16997
  • MaSzKa
    én nagyon vékonyan 1 filmszerű réteget húzok rá majd rárakom a hűtőt és leszedem és magán a hűtőn ott is ahol ráragadt elsimitom vékonyon
    főleg oda ahova kavés került után végleg rárakom
    ha van rá időm faszán megszoktam csinálni
    a lehető legoptimálisabbra(hővezetés) törekszem
    minél kevsebb legyen a paszta, mert ha sokat rakszrá megeshet rosszabb lesz a hővezetés
    bár sapkanélküli prociknál kinyomja a nagyrészét mert kis felület van kitéve nagy nyomásnak
  • dara
    Arra én is 0,3-as töltőcerkát használtam.

Nekem Titan ezüstöm van, semmi ilyen problémát nem okozott. Rendesen meg egyetlen paszta sem oszlik el. Persze ehhez először is definiálni kellene, mit értünk az alatt, hogy "rendesen".

Maga a proci nem volt akkoriban sem kerámia, csak a hordozója. Ilyenek voltak egyébként a T'bird és Spitfire magos procik is, és egyes későbbi Athlon MP-k is.
  • MaSzKa
    régebben az amd duron athlon thunderbird procikat sokan fűtőszál ezüsztel kötötték össze az lézerrel elvágott L2 szálakat

én is grafitoztam aba az időbe

egyik hawerom az rakott a athlon Pro procira bőven ezüstöt pasztát asszem Titan márkájut de 1 kisebb marékkal smd-ket is összekente
    nem is kellett sok neki elfüstölt a rövidzártól a procija

és mivel rendesen nem oszlik el ezért némely esetben(lámák) rosszabb hővezető is lehet

emléxem régen nem kellett hűtés se (386DX) kupak se
    kerámiaszerű procik
  • dara
    IHS = Integrated Heat Spreader, de lehet nevezni kupaknak is. Azért nem javasolt, mert túl nagy a hőellenállása. Kupak nélküli procik esetén viszont azért előnyős, mert megfelelően használva véd a lesarkazástól.

Nekem spec úszott már procim ezüstpasztában (haveromé detto), de semmi baja nem lett tőle. Már csak azért sem, mert nem fémezüst, hanem ezüstoxid szokott lenni benne, az meg nem vezeti az áramot.
  • MaSzKa
    ez mit jelent? IHS-es procik esetén kifejezetten ellenjavallott

ezüstöt vacakot én nem használok, mert pár láma ismerősőm már kinyirta vele az alaplap+prociját zárlattal (bekente az SMD-ellenállásokat vele:-(

meg lesarkazott procinál se szabad ezüstel kenegetni
  • dara
    A thermalpad-et ne keverd a pasztával, teljesen más. Előbbi sem mostanában terjedt el, sőt a IHS-es procik esetén kifejezetten ellenjavallott.
  • MaSzKa
    tudom hogy sokan használtak régebben de azt csak mo-n mert olcsó volt

a hivatalos neve hővezető paszta akkor is

van hővezető gumilap is és ragacs is

régen nekem mikor amd k6-2 500 3dnow-om volt akkor vettem szilikonzsírt én láma jól bekentem a procit azt mikor melegedni kezdett a proci elcsöpögött a zsír és befolyt az érintkezők közé ezért kontatos lett az alalapom és késöbb ki is fingott :-(

Én most rendes gyári fehér hővezető pasztát használok és meg vagyok elégedve

nekem onna hozták ahol erősítőket gyártanak és ipari verzióból kaptam 1 keveset
  • BaliBoy
    Ebben tévedsz. Főleg régebben szilikon zsírt vagy szilikon pasztát használtak. Csak az utóbbi időben terjedtek el ezek a lapkák. (amiknek az anyaga egyébként nagyon hasonló)
  • zvaragabor
    Hővezetőpaszta...akkor most már ezt is tudom. Köszi!
    Papírzsepi? Azt hidtem, hogy valamivel komplexebb feladat, például alkohollal letörölni, de akkor egyszerűbb a dolog. Kösz!
  • MaSzKa
    az nem zsír hanem hővezetőpaszta
    papírzsebkendő

vagy ultradermmel szoktam és megszárítom
  • lee56
    Jaja jól teszed :) , amugy nekem is van egy cyrix 66MHz es 486-os procim a polcon, előbb utóbb aranyat érhet az info-történészeknek :D
  • zvaragabor
    Szerintem megtartom, jópofa. :)

