AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuningeredmeny: thoroughbred proci, 1.65 voltrol lecsokkentettem 1.5 voltra. Lejjebb nem probaltam valoszinuleg meg nem ez lenne a minimum. 13 fokot csokkent a homerseklet.
"Kíváncsi lennék vajon mi ennek a procinak a vége. "
füst-por-hamu

kircso13
Hali!
Alaplapom giga-byte ga7vt880!!!! Szerintem itt van a kutya elesve!!!
Két nap múlva alaplap csere erre ->ASUS A7N8X-E DELUXE. Próba képpen!!!
Az infot megfogom osztani VELED! Köszi az eddigi segítségedet!!!
<#taps>
Ezt 1 forumba találtam!!!!

"Nálam elég érdekesen kezdõdött a 2500Barton tuning. Sokat olvastam arról, hogy szinte az összes példány viszi a 3200 szintjét.
Az elhatározás megszületett, lecserélem a 2400-as Tbred prockót 2500-ra amit 3200 ként fogok használni.
Az alaplapom egy GIGABYTE GA-7VAXP volt. KT400-as chipsettes.
Betettem az új procit és a guta majdnem megütött amikor elkezdem a tuningot.
Az elsõ lépés +5Mhz volt.A gép ugyan elindult de a stabilitás elszállt.
Próbálkoztunk fesz emeléssel, a szorzó állításával de 1Mhz-et sem tudtunk rajta úgy emelni, hogy a gép ne fagyon le.

Eltelt fél év, alaplapot cseréltem a kiszemeltem az
ASUS A7N8X-E DELUXE WIFI nForce2 Ultra400 lett.
A proci maradt ugyanaz és láss csodát egészen 221Mhz-ig tudtam tuningolni FESZ EMELÉSE NÉLKÜL ! ! !
A szorzót sajna nem tudom állítani rajta pedig még azt is kipróbáltam, hogy a két megfelelõ lábat dróthurokkal összekötöttem.
Azért arra kíváncsi lennék vajon a tapasszal sikerülne-e lockmentessé tennem.Az nemcsak két lábat köt össze hanem asszem négyet vagy ötöt.

Aki esetleg csinált vagy látott már ilyent, vagy próbálkozott a drótos módszerrel az írjon.
Kíváncsi lennék vajon mi ennek a procinak a vége. "

Az élet eleme a lét!

kircso13
Hali

Alap: 33/66 166FSB-vel
40/80 200FSB-vel -> lehet ezvégett van minden a FEKETE halál?

Az élet eleme a lét!

Narancs
40/80?
33/60 nak kéne lennie sztem.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

kircso13
Hali

1esével külön-külön raktam be aramokat. Ha állítom az órajelet AGP 40/80 ha az FSB 200-ra rakom.

Az élet eleme a lét!

Narancs
Ebbõl nem sokat értek már megint...sebaj...
Egyszerre 3 ramot tettél bele? 3 különbözõt?
Amúgy az alaplapod tudja fixálni az AGP/PCI órajeleket?

kircso13
Hali

Ha a szorzót állítom akkor fekete képernyõ restart után. alapfeszen is viszi +állítottam 0.1V-ot a CPU-nak és ugyanaz a szitu. 2x512 ramom van a gépbe és külön külön kipróbáltam h nem-e rossz valamelyik , de +1et raktam bele a kingtson-ot és azzal is ugyanaz. Szerintem 3 ram nem lehet rossz!

Az élet eleme a lét!

Narancs
Szal hogy tisztán lássunk:
Van egy 2600+ barcid, ami alapfeszen viszi a 11.5*200MHz -et, és van még hozzá 1*512 Hynix 400MHz -es modulod.
A ramnak MUSZÁLY vinni a 400mhz -et, ha nem így van akkor vidd vissza garba ha még van. Ajánlom teszteld le a ramot különbözõ órajeleken. Memtest86 nevû progit ajánlom.
Nézd meg, hogy a procid lockos-e. Állísd a szorzót mondjuk 10-re, restart, és nézd meg úgymaradt-e. Ha visszaállít magától 11.5 -re, akkor lockos.
Memtest progi segítségével találd meg a max órajelet amit visz a ram. Ha ez megvan, SuperPI segítsével keresd meg hol a proci vége alapfeszen. Ha a proci hibázik a tesztekben, emelj egykis feszt a procinak.

kircso13
Hali

Azt nem tudom, mert nem is néztem mert ideges lettem. Annyit tudok, amikor a hynix-et vettem 18e akkor ez volt 27,5e Ft-ka(512/400)! A ramot kizártam (szerintem) hogy ez végett történnyen ez a szerencsétlen dolog! A bartonnak 333 FSB -je 2600+, és a 2500+-nak is és az vígan elmegy 200FSB-vel. A poén az egészbe, hogy mikor majdnem, legalább is azt hittem hogy minden OK, legalább 6x újraindítottam a gépet és jó volt, ugye akkor írtam hogy minden fa*za, a 7 re meg szintén a nagy fekete képernyõ!

