AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
füst-por-hamu
Alaplapom giga-byte ga7vt880!!!! Szerintem itt van a kutya elesve!!!
Két nap múlva alaplap csere erre ->ASUS A7N8X-E DELUXE. Próba képpen!!!
Az infot megfogom osztani VELED! Köszi az eddigi segítségedet!!!
<#taps>#taps>
Ezt 1 forumba találtam!!!!
"Nálam elég érdekesen kezdõdött a 2500Barton tuning. Sokat olvastam arról, hogy szinte az összes példány viszi a 3200 szintjét.
Az elhatározás megszületett, lecserélem a 2400-as Tbred prockót 2500-ra amit 3200 ként fogok használni.
Az alaplapom egy GIGABYTE GA-7VAXP volt. KT400-as chipsettes.
Betettem az új procit és a guta majdnem megütött amikor elkezdem a tuningot.
Az elsõ lépés +5Mhz volt.A gép ugyan elindult de a stabilitás elszállt.
Próbálkoztunk fesz emeléssel, a szorzó állításával de 1Mhz-et sem tudtunk rajta úgy emelni, hogy a gép ne fagyon le.
Eltelt fél év, alaplapot cseréltem a kiszemeltem az
ASUS A7N8X-E DELUXE WIFI nForce2 Ultra400 lett.
A proci maradt ugyanaz és láss csodát egészen 221Mhz-ig tudtam tuningolni FESZ EMELÉSE NÉLKÜL ! ! !
A szorzót sajna nem tudom állítani rajta pedig még azt is kipróbáltam, hogy a két megfelelõ lábat dróthurokkal összekötöttem.
Azért arra kíváncsi lennék vajon a tapasszal sikerülne-e lockmentessé tennem.Az nemcsak két lábat köt össze hanem asszem négyet vagy ötöt.
Aki esetleg csinált vagy látott már ilyent, vagy próbálkozott a drótos módszerrel az írjon.
Kíváncsi lennék vajon mi ennek a procinak a vége. "
Az élet eleme a lét!
Alap: 33/66 166FSB-vel
40/80 200FSB-vel -> lehet ezvégett van minden a FEKETE halál?
Az élet eleme a lét!
1esével külön-külön raktam be aramokat. Ha állítom az órajelet AGP 40/80 ha az FSB 200-ra rakom.
Az élet eleme a lét!
Egyszerre 3 ramot tettél bele? 3 különbözõt?
Amúgy az alaplapod tudja fixálni az AGP/PCI órajeleket?
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Ha a szorzót állítom akkor fekete képernyõ restart után. alapfeszen is viszi +állítottam 0.1V-ot a CPU-nak és ugyanaz a szitu. 2x512 ramom van a gépbe és külön külön kipróbáltam h nem-e rossz valamelyik , de +1et raktam bele a kingtson-ot és azzal is ugyanaz. Szerintem 3 ram nem lehet rossz!
Az élet eleme a lét!
Van egy 2600+ barcid, ami alapfeszen viszi a 11.5*200MHz -et, és van még hozzá 1*512 Hynix 400MHz -es modulod.
A ramnak MUSZÁLY vinni a 400mhz -et, ha nem így van akkor vidd vissza garba ha még van. Ajánlom teszteld le a ramot különbözõ órajeleken. Memtest86 nevû progit ajánlom.
Nézd meg, hogy a procid lockos-e. Állísd a szorzót mondjuk 10-re, restart, és nézd meg úgymaradt-e. Ha visszaállít magától 11.5 -re, akkor lockos.
Memtest progi segítségével találd meg a max órajelet amit visz a ram. Ha ez megvan, SuperPI segítsével keresd meg hol a proci vége alapfeszen. Ha a proci hibázik a tesztekben, emelj egykis feszt a procinak.
Azt nem tudom, mert nem is néztem mert ideges lettem. Annyit tudok, amikor a hynix-et vettem 18e akkor ez volt 27,5e Ft-ka(512/400)! A ramot kizártam (szerintem) hogy ez végett történnyen ez a szerencsétlen dolog! A bartonnak 333 FSB -je 2600+, és a 2500+-nak is és az vígan elmegy 200FSB-vel. A poén az egészbe, hogy mikor majdnem, legalább is azt hittem hogy minden OK, legalább 6x újraindítottam a gépet és jó volt, ugye akkor írtam hogy minden fa*za, a 7 re meg szintén a nagy fekete képernyõ!
Az élet eleme a lét!
Szal nem értem, miért fagy állíndóan, ha bírja a proci is, meg elvben jó a ram is...
Milyen kingstont tettél bele pontosan?
Van egy oldal amit találtam, még nem tudtam kipróbálni, mert dolgozom!
http://cbid.amdclub.ru
Lehet megoldja a problémámat. Szerintem Lock-os bartonom van!<#csodalk>#csodalk>
Az élet eleme a lét!
Korai volt az öröm! Azt nem értem h beálítom a biost-> save -> újraindul a gép és faszán mûködik minden. DE amikor újra indítom csak sötét kép, akkor is ah a az FSB 166-ról 167 re emelem. Akkor is K.O.! A ramokat Kicseréltem Kingstom-ra ami nem bovli és úgy sem jó! Lassan feladom!
