AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sohrking
Ezt a biost honnan tudom leszedni, mert a www.abit.com.tw-n a kd7s biosai közt nem volt. Ott 2003/08-as a legújabb.
Ez jó a kd7s-hez?
awdflash823.exe... ez jó hozzá, vagy szedjem le a 824-est???
THNX

Asus A7N8X, AmdBarton2500@(192*11,5), 2*512DDR400 Club3d Ati Radeon 9500@9700 128Mb

Crokin
kdv15.exe Bios Issue Date:2004/08/19
BIOS ID:1.5

1. AMD Sempron CPU support.
2. BIOS compile date: 08/19/2004

Ha ezt szedted le, akkor támogatja a sempront.

Repatarurgyán

sohrking
Hi all...
Tegnap vettem 1 2200-as Semptront, s berktam a kd7-s abitomba. Nos, õ azt mondta, hogy 900mhz proci van benne. Ma letöltöttem 1 legújabb biost, de ott nem írták, hogy ez a semptront támogatná. Nem tudja valaki, milyen cpu beállításokkal kell használni a jószágot, ill kell e esetleg velemit a lapon jumpyzni, mert valami hasonló kósza hírt is hallotam.
Kösz a segítséget

Asus A7N8X, AmdBarton2500@(192*11,5), 2*512DDR400 Club3d Ati Radeon 9500@9700 128Mb

Besz
Köszi a segítséget!
Most sajnos nem vagyok otthon, de a hétvégén letesztelem.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Narancs
Nekem is ez a deszkám van, és bezony csal a feszültséggel...(kevesebbet ad aprocinka, mint amit beállítasz)...
Vmiért ezekszerint melegedõ példányt fogtál ki (múgy nem értem a dolgot)...
Megoldás: Hangosan használod a hûtõt...gondolom az oldallapot is levetted. Ha nem akkor tedd meg...
Mást sajna nem mondhatok, futtass alapon Prime95 -öt, ha nem hibázik ja a proci, ha hibázik akkor írj még a fórumba mindenképp...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

DBoy
enyimre nem tudsz választ?

Abit KV8-pro | A64 3000+ | 512 MB DDR | Geforce 6600GT Az AMD legyen veled! ;)

Besz
alaplap: Abit NF7-S.
Szerinted akkor nics baja a procinak, természetes, hogy így melegszik?
Azt tapasztaltam, hogy magas hõfoknál, úgy 56-tól, 58-tól (mikor hogy) kezdve elkezd szaggatni a gép. Egyre erõsebben. Jó, kezdetben a Rome:Total War-ral játszottam, de most hétvégén felraktam a Neverwinter Nights-ot, ami elég régi játék, szóval simán ment, majd amikor egy fél óra múlva elérte a fenti hõfokot, erõsen szaggatani kezdett a kép, és néha a hang is kihagyott. Emiatt feltekertem a fordulatszámot 3700-ra, és pár perc múlva újra jó volt.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Narancs
Milyen a lapod?
Az órajelváltozás nevetségesen kevés, feszingadozástól is lehet, ezzen nem kell foglalkozni...
58 anniyra nem vészes, a hangzavart meg el kell viselned, ez van...
Amúgy 3Ghzet Nitrogénnel hûtötték amúgy...😛

Besz
Hello!
Lentebb már írtam arról, hogy nem jó a procim hûtése. Úgy egy hete, azt vettem észre, hogy a CPU 2.086 GHz-ról (gyári) 2.079-re váltott. Sehogy sem tudtam visszaállítani. Végsõként alkalmaztam a BIOS törlését is, de az sem segített. Lehetséges, hogy a gép a rossz hûtés miatt magától vitte le? Nem mintha számítania az a kis érték, de akkor is, azelõtt jó volt. No mindegy.
Azóta vettem egy új hûtõt, Coolink U2VS-t, amelynek állítható fordulatszáma van. 1500 és 4600 között. Alulról próbálkoztam, de csak 3700-3750 körül lett stabil az egész (leterhelve 58 fok körül), úgyhogy emellett a CPU frekvenciáját levittem egy kicsit 2.000GHz-re, így 2600+-nak felelteti meg az AIDA. Csak egy baj van: ezen a fordulaton már baromi hangos. Kezdem azt érezni, hogy valami van a CPU-val (hibás lehet?), amiért ennyire melegszik. Nem értem, mások hogy bírnak 3GHz-et is hûteni!
Két kérdésem is lenne. Az egyik az, hogy mivel levittem az órajelet, automatikusan levitte a RAM frekvenciáját is, 333-ról 320-ra. Az alaplap és a RAM 400Hz-es, a CPU miatt futott 333-on. Hogyan tudnám visszaállítani 333-ra, egyáltalán lehetséges-e? Mert ha leviszem a hûtõ fordulatszámát, hogy ne legyen olyan hangos, akkor le kell vinnem a CPU-t, minimum 2500+-ra, de ekkor már a RAM frekvenciája is 200 alatt lesz.
A másik kérdésem az, hogy okozhat e gondot a CPU magjának feszültség ingadozása. 1.62V-1.57V között ingadozik, a BIOS-ban 1.65V-re van állítva. Mi okozhatja, és hogyan szüntethetõ meg. A régi gépemben stabil volt, 1.62V. Ezért furcsálom.
Egy kicsit hosszúra sikeredett. Elõre is köszönöm a válaszokat.

