16997
  • Styrex
    A Biost már frissítettem, most a legújabb van. Akkor e-szerint ki kellene próbálni. A sok lehetséges bariáció közül Te melyiket javasolnád?
  • BaliBoy
    Nem vagyok biztos benne, de az elektronikában a PCB a Printed Circuit Board-nak a rövidítése ami magyarul nyomtatott áramköri lap. Ami valószínüleg azt takarja, hogy kiadtak egy újabb lapot amin máshogy vannak elhelyezve a dolgok. Azt nme tudom, hogy ennek vele járója-e az is, hogy a tulajdonságai megváltoznak-e, de pl. az én alapomra is azt írták, hogy a PCB3.0-ás verzióhoz való a dual magos proci, de mégis működik az enyémmel is amin PCB 1.0-ás (MSI). Csak egy BIOS frissítésre volt szükségem.
  • Styrex
    Úgy látszik van lehetőségem a dupla magra habár nem tudom mi az a PCB verzió.
    http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/11185697260.jpg
  • lee56
    Picit..., ugy 5x 1MB nálam a DCO, vagy neked más van? :)
  • Styrex
    Ez alapján?
    http://www.epox.com.tw/eng/support.php?ps=323&type=1
  • Falconer
    Nem a fórumot kell olvasgatni, hanem az epox meg az amd hivatalos weblapjat. itt a lap
    "CPU Socket:
    Support Socket-939 based AMD Athlon-64/ Athlon-64 FX 2.0GTs Hyper Transport processors with up to 4000+"
    Szóval nincs duplamag elvileg
  • BaliBoy
    Az AMD honlapja szerint nem támogatja. (ha jól adtad meg a típust). De azért csekkold le az Epox honlapját is. (szerintem kellene támogatnia)
  • BaliBoy
    Mostmár biztos jó lesz. :D
  • BaliBoy
    Itt van ismét! :))
  • Styrex
    Olvasgatom a fórumot, de még mindig nem egészen tiszta, hogy az alaplapomba (Epox EP-9NDA3J AMD Athlon 64, Venice S939 3000+)
    mi az a max amit bele rakhatok és tényleg kezel 2magos procikat is?
    Thx

• Falconer
    piros x
  • Inquisitor
    Már nem, a BE jelzésüekről lekerült az Athlon felirat.
  • BaliBoy
    Tehát ezt a képet:
  • BaliBoy
    Csakugyan sokat jelentett a BIOS frissítés (de meg kellett vele kínlódni)
    Csináltam is gyorsan egy tesztet:
    Ezt a képet:

a 3000+ gépem 14:05,
    az új X2 4200+, de csak úgy, hogy egy magosként ismerte fel a win 9:59
    és BIOS frissítés után az új prockó immár multiprocessoros üzemmódban 5:44!!! alatt renderelte ki! :D
  • Rage47
    Most olvastam sg-n, hogy jön az X2 [email protected]
  • bertino
    az X2 is Athlon
  • Rage47
    Hm, azt hittem ez csak sima Athlon 64-eseknek van, nem x2-nek. :)
  • bertino
    ja
  • BaliBoy
    Tényleg itt van. Gondolom ez lenne az: AMD Athlon™ 64/FX Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (x86 and x64 exe) 1.3.2.16
  • bertino
    pedig itt van...
  • Rage47
    én sem találtam amd cpu drivert
  • BaliBoy
    Nagyon szépen köszönöm a segítségeket.
    A rendszert azóta már újra pakoltam, amúgy is ráfért már.
    Akkor most ez a felállás:
    Sajnos ha ugyanarra a helyre gondolunk a Feladatkezelőben, (ami azért elég valószínü :)), akkor sajnos az XP nem használja mindkét magot mert van egy CPU-használat mérő, alatta meg követlenül a Lapozófájl mutatói.
    Tehát ezekszerint mindenképpen kell BIOS-t frissíteni. Ezzel kapcsolatban annyi kérédésem lenne, hogy valaki használta-e már az MSI-nek ezt a Live-update-jét? Mennyire megbízható?
    Végezetül. Az AMD honlapján ezeket a drivereket találtam. Ezek közül én a legfelső Dual Core Optimizert raktam fel. Sajnos az AMD CPU driver-re nem tudom melyiket érted, mert alatta már linux-os driverek vannak.

