16997
-
#7431 De ez két esélyes játék.
Ha hagyod alapon az Intelt és húzol egy 5200-ast akkor meg az veri el.
Sőt ha jól tudom a 2160-as intelt alapból veri pl. az 5200 nem? -
#7430 5200 felett mind 80W vagy 90W-os /má nemtom fejből hirtelen/.
Amúgy áruljuk mindet, de én még nem találkoztam 60 alattival.
Teljesítményben pedig vitán felül jobb a húzott Core mint akármelyik X2. -
Inquisitor #7429 Melyik X2? Mert minimum 4200+-ig van 45W-os is ;) -
#7428 Mellesleg 2160 fele annyit fogyaszt mint X2. -
#7427 Semmiféle gyorsulást nem fogsz észrevenni.
Jobban jársz egy Giga 965pds3-al + egy 2160-as dual core procival, amit simán megrántasz 3Ghz-ig - ugyanennyi pénzből.
Sokkal gyorsabb ez így, mint bármelyik X2. -
#7426 Még lejjebb olvastam, hogy 1066-os Kingmax RAM AMD procihoz.
Azt vágom hogy AMD platform esetében a memóriavezérlő nem az alaplapon van, hanem processzorban, de akkor miért van az, hogy az összes AMD procihoz való alaplapok leírásában feltüntetik, hogy hány mhz-es memóriákat támogat? Pl. 533/667/800
Az Abit KN9 SLI-s laphoz ezt a leírást találtam memóriaügyben:
Memória: 4 db 240-pin DIMM foglalat, max. 8 GB memóriakapacitás, Dual channel DDR2 800/667/533 Un-buffered ECC/ Non-ECC memory
Én itt nem látok 1066-ot.
???
-
lee56 #7425 hát kábé :) -
#7424 Sztem olyan mindegy, hogy egy proci 50 vagy 120 W körül fogyaszt. Ezek különben is a a szélsőséges értékek, amikor maxon pörög a cucc.
Inkább cserélj ki két izzót takarékosra otthon, azzal többre mész és olcsóbb is. -
lee56 #7423 Meg lehet, de megéri neked egy szinte ugyanolyan alaplapra, alig gyorsabb procira cserélni??? (ha meg annyira számít a fogyasztás, ott vannak a sempronok, nameg biztos van kevesebbet fogyaztó alaplapok is...) -
#7422 igen
pl az nforce3 van s754 s939 és am2 foglalattal is (Asrock alaplap ilyen, de ne vegyetek) -
dara #7421 A chipset-nek gyakorlatilag semmi köze a foglalattípushoz, főleg K8/K10 esetén. A kettőt mindössze egy HT link köti össze. A többi HT linket a foglalatban levő proci biztosítja, ahogy ugye a memóriabuszt is.
Illetve csak egy köze van a chipsetnek a foglalathoz: a maximális NUMA támogatott foglalatok száma függ a chipset HT linkjeinek számától. -
#7420 abit kn9 ultra abit570 ultra chipsetes alaplapom volt és ott volt rajta a 2. pci-e helye tehát szerintem az alalap nem fogaszt többet mint az abit kn9 sli 1 vga-val
1db ddr2 ram kb 10W-ot fogyaszt ha jól tom
eddig is 2 db volt
tehát elvileg mindenképpen kevesebbet kéne fogyasztania -
lee56 #7419 Ezaz bizakodjunk :), minél hamarabb jön annál olcsóbb lesz mikorra lesz rá lóvé :) -
Inquisitor #7418 Lehetséges, mert az új chipsetek most csak Socket F foglalattal jönnek, ellenben az AM2+ verziók novemberre vannak előrejelezve, szóval bizakodom. :) -
lee56 #7417 Utoljára ugy hallottam eltolták jövőre, barcelóna magos opteronok jönnek szeptemberben, meg talán valami uj FX, de az nem kell senkinek :) -
Inquisitor #7416 A Phenomot 2008-ban témára. :)
Jut eszembe Phenom start nem most szeptemberben lészen? -
