AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mr.Macho
lenne pár kérdésem, remélem tud rá nekem valaki válaszolni:
*van egy athlon xp 2400+-m, de az alaplap hibás, kéne új. A proci max 266 FSB, milyen memóriát vegyek hozzá hogy kihozzam a maximumot belõle?
*és milyen alaplapot vegyek hozzá, gondolom egy régebbi is elég lenne. én egy abit KG7-Lite-ra gondoltam...
*Egy 333/400MHz-es ram szintén kompatibilis vele? Vagy felesleges 266-osnál gyorsabb?
Hello

Éppen egy AMD AThlon XP 2800-at szeretnék venni de elfogyot. Már mindenhol néztem de hiába.
A kérdésem hogy megéri e a 2700-t megvennni?

Eõre is köszi.

Vantec Aeroflow 33-35 fok celsius közt tartja a 2500@2530mhz-es Barton-t.

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Narancs
FalconRock II bõven elégnek kéne hogy legyen....

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Hello mindenki!Kérdeznék egy olyat, ki milyen ventivel hûti a prociját?Nekem van egy 2600+ os AMD-m van, de márhára melegszik.Most egy Spire FalconRock II van rajta.
köszi a megeõsítést

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

[NST]Cifu
Sorry, de sajnos én még az életben nem láttam mûködés közben WOL-t, mivel szükségem még sose volt rá. Csak az elméletet ismerem...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

NeoMaN
Nem érdektelen, ha megosztott a net.... El tudnád magyarázni mit kell csinyánom, hogy ez mûködjön itthon. Nem tudtam rájönni sasjna, routerbe meg nem akarok beruházni...

NeoMaN
Nem átverés, ez ilyen jó proci. Valszínûleg majd kell egy kis feszt emelned, de 1,775 fölé ne menj..

NeoMaN
3.2 ghz-es, elírtam

sisoft sandrával lemértem és egy 3.ghz-es pentium 4-c vel egyezik meg, létezik ez? ha igen, akkor jó vétel volt

ma vettem egy 2500-as barton, és hogy lehet,h feszültség állítás nélkül 3200-on megy? csak felraktam az fsb 200-ra, ennyi
vagy vmi buheráció? úgy értem átverés?

[NST]Cifu
Otthoni felhasználásra érdektelen. A lényege az, hogy hálózatba kötött gépnél a kikapcsolt gépet egy másik géprõl be lehet kapcsolni. (az értelme pl. az irodákban van, az egyik gépen vannak bizonyos adatok, de erre csak idõnként van szükség, a gép ki lehet kapcsolva normál helyzetbe, majd ha szükség van rá, akkor egy másik géprõl a WOL segítségével bekapcsolod a gépet, leszeded róla a szükséges információkat, majd a gép (megfelelõ beállítások esetén) X idõ múlva magától kikapcsol).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

thx

Hi mindenki! Lenne egy kérdésem. Az alaplapomon van egy hely ahová egy 3 lyukú dugaszt lehet dugni 😊 Nha most ide az van irva, hogy "WOL" (Wake ON Lan) Ez micsoda??? Elõre is köszi!
Kosz mindenkinek a tanacsot!
Varni fogok.

Asus A7N8-EDelux Barton2800+(2300Mh) 2x512MbDDR Geil Leadtek G-Force6600GT

cifuatwork kösz az infót egy kicsit megnyugtattál:-))

cifuatwork
A korai NF7 alaplapoknál voltak kisebb gondok, de BIOS frissitéssel probléma nélkül mennek már azok is, szóval a mostaniakkal meg biztos nem lesz ilyen gondod. Az NF7(-S) v2.0 óta a 400Mhz-es FSB is támogatva van (ez tavaly nyáron jött ki), azóta meg nem termett semmi új a nap alatt, tehát teljesítményben a két deszka ugyanazt tudja - fõleg, hogy SocketA-ba ugye a legnagyobb proci továbbra is a Barton 3200+...

koszi az infot, a microguru windows csoda kulonosebben nem erdekel engem se😊 viszont teljesitmeny sebesseg processor tamogatas(valami ilyesmit magyaraztak hogy nf7 nem jol ismerte fel a barton procikat), ilyenekrol hallottal esetleg valamit?

cifuatwork
Az Athlon XP procikban van egy beépített hõdióda. A sima CPU érték az alaplap által közölt érték, ami viszont a CPU alatt lévõ, az alaplapra szerelt hõszenzor adatait mutatja. Értelemszerûen a CPU-ban lévõ dióda magasabb hõmérsékletett fog mutatni, de itt más az arány is. A Barton procik pl. 85° celsius max. on-die (beépített) hõmérsékletett képesek elviselni, ez olyan 65-70° lehet CPU hõmérséklet szerint.