Üdv!

Segítsetek már légyszives ha tudtok!

AQYHA 2800+ Barton proci! Azt szeretném tudni hogy ez lock-os vagy nem, mert eltetettem 1et, de csak ennyit tudok róla mondani.

Köszi! <#worship>

Abit NF7s,Barton 3000+,256 DDR,120Gb Maxtor, Pioneer 109 DVDRW, 19\" Samsung 913N TFT

DBoy
áhh de lol! elfelejtettem leOKozni a telepitésnél az errort megláttam az ikont az asztalon elindult beirtam soszámot elfogadta. cool! megláttam nem OKoztam le és visszaszedte a fájlt és ikon eltünk kész 😊))
nagyon LOL!Bosszant!valaki help
különben Windows HUN SP2

DBoy
Sziasztok,tudnátok nekem segíteni?
Vettem egy: ABITKV8-PRO+AMD64(3000+)+512MB RAMot!
Lenne pár gondom!
1.Az alcohol soft telepités közben kiír egy errort:

Már haverom is átküldte a nálla müködõ verziót de sajnos nem 😞(
2.MPEG4Modifier.exe szintén kiír egy errort (havernál mükszik)

és azért ez a két dolog eléggé zavaró
remélem valaki tapasztalt már ilyet és tud segiteni!
U.I: A ramteszetelõ progi megvolt nem a ram a ludas az 100!
elõre is thx

Narancs
ez már ugyanazt tudja, tökbe zöldbe...egyedül a tuning miatt volt szarabb eddig a VIA, Kv8 - pro v1.1 deszkákon már van FIX agp/pci órajel, szal tuninggal sincs gond...

mét nem nforce3 csipszetet akarsz, a via nem a legjobb választás

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

DBoy
Hi!
ugye ez így jó?
Abit KV8-PRO,AMD64,VIA K8T800,800FSB,SATA, 3rd EYE
AMD Athlon 64 3000+ processzor
512MB 400MHz PC3200 DDR RAM, HYNIX
sürgös mert 14kor zár a bolt 😊

[NST]Cifu
Az NF7-S (az NF7-S2 egy butított, olcsóbb változat). Mindkettõ ultra chipsetes.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hali. Az Abit NF7-S2 alaplap jobb vagy sima s es? ÉS milyen chipset-esek sima vagy ultra?
Bucser
hát attól föügg mire kell a deluxe lap😊 Már megint kötök😊 Énpl csak azért vagyok kénytelen deluxe lapokat venni mivel 6 ide eszközöm van és az csak raides lapa megy fel és sajnos az onboard Raid csak a deluxe-ok elõnye (nem nem veszek Raid kártyát😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Munch
Zsír! De Deluxéhoz talán nagyobb athlon 64-es illõbb lenne... 😉

Hali!

Bár nem vagyok AMD rajongó, azért szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek (esetleg tapasztalatotok) errõl a kettõsrõl:
ASUS KV8-Deluxe alaplap
AMD Athlon64 3000+ processzor
cam3l3on
kössz

hát igen... nemtom figyelted-e a dátumot a procin. Az is elég érdekes.
Bucser
hmm érdekes.. bár szerintem hülyeséget csinált az amd ezzel....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
ennek kicsi az esélye. De az Sima 64 és FX(opteron) között az a különbségm hgy nagybb a cache ha jól tudom, tud töbprocesszoros rendszerben menni és alapvetõen gyorsabb. Hogy miért nem tudom nem vagyok AMD szagértõ.

belõ=belsõ
mégegyszer, én nem értek a procik belõ világához, itt olvastam ezt... Ha hülyeség akkor bocsi <#confused>
Köszi, de ott se derül ki, mi a különbség sima és FX közt(legalábbis az adatlapok alapján). Töbszáz oldalnyi angol szöveget meg nincs most erõm átrágni.
Ja és a másik: Barton magos Sempron nem egyenlõ a sima Athlon XP Bartonnal ? Talán csak azért fut Sempron néven, mert megszüntetik az XP-t jövõre ?
Bucser
Szerintem itt minden kérdésre választ kapsz.