Más: Prociról a zsírt mivel tudom leszedni?
  • MaSzKa
    akkor ha olcsón akarod megúszni
    Intel e2140 BOX SLA93(14500 1é)+Abit IP35(23400Ft 2év) vagy Abit IP35-E(19000Ft 2év)

1600@3200mhz 100% tuning
  • Zzoli05
    És ha tuningolni szeretnék akkor milyet tanácsolsz?
  • lee56
    Próbálkozz aukcióval, hátha licitálnak rá az íbéjen :)
  • zvaragabor
    AMD Am486 DX4-100
    Mennyit ér? :) Vagy ennek már nagyobb az eszmei értéke?
  • MaSzKa
    -amd 64 processor driver
    -amd dual-core optimizer

ez a 2 kell meg a AMD mikroprófesszor(GálvölgyiShow)
  • bertino
    dehogynem, drivere van
    AMD
  • Jobson
    az amd x2nél nincs valami program amit telepíteni kell?
  • MaSzKa
    jó processzor nyugodtan megveheted dobozosba
    ha tuningolni nem akarsz és 1 olcsó de gyors procit szeretnél akkor 4400+ a barátod lehet
  • Zzoli05
    Hello tanácsot szeretnék kérni méghozzá a AMD Athlon64 X2 4400+ EE dual core hogy hogyan teljesít vagy valamiféle tapasztalatok lécci? Kösz
  • MaSzKa
  • Gabesz amd64
    nem is volt szükség hídra,
  • MaSzKa
    nah AMD/ATI mester van 1 crossfire alaplapod és vannak ezek a karik
    hogy kötöd össze az ATI mérnökein kívül,
    mert aha összetudod akkor mond meg az eheti nyerő lottószámokat is!
    (az x1950 Pro óta nem kell külön Crossfire kártya, hanem csak 2egyforma is elég)

X1900 GT

X1950 GT

Crossfire összekötő:
  • Gabesz amd64
    höh?

szerintem meg menne
  • MaSzKa
    nem
    mert az ATI az x1950Pro-nál új modszertvezetett be a cf-re hasomlót mint az nvidia és a GT egy lassab órajeles pro
  • item
    Üdv!

Egy kérdés, 1900GT és egy 1950GT crossfire módban használható lenne ??
    A válaszotokat előre is köszönöm!
  • Mike at home
    és ez kit érdekel? én spec nem veszek Ati-t még ha feleannyiba kerülne akkor se
    más meg nvidiát

nem kell erőltetni
  • dara
    Hogy mikortól kapható az egy érdekes kérdés. Egyelőre még a hivatalos oldalon nincs fent.

Az AM2+ visszafelé kompatibilis az AM2-vel csak bizonyos szolgáltatások ilyenkor nem aktívak (HT 3.0, Split Power Planes...). Ez azonban a proci miatt van.
  • lee56
    Honnan tudjam, csak leiram hogy nem tetszenek :)
  • Inquisitor
    Nem ment csődbe, csak annyira mint Abit. :D
    Léteznek és gyártanak, csak SuPox néven.
  • MaSzKa
    Friss lista:
    MSI RX2600XT-T2D256EZ/D3,256M DDR3/128b,H-Pipe 24 177 Ft 3 év
    MSI NX8600GT-T2D256EZ, 256MB GDDR3/128b,H-Pipe 27 707 Ft 3 év

3500ft különdség van azonos gyártó-nál az ATI/AMD javára
  • MaSzKa
    hol lehet kapni őket és mennyiért?

az Abit-toknak van általába jó áruk különben
  • ates84
    Az nVidia kártyák népszerűbbek...
    A 8600GT meg a 2600XT meg abszolút egy árban vannak
  • lee56
    Hmm azért amint látom az egyetlen jó dolog ezekben az Epox-okban, az áruk :)
  • BaliBoy
    Akartam mondani X4-esek :D
  • MaSzKa
  • MaSzKa
    ezen az oldalon találtam epox am2 alaplaopkat pedig azt hittem csődbe ment a cég

• MaSzKa
    de hiába lesz kedvezőbb

mert itt a fórúmokon is azt tapasztalom pl. nem hd2600xt vesz valaki 2eft-ért hanem 8600gt 27eft-ért pedig egyteljesítményt tudnak kb
  • MaSzKa
    Fasza most adtam el a procimat, lehet az alaplapot is el kéne

mikortól kapható? belemegy a régi am2-es cpu (4000+ brisbane)?

egyik helyen a müanyag fekete máshol fehér a heatpipe lefogatásnál és a hűtőbordánál
    miért nem egységesen fekete