16997
  • bertino
    ezt nemtom
    azt tom, hogy sok rosszat nem mondtak nekem rola, élőbe sose tapasztaltam, ez jutott eszembe
  • Inquisitor
    Freezer 64 pro mennyire halk? Ér rajta valamit a heatpipe vagy marketing?
  • bertino
    Arctic cooling
  • stp4trick
    csendes coolert keresek am2 x2-re, mi az ami tuti és meg is lehet fizetni
  • gabo91
    Mindenképpen jobban járnál, ha inkáb cserélnél lapot procit meg várnál videokarival. Ha vársz még vele akkor ugyis elfogadhato ára lesz a 8800gt-nek, meg 939 ben itt ott kapni X2 est de 10-15e -el drágább is...
    de neked kell dönteni
  • lee56
    Igen x2 a kétmagos, és lehet kapni 939-es és am2-es foglalatba valót is, bár 939-est már nemnagyon gyártanak tuttommal
  • JimKirk
    Ha jol ertem, akkor az x2 a ketmagos es ennek is 939-es foglalata van? Vagy tevednek?:D
  • lee56
    Jó akkor A64 óta méginkább :), igazából én kimaradtam az egymagos a64 korszakból 3000+ aXP-ről váltottam 3800+ x2-re és hüvösebb is valamennyivel, ráadásul az xp-n thermaltake hőtő volt, ezen meg gyárival is eléggé hüvös...
  • gabo91
    Szerintem a videokkari vásárlást is halasszad el még, most még drága, de május felé már 50e körül lehet majd beszerezni
  • bertino
    hát... sztem kevés hozzá, bár ilyen tapasztalatom nincs és olvasni se olvastam nagyon róla, sztem nagyobb proci kell ahhoz
  • JimKirk
    Gondoltam hogy ez lesz a valasz!:( Azert legyszives ha tudtok valaszoljatok a kerdeseimre is!
  • JimKirk
    Arrggg!
  • bertino
    tegyél le a S939ről sztem
  • JimKirk
    Sracok szerintetek egy A643200+ mennyire tudna kiszolgalni egy 8800GTS-t?
    Meg szeretnek varni a proci es alaplap cserevel karacsonyig. Tudom, hogy nincs sok ertelme mar befektetni egy 939-es foglalatu prociba De ha megis vennek egyet, akkor melyiket lenne ertelme beszerezni? Elegge hanyagoltam mostanaban a hardver temat, le vagyok kicsit maradva! Pls help!:)
    Egy ASUS a8n5x lapom van.
  • fle go
    Ami a Te adataid es az enyem kozt kulombseg van nagyon csekely, ekkora elteres szerintem tok normalis.
    Ja es nalam is van a 2 amg kozott homersekletbeli elteres, nem sok par fok.
  • gabo91
    Egyébként nekem sose volt 30 körüli értéken, 41-42 a a legnagyobb eddig, de kezdéskor is 34 fok volt a legkisebb. Ez normális, vagy attol van mert kétmagos? Mert lentebb 7050. ben kicsit más értékeket irt "fle go"
    Vagy mért volt neki ilyen alacsony a hömérsékletű?
  • gabo91
    Ráértem tesztelgetni kicsit, hogy menyire melegedik fel proci 24 ora alatt. Anyi lett, hogy 24 ora játszás meg nyuzogatás után is a
    cpu átlag 41
    1mag 41-42
    2mag 38-40

• Falconer
    A64ota? Viccelsz? Mar a T-Bredek is sokkal huvosebbek voltak. Nekem 2200+ @ 2800+ volt max terhelten 45 fok. Ugyanakkor apam 2.66os P4e volt alapon vmi 60 fok. Szimpla leghutes, semmi extra.
  • JimKirk
    Nekem jelzi everestben. A homersekletek alatt van egy kulon bekezdes!
    Nekem 800 es 1200 kozott szokott forogni terhelestol fuggoen. A homesreklet meg 32-45 kozott szokott ingadozni.
    3200+A64
  • gabo91
    Nekem az első mag mindig 40-42 között van a második pedig 37-38 fokos szokott lenni.

Hol lehet megnézni a venti fordulatszámát? Everesetben valahol kijelzi?
  • JimKirk
    Nagyon jo!
  • fle go
    Udv!

Olvasgattam itt ezt is azt is, nekem most van eloszor x2 procim (korabban egy 2500+ os volt) gyari hutovel van szerelve alapban 31-32 fokos terhelve 38-40 fokos. es max 2100mpr -en gurul a venti, eppen hogy hallani. Ezek jonak szamito ertekek?
  • lee56
    A64 architechtura óta a hőmérő az intel p4 felé billen ha melegedést mérünk, és ha belegondolsz hogy az első a64 x2-ők még 90nm-en készültek mint az enyim is (3800+ x2), és igaz kisebb a teljesitményük de hüvösebbek is egy kicsit, mint az intel legujabb core architechturája 65nm-en, ami riszpekt. Ugyhogy azok akik szerint felforr az amd procid 2év mulva, nem a mai világban élnek :), vagy nagyon-nagyon elfogult intel-fanok...
  • gabo91
    Nos én eddig csak celeronban utaztam, megvoltam vele elégedve, nemvoltak nagy igényeim, viszont az volt a gondom, hogy ha a procinak munkába kelett lendülni akkor aztán volt hangja rendesen, na meg a hütés se volt egy csendes dolog rajta(bár a hütö a por végett is zajos lehet, 4 havonta azért kitakaritotam).
    Én edig nembántam meg ezt, csak anyi hogy most igy negyede akkora hangja sincs a gépnek mint az előzönek volt,(tápban 12cm es, 8cm es házhütö, asus cpu hütö, videokarin gyári inno hütö,) és most is a házhütönek van hangja. Kihuztam házhütöt levetem gép oldalát odaáltam melé közben gép meg csinálgata dolgokat, de semmit se hallani igy...

