16997
  • MaSzKa
    "Most az AMD az ACP bevezetésével megpróbál „felzárkózni” az Intel mellé ezen a téren is, a korábban 120, 95 és 68 wattos TDP értékkel jellemzett processzorokat rendre 105, 75 és 55 wattos ACP-vel látja el, hangsúlyzova, hogy ez az érték az Intel TDP-jéhez hasonlítható (viszont nem hagyják el az eredeti TDP megjelölést sem). Emellett az AMD kiemeli, hogy ez az érték a processzoron felül már tartalmazza az északi híd fogyasztását is, míg az Intel-féle TDP-hez még hozzáadódik ez az érték, hiszen az Intel esetében egy különálló chipről beszélünk. Az AMD-nek ebben igaza is van, de arról már nem szól, hogy így a két chip (CPU és NB) hűtése egyetlen, kisebb helyre koncentrálódik, tehát a processzorhűtőre nagyobb feladat hárul – ennek ellensúlyozása végett került a CPU-ba a DDPM, lásd feljebb."
  • MaSzKa
    AMD ACP versus Intel TDP

"Az AMD az új processzorok megjelenésével egy időben a fogyasztás megjelölésével kapcsolatos elvein is változtatott. Az eddig ismert TDP (Thermal Design Power) mellé bevezette az ACP-t (Average CPU Power) is, ezzel mintegy válaszolva az Intel saját TDP-mérési módszertanára (kicsit későn, de jobb későn, mint soha). Mint ismeretes, az AMD korábban a processzor órajelét és feszültségét figyelembe véve egyfajta elméleti maximális teljesítményfelvételt specifikált processzorainál, amivel lényegében mindig felüllicitálta ellenlábasának TDP értékét, hiszen az Intel bizonyos kódrészletek futtatása mellett keletkező hőfejlődést tart irányadónak abban, hogy milyen energiaosztályba esik az adott processzor, márpedig ez az érték sosem egyezik meg a maximális teljesítményfelvétellel, inkább egyfajta átlagfogyasztásnak fogható fel. A két különböző mérési módszer azt eredményezte, hogy az Intel processzorai sokszor azonos vagy alacsonyabb TDP osztályba estek, mint az AMD azonos kategóriájú processzorai, holott a mindennapos használat során gyakran kiderült, hogy a mért értékek a specifikált számokkal szöges ellentétben vannak."

http://prohardver.hu/teszt/fokuszban_az_amd_k10_architektura/energiavezerles.html

• MaSzKa
    AMD ATHLON 64 X2 5000 AM2 BOX BLACK EDITION 30 720 Ft 1 Év
    lehet kapni magyarországon már
  • MaSzKa
    "nembaj majd veszek 4 magosat, azt nem kell huzni xD"

azt jelenleg semmi sem használja ki és max 1év múlva talán, de addigra már lesz más 4 vagy 8 magos proci is
  • shader00
    jah kiprobaltam 2.2-n, és tényleg nem volt észrevehetö kulömbség,
    pedig ugy hallotam az amd-t jol lehet tuningolni,
    nembaj majd veszek 4 magosat, azt nem kell huzni xD
  • ates84
    AMD Phenom tesztek!
  • MaSzKa
    szerintem olyan 30%-ot biztos tudsz
    de semmi értelme nem fogod nagyon észrevenni, hogy gyorsabb lenne
  • Solten
    kezdő ára nem vészes... 3.14csába jövőre vehetek megint új gépet...
  • shader00
    am2 amd athlon 3200+
  • ajem kisa
    Phenom 9500...
  • MaSzKa
  • MaSzKa
  • ajem kisa
    Ja! a link (bár szerintem hamarosan kijavitják!):)
  • ajem kisa
    Jah, vanis itt egy kis kavarodás!:D
  • MaSzKa
    "holnap megjelenik a phenom, azon csodálkozom, hogy erről nem beszél szinte senki.
    pedig sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint az rv670"

