AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
*van egy athlon xp 2400+-m, de az alaplap hibás, kéne új. A proci max 266 FSB, milyen memóriát vegyek hozzá hogy kihozzam a maximumot belõle?
*és milyen alaplapot vegyek hozzá, gondolom egy régebbi is elég lenne. én egy abit KG7-Lite-ra gondoltam...
*Egy 333/400MHz-es ram szintén kompatibilis vele? Vagy felesleges 266-osnál gyorsabb?
Éppen egy AMD AThlon XP 2800-at szeretnék venni de elfogyot. Már mindenhol néztem de hiába.
A kérdésem hogy megéri e a 2700-t megvennni?
Eõre is köszi.
Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)
Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
vagy vmi buheráció? úgy értem átverés?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Varni fogok.
Asus A7N8-EDelux Barton2800+(2300Mh) 2x512MbDDR Geil Leadtek G-Force6600GT
Athlon XP 2400+ van.
Ha elindítom az EVEREST nevû rendszer analizáló progit már közvetlenül a bekapcsolás után a CPU diódát 50 fokosnak látja (van külön CPU ami 33-43 között mozog).
Mi a fene ez a dióda és hogy lehet ez reális érték rögtön bekap. után?
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Amennyire én tudom csak ebben különbözik az NF7-S-tõl, meg abban, hogy (amennyire olvastam) ehez nem csimagolnak Seriell-átalakítót, amivel a SATA csatira PATA wincsit lehetne kötni...
még ha pár száz MHZ-el erõsebb procit vennél, akkor se éreznél különbséget. A Bartonnak 512k L2 cache-e van. Ez által érezhetnél valami teljesítmény növekedést, de az internetes tesztek ált.ban átverések (helyesebben jó reklámok), h mindent el tudjanak adni. Amit egy ilyen tesztben 10%-os teljesítmény növekedésnek írnak le (megyjegytzem különleges körülmények között: frissen instalált oprendszer+akadástalan driverek), azt te valószínüleg játékok esetében pl. biztosan nem érzékeled. A dual channelös alaplapok is jó reklám de csak 3d-s grafiaki programok használják ki. Én a helyedben várnék még, és amikor kijönnek a 64-es procik, akkor vennék egy 3200+-os Bartont
Proci cseren gondolkodom es a kovetkezo kerdesem van, szerintetek van ertelme egy Athlon 2400+(2G)kicserleni egy Barton 2600+ -ra?
Thnx.
Asus A7N8-EDelux Barton2800+(2300Mh) 2x512MbDDR Geil Leadtek G-Force6600GT
Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)
Azt hallottam h ddr ramoknál a legjobb érték az 2-2-2-6 és hogy csak rambusoknál lehet lemenni 5-re ez igaz?
mer nekem mos 2-2-2-6-ba megy és nem szeretém megsütni azzal h lerakom 5-be és nem birja
Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak
Amúgy magicompot néztem még hogy olcsó a dobozos 64..ott 46.3, redaynél megg 44.6, de ott tegnap esett az ára....
Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair
Azzal v.mi nem frankó!!!
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
12.5 * 166 = 2800+
10.5 * 200 = 3000+
11 * 200 = 3200+
Tehát ha szorzólokkos akkor nem sok választásod maradt, sok sikert!
És MSI-be platinum-ot vennék!! az Nforce3-as...
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
Ne várd hogy alapfeszen megy majd.....úgyhogy hajrá
1. Szorzólockos. Csak fsb-vel tudok szórakozni...
2. 200on nem megy alapfeszen, ami nálam 1.7---> gigabyte alaplap...
3. 5%os feszemelés nem lesz sok neki esetleg, ha 200on akarom járatni? 1.72*1.05=1.806V Nem sok ez már neki?
Szerintetek ez az alaplap elmegy, vagy felejtõs kategória? Azaz érdemes ilyet venni, vagy van ettõl jobb/megbízhatóbb alaplap a 10-15e Ft kategóriában?
A 250 az már kb VIA sebességben van, a 150 egy picit le van maradva, olyat inkább ne vegyél...
A 250Gb a legjobb választás-már ha kihasználod- mert van a chipbe GigaLAN és tûzfall is.Ezekre a lapokra már 7.1-es hangokat is tesznek:-)és már végre 8 USB2 port van nem 6.
Abit: gyors tuning lap, kv8-max3nak van egy értelmetlen otes hûtése....jah és ahogy néztem új biosban már szorzót se lehet állítani
ASUS: az abitnál lassabb,Ha kell a WiFi akkor ezt vett, tuningban nem rossz
Gigabyte: Nos az elsõ generációs lapot vcore bugosak voltak, hogy a 2. generáció mentesült-e alóla, nem tom:-)Extralistája jó, tuningban nem jeleskedik annyira
Epox:jó, gyors, tuningolható, de semmi kiemelkedõ
Chaintech: erre figyelj oda, ha van dellád akkor a 250Gb-s lapja nagyon állat! Csak ne lenne 40+fa
Lényegében van egy value ami majdnem csupasz és van egy full-extra amire még VIA Enyv24-et is tesznek.....
Tuningban is jók, alapesetben sebességben viszont nem a leggyorsabb
Minden attól is függ mennyi integrált cucc kell neked, mert ha csak a sebesség számít akkor egy második generációs lap is van 20+áfa körül
Az asus SE az a SECOND EDITION-t takar tehát javított kiadása a sima deluxenak tudtommal....jah és van hozzá WIFI is...
Nah én meg MSI-t nem veszek most az van s jól dolgozik csak nem gyorsan...
K8V PRO vagy K8V MAX3 esetleg NF3-250es cucc