16997
-
#7471 Hol találok magyar infot a Athlon 64 AM2 családról, nem az X2-ről hanem a sima AM2-ről miben különbözik az x2-től és miben a sima Athlon 64-től? -
#7470 már megoldottam az egészet csak anyi volt a baj h manuálisan egy kapcsolóval ráadtam +100Mhz FSB-t és azért nem indult el. pasztát meg veszek mert így már pittyeg h 70fokos.xd -
#7469 Hát akkor ajánlatos úgy bekapcsolni, hogy a prockó felett egy szépen felpasztázott hűtés díszeleg. Főleg ha egy Xp prociról beszélünk, ugyanis azok nem kicsit melegednek. -
#7468 de én nem akarom kinyirni:D -
Ha mindenképpen kiakarod nyírni akkor egyszerübb ha fogsz egy kalapácsot és ráb@szol egy nagyot. -
#7466 nincs rajta paszta mert elfogyott itthon:D -
#7465 Vagy a proci.
Rendesen bepasztáztad a procihűtő alját? Hátha... -
#7464 felül a fekete téglelepban csak a sorozatszám van arra rákerestem AMd Athlon Xp 2600+ Barthon magos model 10 és kompatibilis a lappal. akkor lehet h a lap a rossz.... -
Abu85 #7463 Nézd a feliratokat nem látom, de a mag az elég hosszú szóval Athlon XP gyanus a proci, méghozzá Barton magra gondolok. -
#7462 hát nemtudom h ez mennyire új de sztem nem sempron mert Amd Athlon TM van ráírva de javíts ki ha tévedek.
a biosfrissítés még szóbajöhet de ha nincs a lapomhoz működő proci akkor nem tudom megcsinálni szval akkor marad a szervíz. -
Inquisitor #7461 Vagy újabb a proci, mint amit alaplapod támogat (esetleg Bios frissítés?), ha nincs rajta, hogy XP, akkor nem egy Sempron véletlenül? -
#7460 de valamiért pont beleillik. kül lehet h tudja kezelni a lap de valamiért mégsem működik.... -
#7459 Hát ha "nem való a gépbe", akkor a tokozás miatt bele sem tudtad volna tenni az alaplapba. -
#7458 szasztok!
havertől kaprtam egy amd-s procit ő azt mondja h amd athlon xp. ha a procit megnézem kicsit közelebbről akkor észrevettem h csak annyi van ráírva h AMd Athlon meg pár gyári szám... én ebből arra következtettem h ez nem amd athlon xp procesor de lehet h tévedek.
Ha tévedek akkor azért nem működik a gépem mert vagy rossz az alaplap vagy a processor mivel ha bekapcsolom a gépet a monitor nem kap jelet a vga től pedig a vga-m rendesen működik.
ha mégis nekem van igazam szal ha nem amd athlon xp-s a proci akkor azért nem működik a gépem mert a proci nem való a gépbe.
vki ötlet??? -
dara #7457 A DDR2-t leíró szabvány (JESD79-2C) 2006 májusa óta nem változott. Szóval még legfeljebb félhivatalos státuszban lehet a DDR2-1066. Amit egyetlen K8 proci sem támogat, szóval a hozzá készült lapok sem. -
dara #7456 Ahogy NeoMaN írja sok esetben a noname modulok esetén a PCB miatt halálozik a téma. Ha a minőségi gyártók termékeit nézed, akkor más a helyzet. Esetleg az echte Samsung-okat, amik megint nem a haldoklós fajták. És akkor még nem számítottam bele a homán faktort, a sok túlfeszelt memóriával. -
lee56 #7455 ah, igy már érthetőbb :) -
#7454 Csak a chipek samsungok ezeken a memókon, a gyártó valami akárki. Mellesleg az sem kizárt hogy hamisítványok /nemegyszer volt már rá példa/... -
lee56 #7453 NeoMaN szerint "Ami ömlik vissza az a samsung vinyó és a samsung memó." - ha igaza van és neked is, akkor miért hozzák vissza a memóriákat? -
dara #7452 Miért szar? Azért mert nem lehet szénnétuningolni? A szabványokat még mindig a Samsung tartja be a leginkább, ezért van a legkevesebb kompatibilitási probléma az Ő termékeivel. -
lee56 #7451 Samsung memó?, sose értettem ha egy cég élen jár a fejlesztésben, hogy csinálhat szar terméket :) -
Abu85 #7450 A gyártás elején minden proci megy mint a golyó. Egy porcesszor órajelét gyártás után határozzák meg, ilyenkor végzik a türéshatár próbát. Ez a tesztsorozat nagyságrendileg belővi, hogy a proci milyen órajelen képes minden utasítását végrehajtani stabilan. Innentől a procit csak beórajelzik. A gyártás elején minden procit sokkal a tűréshatármező által adott eredmény alá lövik be. Nem azért, hogy nekünk jó legyen, hanem azért, mert nem kiforrott a tesztmódszer, így előfordulhatnak hibák. Kezdetekben ezért olyan jó minden új CPU-nak a tuningolhatósága. Később már kiforr a tesztrendszer, és egyre közelebb lesz a végleges órajel a tűréshatár által megállapított órajelhez. Ezért van, hogy mostanában kiadott Core 2-k többségét nem lehet 20-30%-nál tovább húzni.