Az élet eleme a lét!
Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC3400 DDR 3063 MB/mp
Én is 2004 dec-ben vettem a ramokat(hynx vagy samsung tipusú, tökéletesen megy a gép vele...)
Visszább vettem az idõzítéseket és így most 333MHz futnak a ramok és nincs fagyás, +0.1V megemeltem. Most OK. Eddig ram olvasási sebessége volt 2100, de most 2450 lett! Köszi mindenkinek a segítséget! Ha felrobban a gép malyd írok 😊)
Az élet eleme a lét!
Még azt megpróbálhatod Kircsó, hogy 0.1 volttal megemeled a ram feszültséget. Márha engedi a bios. Meg magasabbra is állíthatod az idõzítéseket.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Nem az a gáz hogy 2300Hhz problémázik, most stabilan fut hogy a ramokat visszavettem 266-ra. De ha az órajelet az alapról azaz 166-ról megemelem (ha a ram 400MHz-re van rakva) pl 168-ra befagy. A ramok nem bírják, mert kis laikus ugye ha veszi a ramot anno 2004 dec. 20000 helyett megveszi 15.000 Ft valami gagyit, mert az szerintem! és nem bírja a 200FSB és a 400MHz-et , de még a 333 sem, de 266 stabil! Megszünt a probléma!
Az élet eleme a lét!
Most sikerûlt 2300 Mhz-re felvinni a procit gyári hûtõvel, de így 63C-re fel ment a hõfok. Viszont a ventillátor a ház táp alatt van és a légrés túl kicsi. Tápot kivettem így 54-56C között ingadozik a hõfok!
Köszi
Az élet eleme a lét!
Igazad van! A memók nem bírták, le vittem 266MHz-re a sebességüket, így a proci 2300MHz fut. az alap szorzó az 166 és az értéket megváltoztatom pl 170-re és a ramok sebessége 400MHz, újrainduláskor sötét kép. De ha visszaveszem a ramok sebességét 266-ra akkor 200 FSB-vel simán fut. Ram csere?
Giga-byte GA-7VT880, 2600+ barton, 2x512, giga-byte 9550
Az élet eleme a lét!
Amúgy jól csinálod. Vágd be a hisztit, mégannyira sem fognak segíteni neked.
2. nem tettél fel kérdést
3. nem írtad le milyen a géped (enélkül elég nehéz segíteni)
4. adj a procinak és a ramnak több feszültséget (ez több hõ termelésével fog járni, tehát ha nincs jobb hûtõd nem fog menni a proci ilyen órajelen)
1 segítséget vagy infót kérdeznék. Van 1 barton 2600+ CPU-m és az FSB 200-ra rakom vagy elindúl a gép vagy nem. Ha el is indúl újraindítás után alapba vágja a biost. A ramok sebességét visszavettem 333-ra - így azért többször elindul a gép!
Köszi
Az élet eleme a lét!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Ma szereltem be, Win fel. Stabil, jó, gyors. Legalábbis eddig. Egyetlenegy negatívuma, hogy maga a BIOS menü borzasztóan lassú. Ezt úgy értem, hogy nagyon lassan rajzolja ki a karaktereket... De ezt leszámítva, azt a 11000 HUF-ot megéri. 32 bites Dual channel-es alaplapot ennyiért nem kapsz.
Everestben 2600@3200+ procival és 2 db 512/400 RAM-mal többet hoz, mint n-Force2 -es chippel. Szal jó.
Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.
Ha mókolás nélkül meglehet oldani a szorzót álítását, hogyan lehet megvalósítani!
Köszi
Az élet eleme a lét!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Vagy szövegértési probélmákkal küzdötök?
Utoljára mondom:
VAN MOBIL ATHLON XP.
Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01
Fujitsu siemens
Tudom ,nem ez a topik.bocs az offolásért!
Azért erre esett a választásom,mert ez olcsó,de akkor ezek szerint mobil athlon van benne,alacsonyabb fogyival,végülis ez a lényeg,meddig bírja az aksi.
köszi mindenkinek!
Nekem pl mobil barton dolgozik az asztali gépben is.
Laptopot szeretnék vásárolni,van egy jó ami Athlon XP procival van felszerelve.Ez ugye egyenlõ értékû az asztali XP-vel?Vagy ez egy mobil Athlon?Mert ahol találtam nem írnak róla.
Van-e tapasztalatotok Athlon XP 2800+ proci tulhajtásról.
Nekem az FSB "csak" 186 ra sikerult felhúznom. De csak 12,5-ös szorzóval mükszik.A szorzó le van zárva?
Asus A7N8-EDelux Barton2800+(2300Mh) 2x512MbDDR Geil Leadtek G-Force6600GT
........(és amugy félreértettél)
msi p55(cd53)+(i3(530)+ninja2)+ msi 220gt+fsp zen300w+cm690
és ...hu de gyengék😊😊😊😊
és miben szarabb ha kérdezhetném?
és az ár/teljesitmény?
msi p55(cd53)+(i3(530)+ninja2)+ msi 220gt+fsp zen300w+cm690
a 256kb cache tudod mennyit jelent a valoságban? Ha nem vagy tisztába a dolgokkal maradj csendben