Az élet eleme a lét!

Narancs
Ha a szorzót nem tudod állítani akkor igen. De ettõl függetlenül az FSB -t nyugodtan állíthatod.
Szal nem értem, miért fagy állíndóan, ha bírja a proci is, meg elvben jó a ram is...
Milyen kingstont tettél bele pontosan?

kircso13
Hali!

Van egy oldal amit találtam, még nem tudtam kipróbálni, mert dolgozom!
http://cbid.amdclub.ru

Lehet megoldja a problémámat. Szerintem Lock-os bartonom van!<#csodalk>

Az élet eleme a lét!

kircso13
Hali.
Korai volt az öröm! Azt nem értem h beálítom a biost-> save -> újraindul a gép és faszán mûködik minden. DE amikor újra indítom csak sötét kép, akkor is ah a az FSB 166-ról 167 re emelem. Akkor is K.O.! A ramokat Kicseréltem Kingstom-ra ami nem bovli és úgy sem jó! Lassan feladom!

Az élet eleme a lét!

Tufa
Én azt ajánlom neked, lõdd be te is ugy a géped mint én(ugyanaz a proci, 10*215ön, ramok 3/3al mennek aszem 430mhz-en. Ez igy 2154mhz ami egy 3200+es bartonnak felel meg.) 1,6v a procinak, alap fesz a ramoknak, eredmény:

Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC3400 DDR 3063 MB/mp

Én is 2004 dec-ben vettem a ramokat(hynx vagy samsung tipusú, tökéletesen megy a gép vele...)

kircso13
Hali!!

Visszább vettem az idõzítéseket és így most 333MHz futnak a ramok és nincs fagyás, +0.1V megemeltem. Most OK. Eddig ram olvasási sebessége volt 2100, de most 2450 lett! Köszi mindenkinek a segítséget! Ha felrobban a gép malyd írok 😊)

Az élet eleme a lét!

Meg fölrobbantod a gépet:<#bohoc><#eplus2><#gun>))

Narancs
Így is van...ram sebesség is nagyon fontos.
Még azt megpróbálhatod Kircsó, hogy 0.1 volttal megemeled a ram feszültséget. Márha engedi a bios. Meg magasabbra is állíthatod az idõzítéseket.

Bucser
JA csak kérdés, hogy nyertél-e annyit a réven mint amit elvesztettél a vámon.... Tehát az órajelet megemelted de belassítottada aramot, lehet még lassab lett a géped....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

kircso13
Hali

Nem az a gáz hogy 2300Hhz problémázik, most stabilan fut hogy a ramokat visszavettem 266-ra. De ha az órajelet az alapról azaz 166-ról megemelem (ha a ram 400MHz-re van rakva) pl 168-ra befagy. A ramok nem bírják, mert kis laikus ugye ha veszi a ramot anno 2004 dec. 20000 helyett megveszi 15.000 Ft valami gagyit, mert az szerintem! és nem bírja a 200FSB és a 400MHz-et , de még a 333 sem, de 266 stabil! Megszünt a probléma!

Az élet eleme a lét!

Tufa
már sry hogy megkérdem, de egy 2600+ bartont csodálkozol hogy problémázik ha 2300mhz-en jártatod? Plusz mindezt gyári hûtõvel? Bátor ember vagy...

kircso13
Szeva nArAnCS!

Most sikerûlt 2300 Mhz-re felvinni a procit gyári hûtõvel, de így 63C-re fel ment a hõfok. Viszont a ventillátor a ház táp alatt van és a légrés túl kicsi. Tápot kivettem így 54-56C között ingadozik a hõfok!
Köszi

Az élet eleme a lét!

kircso13
Hali!

Igazad van! A memók nem bírták, le vittem 266MHz-re a sebességüket, így a proci 2300MHz fut. az alap szorzó az 166 és az értéket megváltoztatom pl 170-re és a ramok sebessége 400MHz, újrainduláskor sötét kép. De ha visszaveszem a ramok sebességét 266-ra akkor 200 FSB-vel simán fut. Ram csere?

Giga-byte GA-7VT880, 2600+ barton, 2x512, giga-byte 9550

Az élet eleme a lét!

Memoriáid nem bírják az iramot!!Vidd lejjebb a szórzót!

Tufa
Nem csak hogy nem voltál, de most sem vagy az...
Amúgy jól csinálod. Vágd be a hisztit, mégannyira sem fognak segíteni neked.

kircso13
Valóban!!! De mindeggy!!! Nyelvtanból nem voltam jó! De mindeggy!!!

Az élet eleme a lét!

Narancs
1. indul szót rövid "U" -val írjuk.
2. nem tettél fel kérdést
3. nem írtad le milyen a géped (enélkül elég nehéz segíteni)
4. adj a procinak és a ramnak több feszültséget (ez több hõ termelésével fog járni, tehát ha nincs jobb hûtõd nem fog menni a proci ilyen órajelen)

kircso13
Hali!

