AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem!!

Devids Pro
3000+ (barton 333MHz fsb) mennyivel nyújt nagyobb teljesítményt mint egy 2800+ (barton 333MHz fsb)
Érdemes a nyagyobbat választani a 10000 forintos árkülönbség ellenében?
Egy kis frissebb összeröffenés: Csucsrajáratás

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

nemcsakfeel
Nekem ilyen MSI van, igaz 2000+ palomino val, az a gáz hogy a processzor feszültségét csak 1.8 V ig tudod állítani, nekem ráférne egy olyan 1.85 - 1.9 ..

*hihi ** *

Hát télleg ugy néz ki hogy minden adottság megvan. Egy kicsitt böngézd az irodalmat, illetve hétvégén ráérek, messengeren keresztül tudunk egy kicsitt bogarászni. Egyébként azt hallottam hogy a giga deszkák hamisan jelentik a proci hömérsékletet..vagyis irreálisan magassat adnak.

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Jaj Furky..bocs..ez SgtHP-nak szolt

Tedd 133mhz-re, mert eleve annyi a procinak az FSB-je..😊 Nézz utánna az alaplap használati utasitásában, a jumpereknél, illetve a bios-ban, hogy hogyan lehet emelni az fsb-t. Illetve ha van bios frissités azt is tedd meg.

Az a nagy problémám van, hogy nem igazán megy rendesen a procim az alaplapomban.
Van egy KT3 Ultra alaplapom meg egy AMD Athlon XP 2200+ os procim viszont bármit teszek nem lehet 105 hzné feljebb tenni me fagy a gép igy viszont csak 1500+on megy szerencsétlen ami egy nagy 0.
Bios lefrísítve már mindent kipróbálam, paphoz meg a falu sámánjához is elvittem de semmi.
Kérlek ha tudsz segíts me kidobom!!!!!!!😊
gigabyte 7n400pro 2 rev 2.0, és 400as tápom van, csak 1 vinyyó, és 1 dvd olvasó van rákötve, meg alaplap, meg floppy... szóval tutira bírja...

Valami nem stimm nálad....milyen alaplapod van?...mekkora a tápod?...

Mobile kellene ám, nem sima, sima már van egy😊 Eyt alig tudom húyni, csak 185ig az fsb-t, pedig minden megvan hozzá, jó ramok, jó alaplap, jó hûtés, és mégsem megy... Adok neki feszt is, de akkor sem...

Elküldöm én postán..😊

Köszi a választ, és a Zalman elfér rajta jól? Vagy válasszak mást.
Epoxot vegyél, az MSI nagy FSB-nél egyszerûen beszar...az epox jobban viszi a tuningot, és teljesítményben is azonos
javítva MSI K7N2 Delta ILSR
Üdv emberek
Segítséget szeretnék kérni, 2 alaplap között gondolkozok MSI K7N7 Delta ILSR a másik EPOX 8RDA3+ szerintetek melyiket érdemesebb venni Barton 2500-höz. A másik ami gondba ejt, hogy Zalman CNPS7000-AlCu hûtõt akarok rátenni csak félek, hogy ütközni fog a táppal. A hûtõ felszerelve kilóg valamennyit az alaplap szélétõl, vagy nem, mert a képét nézve eléggé a szélén van a proci foglalat(mind a kettõnek).
volcano 11-et én speciel áfával együtt vettem 5500 Ftért pécsett egyik boltban. De más helyen is kb 6000 körül van.
De nem akarom rádtukmálni, szerintem kérdezz utánna jobban. Ezt csak én ajánlottam, valaki nagyon nem szereti ezt a venticsaládot... szóval várj a többiek véleményére is..

Devids Pro
és mennyibe kerül?
Én ezt használom, és meg vagyok vele elégedve: Thermaltake Volcano 11, kézzel állítatod a fordulatszámot, réz hûtõborda, és olyan 2500-2600as fordulaton 44 fokos a proci, és terhelve sem megy olyan 50 fölé.

Más: Nem tudjátok hol tudnék venni Athlon XP-M 2500+ barton procit? Megtetszett a tuningolhatósága...

Devids Pro
És akkor milyen hûtõt ajánlotok?
A dobozost megéri megvenni mert 3 év gari van hozzá, illetve a hütö az épp megfelel, de jobb mint semmi.

Narancs
AMD gyárihûtõbõl is van pár féle.

Itt van egy kis cikk az AMD gyári hûtõirõl:
http://www.tomshardware.hu/cpu/03q2/030404/index.html

Amúgy szerintem inkább vegyél vmi mást, ezeknél kapsz jobbat is...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Punkerwork
ha dobozost veszel van hozzá hûtõ ha nem akkor nincs (szerintem AMD gyárihûtõ szar)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Devids Pro
Ha veszek boltba egy amd (barton) procit ahhoz adnak procihûtõt vagy venni kell külön, ha venni kell mit ajánlotok ami nem drága és jó?
Hiába na, a P4 nevet meg kell fizetni...assziszem hogy a népszerü táblacska mellé van csatolva: "Customers wanted, No experience necessary"

Ja, es alap mezei hutessel. Nekem is az volt.
[NST]Cifu
A mostani P4 celók sajnos tényleg erõsen felejtõsek, pláne azért, mert "teljesítményükhöz" képest horribilis áruk van. Hol vannak a régi szép idõk, amikor a Celó 300A-t kényelmesen lehetett 450Mhz-en (150%-os teljesítmény!) járatni... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Mármint ezzel szerelt gép😊)

Ahol dolgozom,van két 2,4 celeron, és csak rosszat tudok róla mondani!!
Mondhatni párját ritkitja!!!!!!!!