Jó persze az már majdnem 4 éves lenne a celeron procim azal a hütövel, lehet a mostani intel is ott van mint ez az amd-s... de nekem ez akkor is sokal jobb mint az előző komfig...

Igazábol fogalmam se volt mit vegyek, aztán ismerősöm ottvan eléggé ezekben a dolgokban. Hát végülis neki már 3 honapja megy otthon gépe ugy, hogy nemvolt ujrainditva se, se kikapolcsa...
    Mondta ő is, hogy igen régen 10 évvel ezelött voltak hüttés gondok amd-nél de ma már ningy ien gond.
    Páran mondták még hogy nekik igazábol nincs vele gondjuk.
    Mindenki aki eztmondta nekik heteket honapokat megy folyamatosan gép.
    Még akik aztmondták, hogy semikép se amd-t vegyek azal jöttek, hogy olyan hüttés gondok vannak, hogy télen nyitott ablaknál tud gépezgetni majd hamar flemegy 60 fokra proci és ujraindul a gép...
    Mondtam gyereknek hogy megvan a gép és edig nincs vele gondom azal jött majd két év mulva lessz...

Anyit még, hogy zalman hüt akartam rá, csak nemvolt jo hozzá, a másik két fajta meg elfogyott csak 14 ezres lett volna elado szerint meg felesleges akkora rá. Ami most van ez 2,6 ghz-ig jo, procim meg 2,1 en megy...
    Ha meg majd késöb gondok lesznek vele, hát veszek egy zalman hütöt, de bizom benne hogy erre nemlessz szükség.
  • Falconer
    Azert nem mindig. S939 alatt AMD gyorsabb volt. Intelnek csak a C2Dvel sikerul elobbre lepnie.
  • zico87
    Ez tény az Inte mindig előrébb volt az AMD-nál idáig az ár volt az AMD eéőnye de most a 2magosoknál azse..hát akkor jön a kérdés minek vegyek 2 magos AMD-t ??2Magosba a legjobb vétel a C2D ez van... 1magosba gyorsabb az AMD sztem.
  • Falconer
    Na ezt is megertuk.... AMD egyes procijai uolyan arban lassabbak :(
  • grebber
    Most nézem csak hogy az Athlon64(AM2) X2 5000+ Dobozos ára 70 ezerről lement 54 ezerre. Árban már egyszinten van a E6400-asl de tudásban elmarad :(
  • JimKirk
    "Szerssuk egymast gyerekek":D
  • zico87
    Nincs gond az Intelel De AMD Topicba ne éltesd a C2D-t mert...küldünk egy hardware virust és kifüstöljük a szarodat..:D
  • Ari18
    Ez így igaz.Csak "védtem" az INTELT :)
  • Ari18
    Ez sok mindentől függ,de az a durván 10 fok nem olyan sok,ha azt nézzük hogy mennyivel jobban teljesít egy C2D proci,mint egy X2-es.Nem mintha egy X2-es (pl.:3800) nem lenne elég.:)De akkor sincsen akkora a gond a C2D-procikkal mint ahogyan zico87 írta.
  • Inquisitor
    Jaj basszus, nehogy már ilyesmin vitatkozattok, amikor a beépített érzékelők, meg gagyi Biosok okán +/- 20 fokos difi lehet a valósághoz képest!
  • bertino
    akkor most megsugom, hogy az én 3800+ X2mnek 36fok alapbol a hőmrséklete, terhelten pedig 42 fok
    nem kötekedésképp, de azért ahhoz képest, amit te írtál, bizony van különbség :)
  • Inquisitor
    Az AGP-s GF8-at cáfolták, igaz kamuztak anno GF7 meg X1000 ügyben is, de szvsz max. s939-es X2 procval lehetne kihajtani őket, sz'al ez is csak teóretikus dolog.

Kíváncsian várom a Barcelona és Tsa. teszteredményeit, csak még sokára lesznek publikusak, de azt hiszem az AMD újra nagyot alkotott. Kérdés Intel nem e alkot "nagyobbat"? Vagy szokás szerint megint elnyúlnak pár évre és csak FSB/cache növelését csinálják?
  • Ari18
    "mára már az Intelnek van nagyobb gondja a melegedésel lásd.C2D"
    Melegedés??? az én E6400-esem alapon 40fok terhelve max 50fok Gyári hűtővel.Szerinted ez olyan sok ???
  • zico87
    Ész érveken nemtudnának mondani már..jórégen a Duron időszkban baszotúl melegedett és sokat ujraindult..nekem is volt Duronom 2 coolerel megoldottam anno.De mára már az Intelnek va nagyobb gondja a melegedésel lásd.C2D,szóval én Mostse csalodók az AMD-mben gyors,megbízható..mikel még ??:D
  • JimKirk
    Mert az a trendy!
  • lee56
    És miért szidták "sokan"? Kiváncsi lennék azokara ez "ész"érvekre :)
  • gabo91
    (Én edig elégedett vagyok az AMD vel lasan már egy hete amd-s leszek, sokan szidták, nemtudom mi igaz belöle, majd kiderül)