Általában egy teljesen jól működő gyártási folyamat esetén következtetni lehet, hogy a szilíciumostya mely részéből szeletelt magok működnek majd a legmagasabb órajelen. Ki kell keresni milyen ID-vel rendelkező procik származnak a szilíciumostya legjobb helyéről. A módszer ugyan nem 100%-ig biztos, de a gyakorlat azt mutatja, hogy használható. -
#7449 Mondjuk ujabb szériás darabokrol én is hallottam ilyet. Állítolag eleinte ment mind mint a golyó. Én nyár elején vettem, lehet mákom volt. Meg gondolom olyanok is vannak hogy eleve szar lappal akarja huzni gyenge rammal, stb... -
#7448 Ilyennel még nem találkoztam, de majd figyelek jobban...
:)
Ami ömlik vissza az a samsung vinyó és a samsung memó. -
Abu85 #7447 Ha szervízben dolgozol akkor látod, hogy közel sem ilyen jó a Core 2 tuningpotenciálja. Manapság igen elterjedté vált, hogy a user visszajön a Core 2-es gépével, mert nem megy 2,3GHz-nél többet. Jön az alibi szöveg, hogy a PH tesztjében szereplő alkatrészeket vettem, de ők mégis eljutottak 3GHz fölé...
Erre mit kellene lépni? Nem volt szerencséje. -
Abu85 #7446 Elvileg már JEDEC speckó az 1066MHz-es DDR2. A K10 hivatalosan támogatja. -
dara #7445 Azért nem látsz ott DDR2-1066-ot, mert ilyen RAM szabványosíítva nincs. Ami nincs szabványosítva, azt nem lehet hivatalosan támogatni. Az AMD-s lapok specifikációjában a támogatott procik által támogatott RAM-órajelek szerepelnek. -
#7444 Ez igaz. De akinek nem szempont a tuning az általában nem is megy ilyen mélyen a dolgokba. Lát egy reklámot hogy huuu, c2d, aztán azt veszi. Vagy éppen x2-t mert a kész konfigban az van.
Corenál meg egszerübb is jóval a tuning, mert lehet mondjuk E6300at 1.86rol felrakni 3ig átlagban, aztán ha berakod 2.6-2.8ra akkor 90% hogy megy. X2nál meg 50mhz-es lépésekkel tesztelve... -
#7443 mért nem lehet kapni? -
lee56 #7442 Na most döntsd már el hogy megérted, vagy nem. :) Mert ha 90, de legyen csak 80%a a vásárlóknak, egyrészt nem ért hozzá, vagy csak simán stabil gépet szeretne, akkor hidd el hogy le fogja szarni hogy a szomszédban rekord tuningot csinált valaki, ennyi. :) -
#7441 Megértem ezt is, így van.
De azt ne mondja nekem senki, hogy 70-100%-os tuning nem érdekli. Itt nem 100 megahertzekről van szó, hanem gigáról vagy többről. -
Abu85 #7440 Az emberek 90%-ának nem szempont a tuning. Csak stabil gépet szeretnének. Eleve otthoni környezetben képtelenség megállapítani, hogy stabil-e a tuningolt rendszer. A stabilítás kiértékeléséhez nincs megfelelő gép a "háztartásokban", ilyen csak az AMD-nek és az Intel-nek van.
Amikor otthon egy tuningolt gépre rámondod, hogy stabil az azt jelenti, hogy az általad végzet tesztelésen nem tapasztaltál problémát, de ez közel sem egyenlő a stabil szóval. -
#7439 Nemtom de akinek nem szempont 70-100%-os tuning, az nekem érthetetlen. -
lee56 #7438 Nem mindenkinek szempont a tuning, és ha igy nézed akkor eléggé ki van balanszolva most a piac ár/telj arányban, nameg nem mindenkinek számít hogy adott játék 120 fps-t megy vagy 130at (persze, talán nagyobb különbségek is lehetnek, de ki játszik 640x480-ban?), vagy hogy gyorsabban tömöríthetsz meg renderelelhetsz... -
#7437 20w-ot eszik de 100W-is izzónak felel meg -
#7436 azok már kivannak cserélve Philips 20-200W-re -
#7435 Tudtommal 360-as fsb wall van bennük, a 2140-essel 8x-os szorzóval az tényleg 3giga alatt van /2880/.
De 2140-est nem is ajánlom senkinek.
-
Inquisitor #7434 Erős túlzás, pl. mostanában a kisebb C2D procik egy jelentős része nem megy 2,7GHz fölé, ha jól tudom. Más tészta, hogy X2-vel kisebb esélye van a 3GHz-es tuningnak, és ha megvan akkor még mindg lasabb ugye.
A 45W széria drága, csodálkoznék ha itthon lehetne kapni, de úgy emléxem az akibán 4800+ volt a legnagyobb. De pl. a 4200-es árán akkor 2,5 db sima 4200+-t kaptam volna. -
#7433 +gigán pedig megeszi az összes X2-őt még ha rommá is húzod őket.
6 éve AMD procijaim vannak, de most "sajnos" ez van. -
#7432 Igen, veri.
De nem 2 esélyes, nincs olyan core proci ami nem megy 3Ghz-n.