Hi
Athlon XP 2400+ van.
Ha elindítom az EVEREST nevû rendszer analizáló progit már közvetlenül a bekapcsolás után a CPU diódát 50 fokosnak látja (van külön CPU ami 33-43 között mozog).
Mi a fene ez a dióda és hogy lehet ez reális érték rögtön bekap. után?

czky
2600+ -ra nem, de 3200+ -ra igen!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

cifuatwork
Az AN7-ben van egy beépített μGuru-nak nevezett dolog, amivel win alól is tudod állítani a BIOS egyes dolgait (FSB,Vcore, stb.), bár állítólag az is elég bugos (az nV kiadott egy szoftware-t, amivel elvileg win alól lehetne állítani az összes nForce-os alaplap fõbb BIOS dolgait (ugyanezeket kb.), csak a legtöbb esetben heveny windóz lefagyás az eredménye a legkisebb állítgatásnak. És maradok egyenlõre a hagyományos BIOS-nál, egyenlõre az a legbiztosabb.

Amennyire én tudom csak ebben különbözik az NF7-S-tõl, meg abban, hogy (amennyire olvastam) ehez nem csimagolnak Seriell-átalakítót, amivel a SATA csatira PATA wincsit lehetne kötni...

Ha nem tévedek az athlonod valódi órajele 1.93Ghz. A 2600-as Bartoné hivatalosan 1900 MHZ(http://www.geek.com/procspec/amd/barton.htm)
még ha pár száz MHZ-el erõsebb procit vennél, akkor se éreznél különbséget. A Bartonnak 512k L2 cache-e van. Ez által érezhetnél valami teljesítmény növekedést, de az internetes tesztek ált.ban átverések (helyesebben jó reklámok), h mindent el tudjanak adni. Amit egy ilyen tesztben 10%-os teljesítmény növekedésnek írnak le (megyjegytzem különleges körülmények között: frissen instalált oprendszer+akadástalan driverek), azt te valószínüleg játékok esetében pl. biztosan nem érzékeled. A dual channelös alaplapok is jó reklám de csak 3d-s grafiaki programok használják ki. Én a helyedben várnék még, és amikor kijönnek a 64-es procik, akkor vennék egy 3200+-os Bartont

Hali!
Proci cseren gondolkodom es a kovetkezo kerdesem van, szerintetek van ertelme egy Athlon 2400+(2G)kicserleni egy Barton 2600+ -ra?
Thnx.

Asus A7N8-EDelux Barton2800+(2300Mh) 2x512MbDDR Geil Leadtek G-Force6600GT

erdeklodnek hogy Abit AN7 alaplaprol ki mit hallott? van ertelme NF7-S helyett? tud valamivel tobbet?

NeoMaN
Ennek roppantmód örülök.. 😊
thnx

Ruffi
Köszi szépen!

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

a 754-es és 939-esekhez jó, a 940-es foglalatú Opteronokhoz és FX-eknek viszont kell regiszteres modul
NeoMaN
Eztet nemértem. A 133-as FSB-rõl felkúrtátok 230-ra??????
Ez naondurva.....

NeoMaN
hi! Ezekhez az AMD 64-es cuccokhoz jó a mostani sima 400-as ddr ram? Vagy van valami trükközés? (Registered ECC meg hasonlók)

Nem fog megégni, legfeljebb nem boot-ol a géped olyan idözitéssel....

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Ruffi
Hello!
Azt hallottam h ddr ramoknál a legjobb érték az 2-2-2-6 és hogy csak rambusoknál lehet lemenni 5-re ez igaz?
mer nekem mos 2-2-2-6-ba megy és nem szeretém megsütni azzal h lerakom 5-be és nem birja

ecsém keress rá google-ban.
Amúgy magicompot néztem még hogy olcsó a dobozos 64..ott 46.3, redaynél megg 44.6, de ott tegnap esett az ára....
Gugger
valóban!

13 * 166 = 3000+

3000+-ból van 166-os is.
CoolStuff
Hú bazze', az télleg k*rva sok!

