16997
-
Styrex #7351 A Biost már frissítettem, most a legújabb van. Akkor e-szerint ki kellene próbálni. A sok lehetséges bariáció közül Te melyiket javasolnád? -
#7350 Nem vagyok biztos benne, de az elektronikában a PCB a Printed Circuit Board-nak a rövidítése ami magyarul nyomtatott áramköri lap. Ami valószínüleg azt takarja, hogy kiadtak egy újabb lapot amin máshogy vannak elhelyezve a dolgok. Azt nme tudom, hogy ennek vele járója-e az is, hogy a tulajdonságai megváltoznak-e, de pl. az én alapomra is azt írták, hogy a PCB3.0-ás verzióhoz való a dual magos proci, de mégis működik az enyémmel is amin PCB 1.0-ás (MSI). Csak egy BIOS frissítésre volt szükségem. -
Styrex #7349 Úgy látszik van lehetőségem a dupla magra habár nem tudom mi az a PCB verzió.
http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/11185697260.jpg -
lee56 #7348 Picit..., ugy 5x 1MB nálam a DCO, vagy neked más van? :) -
Styrex #7347 Ez alapján?
http://www.epox.com.tw/eng/support.php?ps=323&type=1 -
#7346 Nem a fórumot kell olvasgatni, hanem az epox meg az amd hivatalos weblapjat. itt a lap
"CPU Socket:
Support Socket-939 based AMD Athlon-64/ Athlon-64 FX 2.0GTs Hyper Transport processors with up to 4000+" Szóval nincs duplamag elvileg -
#7345 Az AMD honlapja szerint nem támogatja. (ha jól adtad meg a típust). De azért csekkold le az Epox honlapját is. (szerintem kellene támogatnia) -
#7344 Mostmár biztos jó lesz. :D
-
#7343 Itt van ismét! :))
-
Styrex #7342 Olvasgatom a fórumot, de még mindig nem egészen tiszta, hogy az alaplapomba (Epox EP-9NDA3J AMD Athlon 64, Venice S939 3000+)
mi az a max amit bele rakhatok és tényleg kezel 2magos procikat is?
Thx
-
#7341 piros x -
Inquisitor #7340 Már nem, a BE jelzésüekről lekerült az Athlon felirat. -
#7339 Tehát ezt a képet:
-
#7338 Csakugyan sokat jelentett a BIOS frissítés (de meg kellett vele kínlódni)
Csináltam is gyorsan egy tesztet:
Ezt a képet:
a 3000+ gépem 14:05,
az új X2 4200+, de csak úgy, hogy egy magosként ismerte fel a win 9:59
és BIOS frissítés után az új prockó immár multiprocessoros üzemmódban 5:44!!! alatt renderelte ki! :D -
#7337 Most olvastam sg-n, hogy jön az X2 [email protected] -
#7336 az X2 is Athlon -
#7335 Hm, azt hittem ez csak sima Athlon 64-eseknek van, nem x2-nek. :) -
#7334 ja -
#7333 Tényleg itt van. Gondolom ez lenne az: AMD Athlon™ 64/FX Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (x86 and x64 exe) 1.3.2.16 -
#7332 pedig itt van... -
#7331 én sem találtam amd cpu drivert -
#7330 Nagyon szépen köszönöm a segítségeket.
A rendszert azóta már újra pakoltam, amúgy is ráfért már.
Akkor most ez a felállás:
Sajnos ha ugyanarra a helyre gondolunk a Feladatkezelőben, (ami azért elég valószínü :)), akkor sajnos az XP nem használja mindkét magot mert van egy CPU-használat mérő, alatta meg követlenül a Lapozófájl mutatói.
Tehát ezekszerint mindenképpen kell BIOS-t frissíteni. Ezzel kapcsolatban annyi kérédésem lenne, hogy valaki használta-e már az MSI-nek ezt a Live-update-jét? Mennyire megbízható?
Végezetül. Az AMD honlapján ezeket a drivereket találtam. Ezek közül én a legfelső Dual Core Optimizert raktam fel. Sajnos az AMD CPU driver-re nem tudom melyiket érted, mert alatta már linux-os driverek vannak.