ph

1 régi athlon MP

• MaSzKa
    és milyen 3200+ mert van vagy 6-7 fajta sempron barton stb
  • shader00
    hello szerintetek meddig lehet huzni egy amd 3200+ aminek az alap orajele 2ghz ??
  • MaSzKa
    ha nem értesz hozzá akkor minek tuningolni

amúgy nekem is olyan volt 400@500fsb

ha eladó írj mert pont ilyen alaplap+procit vebbék 9000ft-ért veszem is meg
  • szati87
    Sziasztok!2800+-os sempronom van abit kv8-as alaplapon.A vas 1600-on megy de szeretném valahogy feljebb húzni.Nem értek hozzá uh lécci segítsen valaki!Előre is köszi.
  • MaSzKa
    GTS elment különben azt állapítottam meg a Gainward elég kellemes 1 márka de a Sapphire+HIS mégjobb
  • Solten
    Bazz, most veszem észre hogy netto 150 Drága egy zselé...
  • NeoMaN
    egyértelműen nem érdemes
  • Gabesz amd64
    kend a hajadra oda hamar elfogy
  • Solten
    "Sajna 2-3 ml van egy fecskendőbe, és elég borsos is az ára, olyan 400-500 Ft körül van. De ha azt vesszük mi pénzt kennek a nők magukra, akkor ez igazán elhanyagolható."

Ez mekkora hülye...

"Ha valaki kedvet kapott a kenceficéhez, utána járok, hogy hol adják kisebb kiszerelésben (az ELMÜ-nél van 12 kg-os vödörben 150.000,-ért nettó valami trafó pasztának hívják"

24 kg-t kérek! Egy ideig beiztos elég lesz...
  • BaliBoy
    Miért? A szivattyúhoz nem olyat adtak amilyen kell neki?
  • Gabesz amd64
    előbb szabadulj meg a felesleges cuccaidtól,mert szívsz vele elég rendesen :DDDDDDDDDD

pl 8800GTS
  • MaSzKa
    most találtam

Teflonpaszta
  • MaSzKa
    12V-os váltóáramú a szivattyúm át kellene alakítani egyenáramra valahogy

lehet nem szarakodok veszek 1 Eihem-et
  • lee56
    Miért, ha használnád hangos lenne?
  • MaSzKa
    nekem vízhűtésem van, nagyon halk mivel nem használom és a szekrénybe van
  • ocskoszilard
    én csak zalman hűtést vennék
  • Col Andrew
    Kőszi szépen!
  • BaliBoy
    Nekem a Cooler Master Hyper TX-em van. Nagyon halk és a proci hőmérsékletére sem lehet panaszom, igaz 'csak' 4200+-os.
  • dara
    Arra bőven elég egy Hyper TX is. Egyébként meg: Nagyteljesítményű CPU-hűtők - 1/2 és Nagyteljesítményű CPU-hűtők - 2/2.
  • Col Andrew
    Az lenne a kérdésem, hogy melyik proci hűtő szerintetek a legjobb teljesítményű ami mostanában kapható. Zaj nem baj, csak hűtsön: athlon x2 6400+ hoz kell.

Köszi a segitséget!
  • lee56
    Csak ha nagyon olcsón megusznád, de nagy előrelépést ne várj, azt csak a komplett gépcsere adhat...
  • MaSzKa
    semmi értelme
    2500+@3200+ de ennek sincs értelme

jó ahogy az úgy van alapon
  • Madmano
    Szasztok.Régebbi a gépezetem.Egy 2500+os Barton van benne.Az egész bazárt most nem akarom cserélni,3200+os Bartonra érdemes áldoznom?
  • Gabesz amd64
    aceton
  • MaSzKa

Új AM2 X2 procik 35W!!!!! most találtam
    AMD Athlon64 X2 EE SFF 4200+
    ( "Windsor", Energy Efficient) MHz 35W 2x 512 kByte 18068,-
    AMD Athlon64 X2 EE SFF 4200+
    ( "Windsor", Energy Efficient, Boxed) 35W2x 512 kByte 20068,-