16997
  • Falconer
    Akkor ok, mert csak kepeken neztem, aztan azon nem nagyon latszodott ide csatlakozo. Meg specifikacioknal sem irtak az idet. Mondjuk melyebben nem mentem bele a dolgoba. Thx az infot.
  • lee56
    (...mind2 ide-t, értsd az 1etlen csatorna mind2 pontját, mer ezen is már csak 1 van...)
  • lee56
    Tudtommal még majdnem minden lapban van legalább egy IDE csatorna, amire ugye 2 egységet köthecc, HDD-t vagy ODD-t. Nekem pl Asus M2N-E van, és ki is használom mind2 IDE-t rajta ha benne van a mobilrackben a mobil vinyóm :)
  • Falconer
    Dualban csak azonos meretu ram modulok mennek.

Mindenkihez:
    Letezik olyan AM2, PCIE, dual channel lap amiben van IDE nem csak SATA? Es nem vmi bovli cucc.
  • zico87
    hát jövőhónapban veszek még 1 giga ramot azt dualba elég jól fog ketyegni a másfélgiga ram vga... hát... egyelőre marad tuningolva így elég jó teljesítményt add le
  • Falconer
    Mirol valtottal? Mostmar csak ramot meg VGAt kell szerezned :)
  • zico87
    na beléptem az 64 bites Athlonosok klubjába.. kurva gyors egy proci...

idáig 100% elégedetség
  • lee56
    Elvileg itt is meg kellene hogy találd.
  • dara
    Itt van a legfrissebb.
  • jui
    Nem tudnátok valami linket adni a asus m2v alaplahoz chip driver frissitést?
  • RedRiot
    AM2-es lesz, és végülis nem 7600GT hanem X1650XT. :)
  • lee56
    Csak akkor vegyél ujabb agp-s vga-t most, ha el is tudod majd adni amikor nemsokára alaplapot, procit, memóriát és az agp-s 7600gt-det is cseréled majd...
  • lee56
    Figyelem A DMI adatok pontossága nem garantálható <everest ultimate 3.5>

Azt hogy mit jelent konkrétan nemtudom :)
  • jui
    Tulajdonságok Érték
    Figyelem! Accuracy of DMI data cannot be guaranteed
    ezt irja ki
  • jui
    Mit jelent a DMI minden test után kiirja hogy nem megfelelö.
  • mycso
    Nekem régen volt 2db 2200+ om is, az egyik tbredB a másik tbredA magos.
    A b-s 2.2GHz-et ment /kb egy félév alatt elhalálozott/ az a-s 2GHz-et ment, az még talán valakinél ma is működik.
  • mycso
    Bőven, főleg ha az valami márkásabb 400-as és le is adja a megfelelő teljesítményt.
  • Zsoldos
    Nagyjabol ennyit szoktak birni a thoroughbredek. +30% eleg soknak szamit. Van amelyik megy feljebb is, de nagysagrendileg tobb nem lesz belole, en nem sutnem meg :)
  • Dudu Tekh
    Sziasztok
    AMD Athlon XPm van ami 2000+, felhuztam 2000MHZre es ment jol
    kiirta utana hogy 2600+ es a kerdesem az meg lehet fenneb huzogatni vagy nem???
  • RedRiot
    helyesebbet 7600GT :)
  • RedRiot
    Még egy kérdés: 400W-os táp elegendő egy A64 3500+ / GF6600GT kombóhoz?
  • RedRiot
    Kösz a tanácsokat. Asszem mindent lecserélek- ha veszek egy AGP-s vgat, +memóriát lehet hogy pár hónapig elmegy a gép, de nyáron már állítgathatok mindet low detailba.

