernebbet:). -
#6731 Na igen ez az egyik ok hogy nem azt fojgok venni :D hanem x2 3800-at. Remélem azt is lehet azért egy 4000-res szintre húzni. -
#6730 3600+ban 2*256 cache van. Szoval ha nem vagy nagyon szukeben a penznek, akkor inkabb 3800+, abban normal 2*512 van.
-
#6729 Igen, most lessz egy nagy update és azért kérek tőletek tanácsot :) -
dara #6728 Csak ahhoz lapot is kell cserélned, mivel a 3600+ csak AM2-ben létezik, a Te lapod viszont s939-es. -
#6727 Hat ha makod van es olyat fogsz ki amelyik birja.
PHn olvastam a cikket en is.
-
#6726 Hi
Olvastam olyat ha veszek egy x2-es 3600-osat akkor azt úgy fellehet húzni hogy veri az 5000+-os procikat is, ez igaz? Itt valaki húzta már így fel? -
#6725 Én is asus honlapon néztem, M2NE SLI, annyi difi volt az aqua meg az asus honlapja között a képen, hogy az egyik a klasszikus barna, a másik meg az a feketés kék színű. Ember legyen a talpán, aki kiigazodik ezeken a lapokon:(. Abittól félek mint a tűztől, de körbeolvasgatok mindenképp. Mégegyszer thx:). -
#6724 az egy kicsit másik alaplap amit nézel M2N4-SLI!
inkább mindíg itt nézd meg mielőtt átvernek valamivel:asustek motherboard
egyébként az ABIT alaplapjairól (AM2) most csak jót hallottam ,de nem árt körülnézni más fórumokon is....pl azon az oldalon amit belinkeltem....
ez az M2N-E alaplap
ez meg az M2N-SLI
-
#6723 Köszönöm a segítséget! Ezen mintha két ide lenne: http://www.aqua.hu/tartalom/foto.php?id=40584&art_id=5368
Ez ugyanaz a lap, csak sli változatban... Abit, GB, MSI...mást nem is nagyon láttam az üzletek oldalain:(. -
#6722 én nem ezt (ASUS M2N-E)választanám mert sok a szívás vele....
nekem csak azért nem volt gond mert előtte vagy két hétig a fórumokat bújtam hogy mi a gáz az alaplappal....
1.szar a biosa(alapból upgrade!!!)
2.nem mindegyik ramot fogadja el rendesen(látszólag faca csak elkezd érdekes dolgokat művelni az alplap)
ami nekem bevált A-DATA VItesta hűtőbordás RAM.ezzel nem volt baja.
2. ha több ide cuccod van akkor nem jó választás mert csak 1 foglalat van rajta tehát csak 2 dolgot tudsz rárakni...a többi SATA!!
ugyanez igaz más gyártó alaplapjaira is.
itt néz körül ebben a fórumban:ASUS M2N-e fórum
-
#6721 Most tervezem a jó öreg socketA lecserélését egy AM2-es rendszerre, árban egy A64X2 4000+ körüli proci lenne a megcélzott, csak a lapban nem vagyok biztos. Nemrég volt alkalmam tesztelni egy ASUS M2N-E lapot, egész kellemes, de ha valakinek van jobb ötlete (25-30eHUF kategóriában), szívesen venném a tanácsokat. Főleg, hogy olvastam itt pár riasztó dolgot az M2N-E-ről:(. Abit-ban a socketA után már nem bízok, így azóta én kerülöm is a lapjait, sajna így a mostani lapjairól sincs sok infóm, GB-t meg csak s754-est volt alkalmam élőben próbálgatni...
Előre is köszönöm a helpet, ha valakinek esetleg van komolyabb AM2 tapasztalata. -
dara #6720 A GB-nél nem tudnak normális BIOS-t írni. Ha mákod van, akkor van hozzá mod BIOS, de kicsi az esélye. Épeszű ember nem GB-vel tuningol. -
#6719 Ajajj! Mint a gigabyte k8nf9-es sorozatnál. Ott is nagyon sok ilyen probléma volt. Egyértelmű megoldás ott se született. Remélem tud vki majd segíteni!
Ami biztos segít a dolgon: add el a lapodat és vegyél Asus-t, Abit-ot, DFI-t! Ezekkel tuti megy a tuning! -
#6718 Mindenkinek boldog Karácsonyt!
Tuningolási problémáim vannak!
Az aláírásban szereplő gépet szerteném egy kicsit felpörgetni, de nem tudom melyik beállítást lehet változtetni. A CPU frekvency-t már próbáltam de ha 1 MHz-et is eltés a gyári beállítástól már Safe mode -al indul a bios.
Mit/ket kell állítani????
-
#6717 Uff!
Egyszer fent, egyszer lent. Hamarosan visszavág az AMD. Az árverseny pedig minden vásárlónak kedvez általában. De ha azt is nézed, hogy mennyivel kisebb az AMD, az óriás Intelhez képest, szerintem akkor az erednényei még inkább kiemelkedőek. Sőt, az AMD már kelt fel a padlóról, és igentsak megszorongatta az Intelt... Ja, és hogy az olcsóbb szegmensben. Elhiheted, hogy én örülnék a legjobban, ha nem onnan kellene válogatnom. De sajnos ez van. -
Anotino #6716 Az a baj, hogy a c2d procik ara az egekben van.. Also es kozep kategoriaban meg mindig kedvezobbek az amd procik. Remelem ebbol az arversenybol tenyleg lesz valami. -
izb #6715 3 évig az Intel ugyanúgy felesleges dolgokat csinált,ennyi belefér. -
#6714 jah...elgondolkodtam rajta én is...de a másik gépem akkor is amd-s marad -
#6713 Hát igen AMD elvesztegette az időt meg felesleges dlgokat csinál pl most ez a 2 db 2 magos procival nemtudom mire gondoltak :(
Mindegy intel most aláz és jővőre áresés is lesz én is egyértelműen core 2 duot fogok venni mert amd nem tudja hozni azt a teljesitményt olyan áron. -
#6712 sajnos...