Még egyszer köszönöm a segítségeket, nagyon hálás vagyok érte. :)
  • dara
    Régi a lapod BIOS-a, frissítsd.

Annak ellenőrzésére, hogy a Win használja-e mind a két magot, el kell indítanod a Task Manager-t (Feladatkezelőt, Ctrl+Alt+Del) és a Performance (Teljesítmény) fület megnézni. Ha ott két külön CPUmetert látsz (CPU Usage + CPU Usage History-ból is kettőt), akkor használja is mind a kettőt.

A Win-t nem kell feltétlenül újrarakni. Elég ha a Device Manager-ben (Eszközkezelő) a Computer (Számítógép) ág alatt az ACPI Uniprocessor PC (magyarul tán Egyprocesszoros számítógép) eszközt eltávolítod, majd újraindítod a gépet. Ekkor a Win felismeri a procit újra és az "SMP" kernelt rakja fel hozzá. Ezután használnia kell mind a két magot.

X2 esetén mindenképpen fel kell rakni először az AMD CPU Drivert, majd a Dual Core Optimizert is. Más esetben tapasztalhatsz furcsaságokat (pl egyes programok iszonyat gyorsak és használhatatlanok lesznek).

A gyorsulás egyáltalán nem biztos, hgoy jelenleg a két magból ered, lévén a procik órajele között is van különbség, a 4200+ 400MHz-cel gyorsabb.
  • Inquisitor
    Azért egy Bios frissítés nem ártana. Amúgy ilyenkor nem kell újarakni a rendszert? W2000-nél még újra kellett, hogy több magon menjen ...
    Felraktad hozzá a többmagos procihoz való patchet? Picit nagyobb mint 1MB és azokat a progikat gyorsítja picit, amik csak egy magot használnak.
  • BaliBoy
    Az lenne a kérdésem, hogy vettem egy 4200+ X2-es processzort (s939 foglalat) és a bekapcsolás után az alaplap azt írja ki, hogy AMD Hammer Family Processor - Model Unknown. Viszont a gép rendesen bebootol és végülis az első 3d studiós teszt után sem panaszkodhatom mert szépen teljesített a 3000+-hoz képpest. (3000+ 14:05, 4200+ 9:59 renderidő). Az Everest szépen felismeri a procit, még külön-külön a magok hőmérsékletét is kiírja. Szóval a kérdésem az tulajdonképpen az, hogy az, alaplap nem ismeri fel név szerint nem jelent teljesítmény beli romlást?
  • dara
    Meg értelme sincs sok.
  • Rage47
    nem is tesztelem, nem vok egy nagy fanatikus...:)
  • MaSzKa
    AMD rajongók 2x annyian vannak mint Intel:-)
  • MaSzKa
    normális
    a 3markot ne igy teszteld mert 3%-al kevesebbet kapsz
  • Rage47
    jah erre gondoltam én is, nem is tom minek kérdeztem meg. talán mert fura volt és ilyet még nem láttam :)thx
  • dara
    A terhelés függvényében állítja a proci órajelét. Teljesen normális, ez a lényege az egésznek.
  • Rage47
    Felraktam, meg beállítottam minimális energiagazdálkodásra. Érdekes, most össze-vissza inog a proci frekvenciája:) Ez normális állapot?
  • bertino
    a proci driverét és a dual core optimizert használom én is, nagyjából ennyi, ami nagyon szükséges
  • MaSzKa
    rakd fel hozzá még a crysis-t
  • MaSzKa
    az kell

meg cool N Quit és minimális energiagazd..
  • Rage47
    Megvan az X2 procim
    Milyen plusz szoftvereket érdemes felrakni hozzá? Pl. Dual Optimizer-t már felraktam...
  • bertino
    jövő az AMD szerint
  • MaSzKa
    főleg az utobbi időbe a pénztárcám tartalma csökkent le:-(
  • MaSzKa
    vannak csökkenések rendesen:-)
  • grebber
    Atyaég mi van itt :D

A Users beli csökkenésre visszatérve újabb csökkenés !!!!!!!

Athlon64(AM2) X2 6000+ Dobozos 53,880 Ft eddig ---> 12.-én 47,880 Ft---> MA 41,988 Ft!

Remélem Intel is hasonló szinten fog csökkenteni!