Bucser
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Ha nem 64 bites akkor mi maradt meg az Athlon 64-bõl?? ha pont a 64 bites utasításkészletet vették ki???? meg lecsökkentették a cache méretét??? Ez szerintem olyan mint az SSE+cache nélküli celeron halott elme hülyesége...

Csak az Opteron tud 3x HT-t (több cpu miatt), úgyhogy az se különbözik.
Bucser
nekem MX 700-asom van zsír nagyon FPS-ben semmi bajom nem volt vele soha... ráadásul van töltõje így nem kell cserélgetni az elemeket.. Elvileg a 900-as ugye a Bluetoothos szal ennek a receivere segítségével 2-3 másféle BT egységet tudsz a gépedhez csapni.

Szerintem a K8-as Sempron a butított A64, nem a Barton (vagy T😎 magos. Még mindig áll a kérdésem.

Az FX tud 3x HT-t is (közben eszembe jutott).
cam3l3on
varj csak te nem tudod hogyha nekem egy logitech mx 310 es egerem van de most akarok venni egy mx 900ast megéri e lecserélni fõleg fpshez
<#gun>

cam3l3on
aha ok most megyek cs-zni

egy másik fórumban olvastam, nemtom hogy hülyeség vagy nem hülyeség, nem értek hozzá <#nemtudom>
"A Socket A foglalattal készült Sempron processzorok Thoroughbred-B magos processzorból készültek, míg a 3100+ az Athlon64 butított változatából. A butítás jelen esetben a cache méretének 256kbytre való csökkentésébõl áll, valamint ez nem 64 bites, mint a Athlon64."
cam3l3on
üzenetek száma 18 ok
én csak normalisan kérdeztem vmit<#vigyor5>

amelyik nem socketA-s azok talán. De volt róla szó lejjebb valahol, nem akarok hülyeséget mondani <#confused>
cam3l3on
a sempron az az a64butítás ugye?

meg voltam elégedve vele, szolgált kb másfél évig <#nyes>. Most megrendeltem egy Semproncsot óccccccsón (2800+), de lehet hogy szívás lesz vele (nemtom mennyire lehet húzni)
cam3l3on
akkor K.O. én felhúztam elég rendesen és max 5 fokot melegszik

már nincs meg ez a procim, de szerintem ez egész jó overclock volt. Igaz a szorzót nem tudtam állítani de az FSB emelésével szépen lehetett húzni fesz emelés nélkül. Egyébként award biosos a lap a legújabb (1013-as) frissítéssel
cam3l3on
milyen biosod van mennyire akarod felhúzni a procid?

így is 20%-os volt az overclock, hova húzzam tovább?
cam3l3on
szerintem frissíts BIOST valami awardra gondolok mikor vetted az alaplapod!!??<#vigyor1>

Én egy Athlon 1600+-ról beszéltem, és erre a kérdésre próbáltam válaszolni:

hi!
Van egy AMD Athlon XP 1600+ os unlockolt procim. Eddig egy MSI KT3 Ultra lapban ment gond nélül 12,5-ös szorzóval 2000+ nak beismerve. Most vettem egy ASUS A7V880-at. A problémám az, hogy nem hajlandó elindulni a gép csak az alap 10,5-es szorzóval... se kissebbel se nagyobbal nem megy. Ha tud valaki pls segítsen!

cam3l3on
nekem ugyanez az alaplapom van csak egy 2500+os barton
én legalább fel bírtam húzni az fsb-t 200ra és a szorzót 12,5re
és így kb egy 3200+os órajelnek felelt meg+!+<#integet2>

cam3l3on
a barton a régebbi és a sempron egy butított amd a64
az a64 és az a64fx között pedig kisebb gyorsasági különbség van
az a64fx a jobb<#taps>

Valaki tudja mi a különbség a nemrég megjelent Barton magos Sempron és az eredeti Barton magos Athlon XP közt ?

És miben különbözik az Athlon 64 és az Athlon 64 FX ?
Sima 64-es is van 1024 kb cache-el(Clawhammer), meg dual channelel is (939-es), pedig ezek lennének a különbségek.<#nemtudom>
Üdv! Nekem ugyanilyen procim volt egy asus a7v8x-x lapban, a szorzót én sem tudtam állítani viszont az FSB-t 159MHz-re állítva eldöcögött stabilan 2000+-ként
Narancs
Spire, nem?
Vcore stimmel, NF7-S lefelé csal, nekem is ennyi...