1 segítséget vagy infót kérdeznék. Van 1 barton 2600+ CPU-m és az FSB 200-ra rakom vagy elindúl a gép vagy nem. Ha el is indúl újraindítás után alapba vágja a biost. A ramok sebességét visszavettem 333-ra - így azért többször elindul a gép!

Köszi

Az élet eleme a lét!

Punker
akkor egyelõre nem hozod vissza garba 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Loogan
Nemrég vettem egy ilyen alaplapot: ASRock k7 Upgrade KT880.
Ma szereltem be, Win fel. Stabil, jó, gyors. Legalábbis eddig. Egyetlenegy negatívuma, hogy maga a BIOS menü borzasztóan lassú. Ezt úgy értem, hogy nagyon lassan rajzolja ki a karaktereket... De ezt leszámítva, azt a 11000 HUF-ot megéri. 32 bites Dual channel-es alaplapot ennyiért nem kapsz.
Everestben 2600@3200+ procival és 2 db 512/400 RAM-mal többet hoz, mint n-Force2 -es chippel. Szal jó.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

most néztem árakat, jól látok megint hatalmas az áresés?

Mintha ugy olvastam volna regebben, hogy a mobil athlonok huvosebbek es takarekosabbak mint az ugyanolyan kategoriaju intelek. Nemtom mennyire elavult az info.
kircso13
Hali Tufa!

Ha mókolás nélkül meglehet oldani a szorzót álítását, hogyan lehet megvalósítani!
Köszi

Az élet eleme a lét!

Bucser
azt senki nem mondta, hogy nincs csak valahogy átterelõdött a szó a mobile a64-re😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Narancs
Hahó, veszi vki amit lentebb írtam?
Vagy szövegértési probélmákkal küzdötök?
Utoljára mondom:
VAN MOBIL ATHLON XP.

petee
sztem is asztali XP-k, a mobilos meg nagyon drága😞

Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01

Bucser
lentebb írta, hogy AThlon XP😊

ez a mobil cpu AMD-ék Vagy ez már tul drága? Vagy nem is 64-esre gondolsz?

Szerintem ezek nem mobil CPU-k. Sehol nincs irva, hogy mobil.

petee
hát errõl lenne szó:
Fujitsu siemens
Tudom ,nem ez a topik.bocs az offolásért!
Azért erre esett a választásom,mert ez olcsó,de akkor ezek szerint mobil athlon van benne,alacsonyabb fogyival,végülis ez a lényeg,meddig bírja az aksi.
köszi mindenkinek!

Attól függ, hogy mennyit szánsz rá. Igazából nem sokkal másabb a CPU mint az asztali gépekben. Most jöttek a piacra az AMD mobil cpu-i. Ezek a Turion Lancaster magos procik. Ezek fogyasztanak keveset és nem fûtenek.

Narancs
Notiban szinte biztos, hogy a mobil verzió van, ami jóval kevesebbet fogyaszt és kevésbé melexik mint az asztali. Ha jól tudom, akkor válogatott chipek, vagy pedig vmi speckó gyártástechnológiával készülnek.
Nekem pl mobil barton dolgozik az asztali gépben is.

Bucser
Hát nem tudom én notiba nem ajánlanék athlon-t mert melegszik nagyon de te tudod.. (amellett, hogy asztali gépbe bármikor😊

petee
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni,van egy jó ami Athlon XP procival van felszerelve.Ez ugye egyenlõ értékû az asztali XP-vel?Vagy ez egy mobil Athlon?Mert ahol találtam nem írnak róla.

grebber
Örömmel és félve várom a S939 foglalatu Opteron-t.

Next PC upgrade: 2022

Narancs
Ha nem tod állítani akkor le van zárva igen...

Tufa
"Barton procinál a szorzót nem tudod állítani csak egy kis mókolássa"

Ez hülyeség...

Hali!

Van-e tapasztalatotok Athlon XP 2800+ proci tulhajtásról.

Nekem az FSB "csak" 186 ra sikerult felhúznom. De csak 12,5-ös szorzóval mükszik.A szorzó le van zárva?

Asus A7N8-EDelux Barton2800+(2300Mh) 2x512MbDDR Geil Leadtek G-Force6600GT

ja és a sempront azt az átlag felhasználoknak adták ki
........(és amugy félreértettél)

msi p55(cd53)+(i3(530)+ninja2)+ msi 220gt+fsp zen300w+cm690

aha nagyon sokat sokat jelent ...a 64bites procik is 256 l2-sel vannak szerelve
és ...hu de gyengék😊😊😊😊

és miben szarabb ha kérdezhetném?
és az ár/teljesitmény?

msi p55(cd53)+(i3(530)+ninja2)+ msi 220gt+fsp zen300w+cm690

Nagy rakás szar? A t-bred b az egy nagy rakás szar? mert ezzel azt mondtad.
a 256kb cache tudod mennyit jelent a valoságban? Ha nem vagy tisztába a dolgokkal maradj csendben