Még egyszer köszönöm a segítségeket, nagyon hálás vagyok érte. :) -
dara #7329 Régi a lapod BIOS-a, frissítsd.
Annak ellenőrzésére, hogy a Win használja-e mind a két magot, el kell indítanod a Task Manager-t (Feladatkezelőt, Ctrl+Alt+Del) és a Performance (Teljesítmény) fület megnézni. Ha ott két külön CPUmetert látsz (CPU Usage + CPU Usage History-ból is kettőt), akkor használja is mind a kettőt.
A Win-t nem kell feltétlenül újrarakni. Elég ha a Device Manager-ben (Eszközkezelő) a Computer (Számítógép) ág alatt az ACPI Uniprocessor PC (magyarul tán Egyprocesszoros számítógép) eszközt eltávolítod, majd újraindítod a gépet. Ekkor a Win felismeri a procit újra és az "SMP" kernelt rakja fel hozzá. Ezután használnia kell mind a két magot.
X2 esetén mindenképpen fel kell rakni először az AMD CPU Drivert, majd a Dual Core Optimizert is. Más esetben tapasztalhatsz furcsaságokat (pl egyes programok iszonyat gyorsak és használhatatlanok lesznek).
A gyorsulás egyáltalán nem biztos, hgoy jelenleg a két magból ered, lévén a procik órajele között is van különbség, a 4200+ 400MHz-cel gyorsabb. -
Inquisitor #7328 Azért egy Bios frissítés nem ártana. Amúgy ilyenkor nem kell újarakni a rendszert? W2000-nél még újra kellett, hogy több magon menjen ...
Felraktad hozzá a többmagos procihoz való patchet? Picit nagyobb mint 1MB és azokat a progikat gyorsítja picit, amik csak egy magot használnak. -
#7327 Az lenne a kérdésem, hogy vettem egy 4200+ X2-es processzort (s939 foglalat) és a bekapcsolás után az alaplap azt írja ki, hogy AMD Hammer Family Processor - Model Unknown. Viszont a gép rendesen bebootol és végülis az első 3d studiós teszt után sem panaszkodhatom mert szépen teljesített a 3000+-hoz képpest. (3000+ 14:05, 4200+ 9:59 renderidő). Az Everest szépen felismeri a procit, még külön-külön a magok hőmérsékletét is kiírja. Szóval a kérdésem az tulajdonképpen az, hogy az, alaplap nem ismeri fel név szerint nem jelent teljesítmény beli romlást? -
dara #7326 Meg értelme sincs sok. -
#7325 nem is tesztelem, nem vok egy nagy fanatikus...:) -
#7324 AMD rajongók 2x annyian vannak mint Intel:-) -
#7323 normális
a 3markot ne igy teszteld mert 3%-al kevesebbet kapsz -
#7322 jah erre gondoltam én is, nem is tom minek kérdeztem meg. talán mert fura volt és ilyet még nem láttam :)thx -
dara #7321 A terhelés függvényében állítja a proci órajelét. Teljesen normális, ez a lényege az egésznek. -
#7320 Felraktam, meg beállítottam minimális energiagazdálkodásra. Érdekes, most össze-vissza inog a proci frekvenciája:) Ez normális állapot? -
#7319 a proci driverét és a dual core optimizert használom én is, nagyjából ennyi, ami nagyon szükséges -
#7318 rakd fel hozzá még a crysis-t -
#7317 az kell
meg cool N Quit és minimális energiagazd.. -
#7316 Megvan az X2 procim
Milyen plusz szoftvereket érdemes felrakni hozzá? Pl. Dual Optimizer-t már felraktam... -
#7315 jövő az AMD szerint -
#7314 főleg az utobbi időbe a pénztárcám tartalma csökkent le:-( -
#7313 vannak csökkenések rendesen:-) -
#7312 Atyaég mi van itt :D
A Users beli csökkenésre visszatérve újabb csökkenés !!!!!!!
Athlon64(AM2) X2 6000+ Dobozos 53,880 Ft eddig ---> 12.-én 47,880 Ft---> MA 41,988 Ft!
Remélem Intel is hasonló szinten fog csökkenteni!