lee56 #7415 He? Mi gyorsabb minél, és hogy kapcsolódik ez a 7413-hoz? :) -
Inquisitor #7414 Hát nagyon úgy néz ki, hogy a 45 nanos Intelek is csak akkor lesznek kaphatóak, mert idén a Xeonra rajtolnak rá. Pedig a kiszivárgot tesztek alapján még kevesebbet fogyaszt és ugyan azon órajelen gyorsabb még a 2 magos is. -
lee56 #7413 Hát a spórolás az itt nem fog összejönni, 65Wos proci igaz kevesebbet fog fogyasztani, de 2x annyi és gyorsabb memóriád lesz, továbbá az sli-s chipsetnek is több kell valószinüleg, még ha nem is lesz 2 videokarid. Igy a váltás eléggé értelmetlennek tünik, ha valóban a kisebb fogyasztás volt a célod... (ráadásul ha nem tudod jó áron eladni a régi cuccokat, iszonyat nagy ráfizetés lenne szvsz, és alig lenne gyorsabb a rencer (a plusz memóriától eltekintve))
Phenomot meg valószinüleg csak 2008 eleje felé tudsz majd venni, és ki tudja milyen ára lesz kezdetben (bár, szerintem nagyon drága biztos nem lesz, én is arra várok jelenleg :) ) -
#7412 Intel tuningnál müködik minden ilyen cnq, eist, stb dolog. Visszaveszi a szorzót ha nincs kihasználva a proci, meg ugyangy megy a venti automatikus szabályozása biosbol... -
#7411 most egy 3200+-os athlonom van az kezeli ?de nemsoká egy 6000x2-be fogok beruházni az már tuti kezeli:D -
#7410 a processzor kezeli inkább
a brisbane az tutti
windsor is szerintem -
#7409 hy az am2 kezeli a 1066-os ramokat már ?nforce 550-es alaplapról van szó gigabyte..bios update ? -
#7408 azért nézegetem a konkurenciát is 9év után újra intel :-/ nem kéne
2140 nem rossz 15900ft kiváncsi vagyok melyik fogyaszt kevesebbet ha a 4000+ x2 tdp65w nforce 570ultra lapban nézték volna ph-n
le7 az amd fogyasztotta volna a kevesebbet?! :-)
tuningolni azért nem fogok mert akkor nem müködök a cnq
intelnél tuning-nál van ilyen? -
#7407 kinek van AC Freezer 64 Pro AM2 New PWM Control?
azt vettem csak még proci híján nem tudtam kipróbálni
az új tesztek szerint már lecsúszott közepes helyezésre de nem volt drága 4eFt -
#7406 vár6tó hogy esetleg esik még valaminek az ára 1-2 hónapon belül? -
#7405 7404-re valamit pls! -
#7404 mit vegyek?
phanom x4 drága lesz
néztem a prohardver.hu-n a core 2 quad tesztet még nagyon nem optimalizálnak 4magra
amd x2 4000+ 65W am2 15600ft
2x1gb kingmax 1066 ddr2 22000ft
abit kn9 sli 20300ft
ezeket néztem ki egyenlőre
előző gépem volt amivel meg voltam elégedve - váltás oka kisebb fogyasztás elérése:
amd x2 3800+ am2
2x512mb kingmax 800 ddr2
abit kn9 ultra -
Inquisitor #7403 Athlon 64 X2 6400+ benchmarks (vs Intel E6750/E6850) - Hkepc/OCW
Nem rossz, nem rossz, de 260USD kicsit sok lesz érte szerintem.
-
#7402 igen kielégítő volt és köszi -
#7401 erre valaki? -
#7400 :)
Nos...
Az Everest jól ír ki mindent és a prociddal sincs semmi gond.
Az 1666 mhz az a proci valós órajele, amin működik, a 2000 az pedig egy névleges érték, azaz a proci ugyan 1666mhz-en ketyeg, de a teljesítménye 2000mhz körül van.
Ma már az Intel Core 2 Duo meg Quad procik, meg az összes AMD Athlon proci (XP-s, 64,es, /4 X2-es meg Phenom meg stb.) is ezen az elven működik.