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

ZaJanga
alapfeszen 1.7-volt????????
Azzal v.mi nem frankó!!!

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Gugger
11 * 166 = 2500+
12.5 * 166 = 2800+
10.5 * 200 = 3000+
11 * 200 = 3200+

Tehát ha szorzólokkos akkor nem sok választásod maradt, sok sikert!

Gabesz amd64
És hol van az a máshol?Kiváncsi vagyok rá!!
És MSI-be platinum-ot vennék!! az Nforce3-as...

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

nem sok neki, bár attól függ milyen hûtõd van....mindenképp próbáld meg szerintem
Ne várd hogy alapfeszen megy majd.....úgyhogy hajrá
Hi! Kérdésem a következõ: 2500+ bartonnak mekkora fsb-t állítsak, hogy 2800+, vagy 3000+ -ként menjen? Köszi...
1. Szorzólockos. Csak fsb-vel tudok szórakozni...
2. 200on nem megy alapfeszen, ami nálam 1.7---> gigabyte alaplap...
3. 5%os feszemelés nem lesz sok neki esetleg, ha 200on akarom járatni? 1.72*1.05=1.806V Nem sok ez már neki?

Hellhammer
Köszi. Nem akarok tuningolni, szal lehet hogy jó lesz ez nekem, mert az ára igen baráti 😊

Ha nincs semmi extra gamer igényed, akkor ez a lapka éppen megteszi a dolgát...nem sokkal van lemaradva a nagynevek után. Itt egy kis összehasonlitás: Overclockers NZ review

Hellhammer
Sziasztok!
Szerintetek ez az alaplap elmegy, vagy felejtõs kategória? Azaz érdemes ilyet venni, vagy van ettõl jobb/megbízhatóbb alaplap a 10-15e Ft kategóriában?

Alap KT800-ban nem lehet lefixálni a PCI/AGP órajelet mint ahogy NF3-150-ben sem. Az NF3-250-ben és a kt800 proban viszont már lehet...
A 250 az már kb VIA sebességben van, a 150 egy picit le van maradva, olyat inkább ne vegyél...
A 250Gb a legjobb választás-már ha kihasználod- mert van a chipbe GigaLAN és tûzfall is.Ezekre a lapokra már 7.1-es hangokat is tesznek:-)és már végre 8 USB2 port van nem 6.
Abit: gyors tuning lap, kv8-max3nak van egy értelmetlen otes hûtése....jah és ahogy néztem új biosban már szorzót se lehet állítani
ASUS: az abitnál lassabb,Ha kell a WiFi akkor ezt vett, tuningban nem rossz
Gigabyte: Nos az elsõ generációs lapot vcore bugosak voltak, hogy a 2. generáció mentesült-e alóla, nem tom:-)Extralistája jó, tuningban nem jeleskedik annyira
Epox:jó, gyors, tuningolható, de semmi kiemelkedõ
Chaintech: erre figyelj oda, ha van dellád akkor a 250Gb-s lapja nagyon állat! Csak ne lenne 40+fa
Lényegében van egy value ami majdnem csupasz és van egy full-extra amire még VIA Enyv24-et is tesznek.....
Tuningban is jók, alapesetben sebességben viszont nem a leggyorsabb
Minden attól is függ mennyi integrált cucc kell neked, mert ha csak a sebesség számít akkor egy második generációs lap is van 20+áfa körül
Ruffi
Ez a abit kv8-max3 stilus ez jo gondolom, vagy asus,abit,gigabyte,epox közül melyik al egjobb 754-es stilusban?

Ruffi
Na vki irja le kivesézetten tehát rendesen h kt800 meg nforce 250 között mi a lényeges különbség persze a chipseten kivül és h melyik mennyire jobb a másiknál mer ha legközelebb ujitok nyár végén összel akko egy 3400 64-re fájna a fogam! köszi

nem átvágásak azok az áraktényleg azok, olyan áron hoznak 2 hét alatt cuccot. Ha megnézed a BOX 3000+ot akkor kb 800Ft-tal kapod meg olcsóbban mint máshol..
Az asus SE az a SECOND EDITION-t takar tehát javított kiadása a sima deluxenak tudtommal....jah és van hozzá WIFI is...
Nah én meg MSI-t nem veszek most az van s jól dolgozik csak nem gyorsan...
K8V PRO vagy K8V MAX3 esetleg NF3-250es cucc