Inkább várok egy-két hónapot, és full upgrade. Hátha addig megpeccselik a Medieval 2-t is, mert állítólag igencsak bugos. :)
  • NeoMaN
    Olyan, hogy gépújítás sztem nincs. 14 éve gépezem, de ha csere volt akkor minden repült.
    Vagy cserél most mindent, vagy az alábbi 2-vel kihúz még egy évet (még késöbbb egy nagyob procit is beletehet, használtan már nagyon olcsó hozzájut).
    AM2 és X2 semmiféle látható gyorsulást nem hoz.
  • lee56
    Igenám, csak megveszi ha talál egyáltalán az AGP-s 7600gt-t és ha nemsokára gépet újít, akkor vehet egy PCIx-os videokarit, szal sztem felesleges csak vkártyát cserélni. +512 ram -ban egyetértünk
  • NeoMaN
    Szerintem +512 rammal és egy jobb (7600GT) VGA-val látványosabb lenne a javulás a játékokban.
    Szvsz AM2 vakítás...
  • Falconer
    Kizarolag attol fugg mire hasznalod. AM2, mert vegulis ha ezen fejlesztesz, akkor megint fejlesztened kell rovidesen, szoval vegul igyisugyis AM2 lesz.
  • lee56
    Hmmm nehéz kérdés valóban, sztem procit ujitani ebben a foglalatban már szinte pénzkidobás, annyival nem lenne gyorsabb, én vennék azért még 512 ramot, mer ez igy már nagyon kevés, aztán várnék egy darabig, mondjuk nyárig, akkor aztán cserélhetsz mindent :)
  • RedRiot
    Üdv uraim!

Az alábbi konfigom van:
    -Asus K8N (Socket 754, AGP)
    -Sempron 2800+ @1800MHz
    -512MB RAM
    -Sapphire Radeon X700 128MB

Szeretném egy kicsit fejleszteni ezt a gépet. Egy cpu apgréden gondolkodom, úgy tudom a leggyorsabb 754-es proci az Athlon64 3400+, de ez elég ritka. Mennyivel tud többet a Semprontól, érdemes felhajtani egyet? Érezhető az a pár extra MHz? Vagy spróljak/raboljak bankot és upgrade to AM2?

Jó lenne AM2-re váltani, de az most elég szopás lenne pénzügyileg. :/ RAMokat és videokártyát is cserélni kéne.
  • Inquisitor
    Vagy átalakítóval Low Profilos PCI kártyát ;)
  • lee56
    hmm kösz :)
  • [Jakuza]
    A PAE a 32 bites procik 4 gb-os memóriacimzési korlátját segit kitolni 64 gb-ra. Ill. alapbeállitások mellett (és a végfelhasználói szoftver támogatása mellett) segit a processenként 2 Gb-os memórialimitet is átlépni. Ki lehet kényszeriteni a használatát a boot.ini-ben a /PAE paraméterrel.
  • lee56
    Hali, ha lehetne egy villámkérdésem :

Physical Address Extension (PAE) - ez mi lehet

Everest-ben néztem az alaplap -> CPUID-résznél, hátha tudja valaki, én meg csak kiváncsi vagyok, rá is kerestem googlén meg wiki-vel is, egyik se mondott semmi okosat :)
  • Falconer
    Vehettel volna akkor mar X2est, 3600+ ost, azt egy kis szerencsevel baromi jol lehet huzni is.
  • zico87
    Na megrendeltem a 3500-os AM2-es procimat remélem jól döntöttem.....
  • zico87
    Egy 3200+-os AM2-es Sempron mennyire tuningolható ??
  • Falconer
    Ha regebbi PCIE akkor igen :)
    PCIEbe PCIEs kartyat tudsz rakni, nem egy bonyolult dolog.
  • dara
    Ha a régebbi VGA AGP-s, akkor nem.
  • bakna
    és az milyennek számít ?egy régebbi VGA-t is bele tok rakni?
  • bakna
    AM2,PCI-E,egykártyás
  • Inquisitor
    MSI K9n4 Ultra-F olyan 16-17K. AM2-es, PCI-E, semmi extra.