Igen..😊 és tudja is..ezért ilyen jó ez a prockó...szoval még egy lapáttal rátett arra amit tudott a mezei 2500+-ös Barton. De véleményem szerint azért megy ennyire mert eleve kevesset fogyaszt és az alap FSB az csak 266 @ 1830.

Olyan hálókártyesz kell ami támogatja ezt a funkciót. Utánna meg a biosban kell beállitani hogy müködjön, és hogy használni tudd kell a MAC cim illetve nem árt tudni a hálózati IP-t...de ez másik topic..😊

na ja nekem is, a hangkártyáját is használnám, a CBOX3 se rossz és tuningban is a toppon van...
na még a héten meg is veszem akkor:-)
Narancs
Rosszul egyikkel sem jársz az biztos, de nekem is a Chaintech jön be inkább...😊

na ja meg a RadEX hangját..de slussz-passz ennyi....és meg is nyerte azt a tesztet is...
Na néztem találtam egy olcsóbb MSI lelõhelyet is ahol adnak még rá 3 év garit -de valahogy akkor is inkább a Chaintech felé hajlok.....
ami az MSI mellett szólna az a Cool'n'Quite és a szorzó, de teljesítményben kb azonosak...
De aszorzó nekem meg felesleges mert már megvan az A-Data 500MHz-es modulom:-)
Ruffi
Valóban nem tom mér irtam

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

Narancs
Most azt nem találom, de elolvastam egy csomót és abból az jött le hogy a Chaintech ZNF3-150 nagyon fasza kis deszka!
Már nem emléxem, de a asszem a prohardver tesztben kifogásolták a hangos a chipset hûtést, ennyi volt a negatívum...

az a cikk érdekelne
Narancs
Égõ, most nem találom hirtelen, de ha jól emléxem a bugok miatt nem ajánlották a 150, a 250et nem tom miért nem.

Narancs
Amilyen cikkeket olvastam anno a legtöbbnél a konklúzió az volt hogy 150et semmiképp, de ha lehet a 250et is egyenlõre mellõzzék a vásárlók...
Mindjárt megkeresem azt a cikket.

" ha nforce 3-at akarsz venni akkor csak 250-eset vegyél"
mért is? +2USb -1 csatonra IDE +SATA +1% speed....
Ezek tükrében kérdem hogy miért is csak a 250? sata van külsõ usb még elmegy...
Jah és a chaintechben fixálható -és mûködik- az AGP órajele
A KT880 K7 chipset.
Az ok de a MSI lapoknak is voltak alkatrészhasználat miatt problémái....ezt jól jelzi hogy MSI-re egy év gari van míg chaintechre 3
A mostani MSI-m is a 2. mert már elszált egy, ezért nem bízom annyira...na meg a VIAn enyv24 hang a cbox3....
Bár az újabb msi cuccokkal nincs annyi tapasztalatom, de ahogyolvasom szarabb mint a régi...na ha az elszált milyen lesz az új.....?
cifuatwork
Gyakorlati tapasztalatom nincs, de most utánaolvasva én az MSI deszkát választanám.

Ruffi
sztem ha nforce 3-at akarsz venni akkor csak 250-eset vegyél!
ha olyan nincs, akko kt800 vagy 880-ast vegyél!

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

Szerintetek egy Chaintech ZNF3-150 vagy egy MSI K8N NEO PLATINIUM a jobb? Az ár 2 ezer különbség az új javára, ellenben a zenith jobban felszereltebb és nem is -sokkal- lassabb /0.5-1%/
A hardveres firewallt nem használnám ki szerintem...
Jah és tuning is fontos bár ahogy nézem mind2 állat
Ötlet?
cifuatwork
Milyen matricát?!?

Vettem egy barton magos 2500+ procit, és nem kaptam hozzá matricát, meg ilyesmit. Nem tudjátok véletlenül az AMD email-címét, ahova tudok nekik email-t küldeni??

Hi!

persze...szerintem jobb mint a 2800-as Barton

Szerintem a 333/400-as memcsi jó választás. Vagyis ha majd valamikor nagyobb proci+alaplapot cserélsz az akkor is jó lessz, illetve az árak ugyanazok, szoval nem éri meg egy DDR266-ra beruházni egyáltalán. Az Abit jó név de szerintem egy NF7 lenne a jó választásod....a KG7 az nagyon öreg és vagy 40% lassubb...szal gondold át