Annak idején amikor bejöttek a Pentiumok azt hitték, hogy az órajelet az egekig tudják majd emelni és annál gyorsabb lesz a processzor. Úgy gondolták az Intelnél, hogy akár a Pentium 10-esig is el tudnak menni. Ez elméletben lehet működött volna, de gyakorlatban nem, ugyanis minél feljebb emelték az órajelet annál melegebbek lettek a Pentiumok...
Az AMD ekkor már - úttörőként - más technikát használt. Nem az effektív órajelnöveléssel értek el teljesítménynövekedést. Hanem pl. a beépítétt memóriavezérlő fejlesztésével meg ilyesmi.
A 2000+ (meg a többi ilyen elnevezés) továbbá egy marketinfogás is. A tudatlan vásárló ugyanis órajel alapján vesz procit. Ilyen szempontból pedig (a kemény Intellel szembeni verseny miatt is) nyilván egy névleges értékes processzor jelölés helytállóbb.
Remélem kielégítő volt a válaszom.
Lehet vmit hibásan írtam le, de lényegében így vannak a dolgok-e :)
-
#7399 Lenne egy kérdésem...
A procim AMD Althon XP 2000+
Everestbe nézem és azt írja hogy 1666 Mhz
Nem 2000 Mhz kellen legyen?
Ha kell mondok még adatok at róla... -
#7398 Ha jól tudom az AsRock-ot az ASUS csinálja vagy mi, vagy annak valami leányvállalata - asszem.
Az MSI lapok sem olyan drágák (nForce 570-es MSI K9N Ultra 2F - 17 körül) és azok profi cuccok - olcsóbb mint az ASUS M2N-E, ami szintén 570-es chipset.
AMD chipset még elég új nekem - erről semmi többet nem tudok elmondani. :D -
#7397 Nem tudom. Ezt egy eladó/szervizes haverom mesélte. És úgy került mindez szóba, hogy egy másik haverom gépét bütyköltem pár hétig mert állandóan újra indult. Én először videókártya hűtésére gynakodtam mert a srác azt mesélte, hogy amikor egyszer újra indult (akkor még személyesen nem voltam tanuja újra indulásnak) az ati*.dll-re hivatkozott. De aztán ki lett derítve, hogy nem az. Rövidre fogva a lényeg az, hogy utánna újra raktam neki windowst meg mindent, de csak folytatódott. Már akkor mondtam neki, hogy sztem. alaplap gond lesz, de mivel nekem a gépéhez (intel) nem voltak pót alkatrészeim kipróbálgatni ezért elküldtem egy boltba. Ott aztán szerencsétlennek mindent kicseréltek a gépében (videokari, proci, táp, winchester), hiába mondtam, hogy lap lesz a gond. Majd végül a fent említett haveromhoz küldtem és ő mesélte nekem ezt a dolgot. Az Asrock alaplap ki lett cserélve egy Asus-ra és láss csodát klappol minden. -
Inquisitor #7396 Ha ez igaz lenne, akkor AsRock-ból tonna szám jönnének vissza a hibás lapok a többi "márkás" laphoz képest, de nem. Annyi igaz, hogy volt egy pár problémás AsRock lap, de csak azért mert ösrégi chipseteket használtak és azok nem mindennel voltak kompatibilisek. -
Inquisitor #7395 Ha már AMD, akkor minimum G690, vagy megvárnám az X780/790-et, csak abból a desktop rész csak késő ősszel jön :( -
#7394 nekem nforce 550 van és eddig tökéletes. persze talán jobban jársz egy amd-s chipkészlettel, csak az ne asrock legyen :) -
#7393 Az asrock-ról csak annyit hallottam, hogy amit az Asus (ha jól tudom a leányvállalata) alkatrészeket kidob, mert nem megy át a minőség ellenőrzésen azt beépítik az asrock alaplapokba. Jobbán jársz ha minőségi cuccot vásárolsz. MSI, ASUS, GigaByte stb.
Chip készletre sajnos nem tudok mit mondani. -
#7392 Nagy dilemába vok..melyik chipkészletet válasszam nforce 550 vagy amd 480x
ph-n olvastam hogy az amd chipes lapok elég jól tuningolhatók...és már asrockab is van..igaz asrocktal vannak negatív élményeim de..